Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Za nami przespana caaaaaaaaaaała noc :razz: porzeby załatwione jak pan buk przykazał na dworze, no jedne siuśki w nocy się trafiły (była ostatni raz o 20, rano o 5) więc jest super. Rozrabia jak piany zając, nie daje żyć Laremu który średnio umie się przed nią obronić :lol:
I nie porównójcie mi tu 5 miesięcznych szczylów do mojego 8 tygodniowego niemowlaka, zobaczycie, mała skończy 3 miechy i będę mówić że w domu już w ogóle się nie załatwia :evil_lol:
Dzisiaj trochę ponagrywam i porobię zdjęcia bo pogoda jest dobra. Młoda spała poza klatką, była bardzo grzeczna, z klatką będe jej budować pozytywne skojarzenia bo jej naprawdę nienawidzi.

Posted

Fauka, nie porównywałam Chochliny do Raisy tylko do Broom i Grace bo dziewczyny pisały że miały prolemy ;) wiadomo że 8tyg szczeniak to co innego

Czekam na zdjęcia! ;)

Posted

[quote name='drachena']No nie wiem czy to nie radzenie sobie... Grace ma te problemy z trochę innej natury aniżeli wychowywanie[/QUOTE]

[quote name='Unbelievable']no ja mam nadzieję, że to tylko tak zabrzmiało :diabloti: bo nie uważam żeby moje problemy z Brumą były z mojej winy, a już na pewno nie te o których mówimy : P
[/QUOTE]

Przecież nigdzie nie napisałam, że sobie nie radziłyście :eviltong:.

Posted

[quote name='Whisky1']a gdzie mloda spała jak nie w klatce? poszla sama na legowisko? zgasiłaś światła i noc? się spi? grzeczna dzidzia:)[/QUOTE]

Mała się uśpiła jakoś przed 23 i tak tylko wędrowała z miejsca na miejsce, trochę pod biurkiem, trochę z Larym/bez Larego w legowisku, ponoć o 2 w nocy spała obok łóżka mojej mamy. O 5 rano się przebudziłam i pierwsza myśl "oborze gdzie jest pies" a że w pokoju było calkowicie ciemno to po omacku wymacałam ją na legowisku, spałaby dłużej ale ją wtedy obudzilam i zaczął się jej taniec powitalny i lizanie po twarzy :loveu: W zasadzie jak jest ciemno i wszyscy się kładą to taki maluch z braku laku też idzie spać, poza tym trochę się zmęczyła przez dzień no i te upały...

[quote name='Illusion']Przecież nigdzie nie napisałam, że sobie nie radziłyście :eviltong:.[/QUOTE]

Jasne jasne :diabloti:

Posted

[quote name='Fauka']Mała się uśpiła jakoś przed 23 i tak tylko wędrowała z miejsca na miejsce, trochę pod biurkiem, trochę z Larym/bez Larego w legowisku, ponoć o 2 w nocy spała obok łóżka mojej mamy. O 5 rano się przebudziłam i pierwsza myśl "oborze gdzie jest pies" a że w pokoju było calkowicie ciemno to po omacku wymacałam ją na legowisku, spałaby dłużej ale ją wtedy obudzilam i zaczął się jej taniec powitalny i lizanie po twarzy :loveu: W zasadzie jak jest ciemno i wszyscy się kładą to taki maluch z braku laku też idzie spać, poza tym trochę się zmęczyła przez dzień no i te upały...
[/QUOTE]

:placz: nie wyobrażam sobie tego żeby szczeniak łaził sam po całym domu... :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']:placz: nie wyobrażam sobie tego żeby szczeniak łaził sam po całym domu... :evil_lol:[/QUOTE]
co robić w takim wypadku? klatka?
ja planuje od samego początku i podpatruje innych jak im idzie w ,,praktyce" z takim brzdącem co to pierwszy dzień jest w nowym domku:)

