Jump to content
Dogomania

Eksmisja ludzi i zwierzaki na bruk!!! JEST HAPPY END - Pchełka i Tuptuś w domach

Recommended Posts

• Replies 330
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']Cisowianka, a czy to nie od Ciebie zabierałem takie piękne pomalowane kieliszki i nie tylko??
TZmestudio
Pewno od niej bo Cisowianka ma ' dryg ' w rekach i przepiekne rzeczy robi
Cisowianka to ty widzę kolejną bidę przygarniasz , to ja jak już się Tuptuś u Ciebie umości chcialam odwiedzić Ciebie i chłopaka

Posted

[quote name='Olusia88']Pewno od niej bo Cisowianka ma ' dryg ' w rekach i przepiekne rzeczy robi
Cisowianka to ty widzę kolejną bidę przygarniasz , to ja jak już się Tuptuś u Ciebie umości chcialam odwiedzić Ciebie i chłopaka
Zapraszam bardzo bardzo na rewizytę ;) ale to moja pierwsza "bida", pewnie myślałaś o Blue, ale ona to była wypatrzona i już moja na zawsze ;).

ups się rozpędziłam, miast ściągnąć dwa cytaty w jednym poście.

Posted

cisowianka napisał(a):
Nio, tak sobie w wolnych chwilach, wycinam, wyklejam i maluje ;)

A będziesz jeszcze miała wolną chwilę? Czy też poświęcisz się już tylko Tuptusiowi? :-)
(w podtekście - pozbierałbym trochę szkliwa do pomalowania i jakoś się rozliczymy za Twój 'dryg')
TZmestudio

Posted

mestudio napisał(a):
A będziesz jeszcze miała wolną chwilę? Czy też poświęcisz się już tylko Tuptusiowi? :-)
(w podtekście - pozbierałbym trochę szkliwa do pomalowania i jakoś się rozliczymy za Twój 'dryg')
TZmestudio

Tak oczywiście nie ma sprawy, tylko uprzedzam że jestem powolniakiem. :lol:

Posted

cisowianka napisał(a):
Tak oczywiście nie ma sprawy, tylko uprzedzam że jestem powolniakiem. :lol:

Wolę 'ładnie' niż 'szybko'. To jak uzbieram, to się odezwę na PW :-)

TZmestudio

Posted

Tuptuś jest generalnie psiakiem nakolankowym, waży 5,30kg, lubi sobie poszczekać, ale to jego forma obrony,zaszczekiwanie strachu, z psiakami się ustawił i nikt go nie zaczepia, bo pokazuje ząbki-choć to najbardziej wyrażone było pierwszego wieczora. Myślę, że lepiej słyszy po oczyszczeniu uszu i dzięki temu mniej szczeka. Ma zapalenie uszu, skórę zaczerwienioną, Dostał steryd i antybiotyk, ma codzienne czyszczenie, obcięte pazurki, żadnej zarazy do domu nie przyniesie. Z powodu tego leczenia nie został wykastrowany. Cudowny, bardzo kontaktowy psiak. Je jak ptaszek, nie jestem przyzwyczajona do takich ilości. Myślę też, że przy okazji kastracji trzeba mu dokładnie obejrzeć zęby, bo jakby trochę memłał przy jedzeniu(kilku przednich nie ma). Potrzeby swoje trzyma i kwestia tylko wychodzenia z nim o właściwych porach. Ładnie chodzi na smyczy, luzem już też u mnie biega po podwórku. W nocy śpi spokojnie, lubi obecność człowieka. Te uszy i oczy u niego chyba będą trochę czasu wymagały...Zafrirpeksuję go jeszcze i przed wyjazdem weźmiemy historię choroby, uszka poczyścimy.

Tuptuś był z wizytą i zachowywał się bardzo kulturalnie. Jak wyszłam na chwilę do samochodu, to wlazł na kolana pani, na którą wcześniej burczał pod nosem siedząc na kolanach moich

Posted

I jeszcze dzisiejszy Tuptuś ze spacerku, on uwielbia człowieka

Tuptuś w niedzielę jedzie do Cisowianki, czy ktoś mógłby wziąć do W-wy/okolice jakiegoś kota na DT/DS?

Posted

Kociaków jest 21, w niedzielę z Tuptusiem jedzie na DT do W-wy kotka Murka i 2 kotki - Czarusia i Śnieżynka do potencjalnych DS, plus Edzia ma DS, jedna kotka Magda(obecnie Kryśka ma DT u Evelin) - czyli 16 kotów zostaje...

