Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 303
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

malagos napisał(a):
w jakim wieku jest malec? Kiedy go mozna oddzielić od mamy?

Dwa tygodnie temu, jak go widziałam był jeszcze ślepy. To maleństwo jest - może ma 4 tygodnie.

Posted

ronja, możliwe, że mamy tymczasowy domek dla Muni i jej maluszka. Trzeba się z Panią tylko na spotkanie umówić. Numer telefonu do niej Ci wysłałam.

Posted

ronja, intuicja Cię nie zawiodła! Maluszek Muni jest pięknym chłopczykiem.

Ona go w dalszym ciągu bardzo pilnuje i strasznie się denerwuje, jak ją z nim rozdzielają. Jak duże psy zaglądają do jej klatki, to szczeka i próbuje go bronić. Muniek jest bardzo ciekawski. Piszczał, jak mamę mu zabrali do zdjęcia. Na razie jeszcze nie można ich rozdzielać.

Posted

Lika, dziekuję Ci, Munia jest cudna!!!!a mały Muniek wygląda jak chomiczek - pewnie szybko domek znajdzie.

Lika, a jaka Munia jest do ludzi?Bała się, wyrywała czy poddała?

Posted

Ona się o maluszka boi i dlatego jest trochę niespokojna. Jak ją Pan wziął na ręce to grzecznie siedziała, tylko cały czas ogladała się na klatkę, co z jej małym. Mam takie wrażenie, że ona się ludzi nie boi, ale obcym nie ufa. Jak ją brał na ręce pracownik, którego znała, to się nawet troszkę przytulała. Dobra wiadomość jest taka, że chore oczko reaguje - przynajmniej na błysk flesza reagowało.
A mały do ludzi się garnie. Łapeczkę przez kraty wystawia i chce żeby go głaskać. Tylko lubi mieć mamę w zasięgu wzroku.

Posted

Munia, ja też trzymam kciuki za twoją miłość do kotów i ... papug.
Jutro zadzwonię do schroniska i wypytam się co z Munią i jej maluszkiem.

Posted

Dzwoniłam kilka minut temu do schroniska. Munia i jej maluszek są, na razie nikt ich nie adoptował. Prosiłam Pana, żeby ich nie oddawał, obiecałam, że niedługo po nich przyjadę. Mam nadzieję, że Pan dotrzyma słowa i ich dla nas "zarezerwuje".

Posted

O jejku, jejku, ale dobre wieści! :p
A kiedy Lika będzie ten wielki dzień?
Ta sunia przypomina mi taką wiejską kobiecinę z dzieckiem, tak z miny :cool3:

Posted

takie wszystkie jestescie przerazone ze nie widzi na jedno oczko, ja tydzien temu przygarnelam sunie 9 lub 10 letnia z cukrzyca i na dodatek calkiem slepa... blakala sie po miescie to ja wzielam. rzadna katastrofa to ze jest slepa. zbieram wlasnie na operacje. i powiem tyle ze jesli ta moja mozna zoperowac tak ze bedzie widziala to i Muńce też się da odnowic oczko. nie ma co panikowac. no i zycze dalej powodzenia. piszcice na bieząco co z nią i czy juz sie wyrwala ze schronu!

Posted

Malagos, na Munię i jej maluszka na razie czeka domek tymczasowy w Warszawie u bardzo miłej Pani. Będzie miała do towarzystwa trzy koty i dwie papugi. I Pani praktycznie cały czas w domu. Mam więc nadzieję, że uda mi się załatwić jakiś transport dla niej w najbliższych dniach. Na miejscu w Warszawie ją będziemy leczyć i szukać stałego domu dla niej i dla maluszka. Najważniejsze, że sunia może przyjechać na leczenie i nie trzeba jej rozdzielać z małym. Trzymajcie kciuki.

Posted

No pewnie,że trzymamy! Ale to szczęście, ze znalazł się dom tymczasowy dla obojga! Teraz trzeba czekać na transport i pierwsze wrażenia z wejscia do nowego domku ;)