Romina_74 Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 maciaszek napisał(a):Rachunek widziałam, zakodowałam, że mam pieniądz przelać. Mogę na początku następnego tygodnia? Numer konta masz zapewne ten sam (co przy ostatniej wpłacie), prawda? :) Dwa razy TAK ;) Quote
Romina_74 Posted October 23, 2012 Author Posted October 23, 2012 Barbórko, Barbórko czyją jesteś córką? ;) A te łapki ... ;) Quote
Hmmm Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 pięknie ułożyła te łapki :) cała jest pełna uroku :) Quote
maciaszek Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Łapencje cudne :). Basia zresztą też! Quote
Romina_74 Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Dzisiaj odwiedziłyśmy z Basią potencjalny Basin domek i Pana Basiowego. Pan jest emerytowanym wojskowym, bardzo zorganizowanym, poukładanym i konkretnym osobnikiem, którego Basia ujęła :) Chciał, żeby już dzisiaj została z nim, choć wcześniej był bardzo ostrożny w rozmowach, wyrażał wiele obaw i nawet rano chciał odwołać nasze spotkanie. Długo rozmawialiśmy. Jutro wieczorem jedziemy z Basią podpisać umowę adopcyjną, no i zostawię Basię u Pana wojskowego, który będzie jej druhem na następne lata :) Z tego co mówi ma dużo wolnego czasu, ale spędza go aktywnie i planuje włączyć w ten czas swój Basię :) Życzcie nam więc powodzenia kochane cioteczki :) Quote
ania91sc Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Wspaniała wiadomość :) Powodzenia Basiu :) Quote
saphira18 Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 no to Basia trafiła:) gratulacje! powodzenia psino Quote
MagdaB Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Powodzenia Basiu :lol:. Agatka chyba powinna zabrac nastepna psine ze schroniska, bo szybko u niej psiaki znajduja dom. Quote
maciaszek Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Świetne wieści. Trzymam kciuki za jutro, a zasadzie za dziś ;). Quote
maciaszek Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Wszystkiego dobrego w nowym domku :)! Quote
Romina_74 Posted October 29, 2012 Author Posted October 29, 2012 Basia od czwartku grzeje pupkę w swoim nowym domku :) Panem Basi jest emerytowany wojskowy - Pan Władysław, którego Basia zauroczyła :) Jak stwierdził, może milion kobiet przejść obok a tylko za tą jedną człowiek pogna co sił :) Pan Władysław jest wdowcem, mieszka sam w centrum Katowic. Prowadzi aktywny tryb życia. Basia została Basią, choć miała mieć imię zmienione na Dusia (Ida, Idusia, jako poprzednia sunia Pana, która odeszła za TM z początkiem roku). Niestety trochę jeszcze zdarza się Barbarce napaskudzić Panu w mieszkaniu, ale Pan się nie zraża. Na drugi dzień po adopcji (piątek) udało się Barbarce wyjść poza plac, na którym Pan spuścił ją ze smyczy. Powiał wiatr i brama się uchyliła, a Barbara w bramę i biegiem. Pan przeżył traumę, jak stwierdził - jeszcze nigdy tak szybko nie biegł. Wszystko na szczęście skończyło się dobrze. Pan oprócz obróżki dokupił szeleczki, aby wyeliminować ewentualność wsymyknięcia się Basiowej łepetynki, no i już zawsze będzie zamykał bramę na klucz. Basia jest grzeczna, z reguły śpi w swoim wielkim wiklunowym koszu, w którym weszły by jeszcze ze trzy Basie, no a nad ranem przyczaja się przy wersalce Pana, który pozwala jej kilka godzinek pospać pod kołderką :) Dzwoniłam już na Brynów, jak skończy się Basi cieczka, mam odczekać miesiąc i zadzwonić w celu umówienia sterylizacji. Umówiłam się z Panem, że da mi znać, jak tylko zaobserwuje koniec cieczki Basiowej :) To tyle. Za czas jakiś pewnie będzie relacja z wizyty poadopcyjnej i jakieś foteczki z pozdrowieniami od Basi :) Quote
ania91sc Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Czekamy, czekamy niecierpliwie na zdjęcia i relację :D Quote
soboz4 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 równowagę hormonalną i tym samym najlepszy czas na sterylkę sunia ma 2-3 miesiące po cieczce Cieszę się, że Basia się klimatyzuje i mam nadzieję, że nie będzie zwiewać! Quote
saphira18 Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 w centrum powiadasz:razz: to może spotkam szczęśliwą Baśkę:) Quote
maciaszek Posted October 29, 2012 Posted October 29, 2012 Cudne wieści. No... może oprócz tej o ucieczce (na szczęście z dobrym zakończeniem!) ;). Quote
Recommended Posts