Posted

[quote name='Whisky1']co robić w takim wypadku? klatka?
ja planuje od samego początku i podpatruje innych jak im idzie w ,,praktyce" z takim brzdącem co to pierwszy dzień jest w nowym domku:)[/QUOTE]
klatka, moja sucz spała w klatce chyba do roku, może nawet dłużej ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']klatka, moja sucz spała w klatce chyba do roku, może nawet dłużej ;)[/QUOTE]
i już pierwszej nocy? ale przy zamknietych drzwiczkach? trzeba będzie jakoś maleństwo przekupić:)

Posted

[quote name='Whisky1']i już pierwszej nocy? ale przy zamknietych drzwiczkach? trzeba będzie jakoś maleństwo przekupić:)[/QUOTE]
tak, od samego początku :) też był problem, bo po prostu nie chciała, płakała, i tak dalej, ale w końcu jakoś zasnęła

Posted

U mnie tradycyjnie sie chowa, jedno drugie wychowuje :eviltong: Łaziła po nocy, 0 zniszczeń, nic, grzeczna jak aniołek. Ale jak ma się rękę do psów... :evil_lol:

Posted

[quote name='Illusion']Przecież nigdzie nie napisałam, że sobie nie radziłyście :eviltong:.[/QUOTE]

Nie napisałaś wprost, ale jak dla mnie ten post ewidentnie to sugeruje....

EOT

Posted

No to najwyraźniej źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że miałam podobne problemy ze swoim szczeniakiem, ale bardziej winiłam za nie siebie niż podejrzewałam, że ten szczeniak po prostu już taki jest i trzeba sobie z nim jakoś poradzić ;). Peace :loveu:.

Posted

[quote name='Illusion']No to najwyraźniej źle się wyraziłam, chodziło mi o to, że miałam podobne problemy ze swoim szczeniakiem, ale bardziej winiłam za nie siebie niż podejrzewałam, że ten szczeniak po prostu już taki jest i trzeba sobie z nim jakoś poradzić ;). Peace :loveu:.[/QUOTE]

a jakie np te problemy były ?:razz:

Posted

Między innymi to, że dość długo zdarzały jej się wpadki z załatwianiem w domu, a tego zawsze najbardziej się obawiałam, kiedy myślałam o przybyciu szczyla :eviltong:.

Posted

[quote name='Illusion']Ja też, przecież wszędzie jest tyle rzeczy do zjedzenia :lol:.[/QUOTE]
Osikania czy też okupkania. :evil_lol: Nico śpi ze mną w łóżku i w nocy nie budzi się od samego początku. Także nocnych wypraw po domku nie mamy, nie mieliśmy i klatki udało nam się uniknąć.

Posted

Lem też spała od początku bez klatki :) Strasznie chciałam żeby spała ze mną w łóżku, ale ona protestowała i spała pod łóżkiem ;p
Jedyne zniszczenie, to zjedzenie ładowarki od telefonu... :roll: A co do klatki, to potrafi w niej przespać całą noc i w ogóle nie protestuję, ale ja nie chcę jej tam pakować skoro nie mam szkodów i nie wariuje :eviltong:
Na obozie prawie ciągle była w klatce i bezproblemowo. Od początku dawałam jej dobre skojarzenia z klatką, a to jedzenie w niej, a to dawałam do niej konga, klikałam wchodzenie do niej, mimo, iż na co dzień jej nie używamy, ale wiem, że może się kiedyś przydać :)

Tak BTW, cześć! Super szczeniak, bardzo podobał mi się ten miot :loveu:

Posted

Dzięki wszystkim za odwiedziny :loveu: Zebrałam się i cyknęłam młodej parę fotek:

[CENTER][IMG]http://i169.photobucket.com/albums/u214/fauka/IMG_0366dogo_zps7c2dea73.jpg[/IMG]

[IMG]http://i169.photobucket.com/albums/u214/fauka/IMG_0402dogo_zps3deb5435.png[/IMG]

[IMG]http://i169.photobucket.com/albums/u214/fauka/IMG_0401dogo_zpsff23542c.png[/IMG]

[IMG]http://i169.photobucket.com/albums/u214/fauka/IMG_0376dogo_zpsa2e6d761.jpg[/IMG][/CENTER]