Romina_74 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 (edited) [FONT=Times New Roman][FONT=tahoma]BASIA[/FONT][FONT=tahoma] to malutka (36 cm, 4,9 kg), przesympatyczna sunia o bardzo oryginalnej urodzie. Została odebrana „właścicielom”, którzy jej nie karmili i kompletnie o nią nie dbali. Trafiła do schroniska. Od 11 października sunia przebywa w domu tymczasowym, ponieważ bardzo źle znosiła rzeczywistość schroniskową. W boksie była wciśnięta w kącik i prawie wcale się nie ruszała. Kiedy była wyciągana z boksu drżała na całym ciele, była skulona i miała podwinięty pod siebie ogonek tak mocno, że jego czubek widać było pomiędzy jej przednimi łapkami. Teraz odzyskuje radość życia. Bardzo lgnie do opiekuna i okazuje mu wiele czułości. Jest przyjaźnie nastawiona do innych zwierząt – zarówno psów, jak i kotów. W DT mieszka z inną sunią oraz dwoma kocurami. Basia na spacerach jest bardzo wesoła, aktywna i ciekawska, radośnie poszczekuje, uwielbia zbierać przeróżnej wielkości patyczki i kamienie. W domu jest spokojna, wyciszona, dużo śpi. Ekscytuje się w momencie „karmienia” (jeszcze łapczywie pochłania jedzonko - widać, że czynność ta nie jest dla niej rutyną a okazją) oraz wychodzenia na spacer. Basia utrzymuje czystość w domu. Braki w urodzie nadrabia fantastycznym charakterem. Szczęśliwym będzie dom, który pokocha Basię. Sunia ma w sobie przeogromne pokłady miłości. [/FONT] [FONT=tahoma]Kontakt w sprawie adopcji: Agata Piątkowska (DT) tel.: 790 420 278; [email protected] Basia zaprasza do obejrzenia swoich zdjęć w Albumie Picasa: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Basia695123Lata49Kg36Cm11072012RAgataPiatkowskaWDomuTymczasowym#[/FONT][/FONT] Edited October 29, 2012 by Romina_74 adopcja Quote
ania91sc Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Witaj Basieńko :) Ale jesteś urocza i cudowna :loveu: Już zapatrzona w Ciebie :) Jak była w schronisku widziałam jaka była przestraszona :( Co malutka już musiała przejść w dotychczasowym życiu :( Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Obie z Basią WITAMY KOCHANE CIOTECZKI :) Quote
ania91sc Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 A gdzie wyjście to były z Basieńką (jeśli można wiedzieć), że takie cudowne widoki na zdjęciach? :D Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Od razu mamy też sprawę do Maciaszka ... Maciaszku, Basia ma potworny wyciek ropny z obydwu oczek. Codzinnie przemywam jej oczka wywarem ze świetlika ale niestety bez efektów. Codziennie ta sama historia - lawina śmierdzącej, brązowej wydzieliny :( Ponieważ podobne doświadczenia miałam z Lutkiem, a w jego przypadku pomogło udrażnianie kanalików łzowych i późniejsze zakrapianie - obecna Pani Lutka nadal kontynuuje leczenie i są wyraźne efekty - Lutek miał bowiem kanały łzowe zarośnięte :(, zapytowuję, czy mogę udać się z Basią do mojego weta w tym samym celu = głupi jaś, udrażanianie kanalików łzowych, kropelki ... W sensie oczywiście sfinansowania z konta ... Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 MagdaB napisał(a):Agatko, Basia jest u Ciebie? No tak, tak :) Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 ania91sc napisał(a):A gdzie wyjście to były z Basieńką (jeśli można wiedzieć), że takie cudowne widoki na zdjęciach? :D U Teściowej mej - Halinki :) W Sowich Górach :):):) Quote
MagdaB Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Nic nie widziałam że sobie przygruchałaś mała panienke :). Szczesciara z tej Basi. Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 MagdaB napisał(a):Nic nie widziałam że sobie przygruchałaś mała panienke :). Szczesciara z tej Basi. No widzisz Madzia - Dianę tę małą biało - czarną sunię oddaną przez właścicieli "moi Państwo" adoptowali we wtorek, a ja przyjęłam na DT tę oto psinuchnę, boroczynkę :) Quote
Istar19 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Normalnie jakbym moją Masię widziała :D Basia - Masia ->nawet imiona podobne ... nawet wiek mają podobny ... jak patrzę a to zdjęcie ....Masza tak samo patrzy ...i tez ma takie szelki :D tylko moja Masia ogonka nie ma ... teraz wiem, jakby wyglądała gdyby miała :D Quote
MagdaB Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Los się w końcu do niej uśmiechnął. Przy Tobie nic złego jej się nie stanie :lol: Quote
soboz4 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 oczywiście, że pokrywamy wydatki leczenia! Quote
Hmmm Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Jestem u Basi ;) Czy to nie ona trafiła do schroniska razem z Nescą? Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Istar19 napisał(a):Normalnie jakbym moją Masię widziała :D Basia - Masia ->nawet imiona podobne ... nawet wiek mają podobny ... tylko moja Masia ogonka nie ma ... teraz wiem, jakby wyglądała gdyby miała :D :) no Basi ogonek jest taki cieniuchny ... jak jej łapeńki. Cała jest taka drobniutka ... Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Hmmm napisał(a):Jestem u Basi ;) Czy to nie ona trafiła do schroniska razem z Nescą? Wiem, że tym "właścicielom" w trakcie interwencji Policji zostały odebrane dwie sunie, zatem z pewnością trafiła w towarzystwie innej bidy - być może była to Nesca właśnie ... Quote
Romina_74 Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 soboz4 napisał(a):oczywiście, że pokrywamy wydatki leczenia! w takim razie w środę obieramy kierunek na weta - nie ma sensu czasu tracić, im wcześniej zaczniemy kurację tym lepiej :) Quote
Hmmm Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Romina_74 napisał(a):Wiem, że tym "właścicielom" w trakcie interwencji Policji zostały odebrane dwie sunie, zatem z pewnością trafiła w towarzystwie innej bidy - być może była to Nesca właśnie ... Pani Ania mi mówiła, że Nesca trafiła z małą sunią, która jest w DT więc chyba tak ;) Quote
maciaszek Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Basia zaraz powędruje na katowicki wątek. Ma już nową kartę na stronie schroniska i na fundacyjnej stronce :). Romina_74 napisał(a):Od razu mamy też sprawę do Maciaszka ... Maciaszku, Basia ma potworny wyciek ropny z obydwu oczek. Codzinnie przemywam jej oczka wywarem ze świetlika ale niestety bez efektów. Codziennie ta sama historia - lawina śmierdzącej, brązowej wydzieliny (...) zapytowuję, czy mogę udać się z Basią do mojego weta w tym samym celu = głupi jaś, udrażanianie kanalików łzowych, kropelki ... W sensie oczywiście sfinansowania z konta ...Soboz z ust mi wyjęła odpowiedź :), a mianowicie: soboz4 napisał(a):oczywiście, że pokrywamy wydatki leczenia! Jak będziesz wiedziała ile trzeba przelać, daj znać! Istar19 napisał(a):Normalnie jakbym moją Masię widziała :D Też miałam skojarzenie z Maszą, gdy zobaczyłam Basię w schronie ;). Quote
Recommended Posts