Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja juz ja kocham! Uwielbiam takie starsze małe suczki! Moga nawet jazgotać i szczypać obcych po łydkach, niech tam, i tak są najfajniejsze!

Posted

Ronijko kochana, znasz mnie, nabrałam tych suczek aż za duzo, dla 2 ślicznych jamniczek poszukuję bezskutecznie domu, blokując sobie dom tymczasowy....Siedem psów...a jak, odpukać, trafi sie bida z ulicy czy od chłopa z łańcucha, ze trzeba zabrać do domu? Ja się zastrzelę...

Posted

wyglada na zdrowego, w tygodniu zabiorę go do weta
je juz samodzielnie, choć szuka mleka Muni
mysle, ze do adopcji moze iśc za około 3 tygodnie

Posted

napisałam do Ciebie maila

Ja mam mieszane uczucia, ale Munio nie jest mój i nie ja o nim decyduję, jeśli ma jechać, niech jedzie

Posted

Podzielam obawy ronji, mały powinien zostać z matką dłużej niż tylko przez najbliższe dwa tygodnie. Myślę, że warto wstrzymać się z adopcją do czerwca.

Posted

Bylismy dziś u weta - oboje mają się nieźle - Munio został odrobaczony - za 3 dni czeka go pierwsze szczepienie. Munia też w formie. Została zaszczepiona na wściekliznę i dostała tabletki na robaki (ostatnio wylazł z niej wielki tasiemiec - miał z metr). Oczko źle - potrzebna jak najszybsza konsultacja u okulisty. Na razie dostała kropelki na oczko.
Munia ma 8 lat...

Posted

nie ma - Munio ma 4 obserwatorów, by nie stał się smacznym kąskiem, na aukcji dopisałam, że warunkiem adopcji jest wizyta przedadopcyjna i umowa

Posted

Munio był dziś szczepiony na wirusówki. zniósł zastrzyk bez mrugnięcia oczkiem. w ogóle był bardzo grzeczny, tylko w poczekalni myślał, ze jestem jego mamą i cały czas wtykał nosek pod kurtkę w celach spozywczych:cool3: . a jak urósł :loveu: - nie widziałam go tydzień i jest kolosalna różnica - wydłużyły mu się łapcie.
za 3 tygodnie ma być wścieklizna

ps. Malagos, Munia jednak jazgocze:razz:

Posted

zapomniałam napisać - p. Beata ma dwie gadające papugi. Klara podobno zaczęła szczekać (piskliwie jak Munio) i woła Munieczku!!!!

Posted

Munia była dziś u doktora Garncarza. Jak dobrze, żeśmy ją zabrali ze schroniska - dzięki temu być może uda się zachować to oko. Lika napisze dokładnie i fachowo co powiedział pan doktor - najgorsze jest to, ze bez leczenia to oko może sie rozlać - aż mnie ciarki przechodzą. Munia dostała silne leki i za 3 tygodnie mamy się pokazać. Pan doktor nie policzył nam za wizytę!!!
a to moja kochana laleczka - cieszyła się jak przyjechałam do lecznicy!!!!!

Posted

Diagnoza, którą postawił dr Garncarz: wrzód rogówki aż do błony Descemeta. Sytuacja jest bardzo poważna i jak już pisała ronja, oko może w każdej chwili "wypłynąć". Na razie dostała leki, a za dwa-trzy tygodnie kolejna wizyta. Leki są już wykupione (kosztowały 45,17 zł) i już dziś wieczorem Munia rozpoczyna leczenie.

Munia to bardzo grzeczny pies. Jeździła z nami samochodem przez pół dnia i cały czas była bardzo spokojna. Chętnie wygladała sobie przez okno. Jest bardzo mądrym psiakiem.