Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted (edited)

[quote name='Aśś']Właśnie ja tam wcześniej wybrałam te poziomy, muszę jeszcze na to popatrzeć, ale dzięki Martuchny ;) A jeszcze mam pytanie co do Olsztyna. Mamy wybrać trzy przedmioty spośród pięciu, czyli mogę wybrać np. biologie, chemie i matematykę, język nie jest obowiązkowy do wybrania? ;) I wtedy wogóle nie zanaczam języka? Chce się upewnić ;)[/QUOTE]

W Olsztynie jezyk jest obowiązkowy.

[quote]
Konkurs (ranking) średniej ocen uzyskanych z przedmiotów na egzaminie dojrzałości występujących na świadectwie dojrzałości
1. Biologia*
2. Chemia lub matematyka lub fizyka**
3. Język obcy nowożytny (w konkursie świadectw do wyboru przez kandydata)

* w przypadku niewystępowania na świadectwie dojrzałości oceny z przedmiotu „biologia” do
obliczenia średniej uwzględnia się ocenę z przedmiotu przystającego do dziedziny nauk biologicznych
i posiadającego status obligatoryjnego,
** lub fizyka z astronomią

[/quote]

Teraz to już sie naprawdę nie mogę doczekać wyników :D jeszcze wgl muszę jechać do gdanska na UG odebrać papiery bo mam tam kopie pierwszej zdanej matury a oryginał jeszcze leży w dziekanacie zootechniki na UWM w Olsztynie :P
A żeby się odstresować rysuję sobie portrecik A3, cavalierka ołówkiem ;)

Edited by Pinesk@
Posted

Aniu,skopiowałaś teks dotyczący kandydatów ze starą maturą.Jest tabela dotycząca nowej matury i tam masz do wyboru trzy spośród
Biologii
Chemii
Fizyki
Matematyki
Języka obcego
Wcale nie trzeba mieć języka.Ba można nawet nie mieć biologii czy chemii.

Posted

Serio? To ja całe trzy lata żyłam w przeświadczeniu że jezyk jest obowiązkowy.. no i zdawałam go na siłę na rozszerzeniu, ha :D Trudno, język obcy zawsze się przyda :)

Posted

Hehe człowiek się uczy przez całe życie ;) Ja nie zdawałam rozszerzonego języka czego teraz żałuję.Ale wierzę,ze uda się dostać i bez tego :)

Co tam u was?U mnie cieplutko,więc piszę z plaży :p

Posted

No ja czasem jestem nierozgarnieta na maxa... :P

U mnie grzeje, siedzę w mojej dziupli zwanej pokojem, okna pozasłaniane co by mi słonce nie przygrzewało. Zdecydowanie nie lubię patelni na dworze ;)

Posted

a u mnie całkiem przyjemnie, zachmurkowało się, ale jest piekło, zaproponowałam psom spacer to na mnie spojrzały jakbym jakaś głupia była :)
no ja właśnie też myślałam, że język jest obowiązkowy, haha :P
Dominika - jak bardzo cieplutko? 35 stopni? :P uważaj na gorący piasek, ja się w Hiszpanii poparzyłam w stopy! :-D

Posted

Narzekacie na ten upał, a mi już go brakuje. :( 15 stopni, od rana pada, szaro, smutno. Więc zupełnie nie wiem co ze sobą zrobić i obijam się cały dzień :)

Posted

Borysova - a ja zazdroszczę Tobie!
Nie dość że jestem chora to mi jeszcze przygrzewa i nikt do życia nie ma chęci dokoła, łącznie z psiurami :) nawet myszor jest zamulony :P

Posted

Ja czekam na jakieś upały, bo pasuje się coś poopalać i pochodzic z klasą na bagry, bo w tą niedziele pogoda nas zabiła. z jednej strony to dobrze do jednak przekonałam kumpla i pojechaliśmy na koncert luxtorpedy, z drugiej chciałam się w końcu opalic bo jestem tak blada jak ściana -.-

Posted

Współczuję wam upałów w mieście.Ech to strasznie uciążliwe.Już wolę 15'C i pochmurne niebo,bo chociaż człowiek i zwierzak mają siły na spacer czy zabawę.W gorąc to człowiek najchętniej nie rusza się z domu,albo ewentualnie jedzie nad wodę.

Marta Ty jeszcze jesteś chora?Bidulka ;)

Posted

nooo, nafaszerowałam się jeszcze na wakacjach proszkami to było lepiej a tu mi znowu walnęło i do piątku w chałupie :(
u nas od 6 rano sobie leje że świata nie widać, ulga po upałach.

Posted

A faktyczniete kryteria, które napisała Pinesk@ obowiązują dla starej matury, bo też je kiedyś znalazłam i właśnie się zastanawiałam. W takim razie wybieram trzy przedmioty, z których mam najwyższy wynik, czy zaznaczam wszystkie, które zdawałam i oni wybierają najlepszy wynik? ;) przepraszam za tyle pytań ;)

Posted

A u nas dziś pochmurno i deszczowo.Mam nadzieję,że na dniach się trochę rozpogodzi.Dziś mnóstwo spacerów i tyle.

Wyniki coraz bliżej,a ja sama nie wiem czy się cieszyć czy nie ;)

Posted

ja też choruję :shake: tak się kończy zabawa na deszczu :roll:
a wyniki... jak bardzo chciałam je poznać zaraz po maturze, tak bardzo teraz chcę, żeby w ogóle ich nie było ;)

Posted

Hej, ja przed kilkoma minutami podjęłam ostateczna decyzję, że pójdę na weterynarię do Wrocławia :)
Mature zdawałam już 2 lata temu, ale nie mogłam się wcześniej zdecydować. Ciągle mam obawy czy psychicznie poradzę sobie na tych studiach.
Pozdrawiam przyszłe znajome z kierunku, mam nadzieję że nawiążemy kontakt przed rozpoczęciem roku :)

Posted

Współczuje bardzo, bo wiem jaki to jest stres, serducho bije mocniej niż na samych maturach. Sama w zeszłym roku nie mogłam spać przez całą noc i mimo, że umówiłam się z kolegą, że pojedziemy razem o 11 to już o 9 byłam na miejscu ^^ Będzie dobrze zobaczysz!

Posted

Karola świetnie rozumiem,bo ja miałam i mam tak samo.

Ech jeszcze 2 dni.Powiem Wam,że boję się wzrostu progów,bo matury były dosyć łatwe.Ech najwyżej trzeba będzie zrezygnowac na rok lub jak w moim przypadku w ogóle.

Wiem co zjem a jakie masz wyniki matur?

Posted

Chemia 82, biologia 77. Ale w tym roku pisałam jeszcze raz i biologie i chemie. Również uważam, że matury w tym roku były łatwiejsze. Przejrzałam mnóstwo wypowiedzi na forach i większość osób uważa, że progi wzrosną (na medycynie co prawda, ale jak na medycynie to i na wecie). Z tego co zauważyłam maksymalnie zmieniają się rokrocznie w danym miejscu +/- 5 punktów. W tym roku podobno podskoczą o 4 punkty :D Ale wiadomo to tylko takie gadanie i wróżenie nie wiadomo z czego. Wszystko się może zdarzyć! :) Mamy niż demograficzny...

Posted

biologia na pewno łatwiejsza nie była
w tamtym roku była najłatwiejsza
zresztą i tak wszystko jedno
i tak nie mam szans, i dzisiaj żałuję że w ogóle zdecydowałam się pisać te matury