Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drogie panie, po co tyle jadu w tym wszystkim. W schronisku istnieje jeszcze powołana oficjalnie komisja adopcyjna, która również podejmuje decyzje, co dla danego pieska będzie najlepsze. Delicja jest w dobrych rękach (bez uszczypliwości !! - "jak ast, który się rozchorował i nie żyje"... Powracając do astka, wcale nie był w takich warunkach jak pokazano, na miękkich materacykach w gabineciku, coby sobie łapek nie ścierał. Był w normalnym, betonowym boksie i pewnie też mu to na zdrowie nie wyszło. Wracając do Delicji, ktoś ją pokochał i dobrze, pojedzie do równie kochającego jak proponowany tu- domku. Nie potrzebujemy własnej rekomendacji, mamy na koncie mnóstwo (trudno zliczyć) adopcji i do tej pory utrzymujemy kontakty z tymi ludźmi, niekoniecznie na tapecie dogo. Myślę, że tym razem też tak będzie. Miło nam, że staracie się pomagać w adopcjach tych biednych istot, naprawdę jesteśmy bardzo Wam jako wolontariuszom wdzięczni.
Dlaczego Delicja pojechała późnym wieczorem? Lepiej późno, niż wcale, jest już w normalnych warunkach i wkrótce będzie w swoim już domu. Za dużo tych przypuszczeń, co będzie jeśli to czy tamto. Dlaczego potępiać kogoś, że zmienił zdanie, bo wypatrzył innego pieska. Skupmy się na szukaniu domku stałego dla Kubusia.

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Red chyba sobie kpisz. Całe to postęopwanie jest nie etyczne, szkoda że nie powołacie komisji do postępowania zgodnie z etyką, to byłoby dla Was olbrzymie dziewicze pole do odkrycia.
Szkoda ze dobro psa opierasz jedynie o własne myśli i domysły, a nie o pewnosć która jest największą gwarancją udanej adopcji.
I dlaczego to my mamy skupić się na adopcji Kuby skoro był pod Wasza opieką i chyba to jego powinniscie umiescić w tych super warunkach.
Mam nadzieję że przewidziałaś fundusze kiedy i zapał do Delicji minie tej osobie, która bardzo szybko zmienia zdanie który to ma być ten jedyny pies.
Jestem ciekawa czy dalej będzie taka pełna entuzjazmu gdy okaze sie ze Delicje trzeba leczyć, kiedy drugiego psa też trzeba będzie leczyć, kiedy szczeniaki beda brudzić w chałupie, zasikiwać dywany, niszczyć i gryźć wszystko x 2 a do tego Delicja dostanie cieczke i Kuba zacznie sie dobierac do suki, piszczeć i skowyczeć po nocach a do tego znaczyc wszystkie kąty.
Przygotowałaś na to wszystko panią? Bo tego ze zdjeć nie widać, ale trzeba mieć chociaż odrobinę doswiadczenia z psami.
I przy jednym szczeniaku to przynajmniej jakiś urlop trzeba wziaść a przy dóch to razy dwa. Czy Pani gotowa jest na takie poświecenie?

Posted

Przepraszam, ale Twoje wywody, jakoś nie trzymają się "kupy". Nie podważaj działalności naszego TOZ. Skoro Delicja ma dom, szukajmy dla Kubusia, czy on jest mój, Twój czy kogoś tam....

Posted

[quote name='red']Przepraszam, ale Twoje wywody, jakoś nie trzymają się "kupy". Nie podważaj działalności naszego TOZ. ..[/quote]

No skoro tak wygląda działalność waszego TOZ-u to "gratuluje" kompetencji niestety jesteście przykładem jak nie powinien działć TOZ. Bo swoją działalność nie opieracie na dobru psów.

