kaLOlina Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 :( kurcze szkoda kuleczki...jej serduszko-jak ona przez to przejdzie??? :( Quote
Ayia Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 ile jeszcze ona musi przejsc zeby byla kochana i grzala dupcie w stalym domku.. :placz: co ona takiego zrobila ze tak ja potraktowali? :placz: Quote
jola od jadzi Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 A czy pani Kuleczki zgadza się, by pozostała u niej do czasu znalezienia nowego domku? Biedna Kuleczka, a tak dobrze się zapowiadało... Quote
Kar0la Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 A ten Pan co pytał się o Fikę nie zainteresowałby się Kuleczką? Quote
tanitka Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Pani mnie dziś poinformowała, ze jutro przywiezie mi Gosiu, jestem załamana:-( Quote
SuperGosia Posted May 19, 2007 Posted May 19, 2007 Cześć Tanitko, Na razie oferuję pomoc finansową - pisz do mnie na PM, co trzeba Kuleczce. I rozsylam wici - jamnisia przypadla mi bardzo do serca. Quote
AMIŚKA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 tanitka napisał(a):Pani mnie dziś poinformowała, ze jutro przywiezie mi Gosiu, jestem załamana:-( Kochana Tanitko, nie zalamuj się:loveu: mozna by GOSIU znależć inny tymczas ale nie wiem czy te ciagle zmiany domku bylyby dobre:shake: a Twój juz zna dziewczyny dawajcie ogloszenia gdzie sie da i żeby szybko GOSIU znależc domek bez dzieci malych niestety Pani jest niepoważna mogla zglośić wcześniej że GOSIU do wziecia i juz szukalo by sie domku TANITKO dzwonie do Bea1 może coś poradzii:loveu: Quote
saskia Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 :shake: :shake: :shake: A Jak Gosiu reaguje na dzieci tak ogólnie? Można jej szukać domu z dziećmi czy raczej nie? Mam domek dla niewielkiej suni, ale w domu jest 2 letnie dziecko Quote
jola od jadzi Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Saskia, problem chyba jest właśnie z dziećmi... Każde małe dziecko chce się bawić z ruszającą się,żywą "zabawką" i pewnie w tym domu było to samo. Dzieci szczypią, gniotą, przyciskają a Kula nie pozwoliła widać na to.To nie może być kolejny dom z małym "dręczycielem" psów. Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Nie kazdy dom gdzie sa male dzieci musi psiak byc dreczony, to jest tylko i wylacznie sprawa rodzicow zeby uczyc dzieci zabawy z psem jak rowniez na co moze sobie pozwolic dziecko w stosunku do psa. Moje dzieci tez kiedys byly male i zaden z moich psow nie ugryzl moich dzieci bo wpajalam dzieciom milosc to zwierzat poprzez pokazywanie im jak maja glaskac pieska, nigdy nie pozwolilam na to zeby moje dzieci mogly psa uszczypnac, kopnac czy tez pociagnac za ogon. Tlumaczylam ze to pieska boli. Efekt jest taki ze dzis u kazdego z moich dzieci dalej sa zwierzeta i tradycja ta jest przekazywana nadal. Quote
jola od jadzi Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Masz rację, moje dziecko też nie dręczyło ale widać w tym domu zabrakło czasu na naukę, stąd decyzja o oddaniu Kuleczki Quote
Ada-jeje Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 A ja mysle ze nie zabraklo czasu rodzicom zeby uczyc dziecko milosci do psa tylko poprostu wychowuja swoje potomstwo bezstresowo ktoremu to wszysko wolno a na efekty takiego wychowanie nie trzeba bedzie dlugo czekac. Ach szkoda gadac. Quote
AMIŚKA Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 tanitka napisał(a):Pani mnie dziś poinformowała, ze jutro przywiezie mi Gosiu, jestem załamana:-( Kochana Tanitko, nie zalamuj się:loveu: mozna by GOSIU znależć inny tymczas ale nie wiem czy te ciagle zmiany domku bylyby dobre:shake: a Twój juz zna dziewczyny dawajcie ogloszenia gdzie sie da i żeby szybko GOSIU znależc domek bez dzieci malych niestety Pani jest niepoważna mogla zglośić wcześniej że GOSIU do wziecia i juz szukalo by sie domku TANITKO dzwonie do Bea1 może coś poradzii:loveu: Quote
Neris Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 I co, masz juz Gosiu? Biedna mała, ja się strasznie martwię że oni ją tak szybko odchudzili, czy to się nie odbiło na jej zdrowiu? Quote
tanitka Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Gosiu przyjechała, wyskoczyła z samochodu i pognała do mnie do domu. Nawet się nie spojrzała za nimi, a oni nawet sie z nią nie pożegnali:shake: I wcale nie jest tak odchudzona jak babka mówiła, zobaczcie: mam pięć psów w domu, z tego dwa na tymczasie, jest mi bardzo cięzko i to nie chodzi o finanse, ale o organizację życia, choćby wychodzenie na spacer..... POtrzebuję tymczasu do Gosiu-Tosi. Ona z powodu nie tolerowania małego dziecka została zwrócona. Ona go nie gryzła ale odstraszała i łapała za rękę bądź nózkę i podobno sikała przy łóżeczku tej małej. Do dzieczynki 8 letniej była już bardzo OK. Quote
jola od jadzi Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Gosiu chyba nie czuła się w tamtym domu za dobrze, skoro nawet się nie obejrzała za odjeżdżającymi tylko biegła do Ciebie Tanitko. Przykro mi, że ta adopcja była nieudana,ale to pewnie lepiej dla niej,że nie stało się to po uływie dłuższego czasu.Trzeba znowu zacząć ogłaszać jamnisię, a jak Ty sobie poradzisz? Quote
malagos Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Może ogłoszenie w Gazecie Wyborczej? Te żółte strony czyta wiele osob :cool1: Quote
SuperGosia Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 No to szukamy :diabloti: Zacznę od swojej lecznicy, będę tam we wtorek. Mają na koncie wiele udanych adopcji kotów i kilka psich. Ktoś ostatnio pytal o jamnika. Można wziąść jakieś zdjęcie Gosiu?? Quote
tanitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 wczoraj Gosiu miała ciężki wieczór- wyglądało na to że jednak czeka na swoja Panią:-(. Dzisiaj była już wesoła, skakał, biegała, myślę, że jakoś sie odnalazła. Można suczkę ogłaszać i brać zdjęcia. Quote
Neris Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 No odchudzona to ona rzeczywiście nie jest. Przykro mi że to się tak skończyło. Mam też nadzieję że Gosiu nie przeżyje tego aż tak strasznie.... Quote
tanitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 miałam miły telefon z Targówka, jestem umówiona z panią na środę. Obawiam sie jednak, bo tam jest dziewczynka 7 lat, co prawda to nie maleństwo, ale jednak sie boję. Quote
Neris Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Dziecko dziecku nierówne... a juz rodzic rodzicowi na pewno. Quote
Recommended Posts