elaja Posted February 22, 2013 Posted February 22, 2013 Jakie super wieści :multi: Powodzenia Reksiu - już nie Reksiu :loveu: Jak ja kocham takie zakończenia :multi: Quote
Paolina Posted February 23, 2013 Author Posted February 23, 2013 Witam wszystkich ;) Pierwszy raz na dogo... pierwszy zarejestrowany raz :eviltong: Strasznie ciężko trafić jakiegoś wolnego nicka;) W każdym bądź razie "pierwsze koty za płoty", wita Was szczęśliwa posiadaczka Rockyego i Luny :multi: Niedługo więcej info o naszych bohaterze i jakieś foty. Jak już zauważyliście potrafię się rozpisać... ale postaram się to kontrolować i nie zanudzać;) W pierwszej kolejności chciałam podziękować Rudzi-Biance i Tooomowi za uratowanie i opiekę na Rockym oraz Wam wszystkim za liczne deklaracje, bazarki itd. dzięki którym Rocky nie trafił do schronu:multi::loveu: Podziwiam i dziękuję za ogromne serce dla zwierzą, a w tym konkretnym przypadku Rockyego! I jeszcze chciałam bardzo podziękować pauli_t za liczne ogłoszenia w tym to dzięki któremu trafiłam na Rockyego i na to forum:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted February 23, 2013 Posted February 23, 2013 [quote name='Paolina']Witam wszystkich ;) Pierwszy raz na dogo... pierwszy zarejestrowany raz :eviltong: Strasznie ciężko trafić jakiegoś wolnego nicka;) W każdym bądź razie "pierwsze koty za płoty", wita Was szczęśliwa posiadaczka Rockyego i Luny :multi: Niedługo więcej info o naszych bohaterze i jakieś foty. Jak już zauważyliście potrafię się rozpisać... ale postaram się to kontrolować i nie zanudzać;) W pierwszej kolejności chciałam podziękować Rudzi-Biance i Tooomowi za uratowanie i opiekę na Rockym oraz Wam wszystkim za liczne deklaracje, bazarki itd. dzięki którym Rocky nie trafił do schronu:multi::loveu: Podziwiam i dziękuję za ogromne serce dla zwierzą, a w tym konkretnym przypadku Rockyego! I jeszcze chciałam bardzo podziękować pauli_t za liczne ogłoszenia w tym to dzięki któremu trafiłam na Rockyego i na to forum:loveu:[/QUOTE] Ha wiedziałam kiedy wejść :) Własnie małą przerwę w pracy sobie zrobiłam a tu taka niespodzianka :) Witam serdecznie na dogo Paolina :) Możemy napisać do adminów o przydzielenie Ci tego wątku żebyś mogla na bieżąco aktualizować sobie pierwszą stronę i zmieniać tytuł jak chcesz :) bo oczywiście liczymy na to że już zostaniecie z nami i bedą wieści od Rockyego i Lunki :) No to doenergetyzowana pozytywnie wracam do roboty ... PS A rozpisywanie to ulubiona moja cecha nowych ludziów naszych psów :) Quote
agata51 Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Cudne wieści, cudny domek! Gdzie się takie znajduje? Reksiu, tu szczęściarzu... R-B, przepraszam, ureguluję w poniedziałek. Quote
Rudzia-Bianca Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 [quote name='agata51']Cudne wieści, cudny domek! Gdzie się takie znajduje? Reksiu, tu szczęściarzu... R-B, przepraszam, ureguluję w poniedziałek.[/QUOTE] Agaciu kochana zgadza sie cudni ludzie się Reksikowi znaleźli:)Co do kazy to nie wpłacaj mi już nic .na koncie Reksika jest 162 zł ma dać kase jeszcze Tooom za 2 miesiące to będzie 362 zł a zapłacić mamy 285zł hotelik i 41 zł szczepienia (dziękuję Dobremu Weterynarzowi znaczy Cioteczkom z DW za kolejną zniżkę dla Reksika :loveu:)więc jest szansa że jeszcze nam trochę kasy zostanie . Quote
paula_t Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Witamy nowych rodziców Reksika (wybaczcie, dla mnie zawsze będzie Reksikiem ;)):loveu: Podpisuję się w 100% pod tym co napisałam Rudzia odnośnie rozpisywania się, bo to największe szczęście patrzeć, że kiedyś bezdomny, głodny i przeganiany pies ma teraz nową rodzinę, która kocha go całym serduchem i pisze o nim z takim uczuciem :) Więc piszcie, piszcie i jeszcze raz piszcie, to będzie dla nas prawdziwa przyjemność to czytać! I to my Wam dziękujemy, że daliście Reksikowi szansę na nowe życie, marzę o tym, żeby każdemu niczyjemu psiakowi trafił się taki domek... Quote
Rudzia-Bianca Posted February 24, 2013 Posted February 24, 2013 Dla mnie to też już Reksik na zawsze zostanie ;) Jutro jest szansa że się zobaczymy , mam nadzieję że się uda :) Quote
agata51 Posted February 26, 2013 Posted February 26, 2013 [quote name='Rudzia-Bianca']Agaciu kochana zgadza sie cudni ludzie się Reksikowi znaleźli:)Co do kazy to nie wpłacaj mi już nic .na koncie Reksika jest 162 zł ma dać kase jeszcze Tooom za 2 miesiące to będzie 362 zł a zapłacić mamy 285zł hotelik i 41 zł szczepienia (dziękuję Dobremu Weterynarzowi znaczy Cioteczkom z DW za kolejną zniżkę dla Reksika :loveu:)więc jest szansa że jeszcze nam trochę kasy zostanie .[/QUOTE] Nie powiem ulżyło mi, a raczej mojej kieszeni. Ale pamietaj, że masz u mnie stówkę dla następnej bidy. Quote
Paolina Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 Dawno się nie odzywałam ale coś nie mogę się cały czas wyleczyć a chodzić do pracy musiałam i efekt był taki że jak wracałam do domu to oczy mi się same zamykały, do tego ostatnio jeszcze dołożyły się inne rzeczy i tak nie mogłam właśnie czasu przez ostatni tydz. znaleźć. No ale do rzeczy;) Rocky ma się dobrze, jeszcze czasem zdarzy mu się kaszlnąć ale już jest dużo lepiej (chłopak trochę przeziębiony do nas trafił). Generalnie z Luną dogaduje się coraz lepiej, jeszcze bym tego miłością nie nazwała ale zfumflowani są już na pewno;) Na chrupki też już się prawie całkiem przestawił i je ładnie. A właśnie co do jedzenia to dziś pogryzł szklankę:crazyeye: W życiu mi by to do głowy nie przyszło... na szczęście wszystkie elementy znalazła a paszcza cała więc wygląda na to że, nic się nie stało. Uczy się powoli, jak szczeniaczek;) Tak na prawdę to póki co bardzo mało udało nam się nauczyć:eviltong: Było wcześniej kilka problemów z Luną, jedzenie itp. ale są praktycznie za nami. Aktualnie za to pojawił się nowy, mianowicie Rocky pierwszy tydz. bardzo ładnie załatwiał się na polu, potem coś mu się nagle odwidziało i zrobił kilka razy koope w domu. Nawet po godzinnym spacerze wchodził do domu i się przystawiał... Później wyczaiłam że nie chce się załatwiać przy Lunie, nie wiem czy jest tak bardzo zainteresowany zabawą że o tym nie myśli czy po prostu jest takim gentelmenem:razz: W każdy bądź razie zaczęliśmy chodzić z nimi razem, potem Lune odstawiać do dom i jeszcze rundka z nim samym. Ale też nie do końca zawsze są efekty, no i zajmuje to mnóstwo czasu szczególnie rano. Ktoś ma jakiś pomysł? Strasznie bym już chciał wyzdrowieć i w końcu doczekać się wiosny, bo wtedy będzie dużo łatwiej o dłuższe spacery i zintensyfikowaną naukę;) Jutro wstawię foty, bo aparat został u rodziców. Quote
paula_t Posted March 2, 2013 Posted March 2, 2013 Bardzo się cieszę, że Reksik i suczka tak dobrze się dogadują, bo w końcu to było kluczowe w przypadku adopcji:) Paolina, niestety dosyć często zdarza się, że psiaki trafiając do nowych domów nie do końca potrafią zachować czystość, nawet jeśli w DT nie było z tym problemów. Są tego różne powody, np. znaczenie terenu, zmiana diety, stres, nieprzyzwyczajenie się do trybu spacerów. Na szczęście najczęściej to w przeciągu paru tygodni mija. Najlepiej by było, jakbyście ze sobą zabierali na spacery smakołyki i jak tylko Reksik zrobi swoją potrzebę na zewnątrz nagradzali go przysmakami i chwalili jednocześnie- musi sobie uświadomić, że robi dobrze załatwiając się na zewnątrz i pozytywnie to kojarzyć :) Trzymam kciuki! Quote
Paolina Posted March 2, 2013 Author Posted March 2, 2013 Rudzia jak to możliwe to prosiłabym o przypisanie mi tego wątku;) Quote
Paolina Posted March 5, 2013 Author Posted March 5, 2013 [quote name='paula_t']Bardzo się cieszę, że Reksik i suczka tak dobrze się dogadują, bo w końcu to było kluczowe w przypadku adopcji:) Paolina, niestety dosyć często zdarza się, że psiaki trafiając do nowych domów nie do końca potrafią zachować czystość, nawet jeśli w DT nie było z tym problemów. Są tego różne powody, np. znaczenie terenu, zmiana diety, stres, nieprzyzwyczajenie się do trybu spacerów. Na szczęście najczęściej to w przeciągu paru tygodni mija. Najlepiej by było, jakbyście ze sobą zabierali na spacery smakołyki i jak tylko Reksik zrobi swoją potrzebę na zewnątrz nagradzali go przysmakami i chwalili jednocześnie- musi sobie uświadomić, że robi dobrze załatwiając się na zewnątrz i pozytywnie to kojarzyć :) Trzymam kciuki![/QUOTE] Tak robimy;) Dziwi mnie tylko fakt, że jak sam idzie to jest ok a z Luna to już lipa ale wydaje mi się że to jednak dlatego, że jest za bardzo zaabsorbowany zabawą. Niemniej jednak od ostatniego razu nie było już póki co żadnej koopy w domu:cool3: Grzesiek rano wstaje pierwszy i idzie z nim, ja potem z Luna i jakoś dajemy radę. Dziś byliśmy w puszczy po pracy i muszę przyznać, że było już zupełnie inaczej niż za pierwszym razem. Rocky bardziej interesował się nami, częściej reagował na przywołanie (oczywiście to smakołyki robią swoje bo to łakomczuch jest straszny:loveu:). Także mam postępy, musiałam mu niestety włączyć antybiotyk bo nie przestawał jednak kaszleć, zresztą tak jak i ja od 3 tyg. Mi antybiotyk nie pomógł ale mam nadzieję, że z nim będzie lepiej. Jak ja tęsknię za wiosną... dziś była już taka namiastka i człowiek od razu się inaczej czuje. Nie odzyskałam jeszcze aparatu ale może jutro w końcu będzie;) Quote
Rudzia-Bianca Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 (edited) O kurcze myślałam że uda się bez tego antybiotyku :( No cóż przygoda hotelikowa niestety odbiła się na łotrzyku :( ( Reksik przed przyjazdem Lunki na zapoznanie wytarzał się w g...ach no i trzeba było go wykąpać brudasa i nie zdążył wyschnąć jak przyjechaliśmy ) Mam nadzieję że szybko załapie o co chodzi z zachowywaniem czystości i nie będziecie mieć posikanych zasłon i niespodzianek na podłodze rano . Paolina a wróciliście już z Grześkiem oboje do pracy ? Jak się zachowuje Rocky jak zostaje sam w domu ? nie macie demolki ? Napiszę do modów żeby przydzielili Ci ten wątek :) No a teraz trochę rozliczeń dostałam 50 zł od agata51 - dziękuję Cioteczko :loveu: czekam na 200 zł od Toooma zapłaciłam 41 zł za szczepienie 285 zł za hotelik jak wpłynie kasa od Tooma to zrobię rozliczenie i coś powinno zostać to jeśli nikt nie ma nic przeciwko to proponuję przekazać pieniądze dla Ferdynanda http://www.dogomania.pl/forum/threads/238678-Jamnikopodobny-Ferdynand-z-Olkusza-w-hoteliku-u-Murki!!-Zbieramy-deklaracje!! No i ogromną niecierpliwością czekamy na fotki Rockyego :) A i ten filmik z przepychanki kanapowej chętnie byśmy zobaczyli ;) Gdybyście mieli jakieś problemy ze wstawianiem zdjęć lub filmików wyślijcie mi na maila to wstawię ;) A i skrzynkę odgruzowałam ;) Edited March 6, 2013 by Rudzia-Bianca Quote
paula_t Posted March 6, 2013 Posted March 6, 2013 Będziemy z niecierpliwością czekać na fotki:loveu: Wycieczka do puszczy? No, no Reksik, to się nazywa życie, sama bym się chętnie wybrała:razz: Też jestem ciekawa jak tam się nasz chłopaczek sprawuje zostając samemu w domu...:roll: Quote
Paolina Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Dziewczyny, tak na szybko bo w krótkiej przerwie w pracy:siara: Mam nadzieję że się udało i działa http://www.youtube.com/watch?v=mhF__XNTwP8&feature=youtu.be Wieczorem postaram się więcej:cool3: Quote
paula_t Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 [quote name='Paolina']Dziewczyny, tak na szybko bo w krótkiej przerwie w pracy:siara: Mam nadzieję że się udało i działa http://www.youtube.com/watch?v=mhF__XNTwP8&feature=youtu.be Wieczorem postaram się więcej:cool3: Paolina zaśmiałaś się dokładnie w tym momencie co ja ;) Tak się wszyscy martwiliśmy jak zareaguje suczka, a z tego co widzę, to ona jest zachwycona!Sama menda zaczepia Reksika i prowokuje do zabawy! Wreszcie ma towarzystwo i bardzo jej się to podoba!:loveu: Zresztą nie wygląda na taką, co by dała sobie w kaszę dmuchać ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Kochane cielątko cudnie wyglądają na tej sofie :)popłakałam się ze szczęścia ,o tym dla tego psiaka marzyłam- dziękuję Paolina. Quote
Paolina Posted March 7, 2013 Author Posted March 7, 2013 Strasznie długo walczyłam z Picasa i moim wiekowym, powolnym kompem:comp26: Dlatego dziś już tylko jedno na próbę, mam nadzieję że się uda;) Dobranoc:loveu: Quote
Rudzia-Bianca Posted March 7, 2013 Posted March 7, 2013 Aaaaaa jaki on cudny w domowych pieleszach :)dobranoc:) Quote
Tooom Posted March 8, 2013 Posted March 8, 2013 Cześć, cieszę się niezmiernie ze szczęścia Reksia naprawdę wierzyłem, że On zasługuje na właśnie taki świetny dom i się go doczeka. Quote
Rudzia-Bianca Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Tooom napisał(a):Cześć, cieszę się niezmiernie ze szczęścia Reksia naprawdę wierzyłem, że On zasługuje na właśnie taki świetny dom i się go doczeka. No ba a co się miał nie doczekać :) Co tam u Was Paolino :) Quote
paula_t Posted March 11, 2013 Posted March 11, 2013 Rudzia, Ty się kochana nie denerwuj, na pewno wszystko dobrze:eviltong: Czekamy z niecierpliwością tylko na zdjęcia :) Quote
Recommended Posts