Jump to content
Dogomania

Fenris w DS - wszystkim ogromnie dziękujemy za wsparcie finansowe i pomoc!

Recommended Posts

Posted

[quote name='soboz4']Najpierw musimy mieć zabezpieczoną kasę przynajmniej na 1 miesiąc pobytu. Obecnie Murzynek jest na płatnym dt, jutro dołącza do niego Darma z nowotworem listwy mlecznej, to są zobowiązania podjęte wcześniej i musimy być na nie przygotowani. Dla nich dt to też jedyna szansa na życie.

Wet. schroniskowy nie zgadza się z diagnozą choroby autoimmunologicznej, dalej twierdzi, że to ropne zapalenie skóry. Badanie, które stwierdza to wycinek chorej skóry, przy czym też nie zawsze wynik jest wiarygodny, koszt takiego badania to 150 zł, podobno Fenris dostawał sterydy. Choć z tego co ja wiem, podawanie sterydów przy bakteryjnych sprawach nie jest najlepsze bo zmienia obraz choroby.

Nie wiem czy nie trzeba by było jednak zabrać Fenrisa to zupełnie innego weterynarza, z pełnym opisem tego jakie leki dostawał i w jakich dawkach. Ale dopóki jest w schronisku nie wiem czy to możliwe i kółko się zamyka...

Czy jest szansa żeby porozmawiać z kierownictwem na temat wydania Fenrisa na badania ??? Lada chwila odbiorę fanty od naszej kochanej ewu i ruszymy z bazarkiem na badania chłopaka. Marze o tym aby opuścił schron i żeby jakiś sprawdzony hotelik zgodził się go przyjąć. To była by dla niego jedyna chyba szansa wyjścia na prostą :(

• Replies 822
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na pewno będę rozmawiać, muszę delikatnie, bo nie chcę podważać kompetencji żadnego z wetów.

Musi się jeszcze zgłosić wolontariusz, który z nim podjedzie na konsultacje.

Posted

dziękuje dziewczyny za pomoc!

Schron "wyda" Fena na badania - jak tylko uzbieramy na nie fundusze.
wtedy trzeba będzie tylko znaleźć kogoś kto go zawiezie (ja niestety nie zmotoryzowana jestem ..)

Posted

iwonamaj napisał(a):
To robimy bazarek :)... Czy ktoś szuka hoteliku lub DT?
Ja mam jakiś szczególny sentyment do tego psiaka, on mi przypomina moja pierwszą sunie, Fuchę...

Szykuję fanty.

Posted

Istar19 napisał(a):
dziękuje dziewczyny za pomoc!

Schron "wyda" Fena na badania - jak tylko uzbieramy na nie fundusze.
wtedy trzeba będzie tylko znaleźć kogoś kto go zawiezie (ja niestety nie zmotoryzowana jestem ..)

No to kamień z serca ;) chociaż tyle :) mam nadzieję że nam ktoś z transportem pomoże :)
To my kombinujemy bazarek na badania Fena :)
Dziewczyny a może zmienić tytuł wątku że Fen zbiera na hotel ....leczenie i badania bo w schronie nie ma żadnych szans :( Cały czas myślimy z Iwonką o hoteliku który zgodzi się go przyjąć :roll:

Posted

Tytuł zmieniłam
i nie wiem czemu ale poznikały mi zdjęcia z pierwszych postów - na picassie wciąż je mam ...wstawię je na nowo za jakąś godzinę

Posted

Ja śledzę wątek Fenrisa. Finansowo, może małą kwotą mogłąbym psiaka wesprzeć ale dopiero w grudniu, niestety. Mogłabym, jakby co, zawieźć go do weta. DT niestety nie mogę oferować - mój samieć nie toleruje innych psów. Jak mi sie jeszcze jakaś klapka otworzy, jakiś pomysł wpadnie to napiszę

Posted

Rudzia-Bianca napisał(a):
Jestem na zaproszenie Martiki, niestety nie mam jak pomóc :( Sama żebrzę na hotel dla Reksia brakuje nam 200 zł do samego hoteliku , a jeszcze lecznie pęcherza , szczepienia i kastracja nas czeka :(

Rudziu kochana najważniejsze że jesteś z nami :)

Posted

yolanovi napisał(a):
Ja śledzę wątek Fenrisa. Finansowo, może małą kwotą mogłąbym psiaka wesprzeć ale dopiero w grudniu, niestety. Mogłabym, jakby co, zawieźć go do weta. DT niestety nie mogę oferować - mój samieć nie toleruje innych psów. Jak mi sie jeszcze jakaś klapka otworzy, jakiś pomysł wpadnie to napiszę

to i tak wiele, bardzo dziękujemy!

Posted

Ada-Vebby napisał(a):
Jestem na zaproszenie Martiki,wpłacę jakiś grosz na bidulę,mogę też dołożyć jakieś fanty na bazarek jak ktoś będzie robił.

Aduś kochana wszelkie fanty przyjmiemy bo niebawem ruszy bazarek dla Fena :) ślicznie Ci dziekujemy :loveu:

Posted

soboz4 napisał(a):
wiem, że mamy pozwolenie na allegro cegiełkowe, ale nawet nie wiem jak się to robi, może któraś nam podpowie jak formalnie wszystko się załatwia?

Ja wiem tylko tyle, że to się przez fundację załatwia, osoba fizyczna nie może takiego allegro sama z siebie wystawić i to tyle z posiadanych przeze mnie informacji:shake:

Posted

soboz4 napisał(a):
wiem, że mamy pozwolenie na allegro cegiełkowe, ale nawet nie wiem jak się to robi, może któraś nam podpowie jak formalnie wszystko się załatwia?

Ciocia napisz proszę do Selenga :) wiem że jest specjalistką od allegra cegiełkowego :) na pewno coś doradzi i pomoże ......