anica Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Gusiaczek']Stres, zmiany, nowy Dom, no wszystko do góry łapami...:shake: ludzie!, jak po raz pierwszy zmieniałam mieszkanie (sprzedaż-kupno) nie jadłam, nie spałam i przez 3 dni schudłam 7 kg (z wagi 57 kg przy 173 cm wzrostu :)) nie dziwota, że Frodziakowi zawory się zamkli? Będzie dobrze, bo innej opcji nie ma! i już! :)[/QUOTE].... też tak samo myślę!!!!... jamnik jak człowiek jest!!! inteligentny! wrażliwy! myślący! kochający;) .. będzie dobrze:) Gusiaczku, allllle Ty masz figurę! laska!... no modelka:lol::fadein: Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Cioteczki-Frodo dzisiaj był u neurologa i chyba u wczorajszego weta też. Na dzisiaj nie dostał relanium-ma witaminki i dostaje 2 zastrzyki...my nie wiemy jakie. Domek jak znajdzie wolna chwilkę,to napisze coś więcej Tolek i Hades Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Hope2']Cioteczki-Frodo dzisiaj był u neurologa i chyba u wczorajszego weta też. Na dzisiaj nie dostał relanium-ma witaminki i dostaje 2 zastrzyki...my nie wiemy jakie. Domek jak znajdzie wolna chwilkę,to napisze coś więcej Tolek i Hades[/QUOTE] No właśnie, właśnie dlatego pytałam... [quote name='Energy']I jakie wieści? A przede wszystkim jak siusianie i kupkanie, bo to mnie najbardziej niepokoi...[/QUOTE] Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Ja wiem-wszyscy czekamy na wieści-ale trzeba się uzbroić w cierpliwość-Frodo na pewno się odezwie... Quote
Isadora7 Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 Jemu byłoby lżej gdyby zabrał ze sobą cały swój posag. Ubranka, zabawki, kołderkę którą uwielbiał. Wiadomo że psychiczne nastawienie ma ogormne znaczenie w chorobach, zobaczcie Sopelka ktory mial ze 100 lat i przyjechal umierajacy do Celinki i żył jeszcze rok. Quote
ewu Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 (edited) [LIST] [*] Ciocie popatrzcie , może coś się da zrobić.... Przekopiowałam... [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-z9mjobq3fJc/USXvgXD4w5I/AAAAAAAAEM4/AwxZADCZCUc/s509/sunia.jpg[/IMG] [INDENT] Jeszcze raz wrzucę Sunieczkę na nową stronę, żeby była dłużej widoczna.....[INDENT] Dostaliśmy wczoraj zgłoszenie od Pani Małgosi, która znalazła suczkę przywiązaną do ogrodzenia. „Witam. Napiszę parę słów o suni, choć po jednym dniu trudno coś powiedzieć. Sunia w zasadzie cały dzień przespała, na siku i qupkę bardzo niechętnie wyszła. Załatwiła swe potrzeby i chciała koniecznie wydostać się z podwórka, do domu trzeba ją było wnosić. Chyba ta cała sytuacja jest zupełnie dla Niej nie zrozumiała i jest nią przerażona. Teraz jest już troszkę lepiej. Zjadła trochę suchej karmy i zaczęła zwiedzać dom. Niestety nie mam możliwości, aby mogła swobodnie poruszać się po domu i musiała z powrotem wrócić do klatki kenelowej. Jedna z suk cały czas próbuje się dobrać do niej. Reszta psów też miłością do niej nie zapała. Strasznie mi jej szkoda, bo musi się czuć koszmarnie gdy wokół niej co chwila przewija się jakiś 60 kg "olbrzym" i to w dodatku wcale nie nastawiony do Niej przyjaźnie. Jamnisia nie reaguje agresywnie na obszczekujące ją psy. Sygnalizuje potrzebę wyjścia, robi to na tyle głośno, że wyrwie każdego nawet z najgłębszego snu. Tak jak mówiłam nie ma żadnego chipa ani tatuażu. Wiek, jak się wydaje to około 8 lat. Dzwoniłam już chyba wszędzie, ale nikt nie może się nią zająć... U mnie też nie może zostać, a schronisko dla niej to wyrok…. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto ją pokocha i da domek. Pozdrawiam, Gośka” Szukamy dla Jamnisi domku, który pokocha Ją już na zawsze i otoczy opieką i troską. Dla sierotki w tej chwili nawet Dom Tymczasowy jest ratunkiem i wybawieniem. Fundacja pokryje koszty karmy i wizyt weterynaryjnych podczas pobytu Suni w DT. Kontakt w sprawie Sunieczki: Magda: 696 996 722 [/INDENT] [/INDENT] [/LIST] Edited February 21, 2013 by ewu Quote
Frodo Szczeciński Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Witam wszystkich i wielkie dzięki za troskę. Dzisiaj wte... pobrał krew do badania wyniki będą z Niemiec ( bo tam właśnie wte... wysyła krew do badania ). Na dzień dzisiejszy dostałem ponownie zastrzyk i witaminki - B 12, B 1, B 6 i syrop Laktulozum wszystko 3 razy dziennie, kazał także dodawać do karmy siemię lniane i odrobinę oleju lnianego lub słonecznikowego ma mi to ułatwić robienie kupki ( aby nie była jak obecnie taka sucha i twarda co trochę mi utrudnia wypróżnianie ).Jutro jadę ponownie do niego na kontrolę to jeszcze napiszę. Pozdrawiam Frodo z rodzinką Quote
yunona Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Froduś kochany na pewno to wszystko pomoże ci, my tu wszyscy kibicujemy , na pewno będzie ok. Trzeba czasu, spokoju i miłości, a to na pewno masz.:lol: Pozdrawiamy :multi::multi::multi: Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Energy']A jak z siusianiem?[/QUOTE] wet pokazał jak odsikiwac małego-więc jest ok, Rodzina odsikuje kilka razy na dobę Quote
Frodo Szczeciński Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Z tym mam na chwilę obecną problem, nie mogę wycisnąć nic z pęcherza wet.... mówił iż mięsień okalający pęcherz za mało uciska na niego i dlatego nie mogę nic wycisnąć chociaż bardzo się staram .Biegam od krzaka do krzaka wącham siki innych kolesi i dalej nic. A i jeszcze . Mam przy sobie swój posag ( kołderkę , ubranka , zabawki a nawet ulubiony drąg do obgryzania). Quote
Isadora7 Posted February 21, 2013 Author Posted February 21, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Witam wszystkich i wielkie dzięki za troskę. Dzisiaj wte... pobrał krew do badania wyniki będą z Niemiec ( bo tam właśnie wte... wysyła krew do badania ). Na dzień dzisiejszy dostałem ponownie zastrzyk i witaminki - B 12, B 1, B 6 i syrop Laktulozum wszystko 3 razy dziennie, kazał także dodawać do karmy siemię lniane i odrobinę oleju lnianego lub słonecznikowego ma mi to ułatwić robienie kupki ( aby nie była jak obecnie taka sucha i twarda co trochę mi utrudnia wypróżnianie ).Jutro jadę ponownie do niego na kontrolę to jeszcze napiszę. Pozdrawiam Frodo z rodzinką[/QUOTE] No tak z Fundacji Emir (i nie tylko) też badania psów specjalnej troski robione są w Niemczech. Frodek chopie kochamy ciebie. Rambo, Ganga i Ruda [quote name='Frodo Szczeciński']Z tym mam na chwilę obecną problem, nie mogę wycisnąć nic z pęcherza wet.... mówił iż mięsień okalający pęcherz za mało uciska na niego i dlatego nie mogę nic wycisnąć chociaż bardzo się staram .Biegam od krzaka do krzaka wącham siki innych kolesi i dalej nic. A i jeszcze . Mam przy sobie swój posag ( kołderkę , ubranka , zabawki a nawet ulubiony drąg do obgryzania).[/QUOTE] A to super chopie nie doczytałem, ale ganiam po innych jamniorach. Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 To co się stało :( przecież sikał ... problem był tylko przy kamyczkach, które zatkały cewkę, potem już nie Quote
