Jump to content
Dogomania

EUTANAZJA- czy to jedyne rozwiązanie? Psie dziecko czeka na pomoc!!!

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak znajdę chwilę wstawię flmik z karmienia Ojeja. zaczynam tracić nadzieję, że uda się znaleść dom tym samym uratować małemu życie :-(

Posted

minie albo nie minie, lepiej nastawic sie ze malec cale zycie będzie musiał jesc w pozycji pionowej półpłynny pokarm, no i z tym może życ... tylko nikt nie chce się nim zaopiekować :-( a ja nie mam możliwości :-(

Posted

[quote name='Maia']minie albo nie minie, lepiej nastawic sie ze malec cale zycie będzie musiał jesc w pozycji pionowej półpłynny pokarm, no i z tym może życ... tylko nikt nie chce się nim zaopiekować :-( a ja nie mam możliwości :-([/QUOTE]
Jak duży będzie Ojej?

Posted

[quote name='Vicky62']Tu masz rację to trzeba zmienić.
dreag, a co do banerka ja tez miałam takie problemy, bo w podpisie był krótki cytat, po jego usunięciu banerek udało sie wstawić.[/QUOTE]

Banerki są teraz skrócone do granic moźliwości. W 95% powinny się wstawić, jeśli nie to widać że inny banerek jest tak rozlazły że przekracza ponad 200 znaków w podpisie.

TZmestudio

Posted

[quote name='dreag']Dziewczyny, ja tylko przypomnę, że ten "problemik" psiaka nie polega tylko na ponoszeniu go PO jedzeniu:roll:.[/QUOTE]

Robiłam kilka pakietów ogłoszeń do 2 w nocy, gdzie poprzedniej nocy poszłam spać o wpół do piątej ze względu na egzamin, więc niezbyt wczytywałam się w tekst, po prostu przekopiowałam to co było na pierwszej stronie, skasowałam i dodałam wedle zaleceń i musiałam przez przypadek ten fragment skasować.
Ciotka, gwarantuję Ci, że ktoś, kto zainteresuje się ogłoszeniem i maluchem NA POWAŻNIE pierwsze co zrobi, to poczyta na temat achalazji przełyku, na temat tego schorzenia, z czym to się wiąże, a w następnej kolejności będzie wypytywał DT jak to wygląda w praktyce, więc to akurat chyba najmniejszy problem.

Posted (edited)

Maluszek teraz waży około 3 kg, jego rodzeństwo jes dwa razy większe. Myślę żo on bedzie psiakiem średniej wielkości, takim prawie do kolana. (Jeśli dozyje :-( )

Edit: Aga dziękuję :-)

Edited by Maia
Posted

Psiak z achalazją przełyku nigdy nie osiągnie normalnej wagi, już jako szczeniak waży o połowę mniej niż jego rodzeństwo. W poście 64 opisałam swoje perypetie ze szczeniakiem z taką samą wadą przełyku i jak to się skończyło. Nie przeceniałabym też opinii wetów z SGGW. U mojego psiaka w ogóle nie potrafili zdiagnozować wady i leczyli skutki w postaci zachłystowego zapalenia płuc. A psina umierała z wycieńczenia przy pełnej misce. O kasie, jaką "pochłonęła" lecznica przy SGGW nawet nie wspominam.

Posted

[quote name='ASTRA 126']Psiak z achalazją przełyku nigdy nie osiągnie normalnej wagi, już jako szczeniak waży o połowę mniej niż jego rodzeństwo. W poście 64 opisałam swoje perypetie ze szczeniakiem z taką samą wadą przełyku i jak to się skończyło. Nie przeceniałabym też opinii wetów z SGGW. U mojego psiaka w ogóle nie potrafili zdiagnozować wady i leczyli skutki w postaci zachłystowego zapalenia płuc. A psina umierała z wycieńczenia przy pełnej misce. O kasie, jaką "pochłonęła" lecznica przy SGGW nawet nie wspominam.[/QUOTE]
Myślę,że powinniśmy być uczciwi,winni jesteśmy to psiaczkowi,który cierpi i domowi, który weźmie na siebie cały ten ciężar, zarówno finansowy jak i moralny, i ciężar związany z codzienną pielęgnacją malucha.

Posted

[quote name='paula_t']Robiłam kilka pakietów ogłoszeń do 2 w nocy, gdzie poprzedniej nocy poszłam spać o wpół do piątej ze względu na egzamin, więc niezbyt wczytywałam się w tekst, po prostu przekopiowałam to co było na pierwszej stronie, skasowałam i dodałam wedle zaleceń i musiałam przez przypadek ten fragment skasować.
Ciotka, gwarantuję Ci, że ktoś, kto zainteresuje się ogłoszeniem i maluchem NA POWAŻNIE pierwsze co zrobi, to poczyta na temat achalazji przełyku, na temat tego schorzenia, z czym to się wiąże, a w następnej kolejności będzie wypytywał DT jak to wygląda w praktyce, więc to akurat chyba najmniejszy problem.[/QUOTE]

Mam takie samo zdanie jak Ty cioteczko. Dziękujemy Ci pięknie za ogłoszenia! Jesteś nieoceniona :)

Posted

[quote name='Vicky62']W sprawie Ojeja cisza...:-( i w sprawie jego rodzeństwa tez cisza...:-([/QUOTE]

Ciotki, może skupmy się na szukaniu deklaracji na hotelik/dt?

Posted

[quote name='zakonna']zasugerowałam to na początku wątku, żeby nastawić się na szukaniu płatnego DT[/QUOTE]

Znalezienie dt bezpłatnego/ds w kilka dni graniczy z cudem....

Posted

[quote name='Felka z Bagien']A to ich jest więcej?O rany,to tragedia![/QUOTE]
Tak - są cztery, ale na szczęście tylko ten jeden chory:

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/207963-Temat-suni-z-jednostki-wraca-Zn%C3%B3w-ci%C4%85%C5%BCa-i-zn%C3%B3w-szczeniaki?p=20297577#post20297577[/url]

Posted

[quote name='zakonna']zasugerowałam to na początku wątku, żeby nastawić się na szukaniu płatnego DT[/QUOTE] No tak, tylko, że trzeba się nastawić na łluuuuuugie szukanie ds, a nawet i na to, że nikt nie zechce go adoptować. Wtedy co - platny hotelik na całe życie? Kto będzie na tyle odpowiedzialny, że wytrwa w swoich deklaracjach tyle lat? I kto się podejmie odpowiedzialności za psa? A poza tym nawet jakby się znalazł płatny dt, to ile go będzie trzymał, jeśli nikt się nie zgłosi na ds? Lata? Nie sądzę... I wtedy co? Będzie przerzucany z miejsca na miejsce?

Wydaje mi się, że to nie takie proste w tym wypadku i wymaga naprawdę przemyślanych decyzji.