zasadzkas Posted April 26, 2007 Posted April 26, 2007 Trzymam kciuki za maliznę :roll: Obie/oba ;) Quote
ronja Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 Munia z Muniem została dziś przywieziona przez likę :Rose: do super domku tymczasowego. Oby tylko przestała koty ganiać, bo zapoznaie z kotami przebiegło raczej nerwowo. Munio jest malutki, ma pewnie z 5 tygodni. Kiedy trzeba go zaszczepić? Quote
malagos Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Dziś mozna odrobaczyć, powtórzyć za tydzień i za kolejny zaszczepić. Ale sie cieszę, ze tak mamuśka i malec trafili! Ciekawe, co z tym oczkiem? nota bene ta sunia przypomina mi jakoś starą ciotkę mężą, ciocię Władzie, tez miała taki oko :cool3: Quote
ronja Posted April 28, 2007 Author Posted April 28, 2007 a mi Munia przypomina małą myszkę. Munia karmi cały czas - można ich teraz odrobaczyć? Quote
lika Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Munia była w podróży bardzo grzeczna, choć ma bidulka chorobę lokomocyjną. Jest bardzo ciekawska, bo strasznie chciała wygladać przez okno i prawie całą drogę stała "słupka". A przed chwilą dostałam SMS-a od jej tymczasowej opiekunki. Munia i Munio weszli razem do kociej budki i smacznie śpią. :lol: Quote
lika Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 malagos napisał(a):Ja tu zagladałam, pisałam i wcięło.... To zajrzyj i napisz jeszcze raz. Czekamy na Twoją opinię. ;) Quote
Neris Posted April 28, 2007 Posted April 28, 2007 Boże jaki on cudny!!! Boski mały stworek. Powinno się go teraz odrobaczyć, to najważniejsze. Można 3 dni pod rząd pyrantellum, 1 ml na 5 kg masy ciała. 10 dni po odrobaczeniu można szczepić. Quote
ronja Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 malagos napisał(a):Ja tu zagladałam, pisałam i wcięło.... mi też wcina posty:mad: dzwoniłam do pani - noc minęła spokojne, spali razem w kociej wiklinowej budce. Munio został wylizany przez koty, Munia niestety koty goni... Na spacerach jest grzeczna, ładnie je. Mam tylko nadzieje, ze kotom w końcu da spokój. Munio jadł rano ryz z serkiem. Robi się coraz bardziej samodzielny:p Lika, czy oni byli odrobaczani?Jeśli nie, zrobię to w tym tygodniu Quote
lika Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Możliwe, że byli odrobaczani. Jeśli byli, to w książeczce zdrowia powinni mieć adnotację. Oboje mieli jakieś wpisy w książeczkach, ale nie zwróciłam uwagi, jakie. Zbyt byłam zaabsorbowana, żeby zapanować nad jadącą do Warszawy gromadką. ;) Quote
ronja Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 pani Beata wysłała mi mmsa - nasz Munio bardzo odważny:p Quote
esperanza Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Nawet jeśli oboje byli odrobaczani, to należy to przed szczepieniem powtórzyć, bo w schronisku mimo wszystko kupy z jajami pasożytów są wszędzie i często mimo odrobaczania, dochodzi do powtórnego zakażenia robalami. Czy Munio widzi normalnie, czy podczas robienia zdjęć była włączoną "redukcja czerwonych oczu"? Brakuje mi blasku w oczach maluch :roll: Quote
ronja Posted April 29, 2007 Author Posted April 29, 2007 esperanza nie strasz redukcja nie była włączona chociaż mi na zdjęciach jego oczka wygladały na metne, w rzeczywistości nic mnie nie zaniepokoiło Quote
esperanza Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 Ja nie chcę straszyć, tylko przypomniały mi się zdjęcia Levisa, na których jego oczy podobnie wyglądały. Quote
malagos Posted April 29, 2007 Posted April 29, 2007 O odrobaczaniu już wiecie, oczko musi zobaczyć lekarz. Mnie się nie bardzo podoba...Ale sunia-ogromnie! I dzidzuś też! Quote
Wilejkaros Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Munio ma teraz dużo przyszywanych kocich ciotek ;) Quote
lika Posted April 30, 2007 Posted April 30, 2007 Byłam dziś u Muni. Sunia koty goni tylko wtedy, jak podchodzą do małego. Normalnie ich nie rusza. Za to Muniek chce się z kotami bawić. Obawy o jego oczka, na szczęście, nie sprawdziły się. Munio wszytko widzi. Bawi się kocimi zabawkami. Munio zaczął dziś już jeść "puszki" dla juniorów. Podobno z dużym apetytem. Munia ma zbyt mało mleka, żeby go karmić. Pani nie może się Muni nachwalić. Mówi, że to pies idealny. Jest spokojna, dużo śpi, na spacerach jest grzeczna, tylko po schodach wchodzi z lękiem. Zaczyna też bronić domu - szczeka, jak ktoś chodzi po klatce. Quote
ronja Posted May 1, 2007 Author Posted May 1, 2007 Munio widzi - pani Beata sprawdziła. chciałam odrobaczyć Munię z synkiem - czy drontal junior jest na robaki?Munio ma to w ksiązeczce - dostał 12 kwietnia. ile trzeba odczekać od jednego odrobaczania do drugiego?2 tygodnie? Munia ma w ksiązeczce wpisane novibac (to wścieklizna?), fiprex i paratex - nie wiem co to ten paratex a to Munia z dzisiaj (pani Beata wysyła mi mmsy) i piekny Munio Quote
OlimpiaK Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 A ja powiem,ze to urocza para - na kazdymzdjeciu sie usmiechaja i to zawsze widac, bardzo wyraznie. :loveu: Quote
OlimpiaK Posted May 2, 2007 Posted May 2, 2007 A ja Wam powiem ze to jest cudowna para - na kazdym zdjeciu sie usmiechaja i to widac bardzo wyraznie. :loveu: Quote
Neris Posted May 3, 2007 Posted May 3, 2007 Paratex to odrobaczanie Nobivac to szczepionka na wirusówki. Jakie literki sa obok? Jeśli DHP to na nosówkę, parwo i chorobę Rubartha. Jeśli DHPPi to dodatkowo na kaszel kennelowy. Drontal junior na robaki jest, tak! I po 2 tygodniach się powinno powtórzyć. Quote
ronja Posted May 3, 2007 Author Posted May 3, 2007 Neris dzieki (zdązyłam przeczytać zanim zniknęło) Dziś Munia była kąpana - była bardzo wystraszona, popiskiwała, ale mimo strachu lizała nasze ręce - to naprawdę przeurocza sunia!!!Mądra, posłuszna, delikatna i uśmiechnięta!!! Ja jak tylko przeniosę się na wieś (mam nadzieję na zimę) i nikt Muni wcześniej nie pokocha, zabiorę ją do nas!!!!! Munia już po kapieli (ale była śmierdziucha wcześniej) Oczko wyglada źle - jest taka biała kropka na tym mętnym. Pani mówi, ze ona tym oczkiem nie widzi. Trzeba jak najszybciej pokazać okuliście Pieszczoty pańci tymczasowej I jak jej nie pokochać?? Quote
Recommended Posts