kiwi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Dzieki uprzejmosci nowego domku ligockiej dosi, przywiozłysmy do krakowa kolejne dwa psiaki :) miałysmy brac dwie małe suczki, ale okazało sie, że wiekszosc juz w zaawansowanej ciazy - jako, że obawiam sie swojego braku rozsadku w kwestii uspienia slepego miotu - przyjechaly: Migotka : maleńka, kudłata suczka, która byla wcisnieta w najglebszy kat budy, bardzo wystraszona, ale spokojna. w samochodzie spała cala droge na raczkach, cichutka maleńka. dzisiaj zrobimy USG a potem sterylizacja i mijemy nadzieje błyskawicznie do nowego domku. W hoteliku wcisneła sie w najdalszy kąt boksu, ale wierze, ze szybko zobaczy jak w hotelu głaszczą, przytulaja i daja dużo i dobrze jeść :) i sie rozchmurzy. Hamlet - bardziej anielski niż same anioły :) Cudo kochane, uwielbia sie tulić, całą droge przespał grzecznie zwiniety w kłebuszek pod nogami w przodzie, wielkości trozkę mniejszej niż owczarek niemiecki. Dzisiaj pokażemy go doktorowi i zobaczymy co dalej. Kochany słodki psiak, bardzo delikatny, jak sie go mocniej dotknie, np nakładajac obrożę to cichutko płacze - taka mała beksa :) Quote
Kropcia Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 To takie dwa male Aniolki :loveu: Spaly sobie slodko przez cala droge, byly bardzo grzeczne :loveu: Sunia cala droge grzecznie spala na kolankach, mogla sie wreszcie spokojnie przespac. Bylo jej bardzo cieplo, Nortonek polozyl na niej swoja glowe :loveu:Hamlet spal cala droge z przodu i byl baaardzo grzeczny :loveu: Psiaczki sa cudowne :loveu: Quote
AMIGA Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Jestem szczęśliwa, że znowu udało się wyciągnąć z tego nieszczęścia następne psiaczki. Naprawdę to, co zobaczyłam w Ligocie to ropacz! I choć tam ludzie dwoją sie i troją,żeby tym pieskom jakoś ulżyć w niedoli, ale sytuacja tam jest fatalna! Oby więcej było takich ludzi jak nowi właściciele Dosi, bo dzięki nim można pomóc następnym bedactwom! Quote
weszka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Witajcie słodziaki :) Dzisiaj się widzimy :) Quote
Han&Dom Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Bardzo sie ucieszyliśmy że wzięłyście aż dwa pieski. Po cichu mieliśmy taką nadzieję...:lol: Trzymamy kciuki coby szybko znalazły nowe rodzinki!!! Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 jak sie okazuje, wszyscy mieli jakis plan co do naszej wizyty w Ligocie, weszka byla pewna ze cos wezmiemy, dziubie powiedzialam ze wezmiemy diwe male suczki a jak sie potem okazalo od poczatku miala plan wcisnac nam Hamlecika :D a mnie dziwi, że takiego wspaniałego psa nikt wczesniej tam nie wypatrzył :) szkoda mi tylko bardzo tych cieżarnych, ale ciaze byly juz bardzo pozne, szkoda ze nie udalo sie wysterylizowac ich wczesniej... jeszcze w drodze powrotnej rozmwialam z doktorem i mowil ze można sterylizowac nawet do dnia porodu, ale jest duże zagrożenie krwotokiem i szczenieta trzeba tak czy inaczej uspic, bo sa juz rozwiniete. nie na moje siły, ja moge sterylizowac ale jak nie sa jeszcze rozwiniete, bo jeszcze mi strzeli do glowy odchowac miot... a ja uparta jestem tupnę nożką ;) ze damy sobie rade i bedzie jeszcze wiecej zwierzat na swiecie a co u Was? Quote
AniaB Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja też miałam nadzieje, ze cos jednak z ligoty weźmiecie:evil_lol: nawet dzwoniłam do Psiego Anioła, czy nam leczenie i sterylki rozlicza..:lol: no i prosze - maluchy przyjechały;) fajnie wygladaja - mam nadzieje ze je dziś zapoznam:lol: :loveu: Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 tu sie schowam, nikt mnie nie znajdzie... a tak hamlecik jechal cala droge Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 ojej, ale wstyd, ale mialam brudne buty, to po powrocie z ligoty :oops: Quote
AMIGA Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ojeeej, ale wstyd - muszę kupić większe auto! Hamlet biedak skręcony jak paragraf!!!! Quote
dziuba Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Hej słodziaki! Fajnie Was widzieć w nowym otoczeniu!!! Te Krakusy już się Wami zajmą jak trza :) Quote
black sheep Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Kiwi no nieźle w coś wdepłaś, hihi:) Śliczne pieseczki, mordki kochane:) Quote
weszka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Przegląd zrobiony. Nie jest źle - Migotka zdrowa ale najprawdopodobniej w ciąży, Hamlet ma zapalenie uszu i problem ze skórą ale nic poważnego im nie dolega. Quote
weszka Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Migotka to anielska suczka, bojaźliwa ale chce nawiązać kontakt, grzeczna, spokojna, delikatna panienka. Hamleta rozpiera energia. To młody i bardzo żywiołowy psiak ale uwielbia się przytulać. SUPER PSIAKI :) Quote
AMIGA Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Tego się można było spodziewać, że Migotka jest w ciąży. Tam wszystkie sunieczki biegają razem z pieskami! A jak one przeżyły pierwszą noc w hoteliku? Bo w pierwszym momencie nie za cętnie dały się zamknąć w boksie. Zwłaszcza Hamlet. A co z Nortonem? On też był taki niesamowicie spokojny w samochodzie!!! Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 w bopksach czuja sie niezle, migotka nawet na dowidzenia podeslza do kratki, podniosla ogon i zamerdała :) Quote
AMIGA Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Oooooooooooo pokazała swoją okazałą kitę?:lol: Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 mam cala mase zdjec, wstawie jakos nad ranem pewnie ;) Quote
Anashar Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Noo widzę, że ładnie porządziłyście po drodze :) Fajne mordki, napewno szybko znajdą domki. No i muszę się z Wami znów do hotelu wybrac, żeby je poznać :) I Wodnika bym odwiedził:) Quote
kiwi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 ano musisz :) najblizsza okazja we wtorek bo migotka ma sterylizacje i bedziemy ja zawozic z powrotem :) na kastracje hamlecika tzreba poczekac, najwazniejsze to pozbyc sie swiadu. Quote
Anashar Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ajajaj, we wtorek popołudniu mam wizyte u lekarza:( A o której? Quote
Anashar Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Ok, będe wdzięczny :) A teraz do spania, kiedyś trzeba spać! :lol: Quote
Recommended Posts