[QUOTE]Skoro Delicja ma dom, szukajmy dla Kubusia, czy on jest mój, Twój czy kogoś tam..[/QUOTE]

Nie moja droga, Delicja jeszcze nie ma domu i jeszcze długo go nie bedzie mieć. O tym czy będzie mieć dom, bedziesz mogła powiedzieć za kilka miesięcy.
Narazie jest to Twoje pobożne życzenie.
A skoro Kuba jest dalej w schronie to znaczy ze nie pojechał na tymczas
z Delicją bo jeszcze nie znalazłas transportu dla Delicji. Jezeli Kuba dalej zostanie w schronie to bedzie świadczyc o tym że Pani zrezygnowała z dania tymczasu Kubie. A za jakiś czas moze okazać się że Delicja wyląduje w schronie bo Pani wielu rzeczy jeszcze nie przemyślała, albo spodobał jej sie inny piesek.
I będziesz mogła sobie powiedzieć zamienił stryjek siekierkę na kijek, tylko że kosztem psa.
A co do Astka, no jakos wolałabym aby był żywy w schronie niż martwy u Ciebie.

Posted

Boże jak ja nie lubię takich pyskówek!!! Chyba przestanę odwiedzać psy radomskie, bo te kłótnie mnie odstręczają. Jestem za jawnością, uczciwością i lojalnością, a tu ich niestety nie widzę!!!:angryy:

Posted

Jestem zdegustowana wypowiadziami kilku osób udzielających się na tym wątku. Po pierwsze Delicja nie została wykradziona ze schroniska!!!! Sunia została zarezerwonana w schronisku wczoraj rano a zabrana przeze mnie po uzgodnieniu z Panią Beatą, która jest świadoma stanu zdrowia Delicji i związanych z tym kosztów.

Wiesz Sahara, tak się cały czas zastanawiam do czego się jeszcze posuniesz, żeby podważyć dorobek pracy wielu osób, które z wielkim zaangazowaniem i poświęceniem zajmują się ratowaniem i szukaniem odpowiednich domków dla schroniskowych psiaków a także tych ulicznych, które często lądują u nich w domach na tymczasie. Widzę, że w obronie swojej koleżanki pani Doktor, która zapracowała na 50 procentową utratę zwierząt w radomskim schronisku zrobisz wiele. Wszystkich zainteresowanych odsyłam do opublikowanego w styczniu tego roku Raportu Hycla za 2005r. (odjęłam 10% na co składają się zwłoki zwierząt przywiezionych z ulic miasta). My stajemy w obronie tych najsłabszych... starych, kalekich...., dla których według ciebie miejsca w schronisku być nie może, bo to przecież nie jest cholerna klinika ani też hospicjum...

Jak wspomniała red, w schronisku została powołana komisja adopcyjna i decyzje o adopcjach internetowych są podejmowane kolegialnie. Sahara to twoje działanie można uznać za samowolne i nieuprawnione. Delicja w żadnym wypadku nie znajdowała się pod twoją pieczą. Samo założenie wątku dla niej nie uprawnia cię do podejmowania samowolnych decyzji związanych z jej adopcją bez wiedzy i zgody komisji adopcyjnej oraz kierownictwa schroniska.

Sahara trzeba przyznać, że świetnie manipulujesz ludźmi, ale prawda i dobro same się obronią przed fałszem i obłudą.

Wszystkich forumowiczów przepraszam za tę kłótnię. Mam wrażenie, że jest to głównym celem niektórych forumowiczów... ale na pewno nie moim, zawsze działałałam i działam w imieniu i dla dobra zwierząt. Wszystko ma swoje granice a ty Saharo je przekoczyłaś. Do tej pory nie reagowałam na twoje zaczepne wypowiedzi, ale miarka się przebrała!

Posted

Szukajmy Kubusiowi domku stałego, tak będzie lepiej, skoro może "zagryźć Delicję, obdarzyć ją potomstwem, zrujnować z małą chałupę itd itp".
Laluna, Astek przynajmniej umarł w ciepłym normalnym domku, a nie betonowym zimnym boksie, bez czułego dotyku człowieka. Dziwne masz poglądy, informacje również, bo on wcale nie był u mnie. Ale zostaw go już w spokoju. Twoje wypowiedzi są tak bezsensowne, że trudno się do nich w ogóle ustosunkować.

Posted

[QUOTE]Jestem zdegustowana wypowiadziami kilku osób udzielających się na tym wątku. Po pierwsze Delicja nie została wykradziona ze schroniska!!!! Sunia została zarezerwonana w schronisku wczoraj rano a zabrana przeze mnie po uzgodnieniu z Panią Beatą, która jest świadoma stanu zdrowia Delicji i związanych z tym kosztów. [/QUOTE]

Wiesz Dorka jakoś Ci nie wierze. Bo Na topicu Delicji i ubusia doppiero wspomniałaś po 19 i po 20 o tym że jest chętna na Delicję a Kubuś zostaje na lodzie. Gdybyś juz rano rezerwowała to byś o tym wspomniała na dogo, ale jakoś zapomnialo Ci sie i dopiero całą akcję przeprowadziłaś jak SuperGoga ofiarowała domek dla Delicji.
A jak już chcesz gdzieś odsyłać, to może lepiej odeślij do wątku Edny jak chcieliscie wyłudzić surowicę od Czarnej Andy dla szczeniaka który wcale jej nie potrzebował pod pretekstem że jest źle leczony. I gdyby nie interwencja Sahary dziewczyna by odjęła jakiejś potrzebujacej bidzie te surowice po to aby ratowac Edne która wcale nie była chora ani na nosówkę ani na parwo.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40157&page=9[/url]
Co do drugiej Waszej szlachetnej działalnosci też nie wspomne szczeniak astka który był zdrowy w schronie nagle pod tygodniu Waszej opieki pada. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=41191&page=13[/URL]
Nie wiem kto tu jest bardziej obłudny. Czy teraz chcesz robisz sobie rozgrywki kosztem biednej Delicji i Kubusia za Wasze wpadki ujawnione tu na dogo?:angryy:

Posted

Mylisz się LALUNA, Sahara nie mówi ci wszystkiego...???

Prywatna Wiadomość: Delicja [B]Odbiorcy[/B]: sahara
[LEFT][LEFT][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/statusicon/post_old.gif[/IMG] Wczoraj, 07:04 [URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=18560"]D O R K A[/URL] vbmenu_register("postmenu_", true);
[IMG]http://static.dogomania.pl/forum/images/ranks/2dogomaniak.gif[/IMG][/LEFT]

[LEFT][URL="http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=18560"][IMG]http://static.dogomania.pl/forum/customavatars/avatar18560_1.gif[/IMG][/URL] [/LEFT]

[LEFT]Zarejestrowany: Dec 2006
Miasto: Radom
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/private.php?do=showpm&pmid=891802#"][IMG]http://mystatus.skype.com/smallicon/korusia2007[/IMG][/URL][/LEFT]

[LEFT][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/icons/icon1.gif[/IMG] [B]Delicja[/B]
Witam. Mam chętną dziewczynę z Gdańska, która chce adoptować Delicję. Nie chcę zapeszać, bo jeszcze muszę z nią porozmawiać i omówić szczegóły.[/LEFT]

[LEFT]Pozdrawiam[/LEFT]

[LEFT]Dorota

Posted

Laluna, Jeśli to co piszesz nazywasz wpadkami, to zatrzymałaś się na poziomie dziecka, które nie zawsze odróżnia dobro od zła. Nie jesteś więc dla nas partnerką do wymiany zdań.
Delicja jest pod dobrą opieką - to wszystko.

Posted

LALUNA czy ty się nie za bardzo zagalopowałaś?????? O jakiej próbie wyłudzenia surowicy ty mówisz!!!!!???? To jest bardzo poważne oskarżenie!!!!! Niestety chyba nie zdajesz sobie sprawy z konsekwencji wypowiadania takich oskarżeń na publicznym forum!!!!

