elzunia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Anula napisał(a):Dzięki Elzunia za wizytę bo bez wizyty ani rusz. Wiem o tym mam nadzieję że się uda i ze domek bedzie super Quote
Poker Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Domek wygląda ,że będzie super tylko nie doświadczony, więc trzeba będzie trochę pogadanek oświatowych zrobić szczególnie na temat bezpieczeństwa suni.Zawsze mam okropnego pietra,ze ludzie nie dopilnują , pies ucieknie i będzie dramat. Wkładam do głów,żeby pod sklepem nie zostawiali, na początku prowadzili na obroży, szelkach i 2 smyczach, uważali przy otwieraniu drzwi czy furtek. Jak mamy tymczaski, to nawet w dzień zamykamy furtkę na klucz w razie gdyby chciała się sama otworzyć albo ktoś niepowołany chciał otworzyć. Quote
Havanka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='elzunia']W końcu udało mi się zalogować po ciężkich męczarniach.Witam po długim czasie.Do tej Pani mam 52 km,auto już załatwiłam bo niestety ja nie mam....ale w czwartek jestem umówiona z Panią na wizytę więc.....trzymajcie kciuki!!!!!:loveu: No to czekamy na pomyślny wynik wizyty. Tak chciałabym, żeby jednym transportem udało się przewieźć dwie sunie. Czy ta sunia od p. Andrzeja jest już po sterylce? Miała mieć wczoraj? Quote
elzunia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 [quote name='Havanka']No to czekamy na pomyślny wynik wizyty. Tak chciałabym, żeby jednym transportem udało się przewieźć dwie sunie. Czy ta sunia od p. Andrzeja jest już po sterylce? Miała mieć wczoraj? Jeżeli chodzi o tę Szanę to z tego co wiem to tak juz po Quote
Havanka Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 (edited) [quote name='elzunia']Jeżeli chodzi o tę Szanę to z tego co wiem to tak juz po Elzuniu, chodziło mi o tą drugą suczkę, jeszcze bez imienia, która ma jechać razem z Szaną. Zapraszam na bazarek - loterię ! Zbieramy złotówki na transport Szany ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/236070-Loteria-z-zimową-pisanką-w-tle-!-Do-30-XI-godz-20-00?p=20001439#post20001439 Edited November 20, 2012 by Havanka Quote
Tola Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 [quote name='Havanka']Elzuniu, chodziło mi o tą drugą suczkę, jeszcze bez imienia, która ma jechać razem z Szaną. Zapraszam na bazarek - loterię ! Zbieramy złotówki na transport Szany ! http://www.dogomania.pl/forum/threads/236070-Loteria-z-zimową-pisanką-w-tle-!-Do-30-XI-godz-20-00?p=20001439#post20001439 Ta drug suczka jest juz po sterylce i czeka na wyjazd u zadry - nie wróci już do faceta. Zadra mówi, ze to cudowna, łagodna sunia; nazywa ją Cytrynka. Tak się cieszę, ze jej się udało:) MOże zadra wrzuci jakieś zdjęcia jeszcze przed wyjazdem. Wyjazd już umówiony - w piątek wieczorem do pati do Radomia, w sobotę raniutko do Wrocawia. Dzisiaj TZ rozmawiał z Panią z Bystrzycy - tam gdzie ma jechać Szana, domek wydaje się ok:) Quote
Poker Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Państwo na pewno się dołożą do transportu.Mówiłam im ,że dostają suczkę już wysterylizowaną.Pani pytała jaki jest koszt zabiegu.Powiedziałam ,ze różnie , ale od 200 do 350 zł. W związku z tym sądzę ,że zrozumieli moją aluzję. Ile Szana może mieć w kłębie? Quote
zadra Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 [quote name='Havanka']No to czekamy na pomyślny wynik wizyty. Tak chciałabym, żeby jednym transportem udało się przewieźć dwie sunie. Czy ta sunia od p. Andrzeja jest już po sterylce? Miała mieć wczoraj? Bardzo dziękujemy!! Trzymamy kciuki!!! Quote
Tola Posted November 21, 2012 Author Posted November 21, 2012 (edited) Poker napisał(a):Państwo na pewno się dołożą do transportu.Mówiłam im ,że dostają suczkę już wysterylizowaną.Pani pytała jaki jest koszt zabiegu.Powiedziałam ,ze różnie , ale od 200 do 350 zł. W związku z tym sądzę ,że zrozumieli moją aluzję. Ile Szana może mieć w kłębie? Państwo obiecali dołozyc 200 zł:) Jak juz transport będzie dopięty to napiszę o wszystkich kosztach. Szana dzisiaj miala zdjęte szwy. Marylka mówi, ze sunia bardzo sie zmieniła; jest ułożona, radosna i w tej chwili to najbardziej posłuszna suczka w stadzie:) Edited November 21, 2012 by Tola Quote
Poker Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Bardzo się cieszę ,ze przyszły DS Szany stanął na wysokości zadania. Fajnie ,ze jest radosna i grzeczna, będą mieli z niej pociechę. Quote
rita60 Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Jakie dobre wieści,trzymam kciuki ....... Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ledwo żyję,ale Szana dla Ciebie słodka jadę z gorączką.Na 10 jestem umówiona w Bystrzycy.Trzymajcie kciuki ,żeby mnie nie złamało po drodze. Quote
Havanka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 elzunia napisał(a):Ledwo żyję,ale Szana dla Ciebie słodka jadę z gorączką.Na 10 jestem umówiona w Bystrzycy.Trzymajcie kciuki ,żeby mnie nie złamało po drodze. Elzunia, powodzenia ! Naprawdę doceniamy to, co robisz dla Szany ! Mocno trzymam, abyś szczęśliwie dotarła. Weź może jakiś paracetamol; gripex lub coś w tym rodzaju, żeby gorączka trochę spadła. Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Havanka napisał(a):Elzunia, powodzenia ! Naprawdę doceniamy to, co robisz dla Szany ! Mocno trzymam, abyś szczęśliwie dotarła. Weź może jakiś paracetamol; gripex lub coś w tym rodzaju, żeby gorączka trochę spadła. Havanka dziękuję,ja już na noc tonę tabletek wzięłam.Mam w domu szpital,jak na razie na3 dzieci 2 chora no i na całe nieszczęście ja.Ale dam radę jak to mówi moja córcia"mamusiu jedź bo Szana czeka na swoich ludziów" a może odwrotnie,ale jakoś tak.Już czekam tylko na auto,bo ja niestety nie kierująca.Po powrocie od razu napiszę co i jak:loveu: Quote
Poker Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 (edited) elzunia, biedna , weź coś przeciw gorączce. Trzymam kciuki za Ciebie i wynik wizyty, Chyba wizyta się zaczęła. ALe przeżywam. Edited November 22, 2012 by Poker Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Poker napisał(a):elzunia, biedna , weź coś przeciw gorączce. Trzymam kciuki za Ciebie i wynik wizyty, Chyba wizyta się zaczęła. ALe przeżywam. I po wizycie.Piesek ma super dom.Pani pracuje ale pan na emeryturze.Domek z ogrodem super będzie miał.Cioteczki dom jak marzenie Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Do tego przez furtkę jest piesio jak dobrze pamietam Fido.Pan tzn nowy przyszły pan Szany nosi tamtego pieska na rękach ,mówi że mało jest tak żeby pies miał zostac sam.Ma tylko w 2 miejscach w furtce zabezpieczyć bo może jest za duża luka od dołu.Ale są świadomi obowiązku pieska bardzo mili,i w ogóle aż bije od nich ciepło.Naprawdę w super ręce trafi.Jak będzie trzeba za jakiś czas mogę zrobić wizytę kontrolną.Nawet jej posłanie jak dobrze zrozumiałam pani sama jej uszyła.Szana więc zrób kupkę(bo coś słyszałam ,że wczoraj źle się czułaś )i jedź szczęśliwie do nowego domku.Tam już Ciebie kochają:loveu::loveu::loveu: Quote
Havanka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 elzunia napisał(a):Do tego przez furtkę jest piesio jak dobrze pamietam Fido.Pan tzn nowy przyszły pan Szany nosi tamtego pieska na rękach ,mówi że mało jest tak żeby pies miał zostac sam.Ma tylko w 2 miejscach w furtce zabezpieczyć bo może jest za duża luka od dołu.Ale są świadomi obowiązku pieska bardzo mili,i w ogóle aż bije od nich ciepło.Naprawdę w super ręce trafi.Jak będzie trzeba za jakiś czas mogę zrobić wizytę kontrolną.Nawet jej posłanie jak dobrze zrozumiałam pani sama jej uszyła.Szana więc zrób kupkę(bo coś słyszałam ,że wczoraj źle się czułaś )i jedź szczęśliwie do nowego domku.Tam już Ciebie kochają:loveu::loveu::loveu: Elzuniu, dziękujemy bardzo za wizytę, tym bardziej, że potwierdziła nasze odczucia ! Szana, pakuj się psinko ! Quote
Poker Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ale się cieszę , :multi:mój nochal mnie zawiódł :multi: elzuniu ,wielkie dzięki ,a jak się czujesz? Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Poker napisał(a):Ale się cieszę , :multi:mój nochal mnie zawiódł :multi: elzuniu ,wielkie dzięki ,a jak się czujesz? Poker,patrząc miarą tego ,że na Szanę czeka super dom to świetnie.Ale poza tym biorę właśnie tabletki i idę się grzać.W domu ruszył szpital,ale jest super bo kolejne nieszczęście ma domek.Czekam tylko na wiadomości bo Szana miała małą gorączkę i nie mogła się załatwić.Oby wszystko było dobrze i mogła jechać do nowego życia.Polecam sie na przyszłość Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Tylko jak by co to ja mam inny nr.Ten co miałam jeszcze trochę jest ale umowa się kończy i tego nr nie będę zostawiać,niestety przez jedną pseudo-dogo a znają ją tu chyba wszyscy z czarnych kwiatków.Mnie się nie udało przejść obok i sprawa jest w sądzie ale nr muszę zmienić tzn.mam inny nr tylko jest mało rozpowszechniony jeszcze. Quote
Poker Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 ojej elzunia, nie wiem co się stało.Muszę zajrzeć na czarne kwiatki. Kuruj się dziewczyno i całą Twoja rodzinka. Mam nadzieję ,że z Szaną wszystko dobrze. Zmartwiłam się nią. Quote
Havanka Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ja też nie wiem co chodzi; też zajrzę. Proponuję na chorobę gorące mleko z miodem i odrobiną masła. Zażyć po kąpieli i do łóżka. Może pomóc, jeśli to przeziębienie. Quote
elzunia Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Zajrzyjcie mnie poraziło http://www.dogomania.pl/forum/threads/235925-Zag%C5%82odzona-do-granic-mo%C5%BCliwo%C5%9Bci-MONA-d%C5%82ugow%C5%82osy-owczarek-niemiecki Quote
Poker Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 zaglądam i zaglądam , bo się martwię o sunię. Quote
Recommended Posts