Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sunia trafiła ostatnio do naszego schroniska w Ostrowi Maz. z jednym maluszkiem. Jest już starsza, siwiejąca. Malenka, wielkości yorka.
W schronisku panuje takie zagęszczenie, ze dla suni nie ma boksu, musiała z małym zamieszkać w klatce.

Jak podchodzi się do niej, to siada i zaczyna szczekać. Wyraźnie boi się o małego.

Sunka ma straszne bielmo na jednym oczku.

Tak strasznie szkoda mi tej suni. Tyle już przeszła, nalezy się jej spokój. Chciałabym ją wyciągnąc ze schroniska (jak odchowa maluszka), wysterylizować, zdiagnozować oko, czy jest do uratowania i znaleźć na starośc dobry domek.

Sunia nie ma nawet imienia...

Dla wszystkich tych, którycm los suni nie jest obojetny, i chcieliby pomóc, podaję nr konta naszego stowarzyszenia (z dopiskiem sunia z bielmem)
Stowarzyszenie na rzecz Bezpańskich Zwierząt "NICZYJE"
ul. Sielska 1
07-300 Ostrów Mazowiecka
Numer konta: PKO BP 24 1020 1013 0000 0902 0150 0974

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja, może podaj numer konta do przelewu w pierwszym poście i z jakim dopiskiem wpłacać. Jak ją będziesz zabierała ze schroniska, to może dzięki ludziom o wielkich sercach, już się uzbiera coś na leczenie oka. Oko może być do uratowania, bo ona na nie widzi. Nie wiem, jak słabo, ale jak coś się rusza z tej strony, co chore oczko, to reaguje. Jak wstawisz dane do przelewu, to link można wysłać znajomym, którzy nie bywają na dogomanii. Na pewno ktoś coś wpłaci dla tej bidulki.

Posted

już podałam. musze jakis bazarek na nią wykombinować. Lika,a moze jak będziesz zabierała Szamana ze schroniska na konsultacje, zabrałabyś i sunię?

Posted

Pewnie. Czy jedzie jeden piesek czy dwa to właściwie nie ma różnicy. Ale nie mam na razie gdzie zabrać Szamana i nie wiem kiedy będę go zabierać. mam taką nadzieję, że to szybko będzie ...

Posted

Mona28 napisał(a):
Podnoszę malutką. Może Białka - od tego bielma na oczku

też myślałam o białce - ale taką ksywkę miała moja kolezanka ze studiów i jakoś tak głupio mi...

Posted

Imię jej musimy wymyślić. Może jakiś konkurs? Nie może być bezimienna. Nie dość, że bezdomna to jeszcze bezimienna... Biedactwo. :shake:

Posted

Właśnie znalazłam to Twoje odkrycie: cudna jest. :loveu:
A "Munia" to bardzo ładne imię.
Jak nie znajdę nic na bazarek, to dam Ci kaskę jak się spotkamy. Bo nie wiem, czy znajdę, wszystko w domu na psy poszło, jak na wódkę u alkoholika :razz: