Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Rinuś']A gdzie założyłaś taką grupę? może i ja coś takiego zrobię i w końcu będzie z kim chodzić na spacery :)[/QUOTE]
Na facebooku, tam każdy wchodzi codziennie i dostaje powiadomienia :eviltong:

Posted

[quote name='Fauka']Na facebooku, tam każdy wchodzi codziennie i dostaje powiadomienia :eviltong:[/QUOTE]
Haha, podbiorę Ci pomysł :evil_lol: Chociaż Zielona Góra to taka "duża wieś" i wątpię, że coś takiego uda się stworzyć :-(

Posted

U mnie też kolorowo nie jest. Mam możliwość spacerów z pięcioma psami, z czego w psich znajomych dla Nicolasa mam tylko jednego faceta. Poza tym same babki, a wolałabym, żeby znał kilku jajcowatych. Nawet wszystkie myszoskoczki to baby. :evil_lol:
Szkoda, że termin Ci się opóźnił - złośliwość rzeczy martwych. Może nawet dobrze i uda Wam się nie podróżować w upale? ;)

Posted

Ja w łodzi też wątpiłam że coś wyjdzie, umawialiśmy się ze 2 lata. Teraz wychodzi, grupa coraz większa a spacery coraz częstsze :multi:

Posted

Porównując wielkość ZG do wielkości Leszna. :evil_lol: U nas nawet psiego parku nie ma. Chyba, że skrawek trawy, wydzielony płotem, z jedną ławką, drzewem i śmietnikiem zasługuje na miano psiego parku to wtedy owszem - mamy park. :lol: Także Wy mi tu nie narzekajcie, bo w Waszych miastach są chociaż ciekawe miejsca, a u nas nie bardzo. Jeśli pies ma się wybiegać to zostają praktycznie tylko pola, bo często w parkach i skwerkach wszelakich ludzie się dziwnie patrzą, jak ktoś z psem przechodzi. A jakby szło pięć psów to dopiero, by było. Co ukrywać - w moim mieście większość ludzi wychodzi z psem 3 razy dziennie na spacer trwający 10 minut i polegający na tym, że psiak załatwi swoje potrzeby fizjologiczne i z powrotem na kanapę. :roll:

Posted

[quote name='Fauka']I tak jesteśmy 100 lat za murzynami podług Wawy czy 3miasta, ale już niedługo... :evil_lol:[/QUOTE]

no grupie juz jest jakieś 96 osób z czego ok 20/25 stałych spacerowiczów więc nie jest źle :multi:
chociaż Wawy nigdy nie przegonimy:)

Posted

Miało być live ale internet w polach nie działa :diabloti:

Więc wyruszyliśmy o 5 rano by po godzinie 8 być na miejscu. Hodowla mieści się na wsi wsi, takiej prawdziwej. Widziałam na żywo biegusy indyjskie, owce oraz matkę mojej małej w pracy, widok nieziemski! Psy fantastyczne, idealne takie jakie bordery powinny być. Wpatrzone w człowieka, przyjazne wręcz nachalne (takie uwielbiam!). Nie wiem kto bardziej domagał się bardziej pieszczot, Bara (mama), Miszka (kuzyn?) czy papisie :loveu:
Z hodowczynią miałyśmy trudny orzech do zgryzienia, miałam wybrać między Baśką jr a Texą. Przyzwyczaiłam się do czekania na małą Baśkę ale do domu wróciłam z Texą. Dlaczego? Wybór nie był wcale trudny, Texa to pies dusza, cały czas nas zaczepiała, pizała po twarzach i szukała z nami kontaktu, ba! gdy podpisywałam umowę siedziała mi na stopach :D
Baśka natomiast nie podeszła do nas ani razu, nie reagowała nawet gdy sama ją zaczepiałam, w zasadzie nie podchodziła do nikogo, żyła w swoim świecie, chodziła wlasnymi ścieżkami. Również nie była zainteresowana zabawą zabawkami z rodzeństwem, nie szarpała się w przeciwieństwie do Texy która bardzo ładnie się szarpie. Oprócz tego bardzo lubi wodę, najpierw pije z miski a potem się w niej moczy :evil_lol: idealna koleżanka dla labradora!
Eksterierowo również podoba mi się bardziej, trudno jeszcze mówić jak będzie wyglądać ale zapowiada się na szczupłą, długołapną półdługowlosą suczkę taką o jakiej marzyłam.
Obecnie próbuje zaczepić Larego który traktuje ją jak powietrze i zwiedza każdy kąt :loveu:

[IMG]https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q74/s720x720/971728_704148489611583_463872101_n.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='mineralna_']Czy ja Cię przypadkiem nie kojarzę z PMC? ;)
[/QUOTE]

Kojarzysz :razz:

Fotki może dzisiaj jakieś będą, ale jest 37 stopni i wszyscy ledwo żyjemy :shake: Lary dzisiaj rano miał takiego wielkiego focha na małą, ale po wspólnych zabawach na podwórku trochę mu przeszło. Taplali się w misce z wodą, bawili zabawkami. Młodaw klatce strasznie się pruje ale usypiałam ją metodą super niani :evil_lol: Generalnie spałyśmy od 23 do 3 i od 4 do 6 rano :diabloti:

Posted

Śliczna pannica, przyłączam się do gratulacji! Natomiast nadal dopytuję się, gdzie jest ofiecka dla małej, przecież burdelek musi pasać ofiecki! :lol: