Poker Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Dziewczyny , ja mam kontakt z wymienionymi tu osobami.Wszystkie mieszkają 60 km od Bystrzycy, wszystkie są z Dzierżoniowa albo Bielawy. Ale pytajcie się.Na pewno nie aadkę, bo to bardzo młoda dziewczyna i niezmotoryzowana. giselle4 jest bardzo doświadczona, rotek też. A moze kogoś podpowiedzą. Quote
Tola Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Poker napisał(a):Dziewczyny , ja mam kontakt z wymienionymi tu osobami.Wszystkie mieszkają 60 km od Bystrzycy, wszystkie są z Dzierżoniowa albo Bielawy. Ale pytajcie się.Na pewno nie aadkę, bo to bardzo młoda dziewczyna i niezmotoryzowana. giselle4 jest bardzo doświadczona, rotek też. A moze kogoś podpowiedzą. To napiszę jeszcze pv, mzoe faktycznie coś podpowiedzą.. Poker - a po rozmowie z Panią jakie masz odczucia? Quote
Poker Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Tola napisał(a):To napiszę jeszcze pv, mzoe faktycznie coś podpowiedzą.. Poker - a po rozmowie z Panią jakie masz odczucia? Generalnie dobre i myślę ,ze warunki będą bardzo dobre. Zawsze mam obawy jak to pierwszy pies w domu. Mówiła ,że chcą psa na kanapę. Pytała co w czasie urlopu, powiedziała ,że mają sąsiadkę psiarę, która podjęła się opieki w razie potrzeby. Quote
Tola Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Poker napisał(a):Generalnie dobre i myślę ,ze warunki będą bardzo dobre. Zawsze mam obawy jak to pierwszy pies w domu. Mówiła ,że chcą psa na kanapę. Pytała co w czasie urlopu, powiedziała ,że mają sąsiadkę psiarę, która podjęła się opieki w razie potrzeby. Wiem - masz doświadczenie, ufam Ci i jak tak czytam, to myślę, ze to może byc dobry dom. Tylko teraz przydałaby się jednak jakieś małe odwiedziny; tym bardziej ze to tak daleko i na ewentualne wizyty pózniejsze nie ma szans. Czemu to jest zcasami takie trudne:roll: Quote
Tola Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 [quote name='Poker']A co z transportem , jak to widzisz? W sobotę do Wrocławia ma jechać suczka ta suczka. Mamy podwiezc ją do Radomia, a tam juz przejmuje ją pati851 i jedzie dalej. Mozna byłoby dołączyć Szanę. Ale to tylko do Wrocławia.Dlatego pytałam, czy Panstwo wyjechaliby? Quote
Tola Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Anula podpowiedziałami jeszcze o elzuni z tamtych stron, juz wysłalam pv.... Quote
Anula Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 Już napisałam do Toli na pw ale jeszcze tu piszę.Elzunia mi proponowała kiedyś zrobienie wizyty w Kłodzku.Nie sprawdzałam na mapie czy to jest duża odległość. Quote
Poker Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 (edited) [quote name='Poker']Pani odpisała ,że są zdecydowani na Szanę. Co robimy z wizytą PA i transportem. Pisałam do nich o pokryciu kosztów, odpisali ,że dołożą się. Blisko jest z Kudowy, Polanicy, Kłodzka , Lądka Zdrój. Muszę się spytać pani czy mogę dać nr telefonu. Jak widzicie możliwość transportu suni, bo chciałabym powiedzieć ludziom jakie koszty muszą ponieść. Z Wrocławia odebrałaby ją pani labo córka, która tu studiuje. Myślę ,ze dobrze by było ,zeby ytrafiła do mnie i niech ode mnie ją odbierają, to jeszcze udzielę instrukcji. to było sporo postów temu ,więc pewnie umknęło. [quote name='Anula']Już napisałam do Toli na pw ale jeszcze tu piszę.Elzunia mi proponowała kiedyś zrobienie wizyty w Kłodzku.Nie sprawdzałam na mapie czy to jest duża odległość. Z Kłodzka jest blisko, 18 km. Jakby wyglądały koszty przewozu ? Pati chyba nie jest zbyt tania. Znalazłam coś takiego http://www.carpooling.pl/lifts/show/2ebef964b553482ecafb6f34be3de8d9/1353538800 tylko trzeba się spytać czy by się zgodził przewieźć sunię. Lepsza opcja, bo z Zamościa do Lublina jest tylko 90 km,a do Radomia ok.200 km. I koszt nie jest straszny, 100zł/osobę. Edited November 18, 2012 by Poker Quote
malagos Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 A Mazowszanka "dawała" swoja tymczasowiczkę za Wrocław, do Świdnicy, nie pamiętam, kto Jej sprawdzał dom... Quote
Poker Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 gdzie Świdnica , a gdzie Bystrzyca , ? hohoho ,za górami , za lasami :eviltong: Quote
Anula Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Odszukałam i podałam Toli na pw.nr.tel.do elzunia.Elzunia jest z Nowej Rudy. Quote
Poker Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Odległość 41 km ,ale może zechce pomóc za zwrot kosztów paliwa. Quote
Tola Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='Poker']to było sporo postów temu ,więc pewnie umknęło. Z Kłodzka jest blisko, 18 km. Jakby wyglądały koszty przewozu ? Pati chyba nie jest zbyt tania. Znalazłam coś takiego http://www.carpooling.pl/lifts/show/2ebef964b553482ecafb6f34be3de8d9/1353538800 tylko trzeba się spytać czy by się zgodził przewieźć sunię. Lepsza opcja, bo z Zamościa do Lublina jest tylko 90 km,a do Radomia ok.200 km. I koszt nie jest straszny, 100zł/osobę. To nie patiC ma wiezc sunię tylko pati851. Wąłsnie z nia rozmawiałam - sunie moze przyjąc juz w sobotę, bo jesli jechałaby, to w niedzielę bardzo rano. Ale koszty nie będa małe, bo na razie tylko nasza sunieczka jet gotowa do drogi... Pati851 ma dac znać dzisiaj ok 21 ile kosztowałby taki przejazd.. Zaraz dzwonię do elzuni... Dziewczyny - dzięki za ofertę dorzucenia się do transportu:loveu: Edited November 19, 2012 by Tola Quote
Tola Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='rita60']Jest jeszcze wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/103251-Dolnośląskie-schronisko-nadzieja-umiera-ostatnia tu są cioteczki z tych okolic. Niestety z tego wątku nikt nie odpowiedział - wysyłalam tez osobne pv. Edited November 19, 2012 by Tola Quote
Tola Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 Rozmawiałam z elzunią - jutro da odpowiedz, czy będzie mogła podjechać za zwrotem kosztów (40 km w jedna stronę) Quote
Poker Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 [quote name='Poker'] Znalazłam coś takiego http://www.carpooling.pl/lifts/show/2ebef964b553482ecafb6f34be3de8d9/1353538800 tylko trzeba się spytać czy by się zgodził przewieźć sunię. Lepsza opcja, bo z Zamościa do Lublina jest tylko 90 km,a do Radomia ok.200 km. I koszt nie jest straszny, 100zł/osobę. Przypominam o takiej możliwości do sprawdzenia. Ew. pańcia Szany właśnie dzwoniła z pytaniem co z NASZĄ sunią.Ponieważ nie mogłam rozmawiać,ma zadzwonić ok.20. i nie wiem co jej powiedzieć. Uprzedzę ją o wizycie PA, spytam ile by mogli dołożyć do transportu. Quote
Tola Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 (edited) [quote name='Poker']Przypominam o takiej możliwości do sprawdzenia. Ew. pańcia Szany właśnie dzwoniła z pytaniem co z NASZĄ sunią.Ponieważ nie mogłam rozmawiać,ma zadzwonić ok.20. i nie wiem co jej powiedzieć. Uprzedzę ją o wizycie PA, spytam ile by mogli dołożyć do transportu. Elzunia pojedzie z wizytą w czwartek:) Poproszę o dane Pani na pv) Mozesz odpowiedziec to Pani:) Jutro sprawdzę ten transport; na razie czekam na koszt przejazdu do Wrocławia od pati... Edited November 19, 2012 by Tola Quote
Poker Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 (edited) Pani ma zaraz dzwonić. Czy mam mówić o koszcie wizyty PA? Jakoś mi głupio akurat o tym mówić. Może podać namiary Elzuni,żeby bezpośrednio sie umówiła z państwem. Pani dzwoniła. Są gotowi na przyjęcie wizyty PA. Z Wrocławia sunia pojedzie do DS z córką państwa samochodem.Studiuje we Wrocławiu. Podaję na PW Toli namiary na DS. Ile waży Szana? Edited November 19, 2012 by Poker Quote
Tola Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 (edited) Poker napisał(a):Pani ma zaraz dzwonić. Czy mam mówić o koszcie wizyty PA? Jakoś mi głupio akurat o tym mówić. Może podać namiary Elzuni,żeby bezpośrednio sie umówiła z państwem. Pani dzwoniła. Są gotowi na przyjęcie wizyty PA. Z Wrocławia sunia pojedzie do DS z córką państwa samochodem.Studiuje we Wrocławiu. Podaję na PW Toli namiary na DS. Ile waży Szana? Na razie jest chudziutka. Ok 10 - 11 kg. Za koszt wizyty zapłacę - mam przelac na konto podane przez elzunię - 30 zł, tak się umówiłyśmy. Juz wysłalam namiary do elzuni. Jutro jeszcze zadzwonię. Edited November 19, 2012 by Tola Quote
terra Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 O, jakie dobre wieści tutaj :) Trzymam kciuki za domek. Quote
elzunia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Poker napisał(a):Odległość 41 km ,ale może zechce pomóc za zwrot kosztów paliwa. W końcu udało mi się zalogować po ciężkich męczarniach.Witam po długim czasie.Do tej Pani mam 52 km,auto już załatwiłam bo niestety ja nie mam....ale w czwartek jestem umówiona z Panią na wizytę więc.....trzymajcie kciuki!!!!!:loveu: Quote
Anula Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 elzunia napisał(a):W końcu udało mi się zalogować po ciężkich męczarniach.Witam po długim czasie.Do tej Pani mam 52 km,auto już załatwiłam bo niestety ja nie mam....ale w czwartek jestem umówiona z Panią na wizytę więc.....trzymajcie kciuki!!!!!:loveu: Dzięki Elzunia za wizytę bo bez wizyty ani rusz. Quote
Recommended Posts