Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak z Agenta jest niezłe ziółko:) Potrafi się wspinać, przeskakiwać, przechodzić pod ogrodzeniem wybiegu. Byleby tylko mu się to nie spodobało i nie próbował takich sztuczek jak już będzie w nowym domku.
Agent jest bardzo sprytnym i pojętnym psem. Opanował komendę łapa, nauczył się też piątka, turlaj. Fajnie wychodzi mu tez zdechł pies, ale to jest jeszcze do doszlifowania. Wczoraj na spacerku nie ciągnął jak zwykle, niestety innym psom dalej pokazuje że najchętniej by je przepędził. Zrobiłam Agentowi nowe ogłoszenia, wiec miejmy nadzieję, że mu się poszczęści.

Posted

saphira18 napisał(a):
Agent wspinacz - jak on potrafi się wspiąć na samą górę kraty z boksu:crazyeye: normalnie mnie szokło jak to zobaczyłam:lol:

Widziałam dzisiaj tego akrobatę w akcji i nie wierzyłam własnym oczom jak się sprawnie wspina po kracie boksu! jakby był minimalnie szczuplejszy toby przez tą szparę nad boksem sobie wyskakiwał;p

Posted

Agent do szczupłych nie należy ale i tak przez tą szparę nad boksem się wydostał. Po czwartkowym spacerze gdy go odprowadziłam do boksu nie zwróciłam uwagi że drzwi obok boksu Agenta są otwarte (zresztą do głowy mi nie przyszło że on się na takie coś odważy) Agent wyskrobał się po kratach i przeszedł na te otwarte drzwiczki. Zanim zdążyłam do niego dobiec to on już na nich wisiał łapami i po prostu zeskoczył. Całe szczęście nic mu się nie stało. Ale trzeba uważać żeby nie zostawiać otwartych drzwi z boksów przy Agencie jak się wyprowadza psy, gdy Agent jest w środku. Ten pies mnie kiedyś o zawał serca przyprawi. Dla niego nie ma rzeczy niemożliwych. Np w sobotę sam sobie pyskiem drzwi do schroniska otworzył, gdy wracaliśmy ze spaceru, bo były lekko przymknięte. Niestety przyjechał dosyć późno do schroniska i Agent był tylko na krótkim spacerze. Ale przeszedł się z żabcią po lesie a potem chwilkę pobiegał na wybiegu.

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Romina_74']Na własne oczy w sobotę widziałam akrobacje podniebne Agenta! Muszę przyznać, że wygląda to bardzo niebezpiecznie. Żeby on sobie łap nie połamał ...[/QUOTE]
ja dołączam do grona ... i dzisiaj nawet go zamykałam, bo chłopak się wydostał

Posted

Krótki pokaz umiejętności wspinaczkowych Agenta ;)
[video=youtube;Dvl3pIzm_Fw]http://www.youtube.com/watch?v=Dvl3pIzm_Fw&feature=youtu.be[/video]

I kilka fotek :)

Posted

dziękujemy za zdjęcia i filmik. On ma opanowane do perfekcji wchodzenie po tych kratach idzie mu to tak szybko jakby to była zupełnie normalna rzecz dla niego. Na szczęście pracownicy schroniska założyli u góry dodatkową kratkę i utrudnili mu ucieczki z boksów. A tak poza tym Agent zaczął bawić się zabawkami, na co wcześniej nie miał ochoty. Wygląda to bardzo fajnie jak sam ją sobie podrzuca do góry i lata za nią:)

Posted (edited)

Przynoszę filmik z zabawą Agenta :)

[video=youtube;F_QNe7mQUJ4]http://www.youtube.com/watch?v=F_QNe7mQUJ4&feature=youtu.be[/video]

I zdjęcia

Poza niewiniątka po ataku na Żabę

Edited by choba
Posted

Agent dzisiaj na spacerze znalazł coś smacznego, ale zostawił sobie na później. Filmik z zakopywania skarbu ;)

[video=youtube;KlDUFGk24HU]http://www.youtube.com/watch?v=KlDUFGk24HU&feature=youtu.be[/video]

• 2 weeks later...