Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

przepraszam za post nie na temat, ale jamniczkowaty staruszek Z Cieszyna nie przeżyje bez naszej pomocy:(

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238879-Strasznie-zabiedzony-jamnikowaty-staruszek-POTRZEBUJE-DOMU!!![/URL]

Posted

[IMG]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/s480x480/558434_493075900734449_1504774965_n.jpg[/IMG]

[IMG]https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/558313_493077084067664_2037717795_n.jpg[/IMG]

Posted (edited)

jutro będą manewry-udokumentowane-minowanie i rozminowywanie poligonu. Może musztra? i z pojazdem bojowym-a co!

Edited by Hope2
literówki
Posted

[quote name='Energy']Tia, musztra:diabloti:to będzie ciekawy widok:evil_lol:[/QUOTE]
Ech...ciociu Energy-zawinęli mnie w kamasze-teraz manewry,szkolenie...dzisiaj już miałem biegać bez smyczy-ale sunie cieczki mają-i wszędzie dużo obcych psów-a że ja bojowy jamnik jestem...to szkolenie odwołane. Już z fotela schodzę mamie jak mówi "Frodo-zejdź"-ale tylko mamie-inni nie mają materiałów szkoleniowych:eviltong:

Posted

My nawet jak schodzimy to na mamę najpierw nawarczymy:diabloti:albo udajemy, że nie kumamy o co chodzi:evil_lol:
Kaja, Maja i Kumka:)
I pozdrawiamy cię słodziaku :loveu:

Frodzik nie daj się, delikatny psiaczek z ciebie, żadne manewry tylko głaski i mizianko;)

Posted

Mamcia ma ukochane ciasteczka i dentastix, dobrze ją wyszkoliłyśmy:multi:, jak szczekamy czyli wołamy ją do kuchni to nam daje:diabloti: A Kumcia to nawet tylną łapą przytupuje jak byczek Fernando jak za długo czeka;)

Ja nie jestem przykładem do naśladowania Hope:evil_lol:dobrze, że moje psiaki są małe...

Posted

Moje muszą słuchać-nagroda-jak najbardziej-ale nie za darmo. Mizianie,głaskanie,tylenie-to jest za darmochę-ale na materiał szkoleniowy-trzeba zasłużyć.

Posted

[quote name='Energy']Mamcia ma ukochane ciasteczka i dentastix, dobrze ją wyszkoliłyśmy:multi:, jak szczekamy czyli wołamy ją do kuchni to nam daje:diabloti: A Kumcia to nawet tylną łapą przytupuje jak byczek Fernando jak za długo czeka;)

[/QUOTE]
Ja też trochę mamę nauczyłem-ale lepiej idzie mi szkolenie Sebastiana i TZ mamy-robią to co JA chcę...duzi też tak mają-ale mamy słuchać trzeba-duzi słuchają bez marudzenia...ja się próbuję wyłamywać...ale bardziej opłaca się być grzecznym.
ps. dzisiaj mama zabrała kurteczkę-w nagrodę przerobiłem jej chodniczek-teraz ma ażurowe wzorki

Posted

Moje paskudy nie traktują ciastek jako nagrody tylko uważają, że im się należy ot tak. Latają do kuchni i chcą podjadać jak ja:evil_lol:

O z kabelków się przerzucił na chodniczek, psotny aparacik;)

Posted

Mi kiedyś znajoma powiedziała,żeby kulki karmy dawać jako nagrody-nie wiem,może u innych psów to działa-moje się nie dają nabrać-wypluwają ostentacyjnie i obrażają się za wszelakie próby oszustwa

Posted

Moje suchą wcinają-jasne,że wolą puszeczki (wyjątek-Frodo). Muszę z dużymi na przegląd sie wybrać-i chyba już czas na zmianę karmy-Toleńkowi dla seniora, Hadesowi-na bardziej energetyczną (nawet przy jedzeniu chodzi,biega-moje własne ADHD). No i wszyscy trzej chodzą ubrani-Hades to uczłowiekowany facet-nawet spodnie ma i bluzę dresową,a Tolo ma sweterek na zamek-z kołnierzykiem-pan profesor,no i mały komandos (dzisiaj próbował wdrapywać się na wysokie schody-ale wzięłam go na ręce-i ugryzł mnie w nos...)

Posted

[quote name='ulvhedinn']Wczoraj samochód odśnieżałam trzy razy, za kazdym razem, jakby tydzień na niego padało...

Oparcie to najwyraźniej typowo jamnicze miejsce, bo Słowica też tam śpi ;) czasem dodatkowo wisząc głową w dół, płynący jamnik normalnie.

A, mam nadzieję że mnie ciocie nie pogonią, zapraszam na bazarek na moje "jamniki"- Nestorka i Słowisię:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238344-zapraszam[/URL]![/QUOTE]

Witamy cioteczkę Ulv-nikt cioci stąd nie pogoni-będę bronił własną klatą.
Oparcie fotela i parapet to moje budki wartownicze- wartę przyjmuję co kilka godzin i zmieniam się z Hadesem-bo Tolek jest najwyższy stopniem i tylko nam rozkazuje.
Dzisiaj fotek nie będzie-nie wszystkie manewry służb specjalnych sa jawne-musicie poczekać do przysięgi.
Mogę Wam tylko zdradzić,ze dzisiaj miałem bieg przełajowy,troche taktyki i zajęcia z rozpoznania zawartości lodówki-Hades starszy stopniem wprowadza mnie w arkana służby wojskowej,regulaminu...i omijania niektórych punktów regulaminu.
Frodo-szeregowy

Posted

Czy ktoś widział jamnika chodzącego po drzewach? bo ja tak:eviltong: co prawda jest powiedzenie,że na pochyłe drzewo...itd-ale Frodo nie koza-a na drzewo wlazł. W sumie jest to drzewo prawie przewrócone i bardzo pochyłe-ale jednak gałęzie ma i na wiosnę się zazieleni:lol: Frodo z dnia na dzień robi się silniejszy i sprytniejszy. Wczoraj wlazł do połowy wysokich schodów-jak już się zmęczył wzięłam go na ręce i resztę drogi do domu pokonał wtulony i posapujący radośnie...w dół też chce schodzić-ale jakoś się boję-że spadnie,że krzywdę sobie zrobi...

Posted

[quote name='Hope2']Czy ktoś widział jamnika chodzącego po drzewach? bo ja tak:eviltong: co prawda jest powiedzenie,że na pochyłe drzewo...itd-ale Frodo nie koza-a na drzewo wlazł. W sumie jest to drzewo prawie przewrócone i bardzo pochyłe-ale jednak gałęzie ma i na wiosnę się zazieleni:lol: Frodo z dnia na dzień robi się silniejszy i sprytniejszy. Wczoraj wlazł do połowy wysokich schodów-jak już się zmęczył wzięłam go na ręce i resztę drogi do domu pokonał wtulony i posapujący radośnie...w dół też chce schodzić-ale jakoś się boję-że spadnie,że krzywdę sobie zrobi...[/QUOTE]

Mój czworołap też drzewa zalicza:) Nie ma to jak u mamusi na rączkach;)

Posted

No jaka cudna fotka:)

Hope ja się na jamnikach za bardzo nie znam, bo jak wiesz ja pudlowa;)ale chyba ich skłonności do problemów kręgosłupowych powodują, że w ogóle nie bardzo lubią schody;)