Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzwoniła pani z Krakowa , ogłoszenie z Metra ,ma już psiaka wziętego ze schroniska kilka miesięcy temu, ma 4 ha ogrodzonego terenu jak twierdzi , Reks miałby być towarzyszem dla jej psa .
Coś nam się rozmowa nie kleiła a pani zapytana o zgodę na wizytę pa nagle zaczęła się spieszyć i stwierdziła że jutro oddzwoni ...
A nie kleiła się jak zaczęłam drążyć temat, bo jak pytałam o ogrodzenie , to powiedziała mi że ten ich psiak ze schroniska uciekł im już kilka razy ale dostał w doopę to już nie ucieka.
Nawet jak zadzwoni jutro ( w co szczerze wątpię ) to nie jest to chyba dom dla Reksa .

Edited by Rudzia-Bianca
  • Replies 628
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='paula_t']Z opisu domek brzmi po prostu "ŚWIETNIE"....:shake:[/QUOTE]

Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol:

No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ?

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol:

No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ?[/QUOTE]

Warto sprawdzić
Mnie poruszyło szczególnie to dawanie w doopę za ucieczki.
Może tylko tak powiedziała, ale brzmi to fatalnie.

Posted

[quote name='Mazowszanka']Warto sprawdzić
Mnie poruszyło szczególnie to dawanie w doopę za ucieczki.
Może tylko tak powiedziała, ale brzmi to fatalnie.[/QUOTE]

No właśnie , też tak sobie pomyślałam że człowiek czasem coś powie ot tak , ja nie raz też mówię że moje dostały w tyłek , choć prawda jest taka że nigdy w życiu żadne nie dostało .
Zobaczymy czy kobita zadzwoni jeszcze .

Posted

mogłabym pomóc w wizycie jak coś w krakowie ;)

Przez tel. często ludzie robią różne wrażenie, raz wydawałam mix rottka ze schroniska, przez telefon babka robiła naprawdę niefajne wrażenie, małomówna, rozmowa się w ogóle nie kleiła, miałam wielkie obawy... spotkałyśmy się na żywo, faktycznie jeśli o kontakt z ludźmi to kobieta miała problem, ale w stosunku do psa... rewelacja :) spędził u niej wiele wspaniałych chwil

Posted

[quote name='Noelle']mogłabym pomóc w wizycie jak coś w krakowie ;)

Przez tel. często ludzie robią różne wrażenie, raz wydawałam mix rottka ze schroniska, przez telefon babka robiła naprawdę niefajne wrażenie, małomówna, rozmowa się w ogóle nie kleiła, miałam wielkie obawy... spotkałyśmy się na żywo, faktycznie jeśli o kontakt z ludźmi to kobieta miała problem, ale w stosunku do psa... rewelacja :) spędził u niej wiele wspaniałych chwil[/QUOTE]

W pełni się zgadzam :) czasem ludzie nie potrafią rozmawiać przez telefon :) w bezpośrednim kontakcie rozmowa jest zupełnie inna . Na razie pani nie oddzwoniła .
Noelle dzięki :) Jakby ktoś z Krakowa był chętny na Reksia będę pamiętać :)

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Paula a Ty miałaś być dziś wyjechana ;) :evil_lol:

No tragedia :( zastanawiam się czy nie spróbować namierzyć tych ludzi , żeby sprawdzić jak się ma tamten psiak . Może gdyby przypadkiem jutro zadzwonili , to umówię się na wizytę pa żeby zrobić po adopcyjną dla tamtego , co myślicie ?[/QUOTE]

W Norwegii też jest internet:razz:;)

Myślę, że sprawdzenie tego domku, to bardzo dobry pomysł, bo albo się okaże, że tak naprawdę domek jest bardzo fajny, a Pani nieświadomie tak to ujęła albo przynajmniej sprawdzi się warunki jakie mam Jej psiak...

Posted

[quote name='paula_t']W Norwegii też jest internet:razz:;)

Myślę, że sprawdzenie tego domku, to bardzo dobry pomysł, bo albo się okaże, że tak naprawdę domek jest bardzo fajny, a Pani nieświadomie tak to ujęła albo przynajmniej sprawdzi się warunki jakie mam Jej psiak...[/QUOTE]

No tak , jakże by inaczej :diabloti:

No niestety pani zgodnie z przewidywaniami nie zadzwoniła .

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']No tak , jakże by inaczej :diabloti:

No niestety pani zgodnie z przewidywaniami nie zadzwoniła .[/QUOTE]

Gdzie ja bez dogo, poczty i dostępu do informacji ze studiów bym wytrzymała. No i z rodzinką i TŻ-em na skypie gadam :D

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Paula a czy w tej Norwegii to wyrabiasz z ogłoszeniami ? Mogłabym Cię znów za jakiś czas wykorzystać ?
Dla Ciebie wszystko:loveu::eviltong:
Nigdy nie wiem, o której będę kończyć, jednego dnia o 15, innego o 19, dlatego może się okazać, że np. będzie jednodniowe opóźnienie, ale wieczorki mam wolne (a wręcz nawet nie za wiele mam do roboty ;) ) , więc pewnie:)

[quote name='Rudzia-Bianca']No to ja z reklamą , niby nie moją a jednak trochę moją ;-)
Powstał bazarek dla dobermanów z moimi zakładkami , straszna tam cisza , trzeba by rozruszać trochę bazzarro - Ekipo da się ;-)

http://www.dogomania.pl/forum/threads/237128-cuda-dla-dobermanów!-zakładki-notesik-długopisy!-do-16-grudnia-super-na-prezent!!!

