Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jasne Hope, nie mieszaj się lepiej bo jeszcze i Tobie się dostanie :( To takie 'dziwaczne' wszystko.
Tak sobie myślę, że może Isadora by coś wiedziała i mogłaby nas oświecić?
Swoją droga napisze do tej Beaty.

• Replies 901
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ta Beata nie bierze udziału w wątkach dogomani z przyczyn raczej oczywistych :) Na prosbe Hope weszłam tu bo bardzo mnie o to prosiła . Fajnie ,że skandujecie leczeniu Lusi.... a więc informuję co następuje. Kasę na leczenie dziewczynki zbiera fundacja Mondo Cane (Kahoona) Nie wchodzi na Dogo ponieważ jest zbanowana dzieki pewnym...... delikatnie mówiąc idiotkom. Ja zajmuję się leczeniem Lusi i dograniem wszystkich rzeczy dot.hotelu. Lusia nie pojechałą do Katowic ponieważ tam trzeba odczekać w kolejce ale mam nadzieję ,że pojedzie jutro bądź najpóźniej w poniedziałek. Nie mogę obiecać że będę codziennie wchodzic na dogo i zamieszczać info.....ale na pewno będę uzupełniała info na FB. Jeśli moge prosić Hope...... przeklejaj je tutaj aby cioteczki wiedziały co dzieje się z naszą panienką. Na obecną chwilkę martwię się o Nią..... jest dość słaba....ziaje. Temperatura to 38.5 czyli w normie. Wyniki krwi mówia o złym stanie wątroby i trzustki. Nerki są słabe ale obie pracują. Gdyby ktoś miał więcej pytań prosze na [email][email protected][/email] lub 660737137 od godz 12 do 23. Dzięki za wszelką pomoc przy ratowaniu Lusi :)

Posted

Bardzo dziękujemy za informacje! Od razu jest więcej energii do działania :))
Jestem w kontakcie z Kasią Śliwą na FB i ustaliłyśmy, że również ja będę wklejać nowe informacje z FB, bo Ania (Hope) może nie zawsze mieć na to czas. cdn. :)

Posted

Chyba ostatnie wiadomości na dzisiaj wieczór:

[B][URL="https://www.facebook.com/katarzyna.lobacz"]Katarzyna Śliwa-Łobacz[/URL]:[/B]
Od Kasi Niewiadomskiej dowiedziałam się, że na dogomanii zbierane były na Lusię pieniądze i jest do zapłacenia faktura u weta.
Wobec faktu, że Mondo Cane i OTOZ opiekują się teraz psem mamy dwie możliwości:

1. dziewczyny z dogo płaca fakturę, a reszte pieniędzy przelewają na MC na Lusię i ja umieszczam to w rozliczeniach
2. cała kwota wpływa na konto MC, a faktura jest przepisana i również dostarczona do MC

Według mnie opcja pierwsza jest znacznie lepsza - mniej zamieszania, czytelniejsze rozliczenia, czekam na decyzję, co robimy.
I oczywiście należy podziękować społeczności dogomanii za pomoc Lusi - Kasia Niewiadomska zajmie się przeklejaniem newsów o Lusi stąd na dogo.

[U][B]Katarzyna Niewiadomska:[/B]
[/U]Nie ma problemu - ja przeleję należna kwotę na konto weta, a resztę przeleję na konto MC, bo nie ma co tego komplikować. Jeżeli wpłyna jeszcze jakieś pieniądze, to oczywiście również je przekieruję - nie wszyscy korzystają z FB, a udzielają sie na Dogomanii więc nie ma problemu - będę łącznikiem Pozdrawiam

Posted

U starszych psiaków wątroba i trzustka często wysiadają. Nawet niedawno moja nestorka miała straszne wyniki. Też sapała , dużo piła..
Kroplówki i leki na wątrobę pomogły , jest w dobrej formie .
Lusia trzymaj się sunieczko. warto...

