ronja Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Sunia trafiła ostatnio do naszego schroniska w Ostrowi Maz. z jednym maluszkiem. Jest już starsza, siwiejąca. Malenka, wielkości yorka. W schronisku panuje takie zagęszczenie, ze dla suni nie ma boksu, musiała z małym zamieszkać w klatce. Jak podchodzi się do niej, to siada i zaczyna szczekać. Wyraźnie boi się o małego. Sunka ma straszne bielmo na jednym oczku. Tak strasznie szkoda mi tej suni. Tyle już przeszła, nalezy się jej spokój. Chciałabym ją wyciągnąc ze schroniska (jak odchowa maluszka), wysterylizować, zdiagnozować oko, czy jest do uratowania i znaleźć na starośc dobry domek. Sunia nie ma nawet imienia... Dla wszystkich tych, którycm los suni nie jest obojetny, i chcieliby pomóc, podaję nr konta naszego stowarzyszenia (z dopiskiem sunia z bielmem) Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE" ul. Sielska 1 07-300 Ostrów Mazowiecka Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974 Quote
ronja Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=181678272 Quote
OlimpiaK Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 szukaj domku szybko sliczniasta dziewczynko! Quote
lika Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 ronja, może podaj numer konta do przelewu w pierwszym poście i z jakim dopiskiem wpłacać. Jak ją będziesz zabierała ze schroniska, to może dzięki ludziom o wielkich sercach, już się uzbiera coś na leczenie oka. Oko może być do uratowania, bo ona na nie widzi. Nie wiem, jak słabo, ale jak coś się rusza z tej strony, co chore oczko, to reaguje. Jak wstawisz dane do przelewu, to link można wysłać znajomym, którzy nie bywają na dogomanii. Na pewno ktoś coś wpłaci dla tej bidulki. Quote
ronja Posted April 1, 2007 Author Posted April 1, 2007 już podałam. musze jakis bazarek na nią wykombinować. Lika,a moze jak będziesz zabierała Szamana ze schroniska na konsultacje, zabrałabyś i sunię? Quote
lika Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Pewnie. Czy jedzie jeden piesek czy dwa to właściwie nie ma różnicy. Ale nie mam na razie gdzie zabrać Szamana i nie wiem kiedy będę go zabierać. mam taką nadzieję, że to szybko będzie ... Quote
ronja Posted April 2, 2007 Author Posted April 2, 2007 Igusia dzięki:loveu: a moze ktoś ma pomysł na imię dla suńki? Quote
Mona28 Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Podnoszę malutką. Może Białka - od tego bielma na oczku Quote
malagos Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Biedna, nie dosyć, ze bezdomna to jeszcze z chorym oczkiem.... Quote
ronja Posted April 3, 2007 Author Posted April 3, 2007 Mona28 napisał(a):Podnoszę malutką. Może Białka - od tego bielma na oczku też myślałam o białce - ale taką ksywkę miała moja kolezanka ze studiów i jakoś tak głupio mi... Quote
lika Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Imię jej musimy wymyślić. Może jakiś konkurs? Nie może być bezimienna. Nie dość, że bezdomna to jeszcze bezimienna... Biedactwo. :shake: Quote
ronja Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 Munia też ładnie. To jak Żabcia czy Munia???? bazarek dla suńki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4608247#post4608247 Quote
malagos Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 Mnie sie oba podobaja, ale Żabka jest na forum, więc moze Munia?... Quote
malagos Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 A dziecko, to chłopaczek, czy panienka? Pyzek- Ogryzek mały :loveu: Quote
ronja Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 malenstwo nie wiem jakiej płci, ale jakoś czuję, że to chłopczyk. to niech zostanie juz Munia!!!!!! OlimpiaK, dzięki!!!!! Quote
OlimpiaK Posted April 5, 2007 Posted April 5, 2007 zostalam mam chrzestna :bigcool: , zostalam mama chrzestna :D A maluszek jak jest chlopczyk to moze Muniek :lol: a jak dziewczynka to Muminka? Quote
ronja Posted April 5, 2007 Author Posted April 5, 2007 [quote name='OlimpiaK']zostalam mam chrzestna :bigcool: , zostalam mama chrzestna :D A maluszek jak jest chlopczyk to moze Muniek :lol: a jak dziewczynka to Muminka? dobra:p i jeszcze jeden bazarek dla Muni na leczenie oczka http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4611497#post4611497 Quote
zasadzkas Posted April 6, 2007 Posted April 6, 2007 Właśnie znalazłam to Twoje odkrycie: cudna jest. :loveu: A "Munia" to bardzo ładne imię. Jak nie znajdę nic na bazarek, to dam Ci kaskę jak się spotkamy. Bo nie wiem, czy znajdę, wszystko w domu na psy poszło, jak na wódkę u alkoholika :razz: Quote
Recommended Posts