Jump to content
Dogomania

SIWEK - "Co robię nie tak, że nikt mnie nie chce pokochać?" Szukamy DS!!!

Recommended Posts

Posted

To cudowna wiadomość.Tylko,czy wiadomo że to dobry dom?
Czy to adopcja schroniskowa,czy z ogłoszeń wolontariackich?
Dom był sprawdzany?Będzie wizyta poadopcyjna?

Posted

Z tego co wiem, to Państwo kilka razy przyjeżdżali do schroniska zapoznać się z Siwkiem i dostali od wolontariuszki szereg zaleceń, jak postępować z Siwkiem w domu.

Posted

Kilkukrotne odwiedziny dobrze świadczą o tych ludziach,ale wizyta poadopcyjna by się mimo wszystko przydała,mam
nadzieję że ktoś się do Siwunia wybierze.

Posted

A oto wieści z nowego domku :) Siwek obudził swoją Panią o 5 rano i chciał się z nią bawić. Jak do tej pory zachowuje w domu czystość. Wspólne spacery z psem rezydentem nie sprawiają problemów a dzisiaj rano szły prowadzone przez jedną osobę. :) (mam zdjęcia ale jeszcze nie wiem czy mogę je tu wstawić).

• 2 weeks later...
Posted

Dziś pojechałam odwiedzić Siwka :) Jak weszłam do domu Siwek z Maksem trochę szczekały niepewne tego kto to się pojawił. Jak tylko Siwek mnie powąchał zrobił minę jak by nie mógł uwierzyć kto go odwiedził, zaczął się cieszyć, skakać i łasić (kolejny dowód na to jak ważny jest dla psów węch). O i w końcu usłyszałam że Siwek potrafi szczekać. Siwek lepiej dogaduje się z psem rezydentem. Czasem razem poszczekują sobie przy bramie również razem biegają po ogrodzie i chodzą na spacerki. Jedynie w domu Siwek czasem łypie spode łba na psiego kolegę który mija go w domu kołem i musza mieć dalej miski z jedzeniem w innych pokojach. Bywało i tak że jak Siwek zobaczył ze cała uwaga skupiona jest na jego koledze zaczął kuleć co oczywiście przyniosło oczekiwany efekt i wszyscy zajęli się Siwkiem który po chwili normalnie spacerował sobie na czterech łapkach. Siwek śpi w pokoju swojej opiekunki i ma tam swoje legowisko. Chociaż czasem rano okazuje się że jakiś biały kłębek śpi sobie na skraju łóżka  :P Siwek jest trochę strachliwy w nocy i nawet zdążyło mu się szczekać na cukinię i kalafior ale teraz już wie że te straszne warzywa nic nie robią :P Cały czas nowa rodzina pracuje z Siwkiem i widać że postępy są. Rodzina Siwka dostała jeszcze ode mnie parę wskazówek i trzymam kciuki za dalsze sukcesy w pracy z psiakami. :)