Mam wątpliwą przyjemność prowadzić z Tobą dalszą dyskusję. Jest tyle psiaków w potrzebie i to im warto poświęcić czas - nie Tobie!!!!!

Posted

Wypowiedzi tej osoby będziemy pomijać na wątku, bo nic konkretnego prócz siania zamętu nie wnoszą. Zachowuje się, jakby wiedziała, że "gdzieś coś w trawie piszczy, ale nie wie co". Nie dajmy sie prowokować, bo to już jest niesmaczne. Dobranoc kochani.

Posted

Wiecie co,to jest ochyda-to co czytam:(
Jest tyle psiaków w potrzebie a Wy tu urzadzacie pyskówki!!!!
DORKA-tak naprawdę gdyby nie Sahara-to nie dowiedzielibyśmy się o istnieniu Delicji:):):)
To jest DZISIAJ Delicja-jutro to moze być inny psiak w potrzebie-i to chyba o to chodzi?????????

Z taką zajadłością mam nadzieję pomagacie również innym psiakom?

Posted

Paola zgadzam się z tobą. I każdy kto teraz spróbuje pomóc w jakiś sposób tym psom, może być uznany ze działa samowolnie i nielegalnie bo jak zauwazyąłś tylko komisja adopcyjna z ramienia TOZ jak mniemam moze decydowac o psie do adopcji, ogłaszanie na dogo, allegro i gdzie indziej i szukanie mu domku moze byc uznane tez jako nielegalne i samowolne. Zapewne teraz każdy kto przyjdzie adoptować psa do schronu będzie musiał przejsc skomplkowane procedury komisji adopcyjnej i czekać aż schron się połączy z nia i ona zadecyduje czy pies ma wyjść ze schronu czy nie:angryy:
A ten post był chyba ostrzeżeniem dla każdego kto chce pomagać psom z Radomia a nie jest w komisji adopcyjnej.

Dorka jak zauważyłaś podałam źródło i każdy już zapewne wyrobił sobie zdanie na Wasza działalnosć. Edna miała orzeczenia weterynarza ze nie choruje na zakażną i jak pojechał z Pajunią do adopcji też nie była chora na żadna chorobę zakaźna, a Wy postawiście pół dogo na nogio że pies jest chory na zakażna i nawet nie raczyliscie odwałac surowicę u Czarnej Andy.

Posted

[quote name='supergoga']Prtzepraszam więc, bo czuje sie winna że wywołałam tą awanture, bo pozwoliłam sobie znaleźć dom dla delicji. Cóż, przynajmniej wiem, co powinnam czynić dalej.[/quote]

Supergoga Ty nie masz za co przepraszać. Poprostu chyba wszyscy dostalismy nauczke ze nie ma co sie anagażować w chore rozgrywki, bo potem trzeba swiecic oczyma przed ludzmi którzy chcieli adoptowac psa. Często będac z innych miast anagażujemy sie w szukanie domków i ogłaszanie jakiegos pieska. Teraz wychodzi że jest to samowola.
Ostatnio sprowadzałam z Ostródy sunie dla znajomego, dwa tygodnie szukałąm transportu, znajomy pokochał sunię, porobił już wczesniej zakupy, chyba bym sie ze wstydu zapadła gdyby dziewczyny w międzyczasie by mi wydały komu innemu sunię.

