Aga76 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Pomyślałam o hoteliku w Brodnicy, od lat mieszka tam Ibisek. Quote
mdk8 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 zapytałam jeszcze tatankas czy zna i może polecić jakiś hotelik lub DT w okolicach Szczecina. Czekam na odpowiedź. Quote
Olena84 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Dostałam zaproszenie na wydarzenie Rexa na fb- przyjmę po pracy, chyba od Ciebie mdk? Jutro zapytam na miejscu o miejsce dla Rexa ale koło Warszawy, pewnie daleko, ale musimy coś znaleźc Quote
arim Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 https://www.facebook.com/pg/Hotel-dla-Zwierząt-Zwierzyniec-1697454313833545/reviews/Bardzo przykro,ze Pan Marian nie doczekał się emerytury i spokojnej starości. :( Pomyślałam tylko,żeby rodzina nie chciała rozwiązać sprawy Reksa "po swojemu" .Pomóc Reksowi i Panu jakoś nie śpieszyli się. Co do hoteliku,to blisko Gorzowa jest hotelik.Nie jest to drugi koniec Polski .Dziś pojechały do domu 2 psiaki. Wklejam stronę z FB 1 Quote
Aga76 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Jakby co jest miejsce dla Reksa w hoteliku "Biały Pies", gdzie mieszka Ibisek z dogo. http://bialypies.blogspot.com/p/adopcje.html Ciepłe budy, porządne kojce, sprawdzona opieka, koszt 450 zł za miesiąc + wet 1 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Może podam link do fb do hotelu, bo tamta strona kompletnie nie aktualizowana, na dogo też mało bywam https://www.facebook.com/bialypieshotel/ W każdym razie jeśli nic innego nie znajdziecie - zapraszam. W tej chwili przebywa u mnie tylko 6 psów, praktycznie psiaki na dożywociu z racji swojego wieku i problemów. Trzymam kciuki za pozytywne losy psiaka ! 2 Quote
milagros19853201 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 3 godziny temu, arim napisał: https://www.facebook.com/pg/Hotel-dla-Zwierząt-Zwierzyniec-1697454313833545/reviews/Bardzo przykro,ze Pan Marian nie doczekał się emerytury i spokojnej starości. :( Pomyślałam tylko,żeby rodzina nie chciała rozwiązać sprawy Reksa "po swojemu" .Pomóc Reksowi i Panu jakoś nie śpieszyli się. Co do hoteliku,to blisko Gorzowa jest hotelik.Nie jest to drugi koniec Polski .Dziś pojechały do domu 2 psiaki. Wklejam stronę z FB PODZIELAM :-( Quote
milagros19853201 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 JA TEZ PODZIELAM OBAWY ARMIN ABY,RODZINA NIE ZALATWILA SPRAY P[O SWOPJEMU SZKODA BY BYLO PSIAKA ,NO I WSPOLCZUC ODSZEDL MU PAN ......:-( Quote
milagros19853201 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 3 godziny temu, arim napisał: https://www.facebook.com/pg/Hotel-dla-Zwierząt-Zwierzyniec-1697454313833545/reviews/Bardzo przykro,ze Pan Marian nie doczekał się emerytury i spokojnej starości. :( Pomyślałam tylko,żeby rodzina nie chciała rozwiązać sprawy Reksa "po swojemu" .Pomóc Reksowi i Panu jakoś nie śpieszyli się. Co do hoteliku,to blisko Gorzowa jest hotelik.Nie jest to drugi koniec Polski .Dziś pojechały do domu 2 psiaki. Wklejam stronę z FB 2 godziny temu, Aga76 napisał: Jakby co jest miejsce dla Reksa w hoteliku "Biały Pies", gdzie mieszka Ibisek z dogo. http://bialypies.blogspot.com/p/adopcje.html Ciepłe budy, porządne kojce, sprawdzona opieka, koszt 450 zł za miesiąc + wet 1 godzinę temu, Ania+Milva i Ulver napisał: Może podam link do fb do hotelu, bo tamta strona kompletnie nie aktualizowana, na dogo też mało bywam https://www.facebook.com/bialypieshotel/ W każdym razie jeśli nic innego nie znajdziecie - zapraszam. W tej chwili przebywa u mnie tylko 6 psów, praktycznie psiaki na dożywociu z racji swojego wieku i problemów. Trzymam kciuki za pozytywne losy psiaka ! PATRZAC PO ODEZWIE ,SZANSE DLA PSIAKA SA:-) Quote
Mika31 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 oj przykre to życie jest teraz kiedy mógł normalnie żyć postaram się coś grosza wyskrobać dla Reksa Quote
Olena84 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Ale jesli rodzina nie pomagała a teraz szybko przybiegnie po majatek - w sensie dom - to brak mi słow... Quote
b-b Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Czytam i ryczę. Przed laty to pomoc dla Rexa zaowocowała pomocą dla p. Mariana. Nie możemy go teraz zostawić. Myślę, że uda się coś zebrać stałych deklaracji...a i bazarkami budżet się podciągnie. Byłabym za tym aby psiak był jak najbliżej tobciu. Rex ją zna. Wiadomo jeśli nie znajdzie się nic w pobliżu to trzeba ratować chłopaka przed "rodzinką" , która się pewnie niebawem pojawi. Quote
