Randa Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 (edited) Zakładam wątek na prośbę Kassji z miau. Z dnia na dzień okazało się, że ludzie mają eksmisję i nie mogą zabrać ze sobą zwierzaków... Są 2 psy - suczka i piesek i 24 koty . Suczka ok. 2lat -Pchełka i Tuptuś - około 6 lat. Sytuacja jest tragiczna, na miejscu syf, kiła i mogiła...stara się pomóc kotkowo.pl, miau, postarajmy się i my tutaj!!! Ludzie, którzy mają zwierzaki są totalnie nieporadni, siedzą na walizkach, najprawdopodobniej wszystko się odroczy do początku roku...ale pewności nie ma. Jest mało czasu...miasto Białystok...nie ma żadnej woli pomocy...mieszkania komunalne, wokół mnóstwo wszelakiej patologii, ubóstwa, nieporadności, totalnego syfu... Ciężko myśleć, co będzie z nimi jeśli nie pomożemy. PILNIE, PILNIE POTRZEBNE DT !!!! dla 2 psiaków i 24 kotów!!! link do wątku kotów na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149090 link do wydarzenia na facebooku http://www.facebook.com/events/572964412720496/ Pchełka od [SIZE=5]06.02.13 już w DS!!! Tuptuś [SIZE=5]od 06.[SIZE=5]01.13 ma DT u Cisowianki w [SIZE=5]Józefowie:lol: październik 2013 - Tuptuś zostaje na stałe u Cisowianki - lepiej zdarzyć się nie mogło...:multi::multi::multi: koty zabezpieczone - w DS i DT :multi: 09.01.2013r. - ludzie nadal tam pomieszkują, choć własciwie już przeprowadzeni do nowego lokum. Kilka kotów udało sie umieścić w DT/DS, nadal kilkanascie kotów w kazdej chwili może znaleźć się na bruku. W Białymstoku nie ma schroniska dla kotów. Może ktoś z Was mógłby jakiegoś kota/kotkę przygarnąć na DT/DS - wszystkie wysterylizowane. Potrzebna też kocia karma. Psiaki w DT zabezpieczone, ale to dopiero początek na ich drodze do znalezienia swoich prawdziwych domów. Tuptuś wymaga leczenia ma zadawnione, przewlekłe zapalenie uszu, wymaga kastracji - gdyby ktoś mógł wspomóc, pieniądze prosimy wpłacać na konto TOZ Białystok z dopiskiem ,, na leczenie Tuptusia" : TOZ Oddział w Białymstoku PKO BP S.A. I/O Białystok 05 1020 1332 0000 1802 0207 7162 z dopiskiem ,,na leczenie Tuptusia " + nick z dogo Edited November 4, 2013 by Randa Quote
Randa Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 (edited) Przedstawiam TUPTUSIA uroczy, 5-6 letni psiak, sięga nieco powyżej kostki, zdjęcia go powiększają, 5 kg żywej wagi, nieco płochliwy w pierwszym kontakcie, lubi koty, potrzebuje domu od zaraz, w schronisku przepadnie, był ze mną 5 min. na podwórku i cały trząsł się z zimna. Błagamy o DT dla niego! Edited December 20, 2012 by Randa Quote
Randa Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 I przedstawiam PCHEŁKĘ około 2-letnia sunia, prześliczna, w kłębie sięga do pół łydki, łagodna, przyjazna, waga ok. 10kg, lubi koty. Ona nie może trafić do schroniska! [h=5][/h] Quote
jaanna019 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Takie malutkie psiaki. Co one biedne winne. Może napisać do pupili? Quote
Poker Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Tuptusia trzeba zgłosić do mikropsiaków. Quote
psi Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 zaznaczam i będę podrzucała .... ehhh życie :( Quote
Igam Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 2 psiaczki :( ale wchodząc na wątek i zerkając na zdjęcie bałam się, że będzie ich z 20... podrzucam Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Są jeszcze koty w ilości 24... waldi481 Quote
zachary Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 No cóż ..... życie...:-(.Pani niezaradna życiowo a pan, chodzący na rękach, bo jest bezwładny od połowy....Przenieść się mają do hotelu socjalnego, gdzie nie można trzymać żadnych zwierząt, do maciupkiego pokoju bez łazienki i kuchni, bo te są wspólne na korytarzu...Pani płacze,że nie ma wyjścia i musi się rozstać ze zwierzętami. One, choć żyły w ubogich warunkach, myślę, że są związane ze swoimi opiekunami i przeżyją rozstanie z nimi... Quote
Guest Elżbieta481 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Czy psy są już w schronisku? E Quote
Igam Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='Randa'] najprawdopodobniej wszystko się odroczy do początku roku...ale pewności nie ma.[/QUOTE] wynika z tego, że chyba jeszcze nie :roll: Biedne zwierzaczki :( syf syfem, ale widać, że psiaczki głodne raczej nie chodziły Quote