Posted

[COLOR="Navy"][B][quote name='supergoga']Prtzepraszam więc, bo czuje sie winna że wywołałam tą awanture, bo pozwoliłam sobie znaleźć dom dla delicji. Cóż, przynajmniej wiem, co powinnam czynić dalej.[/QUOTE][/B][/COLOR]
[B] To ja przepraszam Ciebie Supergoga i Wszystkich zainteresowanych.[/B]
Gdybym zabrała ją do siebie od razu nie byłoby problemu.
Z Paniami z RTOZu nie mam zamiaru dyskutować, nie ten poziom. Za stara jestem żeby ktos mnie straszył i krzyczał.
a co do eutanazji, hospicjum i tym podobnych klimatów, to wystarczy zapoznać się ze statusem schroniska zatwierdzonym przez RTOZ, że każdy pies który nie znajdzie domu w ciągu 30 dni ma byc poddany eutanazji. To moze wyjaśni dogomaniakom dlaczego nie jestem członkiem RTOZu.
Bardzo Was proszę dla dobra psów i wszystkich zaangażowanych, nie dajcie sie wciągnąć w dyskusje. To tylko nam szkodzi.
[img]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/signs/2/img/015.gif[/img]
Proszę powstrzymajcie się od komentarzy! I dziekuję Wszystkim którzy zaangażowali sie w pomoc Delicji, jak również tym którzy tylko obserwowali.
[img]http://manu.dogomania.pl/emot/bukiet.gif[/img]

[B]I bardzo proszę , nic już nie piszcie[/B]

Posted

[quote name='LALUNA']A jak już chcesz gdzieś odsyłać, to może lepiej odeślij do wątku Edny jak chcieliscie wyłudzić surowicę od Czarnej Andy dla szczeniaka który wcale jej nie potrzebował pod pretekstem że jest źle leczony. I gdyby nie interwencja Sahary dziewczyna by odjęła jakiejś potrzebujacej bidzie te surowice po to aby ratowac Edne która wcale nie była chora ani na nosówkę ani na parwo.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40157&page=9[/URL][/quote]

LALUNA,moja rada-zanim cos napiszesz na wątku,najpierw pomyśl.Zapewniam Cię,że myślenie nie boli,a ma naprawdę kolosalną przyszłość:roll: Zanim postawisz absurdalne zarzuty ludziom,którzy całe swoje życie poświecają ratowaniu najbiedniejszych stworzeń,najpierw pomyśl...bo możesz kogoś bardzo zranić.Za bardzo Cię poniosło w Twojej zaciekłości i nienawiści dziewczyno.To tyle z mojej strony.

Posted

[quote name='sahara'][B]...[/B]a co do eutanazji, hospicjum i tym podobnych klimatów, to wystarczy zapoznać się ze statusem schroniska zatwierdzonym przez RTOZ, że każdy pies który nie znajdzie domu w ciągu 30 dni ma byc poddany eutanazji. To moze wyjaśni dogomaniakom dlaczego nie jestem członkiem RTOZu.
Bardzo Was proszę dla dobra psów i wszystkich zaangażowanych, nie dajcie sie wciągnąć w dyskusje. To tylko nam szkodzi.
[IMG]http://www.mysmilie.de/english/green/smilies/signs/2/img/015.gif[/IMG]
Proszę powstrzymajcie się od komentarzy! I dziekuję Wszystkim którzy zaangażowali sie w pomoc Delicji, jak również tym którzy tylko obserwowali.
[IMG]http://manu.dogomania.pl/emot/bukiet.gif[/IMG]

[B]I bardzo proszę , nic już nie piszcie[/B][/quote]

Absolutnie nie pochwalam poziomu dyskusji, prezentowanego na tym wątku, ale... trochę się zagalopowałaś. O ile mi wiadomo nie jesteś moderatorem, więc pozwól, że póki co wypowiem się w jednej kwestii. Chodzi o Twój stosunek do eutanazji w schroniskach. W cytowanym fragmencie zajęłaś z goła odmienne stanowisko od prezentowanego nie tak dawno na innym wątku :roll:.
Wytłumacz mi proszę, skąd taka nagła zmiana?

Na przyszłość, obu stronom "konfliktu" radzę skorzystać z przydatnej funkcji:
>Panel użytkownika > Różne > Przyjaciele / Lista ignorowanych > Dodaj...
To działa...

>Paola, założenie wątku nie upoważnia do uzurpowania sobie praw w stosunku do konkretnego psiaka. Zapewniam Cię też, że wcześniej czy pózniej dowiedzielibyśmy się o istnieniu suni ;).

> DORKA, napisz co z sunią...