tobciu Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Rodzina już się odezwała. Nie komentuję... Rozmawiałam z OPS, informacji jako osobie obcej mi niestety nie udzielą. Ale serdecznie porozmawialiśmy, też jest im przykro i żal, i że to takie niesprawiedliwe, by odejść jak świat stawał się lżejszy.. Poprosiłam by poinformowali mnie, kiedy będzie pogrzeb. Zajmie się pogrzebem rodzina, to na razie nie wiadomo kiedy i gdzie.. Rozmawiałam ze strażnikiem miejskim. O Reksie zadecyduje niestety rodzina. Nie sądzę, by chcieli się Reksem zająć. Umówiłam się z Panem, że jak tylko się określą Pan mi da znać. W poniedziałek zadzwonię wieczorem zapytać, gdyby sam do tej pory nie zadzwonił. Powiedziałam, że pomagamy Reksowi i Panu Marianowi od 2013 roku. Wyraziłam naszą wielką chęć i determinację by Reksowi znaleźć lokum, by nie pojechał do schroniska. Pan się ucieszył z takiej możliwości. Na razie Reks jest u siebie, przy swojej budzie, dogląda go sąsiad Pana Mariana. Zatem teraz tylko by rodzina nie stanęła na przeszkodzie.. Chciałbym by był Reks blisko, jak pisałam, odwiedziłabym go, wzięła na spacer. Na razie badamy wszelkie możliwości, pozbieram Wasze informacje jutro, może z moich rozpytywań wróci jakaś informacja zwrotna. Weźmiemy co będzie dobre dla Reksa i na miarę naszych możliwości. Czy blisko czy daleko. Mam jednak nadzieję, że bliżej niż dalej. Dziękuję za chęć deklaracji, dziękuję Wam bardzo. Trudno przyjąć mi do wiadomości tą tragedię.... Quote
jola&tina Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 Ja też nie sądzę, żeby rodzina chciała się Rexem zająć. Może będą zadowoleni, że chcemy się nim zaopiekować, bo to problem z głowy. Chyba, że będą chcieli zrobić na złość śp. Panu Marianowi i nam :( Quote
mdk8 Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 13 minut temu, jola&tina napisał: Chyba, że będą chcieli zrobić na złość śp. Panu Marianowi i nam :( Powiem szczerze , że też mi to przyszło do głowy :( Quote
KrystynaS Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 W Brodnicy wiem ze słyszenia jest dobry hotel w sensie opieki i warunków. Tylko to chyba na tyle daleko, że nie bardzo mogłabyś tobciu odwiedzać Rexa. Może znajdzie się jakieś dobre miejsce bliżej Szczecina. Tobciu słuchaj a może mogłabyś się jakoś skontaktować z rodziną Pana i przedstawić naszą propozycję, że chcemy zaopiekować się Rexem, zapewnić mu dobre i spokojne życie i nie oczekujemy na to żeby rodzina partycypowała w kosztach. Może to im się spodoba. Sama nie wiem czy to dobry pomysł. Quote
asikowska Posted December 1, 2017 Posted December 1, 2017 źle zrobiłam wydarzenie na fb i dzisiaj się kończy, poczekam z nowym do momentu jak będziemy wiedzieć co rodzina postanowi Quote
Olena84 Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Nie rozumiem takich rodzin, u mnie gdyby ktos kogo znam zachorował czy cos sie stało psiaka byśmy nie zostawili, a tu tylko rzeczy materialne ważne:( Quote
tobciu Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Rozmawiałam z sąsiadką Pana Mariana. Była dziś u Reksa, nakarmiła z ręki. Powiedziała, że smutny jest. I spogląda na drzwi.... Będzie rano i wieczorem chodzić do niego z ciepłym jedzeniem. Pogłaszcze, piłkę rzuci. Hotelik mamy zaklepany w Goleniowie https://www.facebook.com/PiesHotelHakunaMatata/ od 03 stycznia 2018 r, 400 zł. Warunki bardzo dobre. U dziewczyny, która pracuje w Toz Goleniów. Będzie miał dobrze. Może tam zostać do końca swoich dni. Będzie blisko, będę do niego zaglądać, jak robiłam do tej pory. Pomożecie nam go utrzymać ? Jemu niedużo czasu zostało by spotkać się ponownie ze swoim panem... Nie zapytałam o to, zakładając że wyrazicie zgodę - przepraszam. Zatem niniejszym poprawiam się i pytam - czy wyrażacie zgodę, by środki jakie były uzbierane na opał dla pana Mariana przeznaczyć na utrzymanie Reksa ? Do 03 stycznia też coś poorganizujemy by przeczekał ten czas. Tylko jeszcze decyzja rodziny.. I strażnik miejski, i sąsiadka i OPS wiedzą, że chcemy się nim zaopiekować. Tak mi żal Pana Mariana.... takie to niesprawiedliwe.... Quote
ranias Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 deklaruję 10 zł miesięcznie stałej dla Rexa Quote
MALWA Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Przykre to wszystko - pan, który nagle odchodzi i pies, który traci ukochanego pana... Podczytuje czasami ten wątek, jak będziecie robić listę deklarowiczów, to też wrzucę grosik na utrzymanie Rexa. Quote
dorcia2 Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 co za okropna wiadomość ja zadeklaruję 30 zł stałej dla Rexa bo to psik , jeden z tych co ciągle się o nim myśli , a jeszcze w zeszłym roku upominek przesyłałam na Święta Panu Marianowi i Rexiowi , smutne to życie Quote
Tyśka) Posted December 3, 2017 Posted December 3, 2017 Życie tu, po tej stronie często jest niesprawiedliwe... Biedny Rex, osierocony taki :( Czy 400zł to pełna kwota, razem z pożywieniem? Czy karma oddzielnie? Quote
Recommended Posts