Lecem.

Posted

[quote name='paula_t']Dla Ciebie wszystko:loveu::eviltong:
Nigdy nie wiem, o której będę kończyć, jednego dnia o 15, innego o 19, dlatego może się okazać, że np. będzie jednodniowe opóźnienie, ale wieczorki mam wolne (a wręcz nawet nie za wiele mam do roboty ;) ) , więc pewnie:)

Lecem.[/QUOTE]

Wielkie dzięki :) to podeślę wieczorkiem maila :)

Posted

To zdolniachy!:)
Rudzia nie dostałam maila do zrobienia ogłoszeń:shake: Dzisiaj ledwo widzę na oczy, ale jutro mam wolne, to może bym i Reksa poogłaszała jeszcze (nawet z jakimś krótkim na szybko napisanym tekstem)?
Jak wyglądają finanse Reksa? Ile ma i jakie są planowane wydatki?

Posted

[quote name='paula_t']To zdolniachy!:)
Rudzia nie dostałam maila do zrobienia ogłoszeń:shake: Dzisiaj ledwo widzę na oczy, ale jutro mam wolne, to może bym i Reksa poogłaszała jeszcze (nawet z jakimś krótkim na szybko napisanym tekstem)?
Jak wyglądają finanse Reksa? Ile ma i jakie są planowane wydatki?[/QUOTE]

Paula bo nie wysłałam .
Reksik ma ogłoszenia z ubiegłego tygodnia . Może na razie wstrzymajmy się , może jakimś cudem uda mi sie podjechać po nowe foty chłopaka .
Z finansami na razie nie mogę się doliczyć ;)
Nie mam wszystkich wpłat na moich bazarkach , nie mam tez wszystkich deklaracji jeszcze .
Myślę że grudzień powinniśmy na razie być do przodu .
A ja już myślę o kolejnym bazarku Reksiowym ;)

Posted

Ufffff, no to dobrze, oby Twoje wstępne rozliczenia się zgadzały.
Tak sobie tylko pomyślałam o tych ogłoszeniach, bo jak jechałyśmy na wizytę PA Reksika to rozmawiałyśmy z MTD o tym, że Jej Celinka musi znaleźć dom przez świętami, bo stała się niespodziewanie DT (dwie Panie zrezygnowały z adopcji), MTD zrobiła multum ogłoszeń (mniej więcej jedno na stronę na tych najpopularniejszych portalach) i Celinka już od tygodnia w cudownym domku:D

Posted (edited)

[quote name='paula_t']Ufffff, no to dobrze, oby Twoje wstępne rozliczenia się zgadzały.
Tak sobie tylko pomyślałam o tych ogłoszeniach, bo jak jechałyśmy na wizytę PA Reksika to rozmawiałyśmy z MTD o tym, że Jej Celinka musi znaleźć dom przez świętami, bo stała się niespodziewanie DT (dwie Panie zrezygnowały z adopcji), MTD zrobiła multum ogłoszeń (mniej więcej jedno na stronę na tych najpopularniejszych portalach) i Celinka już od tygodnia w cudownym domku:D

Księgowowść Reksia ( jest na pierwszej stronie )
wpływy 657 zł
wydatki 440 zł
na koncie Reksia 217 zł
będzie jeszcze ok. 300 zł z moich bazarków już skończonych jak wszystko spłynie ;)
i 80 zł deklaracji od agata51 i ang za lisopad
no i grudniowe deklaracje :)
no i aniołkowo mam nadzieję :)

A co do ogłoszeń, no właśnie mam teraz wątpliwości czy przed Świętami ogłaszać intensywnie , po pierwsze wiadomo Święta ryzyko prezentu, po drugie zaraz po , ,ten cholerny Sylwester a nie wiemy jak Reksik na wystrzały reaguje a nie chciałabym go szukać i łapać za chwilę :(

Edited by Rudzia-Bianca
Posted

Całkiem nieźle wyglądają finanse w takim razie, podratowałaś Reksa bazarkami.
Wiem, rozumiem Twoje obawy. Jak będą dzwonić po psiaka na prezent albo wyczujesz, że taki mniej więcej jest zamiar, to wyślesz Ich do diabła, a w kwestii wybuchów, to zależy tak naprawdę od ludzi- jak będą świadomi i odpowiedzialni to będą pilnować psiaka jak oka w głowie, ale Ty sprawujesz pieczę nad Reksikiem, więc się dostosuję :)