Jump to content
Dogomania

EUTANAZJA- czy to jedyne rozwiązanie? Psie dziecko czeka na pomoc!!!

Recommended Posts

• Replies 706
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dreag']No tak, tylko, że trzeba się nastawić na łluuuuuugie szukanie ds, a nawet i na to, że nikt nie zechce go adoptować. Wtedy co - platny hotelik na całe życie? Kto będzie na tyle odpowiedzialny, że wytrwa w swoich deklaracjach tyle lat? I kto się podejmie odpowiedzialności za psa? A poza tym nawet jakby się znalazł płatny dt, to ile go będzie trzymał, jeśli nikt się nie zgłosi na ds? Lata? Nie sądzę... I wtedy co? Będzie przerzucany z miejsca na miejsce?

Wydaje mi się, że to nie takie proste w tym wypadku i wymaga naprawdę przemyślanych decyzji.[/QUOTE]

Były takie przypadki na dogo, przy porządnych deklarowiczach jest to możliwe.

Posted

Maluszek nie jest u mnie bezpieczny, pozostałe szcenięta sa od niego większe i silniejsze, mogą zrobić mu krzywdę podczas zabawy, na prawdę zaczynam się załamywać, cięzko mi mam teraz w domu 4 dorosłe moje psy i 4 szczenięta w tym niepelnosprawnego ojeja proszę o pomoc. nie mam nawet czasu zasiąśc przed komputer, porobić ogłoszenia - spacery karmienienie, gotowanie i sprztanie , przy takiej ilosci psów w małym mieskzaniu jest bardzo dużo pracy, zaczynam wymiękać :-(

Posted (edited)

Wczoraj ciocia Bożenka opiekowała się stadkiem pod nieobecność mai, która pojechała po nowe zycie dla Trisi i Polarka. Po kilku godzinach doszła do wniosku, że należy się Kasi medal za to, że może to wszystko ogarnąć!. Zgadzam się z nią w zupełności.

Ojej dostał kostkę, był wniebowzięty:). Oczywiście mógł ją gryźć tylko dopóki była twarda, poitem już nie, żeby nie połknął kawałka...

Chwilowo któreś z rodzeństwa mu zabrało..

Chłopak umie walczyć o swoje, nie dał sobie w kaszę dmuchać, było wielkie warczenie i wściekłość:).
[IMG]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1636d486385f.jpg" class="ipsImage" alt="">

Wygrywał prawie za każdym razem bitwę. Odzyskał kostkę, za ktorą aż się trząsł.
"]

Edited by dreag
Posted

Jest słodziutki, ale takie chucherko z niego. Dwa razy mnieszy od pozostałej trójki, szczuplutki, delikatny. Szybko się męczy.

Tu odpoczywa po zabawie, gdy inne jeszcze szaleją.

Na rączkach też niej nieźle;).

Gdy inne jedzą normalnie, Ojej w swojej koniecznej pozycji:

Noszenie po jedzeniu:

I znowu odpoczynek. Po jedzeniu jest spokojniutki, musi sobie poleżeć, podczas gdy inne oczywiście szaleją.

Posted

Cudowny malec! Trzeba dać mu szanse, no i pomóc Mai, ja naprawdę ją podziwiam, bo szczerze mówiąc nie wiem czy bym sobie dała radę z takim stadkiem, w tym ze szczeniakami, z czego jeden wymagający specjalnej troski!

Posted

[quote name='dreag']Jest słodziutki, ale takie chucherko z niego. Dwa razy mnieszy od pozostałej trójki, szczuplutki, delikatny. Szybko się męczy.

Tu odpoczywa po zabawie, gdy inne jeszcze szaleją.

Na rączkach też niej nieźle;).

Gdy inne jedzą normalnie, Ojej w swojej koniecznej pozycji:

Noszenie po jedzeniu:

I znowu odpoczynek. Po jedzeniu jest spokojniutki, musi sobie poleżeć, podczas gdy inne oczywiście szaleją.

Niestety, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Już na starcie waży o połowę mniej niż pozostałe rodzeństwo, które je normalnie. On nigdy tej różnicy nie nadrobi. Z tym biedactwem jest jak z niepełnosprawnym dzieckiem. Czy znajdzie się osoba, która weźmie na siebie taki ciężar?

Posted

[quote name='ASTRA 126']Niestety, trzeba spojrzeć prawdzie w oczy. Już na starcie waży o połowę mniej niż pozostałe rodzeństwo, które je normalnie. On nigdy tej różnicy nie nadrobi. Z tym biedactwem jest jak z niepełnosprawnym dzieckiem. Czy znajdzie się osoba, która weźmie na siebie taki ciężar?

Nie mam kompletnie pomysłu co z tym cudnym maluchem zrobić, nie znam żadnych BDT, sama musiałam swojego podopiecznego umieścić w hoteliku, za który w 3/4 płaciłam ja i moja rodzina:shake:
Jemu trzeba na cito szukać DT albo DS. Po przypadku Rubika wiem, że nie warto się poddawać tylko trzeba walczyć: http://www.dogomania.pl/forum/threads/232395-SPARALI%C5%BBOWANY-SZCZENIAK-ma-DT%21-Potrzebny-DS%21%21%21

Posted

Dostałam maile od kilku osób zainteresowanych losem malce. Mały jest chudy i mniejszy od reszty mimo że je częściej, potrzebuje wartościowej karmy. Ale ma charakterek i ogromną wolę życia. Ciężko mi i każde rozwiązanie jest trudne :-(

Posted

[quote name='paula_t']Maia, ale wynikło coś konkretnego z tych maili? To ludzie z ogłoszeń, którzy chcieliby go adoptować czy po prostu piszą, bo są zainteresowani?[/QUOTE]

No właśnie?

Cioteczki, a myślałyście o pomocy jakiejś fundacji?

Posted

[quote name='fona']Kochani, a jest jakiś post rozliczeniowy, Ojej ma w ogóle swoją skarpetę? Na co potrzebne są pieniądze?[/QUOTE]

W tej chwili Ojej potrzebuje pieniążków na specjalistyczną karmę. Wczoraj była kolejna konsultacja z wetem, gdyż mały wolno przybiera na wadze, jest taki "kruchy". Wiadomo, jego porcje muszą być małe i dosyć mocno rozwodnione, dlatego trzeba mu zbilansowanych składników odżywczych, żeby się w miarę normalnie rozwijał. Maia spróbuje karmić go Royal Canin Intestinal, a jak wiadomo jest ona droga.

Posted

a po ile kupujecie tę karmę, bo mój york jest też na niej i u weterynarza kupuję ją na wagę po ok 22 zł a ta karma jest również w puszkach, kupuję swojemu to i kupie małemu Ojej :) może tak być?

Posted

Wet zalecil Royal Canin Intestinal junior. Rozmaczam karmę w wodzie, i potem dodaje nutridrinka aby miala płynną konsystencje i więcej kalorii. Mały jest chudy, potrzebuje bardzo kalorycznego i jednoczesnie skondensowanego jedzenia, poniewaz musi jeść małymi porcjami. 2,5 kg kamrmy to około 90 kilka zł, do tego nutridrink 9 zł za buteleczkę. Drogo to kosztuje.
Osoby które odezwały się na maila, po tym jak im napisałam szczegóły ucichły:-(. Boże mały rośnie niedłygo, trzeba będzie go wyprowadzać, nie podołam temu :-(
Mam utrudniony dostęp do komputera, proszę rozsyłajcie wątek, najbardziej psiakowi potrzeba spokojnego DT.