Posted

[quote name='Dulska']Danavas, wielkie dzięki za to, co zrobiłaś dla suni![/QUOTE]... ja również, przyłączam się do podziękowań:Rose:..
ludzie, zawsze gadali! gadają! i będą gadali!... pewnie jakby się wzięli za pomoc, potrzebującym!.. to nie mieli by czasu na gadanie:roll:!...
kiedyś usłyszałam.... że Dobrzy - gadają dobrze! a Źli - źle!... i pewnie tak to jest!!!... najważniejsze ,że sunia jest już <Zaopiekowania>
teraz to już musi być tylko lepiej:loveu:

Posted

No jasne, że [B]danavas[/B] zrobiła dużo! Gdyby nie ona, nie byłoby tutaj tematu Lusi!!!
Chociaż ja w dalszym ciągu nie bardzo wiem o co chodzi z tymi wszystkim 'gadaniami' (albo zbyt krótko jestem na Dogo, albo czegoś nie doczytałam), to uważam, że nasz wątek tutaj jest OK i będziemy go dalej prowadzić, aż Lusia znajdzie dom.
Dobrze myślę Cioteczki?

Posted

[quote name='Funky']No jasne, że [B]danavas[/B] zrobiła dużo! Gdyby nie ona, nie byłoby tutaj tematu Lusi!!!
Chociaż ja w dalszym ciągu nie bardzo wiem o co chodzi z tymi wszystkim 'gadaniami' (albo zbyt krótko jestem na Dogo, albo czegoś nie doczytałam), to uważam, że nasz wątek tutaj jest OK i będziemy go dalej prowadzić, aż Lusia znajdzie dom.
Dobrze myślę Cioteczki?[/QUOTE]
kazdy ma inne poczucie pomocy zwierzakowi,każdemu wydaje sie ze pomagac chce a jemu zalezy na fermencie.najgorsi to tacy co nigdy nie udzielali się u psiaka i nagle wpadaja z "mądrosciami",podnosza ciśnienie i wypadaja z watku,a opiekunowie dłuuugo nie mogą dojsc do ładu i składu :(

Posted

[h=5]Gosia F
[/h][h=5]Lusia jest w klinice ma bardzo złe wyniki wątrobowe...
[/h][URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Lubię to![/URL] · ·Obserwuj postPrzestań obserwować post · 11 minut(y) temu
[LIST]
[*]
[*]

Mariola K :(
10 minut(y) temu · [URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Lubię to![/URL]

[*]

Ilona H Trzymam!
2 minut(y) temu · [URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Lubię to![/URL]

[*]

Marta M Trzymaj się maleńka sunieczko !
2 minut(y) temu · [URL="http://www.dogomania.pl/forum/#"]Lubię to![/URL]

[/LIST]

Posted

[quote name='RudziaPaula']Ale wątroba kiepska po lekach - np sterydy - czy bez powodu.bez związku z lekami...[/QUOTE]

Luśka brała tylko insulinę... nie dostawała innych leków, może jakieś na wzmocnienie... ta wątroba to pewnie od dawna lub wynik jakiejś choroby... jeszcze w Częstochowie wet mówił o jej brzuchu jak o brzuszku głodowym, wzdętym z braku pożywienia.... zanim przyszły wyniki podejrzewał że z wątroba może być coś nie tak , bo ona wielka na USG i jak się zmniejszył pęcherz to brzuszek nadal był duży.... ten wet w Katowicach jest wypasiony więc Lusia jest pod super kontrolą...

Posted

[quote name='danavas']Luska jest bezpieczna pod dobrą opieka....
na tym nam wszystkim zależało....
więc prosze się tu zacząć cieszyć, że cel został osiągniety... :)[/QUOTE]
Cieszymy się bardzo, bardzo:) Oby Lusieńka wyzdrowiała i posmakowała dobrego życia.

Posted

[quote name='danavas']Luśka brała tylko insulinę... nie dostawała innych leków, może jakieś na wzmocnienie... ta wątroba to pewnie od dawna lub wynik jakiejś choroby... jeszcze w Częstochowie wet mówił o jej brzuchu jak o brzuszku głodowym, wzdętym z braku pożywienia.... zanim przyszły wyniki podejrzewał że z wątroba może być coś nie tak , bo ona wielka na USG i jak się zmniejszył pęcherz to brzuszek nadal był duży.... ten wet w Katowicach jest wypasiony więc Lusia jest pod super kontrolą...[/QUOTE]
Dobrze ,że trafi do profesjonalistów, martwię się tymi wynikami...:(