pinczerka_i_Gizmo Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 A ja też dziwnie pewna byłam, że to dawno rozliczone... :oops: Już wysyłam PW z numerem konta, ucieszy się chłopak :) Quote
inka33 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']A ja też dziwnie pewna byłam, że to dawno rozliczone... :oops: Już wysyłam PW z numerem konta, ucieszy się chłopak :)[/QUOTE] To może ja jeszcze ze 3 razy sprawdzę lepiej... :hmmmm: Quote
Lili8522 Posted December 11, 2013 Author Posted December 11, 2013 [quote name='inka33']To może ja jeszcze ze 3 razy sprawdzę lepiej... :hmmmm:[/QUOTE] Ja żadnej wpłaty od Inki nie dostałam :) Quote
inka33 Posted December 11, 2013 Posted December 11, 2013 [quote name='Lili8522']Ja żadnej wpłaty od Inki nie dostałam :)[/QUOTE] No nie wiem, czy to taki powód do radości... :shake: :oops: Quote
inka33 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 (edited) Puściłam właśnie (12.12.2013) przelew [B]40,30zł [/B] tytułem: [B]DROPS - 20% z bazarku inka33 CIUCHOWISKO od stóp do głów[/B][SIZE=2] [/SIZE] Jak dotrze, to poproszę o potwierdzenie na wątku bazarku:[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247443-!!-koniec-*-CIUCHOWISKO-od-g%C5%82%C3%B3w-do-st%C3%B3p-*-na-Kajtuna-i-Dropsa-*-do-10-X-2013-g-22[/URL] oraz :) Puściłam właśnie (12.12.2013) przelew [B]40,93zł [/B] tytułem: [B]DROPS - ze spadku po Klusi w DS - inka33 [U]w imieniu Mattilu[/U][/B] Jak dotrze, to poproszę o potwierdzenie na wątku Klusi: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246672-***-KLUSIA-%28%C5%81ezka%29-z-Radys-%28po-113-dniach-w-dt%29-ju%C5%BC-w-DS-dzi%C4%99kujemy-za-wsparcie![/URL] Wreszcie... :oops: Edited December 12, 2013 by inka33 Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Wpłaty dotarły - lecę potwierdzać na wątkach. Dziękuję! :) Quote
inka33 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Wpłaty dotarły - lecę potwierdzać na wątkach. Dziękuję! :)[/QUOTE] Dzięki! :Rose: Quote
Murka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Dropsik już polubił nowe miejsce i sam wraca do boksu. Na wybiegu również czuje się lepiej, jest wesoły, czujny (czyt. dziamgotliwy ;) ). W boksie nic nie kombinuje, pysio się goi. Dropsikowe szczepienia tracą ważność pod koniec grudnia, więc korzystając z okazji, że dzisiaj był u nas wet to odnowiliśmy je. Koszty podam jak będę mieć rachunek za wizytę od weta. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Oby aktualny boks spasował mu już na 100% i nie znudził za kolejnych kilka miesięcy... :roll: Drops... zachowuj się tam ładnie! Dziamgocie jeden.. ;) Dzięki Murko za odnowienie szczepień, dopłacimy różnicę do rachunku za grudniowy hotelik :) A jak z jedzeniem, wsuwa wszystko? Quote
Murka Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Z jedzeniem nie ma problemu, poza tym, że lubi "grzebać w misce" i przyozdabia tym samym całą podłogę suchą karmą ;) Quote
inka33 Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 [quote name='Murka']Z jedzeniem nie ma problemu, poza tym, że lubi "grzebać w misce" i przyozdabia tym samym całą podłogę suchą karmą ;)[/QUOTE] Może przynajmniej jeden Dropsio nie zostanie parówkiem...! :eviltong: Quote
Nutusia Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 No nareszcie Dropsidło trafił na odpowiednie M ;) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 Dotarła wpłata ciociu Mattilu od Ciebie - dziękujemy! :) Quote
Mattilu Posted December 17, 2013 Posted December 17, 2013 [quote name='pinczerka_i_Gizmo']Dotarła wpłata ciociu Mattilu od Ciebie - dziękujemy! :)[/QUOTE] Prosimy! Na zdrowie:) Quote
Lili8522 Posted December 18, 2013 Author Posted December 18, 2013 A może ktoś wykupi Dropsiowi ogłoszenia bądź wyróżni tablice w ramach prezentu świątecznego:razz:? Jest jaki jest ale przecież nie może całego życia spędzić w hoteliku :-( Quote
inka33 Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 [quote name='Lili8522']A może ktoś wykupi Dropsiowi ogłoszenia bądź wyróżni tablice w ramach prezentu świątecznego:razz:? Jest jaki jest ale przecież nie może całego życia spędzić w hoteliku :-([/QUOTE] Polecam bazarek Ziutki: [B][COLOR=#b22222][SIZE=4][SIZE=2]. [/SIZE][/SIZE][/COLOR][SIZE=2][COLOR=#800080][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/249528"][IMG]http://goo.gl/QpZibo[/IMG][/URL][/COLOR] .[/SIZE][/B] przedłużony do 13.01.2014 [SIZE=2][B][COLOR=#ff0000] 20 ogłoszeń za jedyne 3 zł !!! [B][COLOR=#fff0f5]...... [/COLOR][/B] [/COLOR]:happy1: [/B][/SIZE] Quote
