Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 282
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Romina_74 napisał(a):
i jak? nastrój pozytywny się udzilił dzisiaj? :)

oj tak, jak tylko ujrzałam ją skaczącą z radości po boksie, to uśmiech sam cisnął się na usta :) później chwile spacerku wzdłuz torów, niestety bardzo doskwiera jej ta temperatura, a wczoraj nie było tak źle... a biedna sapała bardzo. Po 17 zrobiło się troche lepiej i wybrałyśmy się do parku, sunia grzecznie szła przy nodze, co chwile w okół nas biegało stadko dzieciaków, ale Doris w ogóle to nie przeszkadzało, co bardzo mnie cieszy :lol: no i uwielbiam jak wkłada mi łepek w ręce, żeby ją głaskać... no pies cudo. No i zmieniłam w końcu jej obrożę, wcześniejsza była taka wieelka, szeroka i ciężka, więc myślę, że teraz jest jej lepiej :lol: Jutro większość czasu spędzimy pewnie na borkach, tam pewnie będzie jej najlepiej... :roll:

Posted

Jutro pewnie wszystkie nasze psiaki będą się taplały na Borkach :) Doris taka grzeczna jest, a Tysia na Nią wczoraj zęba pokazała :mad:
Gdzie ten Twój domek Doris...? :shake:

Posted

domku ani widu ani słychu... a ogłoszeń ma, ostatnio nawet dodałam nowe zdjęcia, ale efektu brak :shake:

ale za to wczoraj był spacerek, większośc spędziłyśmy na Borkach. Doris oczywiscie miała ochotę wciągnąć mnie do wody, jak tylko widziała, że zbliżamy się do brzegu, to to była naprawdę ostra walka na przeciąganie :diabloti: Biegała za patykami do wody jak szalona, a wtórowała jej Sonia :D Doris to jednak indywidualistka, bo gdy Sonia próbowała złapać patyk, który trzymała w pysku, to z początku z nim uciekała, jednak gdy Soni udało się go złapać, to Doris troche na nią nakrzyczała :p na szczęście obyło bez przemocy :D zresztą nie sądzę, żeby Doris była w stanie rzucić się na kogoś z zębiskami, chyba, że w obronie własnej ;)
Dziękujemy Ani za kilka zdjęć zmokniętej Doris :D

kto ją weźmie, no kto?!

Posted

Doris wczoraj ptryskała energią :D jak musiała być zapiętna na smycz to bardzo nieszczęśliwa była:evil_lol: A co do przykrej sytuacji z Sonią to bardziej takie ustawianie jej pod siebie było:)

• 2 weeks later...
Posted

No niestety telefon milczy i milczy, a Doris cały czas czeka.

Z każdym spacerem odkrywam w niej coś nowego, ostatnio stwierdziłam, że wygląd całkowicie nie odzwierciedla jej charakteru :D na zdjeciach wygląda na taką spokojną babke, a to wariatka wręcz jest :D w czwartek był spacerek na Borkach, oczywiście nie mogło obejść się bez wody i rzucania patyka :lol: później chwilka na wybiegu, zaczęłam się z psiną siłować i przepychać, nie pytajcie kto wygrał :roll::diabloti: siłe to ona ma, przyznam że potem troche rąk nie czułam :D no i jedyny minus, to taki, że jak ją rozbawiłam, to zaczęła używać niezbyt delikatnie ząbków i pazurków :p
a jutro kolejny spacer, kolejne Borki :D

• 2 weeks later...
Posted

Doris, Doris troszke Cie zaniedbałam, ale już skończyło się na szczęście to wariactwo maturalne :roll: Wczoraj sunia była z Kamilem na 3 stawach, za co bardzo mu dziękujemy :lol: oczywiście nie mogłam wytrzymać i też na chwilke przyjechałam, wprost uwielbiam tą sunie, radości było co niemiara jak się zobaczyłyśmy :D w aucie podobno jechała bardzo grzecznie, więc to kolejny jej wielki plus :)
Mam nadzieję, że następnym razem, będę mogła być na całej akcji :)
No i te zdjątka... pewnie większość wiedziało na fb, ale popatrzcie jakie cudo :)

Kto takie ładne fotki cykał? przyznać się proszę:D

Posted

Doris tak grzecznie się zachowywała na Dolinie, a jak Tunga zrobiła jej "capkę" to nawet na nią nie zwróciła uwagi...
Jedynie jak poszłaś to ciągle za Tobą patrzyła :)

• 2 weeks later...
Posted

dzięki dziewczyny za obecność, chwilke mnie tutaj nie było, ale już nadrabiam :D
achh to zdjęcie, my to mamy szczęście :p
Doris cały czas odświeżam ogłoszenia, niestety brak odzewu... tak, już bardzo się do mnie przywiązała, ja do niej też... na akcji spisała sie wzorowo, całe dwa dni była grzeczna, nie miałam z nią żadnych problemów :lol: na drugi dzień gdy trzeba było wyjść na tą dużą scene i się przedstawić, również była bardzo dzielna, fajnie wykonała 3 komendy które zna: "łapa" "siad" i "waruj" :D Niestety na akcji miała też cieczkę, czyli jednak nie jest wysterylizowana... za to wszystkie psy, nawet te ratownicze się za nią odwracały :D raz też przyczepił się do nas mały buldożek, szedł chyba, a właściwie skakał po Doris z dobre 5 min, aż nareszcie zainterweniowała właścicielka :p ale i tak chłopak nie miał szans doskoczyć :evil_lol:
Poza tym Doris bardzo dobrze reaguje na konie, gdy odbywał się konkurs skoków przez przeszkody, stałyśmy przy samych barierkach, zaraz przy przeszkodzie, gdzie skakały rozpędzone konie, Doris grzecznie sobie siedziała albo leżała - zero stresu :lol:
z Guciem fajnie się dogaduje, nawet zachęcił ją przez chwile do zabawy :D a to naprawdę wyczyn, bo ona olewa 99% napotkanych psów :D