Iza i Fidel Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Madzia,nie gniewaj sie,ale wiesz...ludzie chca :) Zrobcie ciasteczka i mnie poczestujcie,bo mi sie nie chce ich robic. Maz kupi jakies krakersy do piwa. 150g masla 3/4 szkl startego parmezanu 1/3 szkl startego cheddara 1 1/4 szkl maki 2-3 lyzeczki lemon pepper seasoning ( ale to, ktore zawiera tylko podstawowe skladniki polecam, ew. po prostu pieprz i skorke z cytryny, sol w/g uznania- dla mnie sam ser jest wystarczajaco slony) 1/4 szkl nasion slonecznika 1/4 szkl startego parmezanu-dodatkowo piekarnik na 180 st Blachy wylozyc papierem do piecz. Maslo ubijamy na puszysta mase. Gdy lekkie i puszyste, dodajemy ser-jeden i drugi i mieszamy dokladnie. Dodajemy make i lemon pepper i mieszamy lyzka drewniana. Podsypujac maka, mieszamy dalej. Zagniesc przez 2-3 min, nast. wlozyc pomiedzy 2 kawalki papieru do pieczenia i rozwalkowac do grubosci ok pol cm. Wycinac male kwadraty (albo gwiazdki czy inne formy). Rozlozyc na papierze, posypac parmezanem i piec ok 10-15 min na zloty kolor. Schlodzic po upieczeniu. Inne wersje smakowe (zamiast lemon pepper mozna dodac posiekanych swiezych ziol (tymianek, pietruszka, rozmaryn albo szczypiorek) Smacznego :) Quote
Imbirka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='caroolcia']do kafki....... .... i nie tylko...... a ten ślimak to do piffka czy jak?:cool3::diabloti::diabloti::diabloti: na surowo czy moczony w pifku jest lepszy? Iza już sobie spisuję przepisik Quote
caroolcia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Imbir1 napisał(a):a ten ślimak to do piffka czy jak?:cool3::diabloti::diabloti::diabloti: na surowo czy moczony w pifku jest lepszy? Iza już sobie spisuję przepisik no Madzi pifka pachną ślimakami.....:oops: Quote
Imbirka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 no fakt, zapomniałam....:oops::roll: Quote
Iza i Fidel Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 caroolcia napisał(a):no Madzi pifka pachną ślimakami.....:oops: Moze ostatnio popijala lezac na zaslimaczonej trawie:evil_lol: Quote
clockwork Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]:hmmmm: Izo , masz sernik dla Madzi?? [SIZE=2]Ja dla Mojej Osobistej Madzialeny mam już zapakowany :p [/FONT] [FONT=Arial] IZO .... ja już pochłonęłam sernika którego doprowadziła do mnie Ala, a czy Ty zostawiłaś coś medorowej??? :razz::razz:[/FONT] [quote name='dealer']JA TEZ CHCE SERNIK:diabloti: [FONT=Arial]Pawcio zjadł Twoją porcje :diabloti:[/FONT] [quote name='madzia i medor']Na pewno dobrze:roll: W końcu ma szatana, który robi bardzo dobrze:multi::evil_lol: :loveu::loveu::loveu: [quote name='madzia i medor']Bo to powinno być najulubieńsze ciasto wszystkich:evil_lol: [FONT=Arial]no.... ja chyba mówić nie musze że to moje najulubieńsze...bo przeca Ty to wiesz... boś ty z tych .... samych :evil_lol:[/FONT] [quote name='Alicjarydzewska'][FONT=Arial]:multi:HELLoł ....piję kaff ........... za 300 stronkę w Klubie AA :diabloti::evil_lol: [/FONT] :knajpa: [FONT=Arial]ja nie należe do tego klubu.... bo ja NIE ANONIMOWA :diabloti: dziś nie pije :shake::shake: cześć MEDOROWO... i jak.... jadłaś serniczek :razz::razz: [/FONT] Quote
drzalka Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Helloł Madzia i Medorku i Dinusiu :loveu::loveu::loveu: Wpadajcie do nas i wybierzcie najlepsze zdięcie :p Quote
basia2202 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 woooow!! widziałam jakiś fajny przepis na fajne ciasteczkaa!! hehe!! bombaaa!! :multi: witanko Madzia!! :loveu: ucałuj piesy ode mnie:) Quote
zuzolandia Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 juzem se spisala ;-) jutro je zrobie ;-) ciekawe jak beda smakowaly heheheeh;-) Quote
clockwork Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 [quote name='basia2202'] witanko Madzia!! :loveu::) [FONT=Arial]aaa... witanko witanko Basiu :multi::multi::multi: :eviltong:[/FONT] Quote
Rinuś Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 dziewczyny ja za Wami nie nadążam :shake::shake::shake: tego się nie da ogarnąc tak klekoczecie:diabloti: Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Donoszę, że wyniki są "całkiem dobre":p:p Mam Medora przetrzymać na Furaginie i wit C przez dwa miesiące, a później znowu kontrolne badanko:p Dziś również nie popuścił:multi: Później po odpisuję, bo idę do Fidelowej na kawę... i sernik:evil_lol::evil_lol: Quote
e.v.a Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 oo to posikacie sobie po tej wit C:evil_lol::evil_lol::evil_lol: witanko:multi: Quote
Paulina. Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Medorek tak trzymaj i nie sikaj :loveu: Chciałam poinformowac, ze widziałam w gazecie śliczne kaloszki w panterkę :loveu: Ale chyba stwierdziłam, ze są za gustowne i wolę Twoje z biedronki :p Pozdrawiamy ! Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 teqquila napisał(a):no jak wy to i ja :knajpa::drink1::popcorn: :knajpa: caroolcia napisał(a):do kafki....... Ale smakowitości:p:p:p No, oprócz tego ślimuuka;) teqquila napisał(a):hehe slimak tez do zjedzenia ?? :evil_lol::evil_lol: Bleee:evil_lol: caroolcia napisał(a):a slimak piwny specjalnie dla Madzi - więc jak chce może i zjeść :eviltong: Ja nie, ja serdecznie dziękuję:roll::diabloti: Iza i Fidel napisał(a):Madzia,nie gniewaj sie,ale wiesz...ludzie chca :) Zrobcie ciasteczka i mnie poczestujcie,bo mi sie nie chce ich robic. Maz kupi jakies krakersy do piwa. 150g masla 3/4 szkl startego parmezanu 1/3 szkl startego cheddara 1 1/4 szkl maki 2-3 lyzeczki lemon pepper seasoning ( ale to, ktore zawiera tylko podstawowe skladniki polecam, ew. po prostu pieprz i skorke z cytryny, sol w/g uznania- dla mnie sam ser jest wystarczajaco slony) 1/4 szkl nasion slonecznika 1/4 szkl startego parmezanu-dodatkowo piekarnik na 180 st Blachy wylozyc papierem do piecz. Maslo ubijamy na puszysta mase. Gdy lekkie i puszyste, dodajemy ser-jeden i drugi i mieszamy dokladnie. Dodajemy make i lemon pepper i mieszamy lyzka drewniana. Podsypujac maka, mieszamy dalej. Zagniesc przez 2-3 min, nast. wlozyc pomiedzy 2 kawalki papieru do pieczenia i rozwalkowac do grubosci ok pol cm. Wycinac male kwadraty (albo gwiazdki czy inne formy). Rozlozyc na papierze, posypac parmezanem i piec ok 10-15 min na zloty kolor. Schlodzic po upieczeniu. Inne wersje smakowe (zamiast lemon pepper mozna dodac posiekanych swiezych ziol (tymianek, pietruszka, rozmaryn albo szczypiorek) Smacznego :) Ja sie nie gniewam Izabelo:p Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 Imbir1 napisał(a):a ten ślimak to do piffka czy jak?:cool3::diabloti::diabloti::diabloti: na surowo czy moczony w pifku jest lepszy? Iza już sobie spisuję przepisik No jak już, to chyba najlepszy moczony w piffku:diabloti::diabloti: caroolcia napisał(a):no Madzi pifka pachną ślimakami.....:oops: Ale nie wszystkie:lol!::lol!: Imbir1 napisał(a):no fakt, zapomniałam....:oops::roll: ;) Iza i Fidel napisał(a):Moze ostatnio popijala lezac na zaslimaczonej trawie:evil_lol: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Jakbym leżała, to już bym raczej była po popijaniu;) Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 [quote name='clockwork'][FONT=Arial] IZO .... ja już pochłonęłam sernika którego doprowadziła do mnie Ala, a czy Ty zostawiłaś coś medorowej??? :razz::razz:[/FONT] [FONT=Arial]Pawcio zjadł Twoją porcje :diabloti:[/FONT] :loveu::loveu::loveu: [FONT=Arial]no.... ja chyba mówić nie musze że to moje najulubieńsze...bo przeca Ty to wiesz... boś ty z tych .... samych :evil_lol:[/FONT] [FONT=Arial]ja nie należe do tego klubu.... bo ja NIE ANONIMOWA :diabloti: dziś nie pije :shake::shake: cześć MEDOROWO... i jak.... jadłaś serniczek :razz::razz: [/FONT] Sernika dostałam - był wyśmienity:loveu: No i jeszcze Pan mąż Izabeli zrobił pyszną kawę:razz::loveu::loveu: Buhahhahaa:evil_lol: Jadłam:lol!: [quote name='drzalka']Helloł Madzia i Medorku i Dinusiu :loveu::loveu::loveu: Wpadajcie do nas i wybierzcie najlepsze zdięcie :p Przyjdziemy, nie wpadniemy:cool1: [quote name='basia2202']woooow!! widziałam jakiś fajny przepis na fajne ciasteczkaa!! hehe!! bombaaa!! :multi: witanko Madzia!! :loveu: ucałuj piesy ode mnie:) Okss wycałujem;):p Quote
Rinuś Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 to sie cieszę że z Medorkiem juz lepiej:multi::multi: Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 [quote name='zuzolandia']juzem se spisala ;-) jutro je zrobie ;-) ciekawe jak beda smakowaly heheheeh;-) No to koniecznie napisz, jak smakowały:razz: [quote name='clockwork'][FONT=Arial]aaa... witanko witanko Basiu :multi::multi::multi: :eviltong:[/FONT] :cool1::cool1::cool1: [quote name='Rinuś']dziewczyny ja za Wami nie nadążam :shake::shake::shake: tego się nie da ogarnąc tak klekoczecie:diabloti: Bo to są klekotki... kle kle:cool1::cool1::cool1::diabloti: [quote name='AgusiaTerierka']Takie pyszności...! :loveu: Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 evaxon napisał(a):oo to posikacie sobie po tej wit C:evil_lol::evil_lol::evil_lol: witanko:multi: Siuranie ludzka rzecz:evil_lol::evil_lol: Paulinaaa napisał(a):Medorek tak trzymaj i nie sikaj :loveu: Chciałam poinformowac, ze widziałam w gazecie śliczne kaloszki w panterkę :loveu: Ale chyba stwierdziłam, ze są za gustowne i wolę Twoje z biedronki :p Pozdrawiamy ! W panterkę:crazyeye::crazyeye:Łożesz, że ja takich nie widziałam:diabloti: Doberek:multi::multi: Zimnoo,bardzo zimno:roll: Na dworze aż para z gęby leci:roll: Chyba rzucam pracę:roll:Nie lubię pracować:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti: Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 [quote name='Rinuś']to sie cieszę że z Medorkiem juz lepiej:multi::multi: Ja też:multi::multi::multi:(ppffu pffu żeby nie zapeszyć) Quote
Jagoda1 Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ważne,że z Medorkiem "całkiem dobrze", a z Tobą po serniczku i kawusi?. Quote
Medorowa Posted September 19, 2007 Author Posted September 19, 2007 AgusiaTerierka napisał(a):Ważne,że z Medorkiem "całkiem dobrze", a z Tobą po serniczku i kawusi?. Też całkiem dobrze:evil_lol::evil_lol::evil_lol:;) Quote
e.v.a Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 madzia i medor napisał(a):Siuranie ludzka rzecz:evil_lol::evil_lol: :diabloti:ale nie w łozko Quote
Recommended Posts