Bgra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 dziwię się,że nikt nic!gdzie on łazi?lasami czy jak?to taki charakterystyczny pies,powinien łatwo wpaść w oko Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Kolejne poszukiwania spełzły na niczym... :( Oplakatowałyśmy co się da - poszedł cały zapas plakatów z "nagrodą". Im gęściej tym lepiej... Tam wszędzie pola, a w nocy nic nie widać... Chłopak może bardzo łatwo lawirować pomiędzy Szałszą i Żernikami przez pola właśnie, także to ogromny teren do objeżdżenia :shake: Trzymałyśmy się dziś wzdłuż ul.Tarnowskiej - plakaty wiszą praktycznie na co drugim słupie... Pojechałyśmy kawałek w stronę centrum Gliwic, porozwieszałyśmy trochę, ale zawróciłyśmy bo tam raczej nie ma sensu - duży ruch i na pewno to by go odtrąciło. Pojechałyśmy pogadać z ludźmi w Zodiaku, byłyśmy raz jeszcze w Żernikach ściśle w miejscu, w którym zaginął oraz na obrzeżach. Przejechałyśmy Szałszę wzdłuż i wszerz, potwierdzamy, że ciocia danyww odwaliła kawał dobrej roboty, bo widziałyśmy mnóstwo plakatów po drodze, dziękujemy :loveu: Rozwiesiłyśmy plakaty w Świętoszowicach, Zbrosławicach, Ziemiecicach. Dużo ludzi słyszało już gdzieś o poszukiwaniach, także to dobrze, bo poczta pantoflowa działa... Natomiast nikt Dropsa nie widział :( Jesteśmy już tak zmordowane, że każda kupka śniegu wygląda jak on :placz: Dziękujemy za oplakatowanie Tarnowskich Gór! Bgra, Ewunian, dziękujemy kochane!!! Będziemy zaciskać mocno kciuki z całych sił!!! W razie czego podaję raz jeszcze numer do mnie i do Lili: Justyna (ja) 508957072 Lili8522 512319331 Jeśli jutro gdzieś Wam mignie to od razu będziemy stawiać całe Gliwice na nogi... Jutro niestety BB odpada w poszukiwaniach. Jedziemy natomiast w sobotę po 10:00 za dnia i chcemy poświęcić na poszukiwania kilka godzin - załatwić raz jeszcze Żerniki/Szałszę w poszukiwaniu ściśle Dropsa oraz Zabrze, ul.Leśną o której wspominała danyww oraz może Gliwice Łabędy? Tam też mógł zawędrować... [B]Może ktoś będzie w stanie pomóc nam w sobotę? Cioteczki z okolic, chociaż na godzinkę? Chcemy podzielić się na kilka grup, jedna w Żernikach, druga w Szałszy itd. - wtedy mamy większą szansę, że ktoś dojrzy chłopaka... Proszę pomóżcie, chociaż w ten jeden dzień :([/B] Quote
inka33 Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Rety, tak po ciemku to rzeczywiście trudno szukać... :( Dobrze, że dużo plakatów wszyscy dziś powiesiliście i że ludzie coś słyszeli. Zaciskam wciąż :kciuki: Tylko nie traćcie nadziei! :calus: Quote
Bgra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 mam zapisane wszystkie telefony,tel się ładuje jutro odpowiem czy piszę się na sobotę(ojciec się mnie wyrzeknie:diabloti:) czyli jutro szukamy w okolicach Szałszy,może jakieś wskazówki? rano w pracy postaram się tu zaglądać Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 Bgra, trudno o jakiekolwiek wskazówki, może być wszędzie.... Zaginął i ostatni raz przeze mnie był widziany w Żernikach w okolicy ul.Śląskiej, Mazowieckiej, Wigilijnej, Żernickiej. W Szałszy był widziany na osiedlu. Szałszę z Żernikami dzielą tylko pola - dla niego żaden problem, a dobre schronienie, także na to trzeba zwracać uwagę... No i jeszcze nieszczęsny las dzielący Żerniki od Zabrza, tam też może być... :( tylko bez auta ciężko obejść tak duży teren. [CENTER] [COLOR=#006400][SIZE=3][B]WYDARZENIE DROPSA NA FACEBOOKU, PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE OSÓB!!!! [URL]http://www.facebook.com/events/542824945738751/[/URL][/B][/SIZE][/COLOR][/CENTER] Quote
Bgra Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 zrobimy co się da,wejdziemy gdzie się da,okleimy co się da:lol:w końcu będzie nas banda,będziemy we trzy:razz: może w sobotę ludzie będą mieli więcej czasu,w tygodniu wszystkim ciężko Quote
ewu Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Bgra, trudno o jakiekolwiek wskazówki, może być wszędzie.... Zaginął i ostatni raz przeze mnie był widziany w Żernikach w okolicy ul.Śląskiej, Mazowieckiej, Wigilijnej, Żernickiej. W Szałszy był widziany na osiedlu. Szałszę z Żernikami dzielą tylko pola - dla niego żaden problem, a dobre schronienie, także na to trzeba zwracać uwagę... No i jeszcze nieszczęsny las dzielący Żerniki od Zabrza, tam też może być... :( tylko bez auta ciężko obejść tak duży teren. [CENTER] [COLOR=#006400][SIZE=3][B]WYDARZENIE DROPSA NA FACEBOOKU, PROSZĘ UDOSTĘPNIAJCIE JAK NAJWIĘKSZEJ LICZBIE OSÓB!!!! [URL]http://www.facebook.com/events/542824945738751/[/URL][/B][/SIZE][/COLOR] [/CENTER] [/QUOTE] Tak mi przykro,że nie mogę być z Wami.. Nie mam nawet kogo poprosić o pomoc...:( Quote
natie Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Bgra']zrobimy co się da,wejdziemy gdzie się da,okleimy co się da:lol:w końcu będzie nas banda,będziemy we trzy:razz: może w sobotę ludzie będą mieli więcej czasu,w tygodniu wszystkim ciężko[/QUOTE]zaglądam na sekundkę w pracy, do zobaczenia na przystanku!! Quote