JamniczaRodzina. Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 Może przyczyna jest body tak bardzo zabudowane. Czy on je nosi ciagle? Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Może przyczyna jest body tak bardzo zabudowane. Czy on je nosi ciagle?[/QUOTE] Też mi taka myśl przez głowę przeszła... Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Energy']To co się stało :( przecież sikał ... problem był tylko przy kamyczkach, które zatkały cewkę, potem już nie[/QUOTE] wet powiedział,ze to może być wynikiem stresu... Mały potrzebuje czasu,żeby sie przyzwyczaić do nowego domku,do ludzi,którzy go pokochali zanim go zobaczyli Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='JamniczaRodzina.']Może przyczyna jest body tak bardzo zabudowane. Czy on je nosi ciagle?[/QUOTE] [quote name='Energy']Też mi taka myśl przez głowę przeszła...[/QUOTE] Frodo kocha być ubrany jak ludź-więc z ubranka pewnie jest zadowolony. A jest ono konieczne,bo mały kropelkuje,a jak śpi,to najzwyczajniej popuszcza siuśki Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='ewu']Froduś siusiaj chopaczku...[/QUOTE] Ciociu ewu-Frodonek lubi straszyc człowieków...on tak ma-albo dostanie to co chce-albo ...no...pochoruje się Tolo i Hades Quote
A-dolce Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Frodo Szczeciński']Witam wszystkich i wielkie dzięki za troskę. Dzisiaj wte... pobrał krew do badania wyniki będą z Niemiec ( bo tam właśnie wte... wysyła krew do badania ). Na dzień dzisiejszy dostałem ponownie zastrzyk i witaminki - B 12, B 1, B 6 i syrop Laktulozum wszystko 3 razy dziennie, kazał także dodawać do karmy siemię lniane i odrobinę oleju lnianego lub słonecznikowego ma mi to ułatwić robienie kupki ( aby nie była jak obecnie taka sucha i twarda co trochę mi utrudnia wypróżnianie ).Jutro jadę ponownie do niego na kontrolę to jeszcze napiszę. Pozdrawiam Frodo z rodzinką[/QUOTE] Froduś Kochany trzymaj się dzielnie i szybciutko wyzdrowiej !!! Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='keakea']Siemka, a co ci dał wet na ten stan zapalny? Ja jak miałem stan zapalny, to łykałem Urosept coś przez 2 tygodnie z hakiem... Rulon ciekawski[/QUOTE] A! Tu się ukryłeś :D Urosept-to co to? Syropek? Tabletki? Czy jakieś inne licho???? FF Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Hope2']A! Tu się ukryłeś :D Urosept-to co to? Syropek? Tabletki? Czy jakieś inne licho???? FF[/QUOTE] Tabletki ziołowe, myślę, że jako kontynuacja leczenia by mogły być;) Ale Frodzik nosił takie zabudowane ubranko? Bo mi się wydawało, że nie... Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Energy']Tabletki ziołowe, myślę, że jako kontynuacja leczenia by mogły być;) Ale Frodzik nosił takie zabudowane ubranko? Bo mi się wydawało, że nie...[/QUOTE] Energy:mad: :D Poszukaj kilka str do tyłu-jest i sweterro i kurteczka komandosowa... Quote
Energy Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Hope2']Energy:mad: :D Poszukaj kilka str do tyłu-jest i sweterro i kurteczka komandosowa...[/QUOTE] O zabudowę na kuperku pytałam:razz: Quote
Hope2 Posted February 21, 2013 Posted February 21, 2013 [quote name='Energy']O zabudowę na kuperku pytałam:razz:[/QUOTE] Cos mi sie zdaje,że odpowiedziałam:roll: Quote
Recommended Posts