Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Nakarmiłam dzisiaj Kulę i dolałam jej wody (miała jeszcze trochę). Poprzytulałam ją i dzisiaj nie brałam na spacer, bo wyszedł do niej K. Cieszyła się bardzo, że go widzi:-)

Dopytałam o rozmiar ubrania. Nie zna go, ale ma 175 cm wzrostu i jest szczupły, żeby nie powiedzieć chudy. Czuje się nieźle. Kazałam mu grzać gazem ile się da, żeby miał ciepło, a jak gaz się skończy, to napełnimy mu butlę. Powiedział, że czuje się nieźle.

A z DT Berty mam takie wiadomości:

"Berta z Łatką tak dają czadu, że jak tak dalej pójdzie przyda się kardiolog:-)"

Kochana Bertula nadrabia zaległości i gania, bawi się i cieszy życiem. Uwielbiam takie wiadomości!

Szalona Elunia zakupiła dla K. furę jedzenia:-) Nie wiem już, jak jej wyłączyć ten wątek z podglądu, bo co napiszę o potrzebach, to ona natychmiast załatwia, kupuje, wysyła.... Eluś, jesteś wspaniała, ale wiesz, że to nie jest rozsądne kochana! Za dużo, stanowczo za dużo ostatnio wydajesz pieniędzy na tę pomoc! Poza tym zawsze jesteś gotowa do pomocy, to przecież jest bardzo, ale to bardzo wiele!
Żeby nie być gołosłowną, wrzucam info, co dostanie za moment K. od Ellig:-)

[TABLE="width: 550"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2761366169"]MK Kurczak w gakarecie 280g[/URL] x3
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2781665918"]Danie gotowe AMK Grochówka zołnierska 980g[/URL] x3
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2748840036"]Danie gotowe MK GOŁĄBKI 500g (DANIA GOTOWE)[/URL] x5
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2716436437"]ŁUKÓW Kiełbasa domowa 500g[/URL] x3
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2746730087"]SOKOŁÓW - Jarosław Konserwa Turystyczna 300g[/URL] x5
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2761369574"]MK Smalec z mięsem i czosnkiem 250g[/URL] x5
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2746745941"]DROSED Pasta sandwiczowa angielska 160g[/URL] x5
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2765499644"]KRAKUS Pasztet 160g drobiowo-wieprzowy 10szt-1,6kg[/URL]
[URL="http://allegro.pl/show_item.php?item=2771686706"]WERBLINSKI Szynka polska 120g SUPER CENA[/URL] x10
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][B][B]Do zapłaty[/B][/B]

[B][B][B]W tym koszt dostawy[/B][/B][/B]
[/TD]
[TD]160,58 zł

19,00 zł
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][B][B]Zapłacono[/B][/B]
[/TD]
[TD]160,58 zł
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='Ewa Marta']
Szalona Elunia zakupiła dla K. furę jedzenia:-) Nie wiem już, jak jej wyłączyć ten wątek z podglądu, bo co napiszę o potrzebach, to ona natychmiast załatwia, kupuje, wysyła.... Eluś, jesteś wspaniała, ale wiesz, że to nie jest rozsądne kochana! Za dużo, stanowczo za dużo ostatnio wydajesz pieniędzy na tę pomoc! Poza tym zawsze jesteś gotowa do pomocy, to przecież jest bardzo, ale to bardzo wiele![/QUOTE]

chyba musisz porposić moda o zabanowanie Ellig ;)

Ellig - jesteś niesamowita :)

Posted

[quote name='3 x']chyba musisz porposić moda o zabanowanie Ellig ;)

Ellig - jesteś niesamowita :)[/QUOTE]

Chyba uschłaby mi ręka, gdybym zbanowała Elusię;-) Ale jak nie przestannie wydawać tyle kasy, to będe musiała żyć z uschniętą;-)

Posted

Ale tu sie dzieje,Ewuś, a co to za "kablowanie";)
Dopiero wrocilam do domu i po nie przespanej nocy otwieram komputer a tu zamachy jakies sie szykuja.

Posted

[quote name='anka_szklanka']Szarik jest znów razem z Atosem :) Atosik trochę poszczekuje, zreszta one wszytskie tak ze soba gadają. Ale nie lamentuje jakoś specjalnie.
Mówiłaś Ewa, ze umie pociągnąć na smyczy? Póki co chodzi ładnie przy nodze (tak jak Szarik, nie wyprzedza, nie oddala sie). Ale może to dlatego, że jeszcze nie czuje sie pewnie i być może dopiero pokaże różki ;)[/QUOTE]
Dziekujemy bardzo za takie dobre wiadomosci o Atosie:)

Posted

Ewuniu, śpiwora nie mam na zbyciu.
Zatem w jaki sposób, a właściwie gdzie dostarczyć kołdrę?

[quote name='Ewa Marta']Dziękuję bardzo Gusiaczku:-) Ja mam jeszcze ze dwie poszwy, miały iść dla psiaków, ale pójdą do niego. Przepiorę i zaniosę...[/QUOTE]

Posted

[quote name='Ewa Marta']Chyba uschłaby mi ręka, gdybym zbanowała Elusię;-) Ale jak nie przestannie wydawać tyle kasy, to będe musiała żyć z uschniętą;-)[/QUOTE]

ee tam nie Tobie by uschła a modowi
chyba ze to bie za "donos" ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Ewie niech lepiej nie usycha, bo jak będzie pieski głaskać - JEDNĄ!?!?!?!
Zostawiam dziś w "skrzynce kontaktowej" obiecaną kurtkę ;)[/QUOTE]
Madzia zapomnialas sie podpisac :
J23 :evil_lol:

Posted

Morska zakupiła już zamówiony wcześniej makaron! Będzie idealny dla Kuli, która potrzebuje dostawać ciepły posiłek:-)
Bardzo Ci kochana dziękuję za zakup i za deklarację przywiezienia go do mnie w sobotę:-)
Oczywiście pieniądze zwracam:-)

Posted (edited)

Byliśmy dzisiaj na przeglądzie naszych psiaków... Każde coś miało do zrobienia, ale głównym powodem była Perełka i jej ogóne badanie.
Trzepala uszkami, ale okazały się czyste.
Łzawiły jej mocno oczka i niestety okazało się, że ma grudkowe zapalenie spojówek. Narazie dostała 2 rodzaje kropelek do zakrapiania 5-8 razy każde. Maleńka boi sie tego, wyrywa sie i będzie to ciężka sprawa. Mam nadzieję, że nie straci do nas zaufania:-(
Przepuklina narazie zostanie w takim stanie, jak jest, bo nie jest groźna, ale będziemy obserwować.
U weta była najgrzeczniejsza z całej trójki. Wszyscy ją głaskali i chwalili, że jest taka odważna i grzeczna:-)

Najbardziej zaskoczyl mnie mój Jacek:-) Jak zaczęło sie badanie, przejął ode mnie Perełkę, tulil ją, przytrzymywal i głaskał:-) Zaczynam podejrzewać, że staje się jego ulubienicą;-) Ale moje kochanie pamięta, kto o nią walczył, bo kiedy w czasie wieczornego spaceru weszlam do apteki, a Jacek chciał zabrać psy na kółko dookoła bloku, Peruszka stanęła twardo przy drzwiach i nie chciala się ruszyć na krok:-) Jak juz ją Rita i Jacek przekupili gotowanym indyczkiem, to szła, ale stale się odwracała i patrzyła na nich pytająco, dlaczego mnie zostawili:-) Słonko moje kochane, jest wspaniała!
Widziala ją dzisiaj Gusia i też powiedziała, że jest słodka:-)

Edited by Ewa Marta
Posted

[quote name='Nutusia']A, no i jeszcze nie wiem czy dziś ;) Ale w samochodzie ją mam - żeby mnie nic nie zaskoczyło, jak zima drogowców! :)[/QUOTE]
Dziekujemy za kurtę dla p. Krzysia:)

Posted

Perełka to prawdziwy owczarek - nie lubi jak jej się stado rozpełza ;)
Ewa - ona nie straci do Was zaufania, choćbyście jej nie wiem jakie katusze dla jej dobra sprawiali. Bo psy dobrze wiedzą, kiedy te katusza są potrzebne, a kiedy patologiczne...

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']Perełka to prawdziwy owczarek - nie lubi jak jej się stado rozpełza ;)
Ewa - ona nie straci do Was zaufania, choćbyście jej nie wiem jakie katusze dla jej dobra sprawiali. Bo psy dobrze wiedzą, kiedy te katusza są potrzebne, a kiedy patologiczne...[/QUOTE]

Madziu, dziękuję za kurtkę! Postaram się szybko ją odebrać:-)

Z kropelkami będą duuuże problemy. Perełuś boi sie tak, że nie dajemy jej rady we dwoje. Jacek mówi, że nie spotkal jeszcze tak zwinnego psiaka. Takie małe, a wykręca się niewiarygodnie... Na szczęście zaraz po zakrapianiu przychodzi i łasi się. A raz uciekla na posłanie Semika i schowała się w niego szukając pomocy... Kochane maleństwo nie rozumie, że to dla jej dobra:-(

Podjęliśmy z Jackiem decyzję, że zakupimy dla K. agregat. Jego stary zepsuł się ubiegłej zimy i on tam ma potwornie zimno. Ogrzewanie gazem nie jest wystarczające. Jak sie o tym dowiedziała Rita, zadeklarowała zwrot połowy kosztów:-)
K. ma kogoś w jakiejś fundacji, kto załatwi mu agregat za 300 zł. To jest tanio. Zaniosę mu jutro kasę, ale powiedziałam, że chcę zobaczyć ten agregat działający, a dodatkowo jak już poczuje się lepiej albo zrobi sie cieplej, ma mi zwrócić 100 zl z tych 300. Nie wezmę od niego grosza, ale powiedziałam tak, żeby wiedział, że coś od siebie też musi dać.

Kula nakarmiona, zaniosłam jej też wodę, żeby K. nie musiał jej nosić. Puścił ją wczoraj i biegała sobie, dzisiaj też ma to zrobić.

Edited by Ewa Marta
Posted

Nie ma za co dziękować.
Piękny gest z Waszej strony z tym agregatem. Tym bardziej, że grzanie gazem nie jest zdrowe... Mam nadzieję, że K. to wszystko należycie doceni. Masz z nim codzienny kontakt, to ważne. Ja "moich" ludzi miałam daleko, żadnej kontroli i skończyło się, jak się skończyło :( W weekend jeszcze poszperam w Sławka szafie ;) A dziś coś słyszałam, że nie zapowiada się ciężka zima - OBY!!!!

Posted

Pogrzebaliśmy wczoraj z Jackiem w internecie i podjęliśmy decyzję, że sami kupimy mu ten agregat:-) Dzisiaj rano ustaliłam z K. czy parametry są odpowiednie, okazało się, że są idealne:-) w związku z tym zakupiłam właśnie taki agregat:

[URL]http://allegro.pl/show_item.php?item=2770738745&msg=Twój+e-mail+został+wysłany.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62[/URL]

Mam dzięki temu gwarancję na sprzęt i gwarancję, że za chwilę K. będzie miał ciepło, że pieniądze nie znikną, bo ktoś od niego weźmie i nie przyniesie agregatu:-)
Ale on był dzisiaj szczęśliwy, kiedy się dowiedział, że za kilka dni będzie już miał prąd:-) Kilka razy powtarzal, że właśnie taki chcial mieć, że taki będzie idealny, bo ma wszystko, co potrzeba:-)

