Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 684
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

[quote name='rudynpm']Hej, witam Jamnikowe Towarzystwo.

W ostatnią sobotę wyjechały do DS 3 psiaki ode mnie. Dzisiaj znalazła dom sunia. Miejsce w domu mam. Bardzo źle wygląda ten jamniczek, chudy jest przeraźliwie. Na pewno potrzebuje na cito badań. Albo nie dojada, albo ma trafioną trzustkę. Czasu mało, bo zapowiadają kilkunasto stopniowe mrozy. Jeśli piesek zgadza się z innymi, to jak najbardziej może do nas przyjechać. Jeszcze tylko kwestia odległości. Ja mieszkam koło Warszawy.
Moniko, kochana jesteś:iloveyou:pięknie dziękuję, że się odezwałaś tutaj:Rose:... (otrzymałam wiadomość na PW dziękuję :) numer zapisuję :))
...jeśli Isadora mówi, że działamy!... to działamy!:loveu:

_Lara

A dt jest sprawdzony? To jest płatny dt?
....to jest właśnie piękne! zainteresowanie, troska ....Rikuś już nie jest taką samotną bidą!.....teraz martwimy się o transport:hmmmm:......

Edited by anica
Posted

[quote name='piescofajnyjest']Lara, wejdz na strone hoteliku w podpisie Rudynpm....wlasnie tam bylam i jest troszke watkow z dogo psiakow, ktore juz tam byly:)[/QUOTE]

Dzięki! :)

Posted

do Warszawy jeździ Figu. Zadzwonię do niej po południu. Jak jest koszt tego Hoteliku?
U siostry Kasi 300zł domowe warunki i za Bielskiem ok. 35 km od Cieszyna

Posted

[quote name='Zofija']do Warszawy jeździ Figu. Zadzwonię do niej po południu. Jak jest koszt tego Hoteliku?
U siostry Kasi 300zł domowe warunki i za Bielskiem ok. 35 km od Cieszyna[/QUOTE]

a to ja tez o koszt dopytam, bo nie wiem na jaka kwote zobowiązałam się za pierwszy m-c domku:) ?

Posted

Jest to mały pies, więc, jeżeli Wam odpowiada to 300 zł+karma. Niestety przypuszczam, że przynajmniej na początku może być to karma weterynaryjna i w grę wchodzą badania, przynajmniej morfologia i trzeba sprawdzić trzustkę (mam nadzieję, że przyczyną wychudzenia nie jest jakieś raczysko). Ze swojej strony zapewniam, pobyt u mnie w domu i traktowanie jak swojego psa, opiekę 24 h na dobę, podawanie leków, kropli etc., jeśli pies będzie tego potrzebował. Wszystkie zabiegi pielęgnacyjne, wiadomo, wliczone w koszt pobytu. Do tego zdjęcia psiaka, relacje. Ze strony opiekunów oczekuję, że będą interesowali się psiakiem, ew. zapraszam w odwiedziny:)

Posted

[quote name='Zofija']do Warszawy jeździ Figu. Zadzwonię do niej po południu. Jak jest koszt tego Hoteliku?
U siostry Kasi 300zł domowe warunki i za Bielskiem ok. 35 km od Cieszyna[/QUOTE]

Zofija a 300 zł to z karmą? i czy jest jakis psiak na dogomani(jakis wątek) , który był u siostry Kasi?

Tak jak anica pisze, trzeba cos decydować konkretnie, bo szkoda miejsca stracić, no i czasu szkoda- bida marznie....

I jeszcze jedno- czy on Wam wygląda na zabiedzonego czy chorego>- wiem ,ze jednoznacznie cięzko określić, ale jak go oceniacie po bezposrednim kontakcie ? (oczywiscie tak czy inaczej podstawowe badania konieczne)

Posted

U kasiprzystał warunki są świetne, 300 złotych za wszystko, doskonała opieka. jest u niej od 2 tygodni piesek-Lider z katowic a poza tym suczki, raczej starsze. Jest tam Tina z mojego podpisu, możecie oflądnąć zdjęcia i filmiki. A Cieszyn jest 20 km od Bielska-Białej.

Posted

[quote name='tiggi']U kasiprzystał warunki są świetne, 300 złotych za wszystko, doskonała opieka. jest u niej od 2 tygodni piesek-Lider z katowic a poza tym suczki, raczej starsze. Jest tam Tina z mojego podpisu, możecie oflądnąć zdjęcia i filmiki. A Cieszyn jest 20 km od Bielska-Białej.[/QUOTE]

dziadzio miałby jechać do siostry Kasi :) , jeśli cena taka sama jak u kasi- 300 z wyżywieniem, to dla Rikusia korzystniej,
i bliżej, bo dziadziu nie musiałby przeprowadzać się daleko, ale to juz ostatecznie musi zdecydować ktoś, kto zna potencjalny dt , będzie zabierał dziadzia i sprawował piecze nad jego sprawami na miejscu ....

Posted

...wszystko już jasne, nie skojarzyłam wcześniej domku:oops:....
przecież z mestudio, kręcimy bazarek dla Tinki;)...
czekamy na decyzję.... zresztą potrzebujemy mieć adresy domków w tamtym roku był problem ze znalezieniem wolnego miejsca, niestety ...

Posted

[quote name='Zofija']z Kasi siostrą wszystko załatwiłam tylko transport! Ja mam , ale na poniedziałek , a idą mrozy[/QUOTE]
A nie moze go ktos zabrac na te kilka dni do domu ?

Posted (edited)

[quote name='Zofija']z Kasi siostrą wszystko załatwiłam tylko transport! Ja mam , ale na poniedziałek , a idą mrozy[/QUOTE]

a siostra kasi jest bez samochodu?

Edited by Kasia77
Posted (edited)

[quote name='tiggi']Ja mogę jechać jutro.[/QUOTE]

dziadziu biedniutki, juz niedługo będzie dobrze.....

Dziękujemy tiggi;)

A z bazarku kubraczkowego Rikuś zebrał juz 265zł , więc prawie m-c mamy opłacony , zostanie jeszcze na porządne badania,
bo na pewno przebadać dziadzia trzeba.

Edited by Kasia77
Posted (edited)

[quote name='tiggi']Ja mogę jechać jutro.[/QUOTE]

Dziękujemy bardzo,super bo takie mrozy idą.Mam dla niego kubrak z polaru,może się przyda.
Droga jest brzydka możemy spróbować załatwić ze schroniskiem ,zeby go do Skoczowa przywieżli i byłoby to bliżej.

Edited by Nilsson
Posted

Nie ma problemu, ja jestem wolna jutro od godz. 12.Tylko proszę żeby ktoś ze mną pojechał, a ja potem odwiozę. Nie wiadomo jak on się zachowuje w samochodzie, a poza tym ja nie wiem gdzie mam pojechać, gdzie mieszka siosotra Kasi. Dziś juz wychodzę z dogo, ustalcie konkrety jutrzejszej akcji i napiszcie. Ja jutro rano będę znów na dogo.