tripti Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='zachary']tripti, a wyobrażasz sobie strażaków po każdej akcji pomocy zwierzętom idących do sądu?....Bo ja nie.....[/QUOTE] ja myślałam, że to Wy zapłaciłyście za to, no tak to jest jak się nie zna sprawy... to nie było ratowanie kotka z drzewa to też inny zakres akcji... Quote
dreag Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [SIZE=5][COLOR=lime]3 października 2010, godz. 12.15 Msza Św. na błoniach Jana Pawła II z błogosławieństwem zwierząt. [/COLOR][/SIZE] Polecam, jestem tam od wielu lat, super sprawa! Quote
Basia Z. Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Witam. Na których stronach znajdę zdjęcia piesków do adopcji ? Jeżeli są jakieś pinczerkowate suczki to może miałabym dom dla którejś. Quote
Guest monia3a Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [B]Basia Z.[/B] w moim podpisie są same malizny od 3,5 kg do 6 kg. Zapraszam na tamten wątek. Quote
karina1002 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [B]Ania !![/B] priv od Pauliny z Poznania. Zaginęła jej shar pei-ka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/193543-Zagin%C4%99%C5%82a-suczka-shar-pei-Pozna%C5%84-okolice-Pniew!!!!!!!-POMOCY[/url]!!!! Quote
plinka Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='dreag'][SIZE=5][COLOR=lime]3 października 2010, godz. 12.15 Msza Św. na błoniach Jana Pawła II z błogosławieństwem zwierząt. [/COLOR][/SIZE] Polecam, jestem tam od wielu lat, super sprawa![/QUOTE] to jest w choroszczy, tak? Quote
Iza. Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='plinka']to jest w choroszczy, tak?[/QUOTE] u mnie w niedziele o 11,30 msza, możesz wpadać :cool3: Quote
ula_cz Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='plinka']to jest w choroszczy, tak?[/QUOTE] z tego co wiem to tak, tylko nie wiem gdzie dokładnie... bo w tym roku zamierzam pojechać po raz pierwszy :) Quote
plinka Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 [quote name='Iza.']u mnie w niedziele o 11,30 msza, możesz wpadać :cool3:[/QUOTE] chciałam dziś :sad: [quote name='ula_cz']z tego co wiem to tak, tylko nie wiem gdzie dokładnie... bo w tym roku zamierzam pojechać po raz pierwszy :)[/QUOTE] no ja właśnie też chce w końcu pojechać... wybieram się od paru lat i zawsze nie mogłam, a to zawody albo coś innego wypadało. Quote
dreag Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Msza w Choroszczy 12.15, kościół przy głównym rynku, nie da się nie trafić, przy rondzie, biały. Dla zmotoryzowanych - pierwszy zjazd do Choroszczy (na lewo) z głównej trasy warszawskiej, dalej prosto ok. 1-1,5 km i prosto do kościoła. Naprzeciw kościoła przystanek MPK. Przy kościele jest brama, tam parking i wejście do tyłu na łaczkę, na której stoi polowy ołtarz. Staruszki takie jak ja:eviltong: mogą załapać się na rozstawione ławeczki. Po kościele częstują bigosikiem (kto lubi) :). Z właścicielami są psy, koty, króliki, chomiki itp, gołąbki, jeźcy na koniach. I mężowie, dziaciaki, babcie, ciocie też:lol:. Ja będę przy ławeczkach, tam gdzie miejsce na palenisko:);) Quote
joanna83 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 [SIZE=4][B][COLOR=Red]Zaginęła suczka szara w czarne plamki oddana tydzień temu do adopcji. Perełka uciekła ze smyczą i w czarnej skórzanej obroży w piątek popołudniu wzdłuż ul. 27 lipca w kierunku Wasilkowskiej (wbiegła ponoć w Kątową. Sunia jest wielkości do pół łydki, bardzo nieufna, może się chować w jakichś zaułkach. Bardzo prosimy o pomoc! Kontakt do nas: Asia 662 187 309 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/B][/SIZE] Quote
