Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam wieści - dobre wieści - z domu pikulinowego :loveu:
Pikuś nie jest już Pikusiem - jest Kazikiem vel Kazimierzem. Bardzo fajne imię, bez dwóch zdań :lol:
Jest przyzwoicie grzeczny, troszke broi ale nie za dużo, okazało się, ze jest pieszczochem i nawet gości lubi :-o Oto co dają miłość, wyrozumialość i cierpliwość.
Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuje Kasi i Dorocie, że go przygarnęły i pokazały mu, jak fajne może byc psie życie...

• Replies 235
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PaulinaT napisał(a):
Mam wieści - dobre wieści - z domu pikulinowego :loveu:
Pikuś nie jest już Pikusiem - jest Kazikiem vel Kazimierzem. Bardzo fajne imię, bez dwóch zdań :lol:
Jest przyzwoicie grzeczny, troszke broi ale nie za dużo, okazało się, ze jest pieszczochem i nawet gości lubi :-o Oto co dają miłość, wyrozumialość i cierpliwość.
Jeszcze raz bardzo bardzo dziękuje Kasi i Dorocie, że go przygarnęły i pokazały mu, jak fajne może byc psie życie...

Przyłączam się do podziękowań:loveu: i strasznie się cieszę, że są tacy ludzie:multi: :multi: :multi:

Pikuś czeka biedulek - ale dobrze że choć z tą skórką lepiej o 80 % - to bardzo dużo:)

Posted

Dokładnie takie samo wrażenie miałam na poczatku mojej z nimi znajomości - byłam przekonana że maja imiona na odwrót.
Ech tylko nie wiem kiedy uda mi się do Tabsa pojechać...
Zawaliło mnie robotą - a ktoś na te psie i kocie chrupki musi zarobić niestety :shake:

Posted

Tak tu cisza, że rzeczywiście można o Tobie zapomnieć
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
:shake: :shake: :shake: :shake: :shake:
:shake: :shake: :shake: :shake:
:shake: :shake: :shake:
:shake: :shake:
:shake: ale nie zapomnimy;)

Posted

Powiem krótko - bo nie powinno mnie tu być - Tabs od wczoraj jest w nowym domu!
Wojtek - jego nowy Pan - przeszedł krzyzowy ogien pytań wzorowo :evil_lol: i zdobył jeden z największych skarbów: wspaniałego psa.

Tabs - wszystkiego najlepszego w nowym domu! :loveu:

Posted

:multi: :multi: :multi:
Cieszę się bardzo, ten dom jest super domem dla Tabsika.
Paulina - nareszcie psiul się doczekał.
Trzeba by tytuł zmienić - i do pracy nad kolejnymi biedami, które nadal czekają.

• 2 weeks later...
Posted

No jestem - ciekawa dlaczego te urlopy tak sie szybko kończą?? :hmmm:
Dziewczyny - dziękuję za słowa uznania, mimo, że nie moja zasługa w tym przecież :oops:
O Tabsa dostałam 1 maila z zapytaniem przez te wszystkie miesiące, słownie jednego!
Nie spodziewałam się strzału w 10 za pierwszym razem.
Ale tak wyszło.

Dostałam super fajnego maila i zdjęcia.
Pozwolę sobie zacytować fragmenty:

Na spacerach Tabs nie odpuści żadnemu murkowi, drzewu czy latarni. Wszędzie musi zostawić swój ślad, wszędzie chce zaznaczać swoją obecność :) Jest bardzo wesoły, ale jednocześnie spokojny i cierpliwy. Gdy akurat nie mogę poświęcić mu całej swojej uwagi, kładzie się u nóg i czeka. Czasem tylko się niecierpliwi i opiera swój łeb na moich kolanach domagając się pieszczot :)
Szczerze mówiąc jestem zdziwiony szybkością, z jaką Tabs zaaklimatyzował się w nowym otoczeniu. No i jego przywiązaniem. Dzieje się dokładnie jak w piosence Natalii Kukulskiej: "...wystarczy tylko, że się poruszę, zaraz przybiega by ze mną być..." i nie ma w tym krzty przesady. Nawet do łazienki muszę wchodzić szybko, żeby nie wszedł za mną :) Jestem szczęśliwy i dumny, że nawiązaliśmy z Tabsem taką wspaniałą nić porozumienia.

No powiedzcie same...

basiaap - skóra Tabsa jest zdrowa, bez zadnych zastrzeżeń.
Ale trzeba uważać, żeby Tabs już nigdy przenigdy nie miał nawet jednej pchełki...

Posted

cudnie, strasznie sie cieszę, ze tak dobrze trafił :lol:

...wiesz, Paulina, jednym urlopy sie konczą, a innym - zaczynają...:eviltong: :diabloti: