Rudzia-Bianca Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 (edited) Dzwoniła pani z Krakowa , ogłoszenie z Metra ,ma już psiaka wziętego ze schroniska kilka miesięcy temu, ma 4 ha ogrodzonego terenu jak twierdzi , Reks miałby być towarzyszem dla jej psa . Coś nam się rozmowa nie kleiła a pani zapytana o zgodę na wizytę pa nagle zaczęła się spieszyć i stwierdziła że jutro oddzwoni ... A nie kleiła się jak zaczęłam drążyć temat, bo jak pytałam o ogrodzenie , to powiedziała mi że ten ich psiak ze schroniska uciekł im już kilka razy ale dostał w doopę to już nie ucieka. Nawet jak zadzwoni jutro ( w co szczerze wątpię ) to nie jest to chyba dom dla Reksa . Edited December 11, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
paula_t Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 Z opisu domek brzmi po prostu "ŚWIETNIE"....:shake: Quote
Rudzia-Bianca Posted December 11, 2012 Posted December 11, 2012 [quote name='paula_t']Z opisu domek brzmi po prostu "ŚWIETNIE"....:shake:[/QUOTE] Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol: No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ? Quote
Mazowszanka13 Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol: No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ?[/QUOTE] Warto sprawdzić Mnie poruszyło szczególnie to dawanie w doopę za ucieczki. Może tylko tak powiedziała, ale brzmi to fatalnie. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Mazowszanka']Warto sprawdzić Mnie poruszyło szczególnie to dawanie w doopę za ucieczki. Może tylko tak powiedziała, ale brzmi to fatalnie.[/QUOTE] No właśnie , też tak sobie pomyślałam że człowiek czasem coś powie ot tak , ja nie raz też mówię że moje dostały w tyłek , choć prawda jest taka że nigdy w życiu żadne nie dostało . Zobaczymy czy kobita zadzwoni jeszcze . Quote
Noelle Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 mogłabym pomóc w wizycie jak coś w krakowie ;) Przez tel. często ludzie robią różne wrażenie, raz wydawałam mix rottka ze schroniska, przez telefon babka robiła naprawdę niefajne wrażenie, małomówna, rozmowa się w ogóle nie kleiła, miałam wielkie obawy... spotkałyśmy się na żywo, faktycznie jeśli o kontakt z ludźmi to kobieta miała problem, ale w stosunku do psa... rewelacja :) spędził u niej wiele wspaniałych chwil Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Noelle']mogłabym pomóc w wizycie jak coś w krakowie ;) Przez tel. często ludzie robią różne wrażenie, raz wydawałam mix rottka ze schroniska, przez telefon babka robiła naprawdę niefajne wrażenie, małomówna, rozmowa się w ogóle nie kleiła, miałam wielkie obawy... spotkałyśmy się na żywo, faktycznie jeśli o kontakt z ludźmi to kobieta miała problem, ale w stosunku do psa... rewelacja :) spędził u niej wiele wspaniałych chwil[/QUOTE] W pełni się zgadzam :) czasem ludzie nie potrafią rozmawiać przez telefon :) w bezpośrednim kontakcie rozmowa jest zupełnie inna . Na razie pani nie oddzwoniła . Noelle dzięki :) Jakby ktoś z Krakowa był chętny na Reksia będę pamiętać :) Quote
paula_t Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol: No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ?[/QUOTE] W Norwegii też jest internet:razz:;) Myślę, że sprawdzenie tego domku, to bardzo dobry pomysł, bo albo się okaże, że tak naprawdę domek jest bardzo fajny, a Pani nieświadomie tak to ujęła albo przynajmniej sprawdzi się warunki jakie mam Jej psiak... Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='paula_t']W Norwegii też jest internet:razz:;) Myślę, że sprawdzenie tego domku, to bardzo dobry pomysł, bo albo się okaże, że tak naprawdę domek jest bardzo fajny, a Pani nieświadomie tak to ujęła albo przynajmniej sprawdzi się warunki jakie mam Jej psiak...[/QUOTE] No tak , jakże by inaczej :diabloti: No niestety pani zgodnie z przewidywaniami nie zadzwoniła . Quote
paula_t Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']No tak , jakże by inaczej :diabloti: No niestety pani zgodnie z przewidywaniami nie zadzwoniła .[/QUOTE] Gdzie ja bez dogo, poczty i dostępu do informacji ze studiów bym wytrzymała. No i z rodzinką i TŻ-em na skypie gadam :D Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 [quote name='paula_t']Gdzie ja bez dogo, poczty i dostępu do informacji ze studiów bym wytrzymała. No i z rodzinką i TŻ-em na skypie gadam :D[/QUOTE] Kolejność prawidłowa ;) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 12, 2012 Posted December 12, 2012 Paula a czy w tej Norwegii to wyrabiasz z ogłoszeniami ? Mogłabym Cię znów za jakiś czas wykorzystać ? Quote
Rudzia-Bianca Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 No to ja z reklamą , niby nie moją a jednak trochę moją ;-) Powstał bazarek dla dobermanów z moimi zakładkami , straszna tam cisza , trzeba by rozruszać trochę bazzarro - Ekipo da się ;-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237128-cuda-dla-dobermanów!-zakładki-notesik-długopisy!-do-16-grudnia-super-na-prezent!!! Quote
dara9 Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 Jacie jakie cudne zdjęcia ma Reksiu!:loveu: w sam raz do ogłoszeń. Quote
paula_t Posted December 13, 2012 Posted December 13, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Paula a czy w tej Norwegii to wyrabiasz z ogłoszeniami ? Mogłabym Cię znów za jakiś czas wykorzystać ? Dla Ciebie wszystko:loveu::eviltong: Nigdy nie wiem, o której będę kończyć, jednego dnia o 15, innego o 19, dlatego może się okazać, że np. będzie jednodniowe opóźnienie, ale wieczorki mam wolne (a wręcz nawet nie za wiele mam do roboty ;) ) , więc pewnie:) [quote name='Rudzia-Bianca']No to ja z reklamą , niby nie moją a jednak trochę moją ;-) Powstał bazarek dla dobermanów z moimi zakładkami , straszna tam cisza , trzeba by rozruszać trochę bazzarro - Ekipo da się ;-) http://www.dogomania.pl/forum/threads/237128-cuda-dla-dobermanów!-zakładki-notesik-długopisy!-do-16-grudnia-super-na-prezent!!! Lecem. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 [quote name='paula_t']Dla Ciebie wszystko:loveu::eviltong: Nigdy nie wiem, o której będę kończyć, jednego dnia o 15, innego o 19, dlatego może się okazać, że np. będzie jednodniowe opóźnienie, ale wieczorki mam wolne (a wręcz nawet nie za wiele mam do roboty ;) ) , więc pewnie:) Lecem.[/QUOTE] Wielkie dzięki :) to podeślę wieczorkiem maila :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 14, 2012 Posted December 14, 2012 Zapłaciłam wczoraj 170 zł za kastrację i leczenie Reksia . Ostatnia wizyta , na której Reksik był była gratisowa ;) dziękujemy Dobremu Weterynarzowi :) W domu w nocy wstawię skan rachunku . Quote
Rudzia-Bianca Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Julka i Monika zapraszają na ekspresowy aniołowo gwiazdkowy bazarek dla Reksia do 19 grudnia 2012r. http://www.dogomania.pl/forum/threads/237393-Anio%C5%82owo-gwiazdkowo-od-Julii-i-Moniki-dla-Reksia-do-19-XII-godz-23-00-ZAPRASZAM?p=20138200#post20138200 Quote
