Nutusia Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 W takiej pozycji śpią Lili i Alutka :) Dzwoniła Pani Karolina - wszystkie sprawy zdrowotne "ułożone" i Chmurka może już być przyjęta do Rodziny. Jeśli mój Sławek da radę organizacyjnie, odwiezie Chmurellę w najbliższy czwartek lub piątek. Jak ja się cieszę, że nie ma mnie w domu... bo to rozstanie byłoby dla mnie jednym z trudniejszych... Quote
Marysia R. Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 (edited) Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem:kciuki: Gdyby była potrzebna jakaś pomoc to dawaj znać:) Edited November 2, 2013 by Marysia O. literówka Quote
Nutusia Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Bardzo dziękuję :) Teraz najważniejsze, żeby Chmurka nie zmieniła zdania w sprawie lubienia Stasia ;) Quote
ocelot Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 [quote name='Nutusia']W takiej pozycji śpią Lili i Alutka :) Dzwoniła Pani Karolina - wszystkie sprawy zdrowotne "ułożone" i Chmurka może już być przyjęta do Rodziny. Jeśli mój Sławek da radę organizacyjnie, odwiezie Chmurellę w najbliższy czwartek lub piątek. Jak ja się cieszę, że nie ma mnie w domu... bo to rozstanie byłoby dla mnie jednym z trudniejszych...[/QUOTE] ja podziwiam za bycie tymczasem... sama chyba bym nie dała rady:( Quote
Nutusia Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 A ja nie dałabym rady jeździć do schroniska... Quote
Kejciu Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 [quote name='Nutusia']A ja nie dałabym rady jeździć do schroniska...[/QUOTE] Troszke nad tym popracuje :) i pogadamy za jakis czas :D Quote
inka33 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 [quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję :) Teraz najważniejsze, żeby Chmurka nie zmieniła zdania w sprawie lubienia Stasia ;)[/QUOTE] Nieświęte AMEN i :kciuki: [quote name='ocelot']ja podziwiam za bycie tymczasem... sama chyba bym nie dała rady:([/QUOTE] Ja też nie... :p [quote name='Nutusia']A ja nie dałabym rady jeździć do schroniska...[/QUOTE] A to już bardziej serio - ja też nie... :( Quote
ocelot Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 To na początku jest bardzo trudne. Bardzo rzeczywiście, a potem się już nie umie żyć bez wizyt w schronisku i bez tych psiaków. Choć czasami i do teraz jest ciężko, ale kto jak nie my?:) Quote
Nutusia Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 No właśnie - każdy powinien robić to, co może - jeden jeździ do schronu, drugi bierze na tymczas, trzeci ogłasza, czwarty bazarkuje, piąty wesprze grosikiem i RAZEM ratujemy kolejne bidy :) Szkoda tylko, że kolejka potrzebujących wciąż taka długa... Quote
eloise Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Dopóki sterylizacje będą uważana za fanaberie, to się nie obrobimy :( W Mielcu zatrzęsienie szczeniaków :( które się nie rozeszły-won do schronu :( a wolontariusze żyły sobie wypruwają, żeby maluchy przeżyły i domy znalazły :( Quote
Kejciu Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 [quote name='Nutusia']No właśnie - każdy powinien robić to, co może - jeden jeździ do schronu, drugi bierze na tymczas, trzeci ogłasza, czwarty bazarkuje, piąty wesprze grosikiem i RAZEM ratujemy kolejne bidy :) Szkoda tylko, że kolejka potrzebujących wciąż taka długa...[/QUOTE] To z tej listy nie spełniam tylko brania na tymczasik :) ale mam nadzieję że to tylko kwestia czasu :D Quote
Gosiapk Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Zgadzam się z eloise brak powszechnej sterylizacji i kastracji jest największym problemem. W Niemczech już nie mają bezdomniaków, bo tam te zabiegi są powszechne, a jak masz niewykastrowanego psa czy niewysterylizowaną suczkę, to podatek znacznie większy płacisz. No i każdy pies ma chipa. Quote
Nutusia Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 No i się Chmurcia doigrała na koniec... i policjantowanie bokiem jej wyszło. Sławek wrócił do domu, ganianka i szczekanka była jak zwykle, po czym zniknęły za domem i nie wracają, tylko szczekają. Sławek poszedł, a tam Chmurka leży na plecach, a reszta (z wyjątkiem Lesia) ją podgryza!!!! Skaleczyły jej ucho i tylną łapkę. Na szczęście tylko troszeczkę - nie kuleje, strupki się zrobiły, żadnej opuchlizny... No i jak tu wierzyć tym głupolom!?!?!? Osobnik Alfa wyjechał do wód i bezhołowie się szerzy!!!! W czwartek rano Sławek zawozi Chmurencję do Warszawy. P. Karolina nie pośle Stasia do przedszkola w czwartek i w piątek, żeby przez łącznie 5 dni cała rodzina była w komplecie... Tym niemniej kciuków zaciskanie jest baaaardzo wskazane ;) Quote
Kejciu Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Mały znaczek na nową drogę życia jej zrobiły:) Quote
Gosiapk Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 (edited) Ale jak pisać na kompie jak się trzyma kciuki? I to przez cały tydzień :evil_lol: Edited November 5, 2013 by Gosiapk spelling Quote
figa33 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 kciuki mocno zaciśnięte , choćby i przez tydzień ;):lol: Quote
Marysia R. Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Oczywiście przyłączam się do trzymających:lol: Quote
Nutusia Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 Właśnie rozmawiałam z Panią Karoliną. Dzwoniła zapytać jaką karmę wybrać - czy lepsza będzie z jagnięciną czy z łososiem - bo ma być lekkostrawna i nietucząca ;) Posłanko już jest. Jeszcze tylko zakup adresatki (grawerowanej) i długiej smyczki i... no... Quote
Kejciu Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 [quote name='Nutusia']Właśnie rozmawiałam z Panią Karoliną. Dzwoniła zapytać jaką karmę wybrać - czy lepsza będzie z jagnięciną czy z łososiem - bo ma być lekkostrawna i nietucząca ;) Posłanko już jest. Jeszcze tylko zakup adresatki (grawerowanej) i długiej smyczki i... no...[/QUOTE] CHMURKA - do domku siooooooooooooo! Quote
inka33 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Czwartek... zapamiętać czwartek... :splat: :kciuki: Quote
ocelot Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Bardzo pilnie szukam kogoś do wizyty przedadopcyjnej dla yoreczka w Zabkach pd Warszawą. Znacie może kogoś? Quote
AMIGA Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Już jutrooooooooo, a ja wciąż zaciskam kciuki (dzięki temu nie muszę sprzątać w domu hurraaaa) Quote
Recommended Posts