Tu spis kotów:

1) Bunia – koteczka o pięknym grafitowym umaszczeniu, około 1,5 roku
2) Edzia – koteczka całą biała o żółtych oczach, około 1 roku, córka Magdy
3) Magda – biała koteczka z czarnym ogonkiem, niewielkimi czarnymi plamkami na bokach i z czarnym czepeczkiem, około 4 lat
4) Chytrusia – duża biało – czarna kotka, najstarsza ze stada, około 6 lat
5) Śnieżynka – biała kotka, czarny ogon, około 3 lat
6) Czarusia – czarna kotka, wiek około 3 lat
7) Prączka I – bura kotka, siostra Prączki II, córka kocura Prączka, około 1,5 roku
8) Prączka II – bura kotka, siostra Prączki I , córka kocura Prączka, około 1,5 roku
9) Murka –biała kotka z ciekawymi szarymi plamami na łebku i tułowiu, około 2 lat
10) Bella – biała kotka z szarym ogonkiem i szarym czepeczkiem, około 2 lat
11) Luśka – biało-czarna kotka , około 2 lat

Kocurki:

1) Rumek – biało-czarny kocurek z różowym noskiem, około 1 roku
2) Pierścionek – szaro-biały kocurek, około 2 lat
3) Burasek – biało - bury kocurek, około 1,5 roku
4) Prączek – bury kocur, ojciec Prączki I i Prączki II, około 3 lat
5) Bury - biało - bury kocurek, około 2 lat
6) Cwaniak – biało-czarny kocurek około 1 roku,
7) Siwek – biało-szary kocurek, około 4 lat
8) Pirat – biało – czarny kocurek, bez prawego oka (po kocim katarze), około 2 lat
9) Pieszczoch – czarny kocurek z małym białym krawacikiem pod szyją , około 2 lat
10)Dżerry – biało-czarny, około roczny kocurek

Koty są oswojone z człowiekiem, miziaste do swoich właścicieli, Magda-Krycha u Evelin znajduje się rewelacyjnie -żre, kuwetkuje, mizia się i wala po łóżkach, jest niewychodząca...Koty latem wychodziły, a jak zimno -nie, mogą być spoko niewychodzące. Wszystkie po sterylizacji/kastracji.

Z kotami jest dramat, bo w ostatniej chwili dowiedzieli się kociarze o całej sytuacji, a są zapchani po uszy. To oni zaalarmowali nas o sytuacji psów. Szukamy kotom DT/DS jakby co jest transport. W niedzielę jedzie Tuptuś i z nim do W-wy czy w jej okolice mogłyby jakieś koty pojechać. Zdjęcia kotów na str 6-9 wątku kotów na miau http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=149090

I pilnie potrzebna PA dla Pchełki we Wrocławiu!!!

Posted

Po Edzię cała kolejka, więc bez sensu. Czarusia i Bunia są, choć fotki nie są najlepsze. Bunia jest fajna grafitowa, a Czarusia - czarna, nie są to kotki wielkie.

Posted

Randa napisał(a):
Po Edzię cała kolejka, więc bez sensu. Czarusia i Bunia są, choć fotki nie są najlepsze. Bunia jest fajna grafitowa, a Czarusia - czarna, nie są to kotki wielkie.

A ja nadal czekam na zdjęcia....

TZmestudio

Posted

Myślałam, że na miau popatrzysz

Czarusia i jej siostra są identyczne i robią za jedno kocisko

Bunia

Jakby co, to któraś mogłaby się jutro zabrać:cool3:

Posted

Tupek już w drodze do Cisowianki, strasznie szkoda było go oddawać, choć wiadomo, że w dobre ręce. Wszyscy się Tupkiem zachwycają i wyciągają rączki do głaskania, a Tupek najczęściej coś burczy pod nosem, ciocia Pipi mu się spodobała. Uroczy, cudowny pies, leczenie do kontynuacji. Z każdym dniem pięknieje, jakby odtajał powoli.

Tutaj z kotką Kryśką(vel Magdą), którą tymczasuje Evelin przed wyjazdem Tupka

Tu Tupek już w drodze na moich kolankach, Evelin jako kierowca

Tu już w aucie u Pati-c, która powiozła Tupka do Cisowianki

Z Tupkiem zabrały się 3 koty - Murka na DT, Śnieżynka i Czarusia do DS

pojechała też do DS Gandzia, którą przywiozła Pipi

Posted (edited)

Jeszcze nie dojechali
i już są po godz. 18. a Pati-c już pojechała w drogę powrotną po 19. Zapoznanie przeszło bezboleśnie, najbardziej zestresowany oczywiście Tuptuś (poszczekuje dość donośnie jak na swoje wymiary ;), potem Blue- cały czas go obserwuje, a Norek najpierw zdziwiony, potem obwąchał gościa a teraz interesuje go tylko papu.
Tuptuś skorzystał z miseczki z wodą ale jedzenia nie ruszył.

Edited by cisowianka
Posted

Randa mi dzisiaj mowila ze u niej tez szczekal chyba ze dwa dni. On bardzo duzo ma przezyc i pewnie nie rozumie co sie dzieje. Te ciagle zmiany, wszystko nowe, inaczej pachnące. Tez uwazam, ze bedzie dobrze, oby tak bylo. Ale fajny jest, prawda?
Powinien dobrze spac po takiej podróży.
cisowianka, dziekuje, ze go przyjelas i prosze Cie, wydaj go tylko najwspanialszemu czlowiekowi na ziemi. Bardzo mu tego zycze, Tobie rownież.