jaanna019 Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 Jakieś straszne fatum zawisło nad moimi zwierzętami. Dziś odszedł mój ukochany najdroższy Iwan. Jedyny w swoim rodzaju kot, który myślał że jest psem, mój najsłodszy syneczek... Już nie przytulę jego miękkiego futerka, już nie usłyszę cichego mruczenia, już mnie nie powita swoim "krakaniem". Znalazłam go martwego. Zginął od urazu, sekcja wykazała mały obszarowo ale silny uraz klatki piersiowej, krew zalała mu płuca. Najbardziej boli, że umierał sam i nie było mnie przy nim żeby go utulić do snu... Quote
Guest monia3a Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Przykro mi Aniu z powodu śmierci Iwanka :( Był świetnym kotem... Quote
zachary Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Jak ja mam dosyć tych strasznych przeżyć!!!! .....We czwartek rano, gdy jechałam z córką ul.Baranowicką leżał na jezdni przy samym chodniku rozjechany piesek ze smyczą, w niedzielę na spacerze w lesie moje psy znalazły czarnego pieska z odciętym biodrem i prawą łapą.... Quote
Guest monia3a Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [B]zachary[/B] a czy ten rozjechany piesek był drapiaty ?? Quote
jaanna019 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Dzięki dziewczyny. zachary a jaki to był psiak ten rozjechany ze smyczą? Quote
zachary Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Córka widziała, bo ja kierowałam autem.Mówi,że był szary, nieduży a w ogóle, że wyglądał jak stary mop do podłogi....Przepraszam za jej określenie...Ja kątem oka widziałam tylko psie ciałko wbite w krawężnik na jezdni z czymś długim jak smycz, wieczorem jechałam tamtędy wolniutko, ale już ciała pieska nie było.....To było gdzieś paręnaście metrów przed skrętem w Plażową bodajże....jadąc od strony miasta. Quote
Guest monia3a Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 To w takim razie nie nasza Perełka. Quote
joanna83 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='joanna83'][SIZE=3][B][COLOR=Red]Zaginęła suczka szara w czarne plamki oddana tydzień temu do adopcji. Perełka uciekła ze smyczą i w czarnej skórzanej obroży w piątek popołudniu wzdłuż ul. 27 lipca w kierunku Wasilkowskiej (wbiegła ponoć w Kątową. Sunia jest wielkości do pół łydki, bardzo nieufna, może się chować w jakichś zaułkach. Bardzo prosimy o pomoc! Kontakt do nas: Asia 662 187 309 [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL][/COLOR][/B][/SIZE][/QUOTE][SIZE=3] [/SIZE] [SIZE=2]Perełka była wczoraj ok. godz. 19 widziana jak przebiegała przez ul.Popiełuszki w stronę Słonecznego Stoku. Znaczyłoby to, że pokonała sporą odległość przez te 4 dni (z ul. 27 lipca). W tej chwili może być wszędzie. Proszę rozejrzyjcie się w swoich okolicach. [B]Potrzebujemy także pomocy w rozwieszaniu ogłoszeń w całym mieście.[/B] Chętnym osobom wyślę ogłoszenia na maila, tylko prosimy, żeby nie wieszać ich bezpośrednio na przystankach autobusowych, słupach itp. Należą one do miasta i już miałyśmy sporo nieprzyjemności z powodu umieszczenia przez kogoś plakatu na słupie... Do dyspozycji są za to drzewa, sklepy ( za pozwoleniem) itp. [B]BARDZO PROSIMY O POMOC!!![/B] Perełka jest przerażona. Ma nadal przypiętą smycz, porusza się bardzo szybko. Grozi jej mnóstwo niebezpieczeństw, bo sunia nie znam miasta, ruchu ulicznego, boi się ludzi.[/SIZE] Quote
