Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tekst wygląda tak:

"Drops to duży, wielkości owczarka (ok.30kg) 5-letni, wyjątkowo łagodny psiak.

Drops jest bardzo pojętnym psem, ładnie chodzi na smyczy,trzyma się blisko człowieka, nie ciągnie ani nie wyrywa do przodu,bardzo lubi spacery i przebywanie na świeżym powietrzu, utrzymuje czystość w domu.
W kochającym domu na pewno odzyska stabilizację i obdarzy miłością nową rodzinę.

Szukamy dla niego domu gdzie mógłby zobaczyć jak powinna wyglądać relacja człowiek-pies. Ludzi, którzy obdarzą Dropsa ogromem miłości i morzem cierpliwości.

Preferowany dom z innym psem gdyż Drops bardzo dobrze czuje się w towarzystwie czworonożnych przyjaciół. A jak wiadomo we dwójkę zawsze raźniej i weselej.

Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej."

Posted

Dziękujemy Murko za obszerną wiadomość! :)

Pan Gerard nigdy nie zostawiał go samego w ogrodzie i wyjeżdżał. Natomiast praktycznie codziennie puszczał go luzem na ogród, w którym ma siatkę, którą Drops bardzo łatwo mógłby pokonać. Całymi dniami Dropsik spacerował po ogrodzie bez chęci ucieczki. On nie próbuje uciekać, jeśli czuje się gdzieś bezpiecznie. Natomiast w schronisku i w tym pechowym DT w Gliwicach w lutym... Ogrodzenie nie było dla niego żadnym problemem. W schronisku (co niestety dowiedzieliśmy się po fakcie) był szyty na łapie własnie z powodu przechodzenia przez ogrodzenie, a nie dlatego, że gryzły go inne psy.

Dobrze wiedzieć, że będzie z niego dobry stróż ;)

Posted

[quote name='Mattilu']Murka, to niesamowite, jak on sie przy Was zmienil.[/QUOTE]

Podczytuję wątek, bo losy Dropsa są niebanalne. I rzeczywiście Drops jak odmieniony.
Trafił do stabilnego, prozwierzęcego środowiska, w którym sa ludzie umiejętnie odczytujący psie sygnały... i ... problemy minęły.
Czyli można.
Teraz tylko trzeba poszukać mądrego DS. Tylko i aż. :roll:

Posted

[quote name='Lili8522']Tekst wygląda tak:

"Drops to duży, wielkości owczarka (ok.30kg) 5-letni, wyjątkowo łagodny psiak.

Drops jest bardzo pojętnym psem, ładnie chodzi na smyczy,trzyma się blisko człowieka, nie ciągnie ani nie wyrywa do przodu,bardzo lubi spacery i przebywanie na świeżym powietrzu, utrzymuje czystość w domu.
W kochającym domu na pewno odzyska stabilizację i obdarzy miłością nową rodzinę.

Szukamy dla niego domu gdzie mógłby zobaczyć jak powinna wyglądać relacja człowiek-pies. Ludzi, którzy obdarzą Dropsa ogromem miłości i morzem cierpliwości.

Preferowany dom z innym psem gdyż Drops bardzo dobrze czuje się w towarzystwie czworonożnych przyjaciół. A jak wiadomo we dwójkę zawsze raźniej i weselej.

Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony.

Warunkiem adopcji jest wizyta przed adopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej."[/QUOTE]

No to nie brzmi jakoś strasznie ten tekst...
Tylko to o "morzu cierpliwości" można chyba usunąć, bo mi się wydaje, że tu nie o cierpliwość chodzi. Drops po prostu musi trafić na "swoich" ludzi...

Posted

połowa ewentualnego zysku z mojego kolejnego bazarku ogłoszeniowego będzie dla Dropsa - zapraszam do podrzucania [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-og%C5%82oszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00[/url]

Posted

[quote name='natie']połowa ewentualnego zysku z mojego kolejnego bazarku ogłoszeniowego będzie dla Dropsa - zapraszam do podrzucania [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-ogłoszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00[/URL][/QUOTE]

natie, przepięknie dziękujemy!!! :)

Posted

[quote name='natie']połowa ewentualnego zysku z mojego kolejnego bazarku ogłoszeniowego będzie dla Dropsa - zapraszam do podrzucania [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/247211-ogłoszenia-szybko-solidnie-edycja-9-dla-Teriego-i-Dropsa-do-4-10-20-00[/URL][/QUOTE]

Biegnę podrzucać :)

Posted

Już troszkę zaczyna się klarować obraz Dropsia; jak jestem sama to jest niemal normalnym psem, wesołym, zaczepiającym itd. Co ciekawe psy uwielbia, ale jakoś bawić się nie umie (nie ma ochoty? może potrzebuje więcej czasu), mimo, że go zaczepiają. Coś tam niby się próbuje odgryzać, ale do prawdziwej zabawy daleko. Jego lękliwość objawia się w różnych sytuacjach, jeszcze do końca nie rozgryzłam czego on się boi, bo np. przy TZie już nie jest tak rozluźniony. A jak widzi np. jak TZ idzie z wiaderkami to już jest spory niepokój. Ale ma zdrowy odruch, bo jak coś go zaniepokoi to od razu wchodzi do swojego boksu :) Czyli jakiś bezpieczny azyl musi mieć.

Zabawkami się nie interesuje na razie, więc piesek, którego dostał w wyprawce przypadł młodszemu tymczasowiczowi o bardzo podobnym umaszczeniu :)
[IMG]http://images64.fotosik.pl/198/9af4e67ef7f93939.jpg[/IMG]

Czy Drops dostawał coś w ostatnim czasie na pchły/kleszcze? Bo w książeczce nic nie ma, a będę lada dzień kropić wszystkie psy Fiprexem i mogę też zakropić Dropsa.
Podobnie z odrobaczeniem: ostatni wpis w książeczce jest z 2012 roku.