Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Gabi79']Michelle, oprócz tego, że psiaki mają u Ciebie raj, to jeszcze obie z Giselle macie "nosa" i szczęście do nowych opiekunów dla psiaków:loveu:[/QUOTE]

Zgadzam się z Tobą Gabrysiu;):loveu:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='asiuniab']Stefcia pewnie teraz pozuje do zdjęć, ciekawe jaka z Niej modelka??

a nawet nie wiem czy pozuje
ale ja jej zrobilam takie ...,,amorkowe,, z Keshem

Tylko mnie nie całuj.

Keshu ludzie patrzą

co 2 na jednego?

było cos smacznego

Posted

No Cioteczki jest mały dramat, pomijam fakt,że do domu jakoś weszła, na korytarz - chyba ciekawość, ale do pokoju to już za chiny ludowe, zapraszałyśmy, wabiłyśmy smaczkami i nic, musiałam ją po prostu wnieść i niestety dramat, o wskoczeniu na kanapę nie ma mowy,na fotel też nie, a aparatu boi się jak diabeł święconej wody, próbowałam wyłączyć lampę błyskową, by się nie płoszyła,ale z mizernym rezultatem - same zobaczcie - sorki- może potrzebuje troszkę czasu, nie wiem,może ktoś ja gonił z domu,stąd taki strach, nie wiem :(

Posted

Jaka ona jest Śliczna;-) Ja miałam kiedyś taki problem z dobermanką, która była u mnie w na tymczasie nie chciała chodzi po schodach wciągałam ją dosłownie siłą bo nie było możliwości żeby spała na dworze w domu zachowywała się jak by nie potrafiła chodzi po panelach łapki jej się rozjeżdżały.Po tygodniu nie ten sam pies ale tu chyba nie ma możliwości żeby ona spała w domu?

Posted

[quote name='michelle04']No Cioteczki jest mały dramat, pomijam fakt,że do domu jakoś weszła, na korytarz - chyba ciekawość, ale do pokoju to już za chiny ludowe, zapraszałyśmy, wabiłyśmy smaczkami i nic, musiałam ją po prostu wnieść i niestety dramat, o wskoczeniu na kanapę nie ma mowy,na fotel też nie, a aparatu boi się jak diabeł święconej wody, próbowałam wyłączyć lampę błyskową, by się nie płoszyła,ale z mizernym rezultatem - same zobaczcie - sorki- może potrzebuje troszkę czasu, nie wiem,może ktoś ja gonił z domu,stąd taki strach, nie wiem :([/QUOTE]
Cioteczki Kochane, zważywszy na sytuację, to i tak fotki są super.

[quote name='AgusiaP']Oj rzeczywiście widać na zdjęciach jaka wystraszona...
Może ona nie wie co to dom, łóżko, fotel...może nigdy nie mieszkała w domu...[/QUOTE]
Mnie też się tak wydaje, ona nie wie co to dom, w sensie budynek, kanapa, fotel.
Pewnie całe dotychczasowe życie mieszkała na podwórku, bez możliwości wejścia do budynku.
Stąd jej opór i przerażenie.
A może ktoś ją trzymał np. w jakiejś komórce...
Najważniejsze, że nie zareagowała agresją.
Kochana śliczna Stefunia:loveu:

Posted

[QUOTE=Gabi79;20341910

Mnie też się tak wydaje, ona nie wie co to dom, w sensie budynek, kanapa, fotel.
Pewnie całe dotychczasowe życie mieszkała na podwórku, bez możliwości wejścia do budynku.
Stąd jej opór i przerażenie.
A może ktoś ją trzymał np. w jakiejś komórce...
Najważniejsze, że nie zareagowała agresją.
Kochana śliczna Stefunia:loveu:
Cioteczko Ona nie wie co to agresja, nawet gdy ją wnosiłam do pokoju, to pomimo strachu nie reagowała, była bierna, ale w pokoju przyjęla już tylko w pozycję leżącą :shake:

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczko Ona nie wie co to agresja, nawet gdy ją wnosiłam do pokoju, to pomimo strachu nie reagowała, była bierna, ale w pokoju przyjęla już tylko w pozycję leżącą :shake:[/QUOTE]

Na pewno była przestraszona, czy możesz Michelle jakoś ją oswoić z domem, tzn. np. co jakiś czas spróbować zachęcić ją do wejścia????
Taka z niej grzeczna przytulanka, że preferowany dom z kanapą do leżenia i fotelami, tylko ona musi najpierw ten lęk przezwyciężyć

Posted

[quote name='AgusiaP']Może ona nie wie co to dom, łóżko, fotel...może nigdy nie mieszkała w domu...[/QUOTE]
Pewnie tak było.
Agusia widziałaś Diankę mojej Zosi, z nią było to samo, to był podwórzowy wiejski psiak , domu bała się panicznie
U niej niestety długo to trwało zanim jako tako czuła się w nim bezpiecznie, do kuchni gdzie były płytki to przez rok chyba nie chciała wejść.
Mam nadzieję że Stefcia szybciej pokona strach przed "nowym"
Michelle zdjęcia zważywszy jej opory i tak super:)

Posted

wróciłam z wojaży ;) i przyszłam się przywitać z piękną Stefcią :loveu: widzę,że zdjęcia są,zatem czekam na tekst do ogłoszeń i ruszamy na poszukiwanie domku :)

Posted

[quote name='Mysza2']Pewnie tak było.
Agusia widziałaś Diankę mojej Zosi, z nią było to samo, to był podwórzowy wiejski psiak , domu bała się panicznie
U niej niestety długo to trwało zanim jako tako czuła się w nim bezpiecznie, do kuchni gdzie były płytki to przez rok chyba nie chciała wejść.
Mam nadzieję że Stefcia szybciej pokona strach przed "nowym"
Michelle zdjęcia zważywszy jej opory i tak super:)[/QUOTE]

Masz rację mam nadzieję, że ze Stefcią też tak będzie;)

Posted

[quote name='Gabi79']Na pewno była przestraszona, czy możesz Michelle jakoś ją oswoić z domem, tzn. np. co jakiś czas spróbować zachęcić ją do wejścia????
Taka z niej grzeczna przytulanka, że preferowany dom z kanapą do leżenia i fotelami, tylko ona musi najpierw ten lęk przezwyciężyć[/QUOTE]
Cioteczko Stefka po sterylce będzie musiała przez pierwsze dni być w domu,nie może zostać w kojcu,więc może wówczas trochę się przelamie

Posted

[quote name='michelle04']Cioteczko Stefka po sterylce będzie musiała przez pierwsze dni być w domu,nie może zostać w kojcu,więc może wówczas trochę się przelamie[/QUOTE]

A właśnie, nie będzie miała wyboru.
Co tam Stefania wyrabia, grzeczna jest????

Posted

[quote name='Gabi79']A właśnie, nie będzie miała wyboru.
Co tam Stefania wyrabia, grzeczna jest????[/QUOTE]
Cioteczko to aniołek, który tylko potrzebuje własnego człowieka, którego pokocha ponad życie :loveu: