Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W takiej pozycji śpią Lili i Alutka :)
Dzwoniła Pani Karolina - wszystkie sprawy zdrowotne "ułożone" i Chmurka może już być przyjęta do Rodziny. Jeśli mój Sławek da radę organizacyjnie, odwiezie Chmurellę w najbliższy czwartek lub piątek. Jak ja się cieszę, że nie ma mnie w domu... bo to rozstanie byłoby dla mnie jednym z trudniejszych...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']W takiej pozycji śpią Lili i Alutka :)
Dzwoniła Pani Karolina - wszystkie sprawy zdrowotne "ułożone" i Chmurka może już być przyjęta do Rodziny. Jeśli mój Sławek da radę organizacyjnie, odwiezie Chmurellę w najbliższy czwartek lub piątek. Jak ja się cieszę, że nie ma mnie w domu... bo to rozstanie byłoby dla mnie jednym z trudniejszych...[/QUOTE]
ja podziwiam za bycie tymczasem... sama chyba bym nie dała rady:(

Posted

[quote name='Nutusia']Bardzo dziękuję :) Teraz najważniejsze, żeby Chmurka nie zmieniła zdania w sprawie lubienia Stasia ;)[/QUOTE]
Nieświęte AMEN i :kciuki:

[quote name='ocelot']ja podziwiam za bycie tymczasem... sama chyba bym nie dała rady:([/QUOTE]
Ja też nie... :p

[quote name='Nutusia']A ja nie dałabym rady jeździć do schroniska...[/QUOTE]
A to już bardziej serio - ja też nie... :(

Posted

To na początku jest bardzo trudne. Bardzo rzeczywiście, a potem się już nie umie żyć bez wizyt w schronisku i bez tych psiaków. Choć czasami i do teraz jest ciężko, ale kto jak nie my?:)

Posted

No właśnie - każdy powinien robić to, co może - jeden jeździ do schronu, drugi bierze na tymczas, trzeci ogłasza, czwarty bazarkuje, piąty wesprze grosikiem i RAZEM ratujemy kolejne bidy :) Szkoda tylko, że kolejka potrzebujących wciąż taka długa...

Posted

Dopóki sterylizacje będą uważana za fanaberie, to się nie obrobimy :( W Mielcu zatrzęsienie szczeniaków :( które się nie rozeszły-won do schronu :( a wolontariusze żyły sobie wypruwają, żeby maluchy przeżyły i domy znalazły :(

Posted

[quote name='Nutusia']No właśnie - każdy powinien robić to, co może - jeden jeździ do schronu, drugi bierze na tymczas, trzeci ogłasza, czwarty bazarkuje, piąty wesprze grosikiem i RAZEM ratujemy kolejne bidy :) Szkoda tylko, że kolejka potrzebujących wciąż taka długa...[/QUOTE]

To z tej listy nie spełniam tylko brania na tymczasik :) ale mam nadzieję że to tylko kwestia czasu :D

Posted

Zgadzam się z eloise brak powszechnej sterylizacji i kastracji jest największym problemem. W Niemczech już nie mają bezdomniaków, bo tam te zabiegi są powszechne, a jak masz niewykastrowanego psa czy niewysterylizowaną suczkę, to podatek znacznie większy płacisz. No i każdy pies ma chipa.

Posted

No i się Chmurcia doigrała na koniec... i policjantowanie bokiem jej wyszło. Sławek wrócił do domu, ganianka i szczekanka była jak zwykle, po czym zniknęły za domem i nie wracają, tylko szczekają. Sławek poszedł, a tam Chmurka leży na plecach, a reszta (z wyjątkiem Lesia) ją podgryza!!!! Skaleczyły jej ucho i tylną łapkę. Na szczęście tylko troszeczkę - nie kuleje, strupki się zrobiły, żadnej opuchlizny... No i jak tu wierzyć tym głupolom!?!?!? Osobnik Alfa wyjechał do wód i bezhołowie się szerzy!!!! W czwartek rano Sławek zawozi Chmurencję do Warszawy. P. Karolina nie pośle Stasia do przedszkola w czwartek i w piątek, żeby przez łącznie 5 dni cała rodzina była w komplecie... Tym niemniej kciuków zaciskanie jest baaaardzo wskazane ;)

Posted

Właśnie rozmawiałam z Panią Karoliną. Dzwoniła zapytać jaką karmę wybrać - czy lepsza będzie z jagnięciną czy z łososiem - bo ma być lekkostrawna i nietucząca ;) Posłanko już jest. Jeszcze tylko zakup adresatki (grawerowanej) i długiej smyczki i... no...

Posted

[quote name='Nutusia']Właśnie rozmawiałam z Panią Karoliną. Dzwoniła zapytać jaką karmę wybrać - czy lepsza będzie z jagnięciną czy z łososiem - bo ma być lekkostrawna i nietucząca ;) Posłanko już jest. Jeszcze tylko zakup adresatki (grawerowanej) i długiej smyczki i... no...[/QUOTE]

CHMURKA - do domku siooooooooooooo!