paula_t Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 To zdolniachy!:) Rudzia nie dostałam maila do zrobienia ogłoszeń:shake: Dzisiaj ledwo widzę na oczy, ale jutro mam wolne, to może bym i Reksa poogłaszała jeszcze (nawet z jakimś krótkim na szybko napisanym tekstem)? Jak wyglądają finanse Reksa? Ile ma i jakie są planowane wydatki? Quote
Rudzia-Bianca Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 [quote name='paula_t']To zdolniachy!:) Rudzia nie dostałam maila do zrobienia ogłoszeń:shake: Dzisiaj ledwo widzę na oczy, ale jutro mam wolne, to może bym i Reksa poogłaszała jeszcze (nawet z jakimś krótkim na szybko napisanym tekstem)? Jak wyglądają finanse Reksa? Ile ma i jakie są planowane wydatki?[/QUOTE] Paula bo nie wysłałam . Reksik ma ogłoszenia z ubiegłego tygodnia . Może na razie wstrzymajmy się , może jakimś cudem uda mi sie podjechać po nowe foty chłopaka . Z finansami na razie nie mogę się doliczyć ;) Nie mam wszystkich wpłat na moich bazarkach , nie mam tez wszystkich deklaracji jeszcze . Myślę że grudzień powinniśmy na razie być do przodu . A ja już myślę o kolejnym bazarku Reksiowym ;) Quote
paula_t Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Ufffff, no to dobrze, oby Twoje wstępne rozliczenia się zgadzały. Tak sobie tylko pomyślałam o tych ogłoszeniach, bo jak jechałyśmy na wizytę PA Reksika to rozmawiałyśmy z MTD o tym, że Jej Celinka musi znaleźć dom przez świętami, bo stała się niespodziewanie DT (dwie Panie zrezygnowały z adopcji), MTD zrobiła multum ogłoszeń (mniej więcej jedno na stronę na tych najpopularniejszych portalach) i Celinka już od tygodnia w cudownym domku:D Quote
Rudzia-Bianca Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 (edited) [quote name='paula_t']Ufffff, no to dobrze, oby Twoje wstępne rozliczenia się zgadzały. Tak sobie tylko pomyślałam o tych ogłoszeniach, bo jak jechałyśmy na wizytę PA Reksika to rozmawiałyśmy z MTD o tym, że Jej Celinka musi znaleźć dom przez świętami, bo stała się niespodziewanie DT (dwie Panie zrezygnowały z adopcji), MTD zrobiła multum ogłoszeń (mniej więcej jedno na stronę na tych najpopularniejszych portalach) i Celinka już od tygodnia w cudownym domku:D Księgowowść Reksia ( jest na pierwszej stronie ) wpływy 657 zł wydatki 440 zł na koncie Reksia 217 zł będzie jeszcze ok. 300 zł z moich bazarków już skończonych jak wszystko spłynie ;) i 80 zł deklaracji od agata51 i ang za lisopad no i grudniowe deklaracje :) no i aniołkowo mam nadzieję :) A co do ogłoszeń, no właśnie mam teraz wątpliwości czy przed Świętami ogłaszać intensywnie , po pierwsze wiadomo Święta ryzyko prezentu, po drugie zaraz po , ,ten cholerny Sylwester a nie wiemy jak Reksik na wystrzały reaguje a nie chciałabym go szukać i łapać za chwilę :( Edited December 15, 2012 by Rudzia-Bianca Quote
paula_t Posted December 15, 2012 Posted December 15, 2012 Całkiem nieźle wyglądają finanse w takim razie, podratowałaś Reksa bazarkami. Wiem, rozumiem Twoje obawy. Jak będą dzwonić po psiaka na prezent albo wyczujesz, że taki mniej więcej jest zamiar, to wyślesz Ich do diabła, a w kwestii wybuchów, to zależy tak naprawdę od ludzi- jak będą świadomi i odpowiedzialni to będą pilnować psiaka jak oka w głowie, ale Ty sprawujesz pieczę nad Reksikiem, więc się dostosuję :) Quote
Recommended Posts