Po rozmowie ze mną wczoraj, zabrał dzisiaj na noc do środka Kulę. Prosiłam go, żeby ją zabierał, bo ona jest bardzo samotna teraz i jest jej tak jak jemu zimno:-( Kulka była bardzo szczęśliwa, a jemu też było ciut raźniej i cieplej:-) Rano ganiała luzem po terenie i przywiązał ją dopiero o 8:30. Dostala jeść i pić, więc niewiele miałam przy niej do zrobienia poza wymizianiem i zostawieniem Dentala, którego porwała radośnie i poszła jeść do budy. Dostałam trochę opakowań dentali od mojego weta, część już porozdawałam dla psiaków w potrzebie, część pojechała z Bertą i Atosem, a pozostałe trzymam dla Kuli:-)
Widać dzisiaj było po niej, że spędziła noc bez łańcucha. Nie skakala tak, jak oszalała, a nawet nie szczekała, tylko merdala ogonem. Mam nadzieję, że jak zostala teraz sama, będzie jej lepiej w życiu:-)

Posted

Zadzwoniła do mnie przed chwilą żona mojego super weta Maćka... Prosi o pomoc, bo ona zdecydowanie "robi " w temacie kocim, a zgłosiła się do niej znajoma, która ok. 70 km od W-wy dokarmia dwa bezpańskie psy, które przybłąkały się koło jej działki. Niestety lada moment nikogo już tam nie będzie. Psiakom ludzie z innych działek przygotowali gdzieś pod jakimś daszkiem legowisko ze słomą, karmią je, ale za chwilę psy zostaną same, a nikt nie ma możłiwości zabrania ich.
Psiaki są podobno łagodne. Któregoś dnia jednemu utkwiła kość z kurczaka w gardle i dał ją sobie wyjąć...
Nie więcej narazie nie wiem. Pan ma do mnie dzwonić, Agnieszka podała jej mój numer. Obiecałam pomoc w ogłoszeniach i szukaniu miejsca dla nich, ale sprawa będzie ciężka, bo Pani nie stać na płatny tymczas:-( Ja już nie dam rady wziąć na siebie kolejnego psiaka:-( Liczę na cud, na jakiś tymczas bezpłatny albo, że ktoś odpowie na ogłoszenie i któryś psiak znajdzie szybko dom:-( Poproszę Panią o zdjęcia psiaków i o więcej informacji na ich temat:-( To się nigdy nie skończy:-(

Posted

Dzisiaj mOrska przywiozła mi pod sam dom duuużo makaronu z suszonymi warzywami i mięsem:-) Przepakowaliśmy z jej TZ-em wszystko do mojego samochodu, dwa wielkie worki (po 10 kg każdy) od razu przeniosłam do piwnicy, a trzy mniejsze po 3 kg mam w samochodzie i jutro zawiozę dla Kuli:-)

Morska połowę kosztów zaplacila sama, mnie pozostało oddać tylko 50 zł:-) Bardzo serdecznie dziękuję za prezent głównie dla Kuli, choć postaram się zawieźć też coś Bercie:-)

Posted

[quote name='Ziutka']Ewuś, co jest teraz najpilniejsze dla psiaków (wiadomo, że domki, ale co jeszcze ? )[/QUOTE]

Kochana, sama nie wiem, to za trudne pytanie na dzisiaj.... Wychodzi ze mn ie tak straszne zmęczenie, że zwlokę się tylko na 10 minut z psiakami na ostatnie siusiu i idę spać.

Karmę dzięki Eluni i mojej Ani psiaki mają zapewnioną. A właśnie... dostałam dzisiaj od Eli 3 x 6 puszek karmy Lukullus:-) 12 puszek dla Berty i Bafinki, a 6 dla Kuli:-)
Nie mogę jej kolejny raz dziękować, bo mi w końcu da w głowę, więc tak tylko wspominam z ogromną wdzięcznością;-)

A dzisiaj poznałam osobiście Gusiaczka:-) Bardzo, ale to bardzo przypadła mi do gustu:-) Jest taka, jak ją sobie wyobrażałam:-) Serdeczna, uśmiechnięta i kochająca psiaki:-)

Posted

Dziewczyny, nie wiecie, kto by pomógł złapać takiego psiaka?...........
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235816-Pies-na-autostradzie!!-potrzebna-pomoc!!-okolice-pruszkowa[/url]