Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejne poszukiwania spełzły na niczym... :( Oplakatowałyśmy co się da - poszedł cały zapas plakatów z "nagrodą". Im gęściej tym lepiej... Tam wszędzie pola, a w nocy nic nie widać... Chłopak może bardzo łatwo lawirować pomiędzy Szałszą i Żernikami przez pola właśnie, także to ogromny teren do objeżdżenia :shake:

Trzymałyśmy się dziś wzdłuż ul.Tarnowskiej - plakaty wiszą praktycznie na co drugim słupie... Pojechałyśmy kawałek w stronę centrum Gliwic, porozwieszałyśmy trochę, ale zawróciłyśmy bo tam raczej nie ma sensu - duży ruch i na pewno to by go odtrąciło.
Pojechałyśmy pogadać z ludźmi w Zodiaku, byłyśmy raz jeszcze w Żernikach ściśle w miejscu, w którym zaginął oraz na obrzeżach. Przejechałyśmy Szałszę wzdłuż i wszerz, potwierdzamy, że ciocia danyww odwaliła kawał dobrej roboty, bo widziałyśmy mnóstwo plakatów po drodze, dziękujemy :loveu:
Rozwiesiłyśmy plakaty w Świętoszowicach, Zbrosławicach, Ziemiecicach.
Dużo ludzi słyszało już gdzieś o poszukiwaniach, także to dobrze, bo poczta pantoflowa działa... Natomiast nikt Dropsa nie widział :(
Jesteśmy już tak zmordowane, że każda kupka śniegu wygląda jak on :placz:

Dziękujemy za oplakatowanie Tarnowskich Gór!
Bgra, Ewunian, dziękujemy kochane!!! Będziemy zaciskać mocno kciuki z całych sił!!!
W razie czego podaję raz jeszcze numer do mnie i do Lili:
Justyna (ja) 508957072
Lili8522 512319331
Jeśli jutro gdzieś Wam mignie to od razu będziemy stawiać całe Gliwice na nogi...

Jutro niestety BB odpada w poszukiwaniach.
Jedziemy natomiast w sobotę po 10:00 za dnia i chcemy poświęcić na poszukiwania kilka godzin - załatwić raz jeszcze Żerniki/Szałszę w poszukiwaniu ściśle Dropsa oraz Zabrze, ul.Leśną o której wspominała danyww oraz może Gliwice Łabędy? Tam też mógł zawędrować...
[B]Może ktoś będzie w stanie pomóc nam w sobotę? Cioteczki z okolic, chociaż na godzinkę? Chcemy podzielić się na kilka grup, jedna w Żernikach, druga w Szałszy itd. - wtedy mamy większą szansę, że ktoś dojrzy chłopaka...
Proszę pomóżcie, chociaż w ten jeden dzień :([/B]

Posted

Rety, tak po ciemku to rzeczywiście trudno szukać... :(
Dobrze, że dużo plakatów wszyscy dziś powiesiliście i że ludzie coś słyszeli.

Zaciskam wciąż :kciuki: Tylko nie traćcie nadziei! :calus:

Posted

mam zapisane wszystkie telefony,tel się ładuje
jutro odpowiem czy piszę się na sobotę(ojciec się mnie wyrzeknie:diabloti:)
czyli jutro szukamy w okolicach Szałszy,może jakieś wskazówki?
rano w pracy postaram się tu zaglądać

Posted

Bgra, trudno o jakiekolwiek wskazówki, może być wszędzie....
Zaginął i ostatni raz przeze mnie był widziany w Żernikach w okolicy ul.Śląskiej, Mazowieckiej, Wigilijnej, Żernickiej.
W Szałszy był widziany na osiedlu. Szałszę z Żernikami dzielą tylko pola - dla niego żaden problem, a dobre schronienie, także na to trzeba zwracać uwagę... No i jeszcze nieszczęsny las dzielący Żerniki od Zabrza, tam też może być... :( tylko bez auta ciężko obejść tak duży teren.
[CENTER]

[COLOR=#006400][SIZE=3][B]WYDARZENIE DROPSA NA FACEBOOKU, PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE OSÓB!!!!

[URL]http://www.facebook.com/events/542824945738751/[/URL][/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER]

Posted

zrobimy co się da,wejdziemy gdzie się da,okleimy co się da:lol:w końcu będzie nas banda,będziemy we trzy:razz:

może w sobotę ludzie będą mieli więcej czasu,w tygodniu wszystkim ciężko

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Bgra, trudno o jakiekolwiek wskazówki, może być wszędzie....
Zaginął i ostatni raz przeze mnie był widziany w Żernikach w okolicy ul.Śląskiej, Mazowieckiej, Wigilijnej, Żernickiej.
W Szałszy był widziany na osiedlu. Szałszę z Żernikami dzielą tylko pola - dla niego żaden problem, a dobre schronienie, także na to trzeba zwracać uwagę... No i jeszcze nieszczęsny las dzielący Żerniki od Zabrza, tam też może być... :( tylko bez auta ciężko obejść tak duży teren.
[CENTER]
[COLOR=#006400][SIZE=3][B]WYDARZENIE DROPSA NA FACEBOOKU, PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE OSÓB!!!!

[URL]http://www.facebook.com/events/542824945738751/[/URL][/B][/SIZE][/COLOR]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Tak mi przykro,że nie mogę być z Wami.. Nie mam nawet kogo poprosić o pomoc...:(

Posted

[quote name='Bgra']zrobimy co się da,wejdziemy gdzie się da,okleimy co się da:lol:w końcu będzie nas banda,będziemy we trzy:razz:

może w sobotę ludzie będą mieli więcej czasu,w tygodniu wszystkim ciężko[/QUOTE]zaglądam na sekundkę w pracy, do zobaczenia na przystanku!!

Posted

Z Katowic wyjeżdżam dziś 870 o 14.32... Niech ten głupol da sobie pomóc. Wydarzenie już wstawione na mój profil, grupę roku - jest nawet wstępna deklaracja chęci dołączenia się w sobotę do poszukiwań...

Posted

[SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE]
Czyli skubany rano wyłazi :mad:

Posted

[quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE]
Czyli skubany rano wyłazi :mad:[/QUOTE]

Matkooo, a ja nie mogę się ruszyć :placz: Plakaty są tam w zszkole, ;przedszkolu, sklepie. Może ktoś go czapnie?
Zadzwoniłyście do DT? Może mają znajomych mieszkających blisko kościoła. Tam, obok też jest pole i krzaczory. Może tam siedzi?

Dajcie jeszcze przypięty post na FB o poszukiwaniach w sobotę.

Posted

Zmieniłabym datę wydarzenia z 02.03. na później, bo chyba nie będzie dało się udostępniać po tej dacie. Czyli jutro trzeba czyhać od rana... Dziś będę miała smycz, jakieś smaczki (u mnie psy "ślinią się" bułkę z pasztetem - nie wiemy co tak naprawdę Dropsik lubi)...

Posted

O matko, jaka ulga, że kręci się w kółko w pobliżu jednego miejsca, a nie idzie przed siebie, gdzie go oczy poniosą.
Bardzo z Ciebie mądre psisko, Dropsiku - teraz jeszcze "tylko" daj się złapać...

Posted

[quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE]
Czyli skubany rano wyłazi :mad:[/QUOTE]

Piesek moze wrocic,bo ma dobry nos ,najlepiej wystawic jedzenie.On tam krazy bo jest glodny

Posted

[quote name='ewunian']Z Katowic wyjeżdżam dziś 870 o 14.32... Niech ten głupol da sobie pomóc. Wydarzenie już wstawione na mój profil, grupę roku - jest nawet wstępna deklaracja chęci dołączenia się w sobotę do poszukiwań...[/QUOTE]

a my z Bgra wejdziemy na Chebziu 14:51 :)

Posted

zaglądam co nowego,rano dzwoniła danyww,wiem gdzie wysiadamy i w którą strone lecimy
ulotki wydrukowane:razz:cała uwagę mi zaprzątnął ten miglanc,tylko daj się skusić na te parówy i pasztetową:razz:

Posted

Pani dzwoniła do mnie dziś rano w sprawie Dropsa z opóźnieniem - zadzwoniła ok.8:30, a widziała go przed 8:00 jak jechała do pracy, ale nie była w stanie wcześniej zadzwonić. Jest przekonana, ze to był on.
Dlatego nie stawiałam DT na nogi, bo to była prawie godzina opóźnienia, dziś pogoda paskudna... a to starsi Państwo... Prosiłam tylko, żeby rozglądali się uwaznie wszędzie.

Dlatego bardzo ważne jest oplakatowanie i rozulotkowanie dosłownie całych Żerników i Szałszy, każdy słup, każda skrzynka... On bardzo łatwo może przechodzić polami z jednego osiedla na drugie... Dlatego im więcej osób będzie wiedziało, tym większa szansa...
Dziewczyny, najlepsze są intensywnie pachnące smaki, wtedy wyczuje z daleka.

Jedzonko ma rozłożone cały czas przy ul.Śląskiej przy DT i przy Zodiaku w Szałszy.

Trzymam kciuki!

Posted

[quote name='storozak']Ja coś czuje, że dzisiaj się uda!! dziewczyny jesteście super!! Nie ma szans, żeby się nie udało!![/QUOTE]

[B]OBY,OBY,OBY[/B]! Chciałybyśmy już odetchnąć... :-(

Posted

[quote name='Lili8522']Ciekawe czy w Gliwicach taka sama pogoda... jeśli tak to zamokną wszystkie zrywane plakaty :-([/QUOTE]

Niestety pada deszcz. Na szczęście nie intensywnie ale plakaty z pewnością trochę zamokną. :wallbash: