Felka z Bagien Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 :cry:[ QUOTE=dreag;20295260]Dziewczyny, ja tylko przypomnę, że ten "problemik" psiaka nie polega tylko na ponoszeniu go PO jedzeniu:roll:.[/QUOTE] Quote
Maia Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 Jak znajdę chwilę wstawię flmik z karmienia Ojeja. zaczynam tracić nadzieję, że uda się znaleść dom tym samym uratować małemu życie :-( Quote
Felka z Bagien Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Znalazłam na forum weterynaryjnym opis tego schorzenia.Miejmy nadzieję,że maluszkowi to minie,oczywiście przy odpowiednim leczeniu. Trzymaj się malutki:placz: Quote
Maia Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 minie albo nie minie, lepiej nastawic sie ze malec cale zycie będzie musiał jesc w pozycji pionowej półpłynny pokarm, no i z tym może życ... tylko nikt nie chce się nim zaopiekować :-( a ja nie mam możliwości :-( Quote
ewu Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Maia']minie albo nie minie, lepiej nastawic sie ze malec cale zycie będzie musiał jesc w pozycji pionowej półpłynny pokarm, no i z tym może życ... tylko nikt nie chce się nim zaopiekować :-( a ja nie mam możliwości :-([/QUOTE] Jak duży będzie Ojej? Quote
Vicky62 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='ewu']Jak duży będzie Ojej?[/QUOTE] No chyba taki do kolana Quote
mestudio Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Vicky62']Tu masz rację to trzeba zmienić. dreag, a co do banerka ja tez miałam takie problemy, bo w podpisie był krótki cytat, po jego usunięciu banerek udało sie wstawić.[/QUOTE] Banerki są teraz skrócone do granic moźliwości. W 95% powinny się wstawić, jeśli nie to widać że inny banerek jest tak rozlazły że przekracza ponad 200 znaków w podpisie. TZmestudio Quote
paula_t Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='dreag']Dziewczyny, ja tylko przypomnę, że ten "problemik" psiaka nie polega tylko na ponoszeniu go PO jedzeniu:roll:.[/QUOTE] Robiłam kilka pakietów ogłoszeń do 2 w nocy, gdzie poprzedniej nocy poszłam spać o wpół do piątej ze względu na egzamin, więc niezbyt wczytywałam się w tekst, po prostu przekopiowałam to co było na pierwszej stronie, skasowałam i dodałam wedle zaleceń i musiałam przez przypadek ten fragment skasować. Ciotka, gwarantuję Ci, że ktoś, kto zainteresuje się ogłoszeniem i maluchem NA POWAŻNIE pierwsze co zrobi, to poczyta na temat achalazji przełyku, na temat tego schorzenia, z czym to się wiąże, a w następnej kolejności będzie wypytywał DT jak to wygląda w praktyce, więc to akurat chyba najmniejszy problem. Quote
Maia Posted January 19, 2013 Author Posted January 19, 2013 (edited) Maluszek teraz waży około 3 kg, jego rodzeństwo jes dwa razy większe. Myślę żo on bedzie psiakiem średniej wielkości, takim prawie do kolana. (Jeśli dozyje :-( ) Edit: Aga dziękuję :-) Edited January 19, 2013 by Maia Quote
ASTRA 126 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Psiak z achalazją przełyku nigdy nie osiągnie normalnej wagi, już jako szczeniak waży o połowę mniej niż jego rodzeństwo. W poście 64 opisałam swoje perypetie ze szczeniakiem z taką samą wadą przełyku i jak to się skończyło. Nie przeceniałabym też opinii wetów z SGGW. U mojego psiaka w ogóle nie potrafili zdiagnozować wady i leczyli skutki w postaci zachłystowego zapalenia płuc. A psina umierała z wycieńczenia przy pełnej misce. O kasie, jaką "pochłonęła" lecznica przy SGGW nawet nie wspominam. Quote
Felka z Bagien Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='ASTRA 126']Psiak z achalazją przełyku nigdy nie osiągnie normalnej wagi, już jako szczeniak waży o połowę mniej niż jego rodzeństwo. W poście 64 opisałam swoje perypetie ze szczeniakiem z taką samą wadą przełyku i jak to się skończyło. Nie przeceniałabym też opinii wetów z SGGW. U mojego psiaka w ogóle nie potrafili zdiagnozować wady i leczyli skutki w postaci zachłystowego zapalenia płuc. A psina umierała z wycieńczenia przy pełnej misce. O kasie, jaką "pochłonęła" lecznica przy SGGW nawet nie wspominam.[/QUOTE] Myślę,że powinniśmy być uczciwi,winni jesteśmy to psiaczkowi,który cierpi i domowi, który weźmie na siebie cały ten ciężar, zarówno finansowy jak i moralny, i ciężar związany z codzienną pielęgnacją malucha. Quote
__Lara Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='paula_t']Robiłam kilka pakietów ogłoszeń do 2 w nocy, gdzie poprzedniej nocy poszłam spać o wpół do piątej ze względu na egzamin, więc niezbyt wczytywałam się w tekst, po prostu przekopiowałam to co było na pierwszej stronie, skasowałam i dodałam wedle zaleceń i musiałam przez przypadek ten fragment skasować. Ciotka, gwarantuję Ci, że ktoś, kto zainteresuje się ogłoszeniem i maluchem NA POWAŻNIE pierwsze co zrobi, to poczyta na temat achalazji przełyku, na temat tego schorzenia, z czym to się wiąże, a w następnej kolejności będzie wypytywał DT jak to wygląda w praktyce, więc to akurat chyba najmniejszy problem.[/QUOTE] Mam takie samo zdanie jak Ty cioteczko. Dziękujemy Ci pięknie za ogłoszenia! Jesteś nieoceniona :) Quote
BasiaD Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 Niuniu do góry prosić cioteczki o pomoc! Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 jestem i ja na zawołanie naszej ewu ......biedny maluszek :( mam nadzieję że znajdzie odpowiedzialny domek !!!!!!! Quote
Vicky62 Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 W sprawie Ojeja cisza...:-( i w sprawie jego rodzeństwa tez cisza...:-( Quote
__Lara Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Vicky62']W sprawie Ojeja cisza...:-( i w sprawie jego rodzeństwa tez cisza...:-([/QUOTE] Ciotki, może skupmy się na szukaniu deklaracji na hotelik/dt? Quote
zakonna Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 zasugerowałam to na początku wątku, żeby nastawić się na szukaniu płatnego DT Quote
__Lara Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='zakonna']zasugerowałam to na początku wątku, żeby nastawić się na szukaniu płatnego DT[/QUOTE] Znalezienie dt bezpłatnego/ds w kilka dni graniczy z cudem.... Quote
Felka z Bagien Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Vicky62']W sprawie Ojeja cisza...:-( i w sprawie jego rodzeństwa tez cisza...:-([/QUOTE] A to ich jest więcej?O rany,to tragedia! Quote
zuanna Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='Felka z Bagien']A to ich jest więcej?O rany,to tragedia![/QUOTE] Tak - są cztery, ale na szczęście tylko ten jeden chory: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/207963-Temat-suni-z-jednostki-wraca-Zn%C3%B3w-ci%C4%85%C5%BCa-i-zn%C3%B3w-szczeniaki?p=20297577#post20297577[/url] Quote
Martika&Aischa Posted January 19, 2013 Posted January 19, 2013 [quote name='__Lara']Znalezienie dt bezpłatnego/ds w kilka dni graniczy z cudem....[/QUOTE] niestety :( Quote
dreag Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 [quote name='zakonna']zasugerowałam to na początku wątku, żeby nastawić się na szukaniu płatnego DT[/QUOTE] No tak, tylko, że trzeba się nastawić na łluuuuuugie szukanie ds, a nawet i na to, że nikt nie zechce go adoptować. Wtedy co - platny hotelik na całe życie? Kto będzie na tyle odpowiedzialny, że wytrwa w swoich deklaracjach tyle lat? I kto się podejmie odpowiedzialności za psa? A poza tym nawet jakby się znalazł płatny dt, to ile go będzie trzymał, jeśli nikt się nie zgłosi na ds? Lata? Nie sądzę... I wtedy co? Będzie przerzucany z miejsca na miejsce? Wydaje mi się, że to nie takie proste w tym wypadku i wymaga naprawdę przemyślanych decyzji. Quote
zakonna Posted January 20, 2013 Posted January 20, 2013 wiem, że to nie jest prosta decyzja, ale chyba równie trudne jest uśpienie go w sytuacji gdy nie cierpi, rozwija się i zachowuje normalnie. Quote
Recommended Posts