inka33 Posted June 13, 2015 Posted June 13, 2015 ooo trafiłam i do Hopcika :) przez brak zawartości . Mattilu matura dziecka to wielkie przeżycie dla rodziców. Jeśli pamiętasz spotkałyśmy się u Nutusi. Podsłuchałam rozmowę Jędrka i stwierdzam, że masz mądre dziecko, więc póki co nie ma obawy o zdanie matury. :)Zosia też pięknie sobie poradziła. Masz fantastyczne dzieciaki, no i oczywiście fantastyczną Hopkę :D a co to "śledzik" jest? Fajni są wszyscy - razem i z osobna, ot co! :) Jaki, u licha, śledzik...?! :wacko: 1 Quote
DoPi Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Juz pobieglysmy, tylko nie wiem czemu, pomimo zaznaczenia "sledzika" watek nie pokazuje mi sie w "mojej zawartosci" :( już wiem "śledź temat" :) a i tak dogo gubi i nie pokazuje Quote
Mattilu Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Witaj DoPi! Mam nadzieje, ze bedziesz "sledzic" watek Hopki :) i tak Inka sie dowiedziala co to sledzik :) Dziekuje Wam wszystkim za mile slowa o moich dzieciakach, i za kciuki i za wsparcie! I powiem Wam, ze one sa nadal bardzo potrzebne. Dzis bylismy z TZ na koncercie Grzegorza Turnaua, ktory odwiedzil nasza mala luksemburska spolecznosc w ramach organizowanego tutaj przez grupe pasjonatow Festiwalu Kultury Polskiej. Super bylo posluchac lubianych piosenek w wykonaniu mistrza :) ale ja nie o tym. Na koncercie spotkalismy matematyka Jedrka ( mowie, ze tu mala spolecznosc jest) a on do nas w te slowa: "zly bylem na Jedrka, jak sprawdzalem jego mature, bo ze nie umial tego, czego nie umial to trudno, ale w paru miejscach spaskudzil tez to co wiedzial i stracil pare punktow..." No i koniec koncow nie wiadomo, czy te matematyke zdal, czy nie, bo te mature musi sprawdzic jeszcze jedna osoba...tak ze kciuki prosze trzymac dalej! A wczoraj bylismy u przyjaciol na wsi, ktorzy maja przemilego przygarnietego przyblede o wdziecznym imieniu Korek. Hopka chetnie sie z nim bawila, dopoki Korek nie usilowal za bardzo do nas sie lasic. Wtedy nagle rzucila sie na niego z warkotem...ten strach, ze ktos nas jej odbierze, albo ze znikniemy z jej zycia jest dalej czasem widoczny. Wczoraj chodzilismy po polach z psami zbiorowo i Hopka chetnie szla, nigdy za bardzo od nas sie nie oddalajac, w odroznieniu od Korka, ktory byl u siebie i co i rusz znikal. Ale gdy w pewnym momencie TZ zabral ja sam na spacer do lasu Hopcik szedl bardzo niechetnie, ogladajac sie do tylu, a spuszczony ze smyczy pognal z powrotem, tak, ze Stefano musial za nia biec. Stefano mowi, ze wygladalo to tak, jakby sie bala, ze on ja w tym lesie zostawi...ja mam nadzieje, ze chodzilo tylko o to, ze stado bylo w rozsypce, a Hopcia tego nie lubi... Quote
AMIGA Posted June 14, 2015 Posted June 14, 2015 Zdał, zdał, nie ma obawy. Ale kciukamy nadal. A Hopcik wie co robi, że Was pilnuje. Lepiej, niż gdyby przepadał w lesie polując na "dziczyznę" 1 Quote
Nutusia Posted June 16, 2015 Author Posted June 16, 2015 Kciuki wciąż zaciśnięte do białości!!!! Hopsasanek to pies pasterski jest - stado musi być w kupie, pod kontrolą, a nie się rozłazić tak, żeby pies nie mógł wszystkich "kontrolować" ;) 1 Quote
Mattilu Posted June 16, 2015 Posted June 16, 2015 Tak właśnie jest, stado w kupie ma być :) Dzięki za kciuki! proszę nie puszczać :) Quote
AMIGA Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 No trzymam te kciuki i trzymam, I czekam na wieści i czekam. Mam nadzieję, że brak wieści oznacza dobre wieści Quote
Mattilu Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Trzymaj Amigo, trzymaj, bo ustne jeszcze przed nami a wyników pisemnych nie znamy. Jutro ustny polski i angielski a w czwartek ustna filozofia. A wyniki ostateczne w piątek. Już jestem zmęczona tą maturą ;) Quote
Nutusia Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 Na szczęście do kolejnej zdążysz ochłonąć i odsapnąć ;) :D A potem będziesz wspominać z rozrzewnieniem - wiem o czym piszę :D 1 Quote
AMIGA Posted June 30, 2015 Posted June 30, 2015 Ja to się bardziej przejmowałam maturą niż mój syn. Jemu mina zrzedła dopiero jak wchodził na salę zdawać, a ja właściwie się trzęsłam przez cały ostatni rok jego szkoły Quote
Nutusia Posted June 30, 2015 Author Posted June 30, 2015 A ja się najbardziej bałam, że Tomek zda egzaminy, a potem się okaże, że go nie przyjmą, bo matury nie zdał ;) Egzaminy i ogłoszenie wyników były bowiem PRZED ogłoszeniem wyników matur! Nie wiem kto by się wtedy bardziej zapłakał - czy ja czy on. Ale chyba on, bo do mnie nie docierało, że może mu się udać zdać za pierwszym razem :D Quote
Mattilu Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Jak matura? No właśnie jeszcze nie wiemy!!! wczoraj i przedwczoraj Jędrek zdawał ustne i był zadowolony po wyjściu z wszystkich trzech, ale nic więcej nie wiemy. Dziś o 17.00 Jedrek jedzie do szkoły i mają im podać uzyskaną średnią a wszystkie stopnie będziemy znali dopiero jutro - na uroczystym rozdaniu świadectw. Zakładamy, że jednak zdał, bo chyba by nie ciągnęli na uroczystość kogoś, kto nie zdał?... No właśnie, te bachory strasznie dużo nerwów nas kosztują ;) Quote
Poker Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Bachory nie bachory, na świat się nie prosiły. A że kosztują mnóstwo emocji, to fakt. im starsze , tym gorzej. 1 Quote
Mattilu Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Bachory - to u mnie z miłością :) No to się chwalę: średnia z matury 8,7 na 10! Abiturient zgrzany ale bardzo zadowolony, we wrześniu stanie się studentem socjologii w Aberdeen :) Cieszę się bardzo :) Dziękujemy za owocne trzymanie kciuków! Hopka została w związku z powyższym wykąpana, ale do Filharmonii na rozdanie świadectw chyba jej jutro nie wpuszczą... Quote
Marysia R. Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Pfff to ja widzę, że nie było się czym stresować ;) Gratulacje dla "już prawie studenta"!! ;) :) 1 Quote
jola_li Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 BRAWO!!!!! Serdecznie gratuluję, Jędrek :)!!! (Nie żebym miała jakieś obawy co do wyniku ;)). 1 Quote
inka33 Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Mądre "bachory"! :) Czysta Hopeczka! :) "Skarby" już u Nutusi. ;) 1 Quote
AMIGA Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Jakoś dziwnie byłam pewna, że wszystko poszło superowo. Ale tym niemniej bardzo, bardzo gratuluję Mądremu Bachorowi :) I życzę wspaniałej imprezy (możę jednak Hopencję jakoś się da przemycic?) 1 Quote
Gusiaczek Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Bardzo ważny moment w życiu z takim wynikiem! Bravo! 1 Quote
Mattilu Posted July 3, 2015 Posted July 3, 2015 Dziekujemy serdecznie za wszystkie gratulacje i dobre mysli! To naprawde wazny moment. Quote
Nutusia Posted July 5, 2015 Author Posted July 5, 2015 Faktycznie, wynik jak u kujona, np. Marysiopodobnego ;) :D Brawo, gratulacje i oby tak dalej! A Hopcik pewnikiem chętniej z Jędrkiem się wybierze na jakieś porządne wybieganko, zamiast do filharmonii :) A jeszcze jak się uda na owej wycieczce zmienić perfumę, to już będzie przepełnia szczęścia :D Quote
AMIGA Posted July 5, 2015 Posted July 5, 2015 Co racja to racja. Perfumy dla damy to najważniejsza rzecz :) Quote
Mattilu Posted July 6, 2015 Posted July 6, 2015 Skąd Wy to wszystko wiecie, czarownice jedne?! Hopcik poszedł na wybieganko do lasu, nie z Jędrkiem, ale z TZ i Zosią, i się wytarzał w jakimś zdechłym zwierzątku czym prędzej. I co ja mam robić? znowu do wanny, a ona znowu poszuka perfumy... Quote
Recommended Posts