ewunian Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Z Katowic wyjeżdżam dziś 870 o 14.32... Niech ten głupol da sobie pomóc. Wydarzenie już wstawione na mój profil, grupę roku - jest nawet wstępna deklaracja chęci dołączenia się w sobotę do poszukiwań... Quote
storozak Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ja nadal trzymam kciuki!! Dropsiku - daj się złapać! Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE] Czyli skubany rano wyłazi :mad: Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE] Czyli skubany rano wyłazi :mad:[/QUOTE] Matkooo, a ja nie mogę się ruszyć :placz: Plakaty są tam w zszkole, ;przedszkolu, sklepie. Może ktoś go czapnie? Zadzwoniłyście do DT? Może mają znajomych mieszkających blisko kościoła. Tam, obok też jest pole i krzaczory. Może tam siedzi? Dajcie jeszcze przypięty post na FB o poszukiwaniach w sobotę. Quote
ewunian Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Zmieniłabym datę wydarzenia z 02.03. na później, bo chyba nie będzie dało się udostępniać po tej dacie. Czyli jutro trzeba czyhać od rana... Dziś będę miała smycz, jakieś smaczki (u mnie psy "ślinią się" bułkę z pasztetem - nie wiemy co tak naprawdę Dropsik lubi)... Quote
Nutusia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 O matko, jaka ulga, że kręci się w kółko w pobliżu jednego miejsca, a nie idzie przed siebie, gdzie go oczy poniosą. Bardzo z Ciebie mądre psisko, Dropsiku - teraz jeszcze "tylko" daj się złapać... Quote
xxxx52 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 macie moze suczki w cieczcce ,pies nawet wiele km czuje taka suczke i sie zjawi.To dobra doswiadczona przyneta. Quote
xxxx52 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Lili8522'][SIZE=3][B]Drops widziany dzisiaj rano obok Kościoła [SIZE=3]w Żernikach[/SIZE], bardzo blisko miejsca w którym uciekł... [/B][/SIZE] Czyli skubany rano wyłazi :mad:[/QUOTE] Piesek moze wrocic,bo ma dobry nos ,najlepiej wystawic jedzenie.On tam krazy bo jest glodny Quote
natie Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='ewunian']Z Katowic wyjeżdżam dziś 870 o 14.32... Niech ten głupol da sobie pomóc. Wydarzenie już wstawione na mój profil, grupę roku - jest nawet wstępna deklaracja chęci dołączenia się w sobotę do poszukiwań...[/QUOTE] a my z Bgra wejdziemy na Chebziu 14:51 :) Quote
Nutusia Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Pinczerka pisała, że jedzenie jest wystawione cały czas. Sunia w cieczce ok, pod warunkiem, że nie przyciągnie sfory psiaków z okolicy... Quote
Bgra Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 zaglądam co nowego,rano dzwoniła danyww,wiem gdzie wysiadamy i w którą strone lecimy ulotki wydrukowane:razz:cała uwagę mi zaprzątnął ten miglanc,tylko daj się skusić na te parówy i pasztetową:razz: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Pani dzwoniła do mnie dziś rano w sprawie Dropsa z opóźnieniem - zadzwoniła ok.8:30, a widziała go przed 8:00 jak jechała do pracy, ale nie była w stanie wcześniej zadzwonić. Jest przekonana, ze to był on. Dlatego nie stawiałam DT na nogi, bo to była prawie godzina opóźnienia, dziś pogoda paskudna... a to starsi Państwo... Prosiłam tylko, żeby rozglądali się uwaznie wszędzie. Dlatego bardzo ważne jest oplakatowanie i rozulotkowanie dosłownie całych Żerników i Szałszy, każdy słup, każda skrzynka... On bardzo łatwo może przechodzić polami z jednego osiedla na drugie... Dlatego im więcej osób będzie wiedziało, tym większa szansa... Dziewczyny, najlepsze są intensywnie pachnące smaki, wtedy wyczuje z daleka. Jedzonko ma rozłożone cały czas przy ul.Śląskiej przy DT i przy Zodiaku w Szałszy. Trzymam kciuki! Quote
xxxx52 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Przy takim zaagazowaniu musi psinka wpasc "w sidla" Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 Ciekawe czy w Gliwicach taka sama pogoda... jeśli tak to zamokną wszystkie zrywane plakaty :-( Quote
storozak Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ja coś czuje, że dzisiaj się uda!! dziewczyny jesteście super!! Nie ma szans, żeby się nie udało!! Quote
Lili8522 Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='storozak']Ja coś czuje, że dzisiaj się uda!! dziewczyny jesteście super!! Nie ma szans, żeby się nie udało!![/QUOTE] [B]OBY,OBY,OBY[/B]! Chciałybyśmy już odetchnąć... :-( Quote
danyww Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 [quote name='Lili8522']Ciekawe czy w Gliwicach taka sama pogoda... jeśli tak to zamokną wszystkie zrywane plakaty :-([/QUOTE] Niestety pada deszcz. Na szczęście nie intensywnie ale plakaty z pewnością trochę zamokną. :wallbash: Quote
Recommended Posts