Tianku Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Dropsiku martwię się o Ciebie :shake: Ciocie a jaki byłby koszt takiego spotkania z behawiorystą orientujecie się ? może tak jak madziakato mówiła wcześniej warto by było. wiem że wszystko się rozbija o pieniądze ale jak go ogłaszać jak nie wiadomo co w tej kropkowanej główce siedzi :-( Quote
Lili8522 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 [quote name='Tianku']Dropsiku martwię się o Ciebie :shake: Ciocie a jaki byłby koszt takiego spotkania z behawiorystą orientujecie się ? może tak jak madziakato mówiła wcześniej warto by było. wiem że wszystko się rozbija o pieniądze ale jak go ogłaszać jak nie wiadomo co w tej kropkowanej główce siedzi :-([/QUOTE] Myśle, że to już Murka musi się wypowiedzieć czy w okolicy jest dobry behawiorysta i jaką cene sobie liczy, to na pewno nie będzie jedno spotkanie a kilka... Poza tym powiedziano Nam jak był w hoteliku ze szkoleniowcem, że to właśnie jego przyszli właściciele powinni pracować z nim od podstaw, u Murki może mieć sesje z behawiorystą a kiedy znów zmieni otoczenie to w jego głowie znów wszystkko się przewróci i kółko się zamyka. Ogłaszać Dropsa trzeba, ma dopiero 5 lat, nie stać Nas aby do końca życia opłacać mu hotel, nie ma co stawiać go na przegranej pozycji, przecież są ludzie którzy adoptują trudne psy (byłam na kilku wątkach) są chętni pracować z psem i wierze że w końcu tacy ludzie zainteresują się Dropsem. Podsumowując można rozglądać się z behawiorystą jeśli jest ktoś chętny opłacić wizytę ale behawiorysta nie zagwarantuje, że po adopcji Drops będzie psem idealnym i nawet jak go "naprawi" to jego problemy po adopcji nie wrócą. Quote
Tianku Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Nie chodzi mi o to żeby Dropsika naprawić tylko zrozumieć :roll: a ogłaszać jak najbardziej trzeba tak jak mówisz. Mogę mu wykupić ogłoszenia na bazarku a na wyróżnienie ogłoszeń wyskrobię dopiero po świętach bo jestem spłukana :shake: to co zamówić pakiecik? Quote
Lili8522 Posted December 19, 2013 Author Posted December 19, 2013 [quote name='Tianku']Nie chodzi mi o to żeby Dropsika naprawić tylko zrozumieć :roll: a ogłaszać jak najbardziej trzeba tak jak mówisz. Mogę mu wykupić ogłoszenia na bazarku a na wyróżnienie ogłoszeń wyskrobię dopiero po świętach bo jestem spłukana :shake: to co zamówić pakiecik?[/QUOTE] Myśle, że do zrozumienia Dropsa to niezły filozof potrzebny :evil_lol: Jasne, zamów. Daj później mi namiary gdzie przesłać zdjęcia i tekst :) Dziękujemy Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Dziękujemy ciociu Tianku!!!! :) Dropsik musi mieć tak zniszczoną psychikę... że bardzo trudno będzie do niego trafić :( Murko jak wygląda u Was sprawa - jest u Was blisko jakiś specjalista od psiej psychiki? Quote
Murka Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Myślę, że wbrew pozorom Dropsik ma dużą szansę na dom, ale to musi być dom odpowiedzialny, bardzo prozwierzęcy i elastyczny (mający możliwość i chęć dostosować się do Dropsika). Takie domy się trafiają, wiele problemowych psów od nas znalazło takie domy. Dropsik ma jeden wielki plus: jest bardzo, bardzo łagodny i uległy. Dogaduje się ze wszystkimi psami, z kotami nie wiem czy miał do czynienia, ale podejrzewam, że będą mu mogły na głowę włazić :) Jedyny jego problem to lęki; o ile są trudne do zrozumienia to nie są jakieś trudne do opanowania. U nas gdyby nie te wiązania siatki nie byłoby żadnego problemu - Dropsik nie mógłby wyjść i nie kaleczyłby się. Teraz w boksie wewnętrznym nie ma żadnego problemu, sam wraca do niego czasem nawet zbyt wcześnie, korzysta z byle okazji, kiedy tylko drzwi do boksów wewn. otwieram. Jest pocieszny bardzo łażąc wszędzie za mną i udając jaki to z niego stróż i bohater. Lubi sobie szczekać na to i owo, ale nie jest to zaciekłe szczekanie, takie popisywanie się :) Najtrudniejsze w jego adopcji jest to, że trudno będzie przewidzieć jak zachowa się w nowym miejscu, ale w tym chyba żaden bechawiorysta nie pomoże. Znam jedną panią psycholog spod Lublina, która oferowała kiedyś się pomagać w trudnych przypadkach telefonicznie, może też przyjechać za zwrot kosztów paliwa do nas, zrobić ocenę sytuacji itd. Quote
Tianku Posted December 20, 2013 Posted December 20, 2013 Dropsiku dobrze że trafiłeś do Murki :loveu: Lili wyślij dane Dropsia do ogłoszeń do Ziutki tam gdzie Boncia tylko napisz że to z mojego pakieciku [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249528[/url] Quote
Recommended Posts