dreag Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Kurcze Jaanna 019, faktycznie jakieś fatum, a ja Ci jeszcze zawracałam w sobotę głowę... Bardzo mi przykro. Przejeżdżałam w niedzielę w okolicach Zielonych Wzgórz, ale nie widziałam psinki:shake:. Może być wszędzie. Quote
Alexandra29 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 Dziewczyny macie jakiegoś malutkiego pieska , suczkę do adopcji z Białegostoku lub okolic. . Zwierzak musi lubieć dzieci .Jeśli macie jakieś linki proszę o podrzucenie mi na Pm. Quote
Guest monia3a Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [quote name='joanna83'] [SIZE=3]Perełka była wczoraj ok. godz. 19 widziana jak przebiegała przez ul.Popiełuszki w stronę Słonecznego Stoku. [/SIZE] [SIZE=3]Znaczyłoby to, że pokonała sporą odległość przez te 4 dni (z ul. 27 lipca). [/SIZE] [SIZE=3]W tej chwili może być wszędzie. [/SIZE] [SIZE=3]Proszę rozejrzyjcie się w swoich okolicach. [/SIZE] [SIZE=3][B]Potrzebujemy także pomocy w rozwieszaniu ogłoszeń w całym mieście.[/B] Chętnym osobom wyślę ogłoszenia na maila, tylko prosimy, żeby nie wieszać ich bezpośrednio na przystankach autobusowych, słupach itp. Należą one do miasta i już miałyśmy sporo nieprzyjemności z powodu umieszczenia przez kogoś plakatu na słupie...[/SIZE] [SIZE=3]Do dyspozycji są za to drzewa, sklepy ( za pozwoleniem) itp.[/SIZE] [SIZE=3][B]BARDZO PROSIMY O POMOC!!![/B] Perełka jest przerażona. Ma nadal przypiętą smycz, porusza się bardzo szybko. Grozi jej mnóstwo niebezpieczeństw, bo sunia nie znam miasta, ruchu ulicznego, boi się ludzi.[/SIZE][/QUOTE] [B][COLOR=red]Bardzo proszę o porozwieszanie ogłoszeń o Perełce, choć po kilka na osiedle. Bardzo bym chciała aby się odnalazła !!![/COLOR][/B] [B][COLOR=red]Piszcie pliss do Asi ( joanna83 ) ona ma ogłoszenie w wordzie.[/COLOR][/B] Quote
zachary Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Dzisiaj znowu zaczęłam dzień od rozjechanego pieska....na ul. Baranowickiej.Piękna, kudłata sunia, sporej wielkości a nad nią mały czarny piesek....sunia chyba była w cieczce, bo piesek nad jej ciałem....Zatrzymałam się, zobaczyłam,że jest mocno zmasakrowana i przeniosłam ją ze środka jezdni na trawnik obok...Czułam się dziwnie, jak sznury tirów i innych aut przejeżdżały mi za plecami....I na ten środek jezdni z krwią suni wbiegł inny piesio, którego kanapką zwabiłam aby i on nie podzielił jej losu....Ludzie na przystanku MPK przyglądali mi się obojętnie.... Quote
joanna83 Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 [quote name='Alexandra29']Dziewczyny macie jakiegoś malutkiego pieska , suczkę do adopcji z Białegostoku lub okolic. . Zwierzak musi lubieć dzieci .Jeśli macie jakieś linki proszę o podrzucenie mi na Pm.[/QUOTE] Alexandro29 czy piesek ma być dla tej Pani, o której rozmawiałyśmy na PW, to już mówiłam, że ona od nas psiaka nie dostanie. Tutaj wątek do wglądu. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/193978-temat-do-wykasowania-zamkniecia-itp-prosze-o-bana[/URL] Chyba, że chodzi o kogoś innego, to wtedy oczywiście poszukamy. [B]A z dobrych wieści to PEREŁKA się odnalazła[/B] :multi: Quote
Recommended Posts