BasiaD Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Podnoszę na pierwszą - pomoc potrzebna na cito! Quote
jaanna019 Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Nie wiem na ile ale przeprowadzkę odroczono. Dobrych wiadomości raczej nie mam. Po tym co dziś usłyszałam to mi ręce opadły. Wiecie jak radzi sobie białostocka policja w podobnych sytuacjach? Dziś policjanci zabierali na przymusowe leczenie psychiatryczne 2 kobiety a ich 2 koty po prostu wypuścili na podwórko bo nie wiedzieli co zrobić. Oby w tym przypadku nie postąpili podobnie :( Quote
psi Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 [quote name='jaanna019']Nie wiem na ile ale przeprowadzkę odroczono. Dobrych wiadomości raczej nie mam. Po tym co dziś usłyszałam to mi ręce opadły. Wiecie jak radzi sobie białostocka policja w podobnych sytuacjach? Dziś policjanci zabierali na przymusowe leczenie psychiatryczne 2 kobiety a ich 2 koty po prostu wypuścili na podwórko bo nie wiedzieli co zrobić. Oby w tym przypadku nie postąpili podobnie :([/QUOTE] Urząd Miasta w końcu powinien pomyśleć,stworzyć AZYL dla zwierząt w takiej trudnej sytuacji.Mają kasę na utrzymywanie bezsensownego "DOM POLSKI WSCHODNIEJ W BRUKSELI",który nic nie wnosi ,nic nie daje tylko kasę pochlania i to nie małą!!!!! Zamist tego dziadostwa stworzyli by AZYL.... Quote
Evelin Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 jeden koszmar pogania następny...nie wiem co robić...naprawdę nie wiem..zwlaszcza,ze zwierzaki ponoc odżywione,nie tak jak ostatnio u p.Stefanii.... Quote
malagos Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Mam dt zajęty, dodatkowo 2 koty na 2 tygodnie, a tak mi się ta sunia podoba, taka w "moim" typie...... Quote
Randa Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 (edited) Dziś nikogo nie eksmitowali, wszyscy z tego bloku muszą się wyprowadzić. Pewnie jest czas do końca roku -święta, mróz, itp., ale w każdej chwili może okazać się inaczej. Nowy właściciel chce jak najszybciej wpuścić ekipę remontową, bo planuje tam stworzenie hotelu robotniczego. Kotów jest 21, wczoraj jeden odszedł za TM. Pchełka została przygarnięta z przystanku jako szczeniak. Tuptusia znalazła koleżanka pani Ewy, a raczej znalazła pod śmietnikiem wiklinowy koszyk, który się jej spodobał i zabrała go do domu, w domu zobaczyła, że w środku jest szczeniak Tuptuś, pani Ewa zlitowała się i zabrała go do siebie. Była dziś dyskusja ile Tuptuś ma lat - pani Ewa , że 5, a jej brat, że 10 (on ma łeb przepity, a pani Ewie trochę czegoś brakuje), Tuptuś generalnie wygląda na starszawego, ale po części to jego uroda i trochę niefotogeniczny jest. Na moje oko ( w zęby nie zaglądałam,bo dziamgolił, ma 6-8 lat i naprawdę jest kruszynką). Psiaki trzęsą się z zimna na podwórku, zlitujcie się, DT NA CITO!!! ogłoszenia potrzebne też i jeszcze trochę zdjęć Edited December 21, 2012 by Randa Quote
Randa Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 I Pchełka, śliczna, łagodna, przytulaszcza Quote
zachary Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Biedne psiaki, zginą w schronisku.... Quote
AgnieszkaO Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Dziewczyny, czy któraś może napisać tekst i podać namiary do kogo dzwonić? Jutro na szybko zrobię psom chociaż trochę ogłoszeń. Na jakie miasto mają iść? Może na kilka różnych równocześnie, żeby zwiększyć szansę na adopcję? Quote
Randa Posted December 21, 2012 Author Posted December 21, 2012 [quote name='AgnieszkaO']Dziewczyny, czy któraś może napisać tekst i podać namiary do kogo dzwonić? Jutro na szybko zrobię psom chociaż trochę ogłoszeń. Na jakie miasto mają iść? Może na kilka różnych równocześnie, żeby zwiększyć szansę na adopcję?[/QUOTE] Ok coś napiszę, dzięki Agnieszka:lol: Quote
psi Posted December 22, 2012 Posted December 22, 2012 podrzucam watek pomoc pilnie potrzebna :placz: Quote
Randa Posted December 22, 2012 Author Posted December 22, 2012 jeszcze takie zdjęcia Tuptusia znalazłam, może przedadzą się do ogłoszeń Quote
Recommended Posts