Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
28 minut temu, Ewa Marta napisał:

Ten skrzydlaty Gusiaczku wiedział, że i nam trzeba pomóc, bo opieka nad chorym Rokusiem, nie pozwoliła nam sie rozsypać po śmierci Semurka:( 

wszystko dzieje się po coś, ja w to wierzę, nawet przeciwności Losu po czasie pokazują nam lepszą stronę, mądrzejszy kierunek, w którym należy iść ...

• Upvote 1
Posted

Ewuś, pozdrawiam nożnych i całuj-psy-w-nosy łapnym zostawiam. :)

Powiedz mi proszę, bo mi część wątków się kiedyś pogubiła przy jakimś dogo-remoncie, czy gdzieś aktualnie można poczytać, co tam u p.Ani i jej stadka? Zawsze takie ciepełko biło z Jej domku, jak i tutaj u Was, a zima zimna... ;) Pozdrów Ją proszę przy jakiejś okazji. :)

• Upvote 1
Posted

Cudowna wiadomośc od z Domu Berti:
"Berti w niedzielę z panem brała udzial w biegu na 5,8 km i na 15 zawodników z pieskami zajeli 6 miejsce. Oczywiscie wczesniej trenowali systematycznie nawet czasem z mala Busia, ale Berti jest do biegania stworzona i je uwielbia.

Osobno na 8 km bieglo ponad 200 osob, wiec ich na trasie wyprzedzali tzn.

pan z pieska.

Dziewczyny sie koleguja i bawia razem i jak do pracy idziemy we dwie domu pilnuja. Kochane sa."

zdj2.jpg

IMG_3265_1.JPG

IMG_3469_1.JPG

IMG_3470_1.JPG

IMG_3748_1.JPG

IMG_3749_1.JPG

• Upvote 1
Posted

18 godzin temu, Gusiaczek napisał:

wszystko dzieje się po coś, ja w to wierzę, nawet przeciwności Losu po czasie pokazują nam lepszą stronę, mądrzejszy kierunek, w którym należy iść ...

To prawda Gusiaczku:)

13 godzin temu, EVA2406 napisał:

Też tak myślę, Gusiaczku.......

Ewuś, za Wasze serce należy się teraz taki cudny błogostan i niech trwa.......trwa.......trwa.......

Ewciu, za nasze serca jak piszesz mamy już nagrodę - miłość Rokusia, bo kocha nas ten łobuz bardzo:)

11 godzin temu, inka33 napisał:

Ewuś, pozdrawiam nożnych i całuj-psy-w-nosy łapnym zostawiam. :)

Powiedz mi proszę, bo mi część wątków się kiedyś pogubiła przy jakimś dogo-remoncie, czy gdzieś aktualnie można poczytać, co tam u p.Ani i jej stadka? Zawsze takie ciepełko biło z Jej domku, jak i tutaj u Was, a zima zimna... ;) Pozdrów Ją proszę przy jakiejś okazji. :)

Inka, nie ma wątku stadka Ani, bo Ania nie zajmuje się już DT. Pozostały u niej jej psiaki Łatka i Mela. Do tego kotek Kropek i w tej chwili nowa mała koteczka. Co jakis czas rozmawiamy i wszystko u nich w porządku, a ja wybrać się do nich  nie mogę, bo ciągle coś staje na przeszkodzie. Stęskniłam się za Łatką bardzo, a i ona podobno zagląda do każdego dużego, niebieskiego samochodu, więc jak będzie troszkę cieplej, to w końcu pojadę:) 

Posted
1 godzinę temu, Ellig napisał:

Cudowna wiadomośc od z Domu Berti:
"Berti w niedzielę z panem brała udzial w biegu na 5,8 km i na 15 zawodników z pieskami zajeli 6 miejsce. Oczywiscie wczesniej trenowali systematycznie nawet czasem z mala Busia, ale Berti jest do biegania stworzona i je uwielbia.

Osobno na 8 km bieglo ponad 200 osob, wiec ich na trasie wyprzedzali tzn.

IMG_3265_1.JPG

Eluś, to jest nagroda dla nas, prawda? Widać, jak Berti czuje się pewnie, jak jej się to podoba:) 

Posted
3 minuty temu, Ewa Marta napisał:

Eluś, to jest nagroda dla nas, prawda? Widać, jak Berti czuje się pewnie, jak jej się to podoba:) 

Wielka radość :)

Posted
2 godziny temu, Ewa Marta napisał:

To prawda Gusiaczku:)

Ewciu, za nasze serca jak piszesz mamy już nagrodę - miłość Rokusia, bo kocha nas ten łobuz bardzo:)

Inka, nie ma wątku stadka Ani, bo Ania nie zajmuje się już DT. Pozostały u niej jej psiaki Łatka i Mela. Do tego kotek Kropek i w tej chwili nowa mała koteczka. Co jakis czas rozmawiamy i wszystko u nich w porządku, a ja wybrać się do nich  nie mogę, bo ciągle coś staje na przeszkodzie. Stęskniłam się za Łatką bardzo, a i ona podobno zagląda do każdego dużego, niebieskiego samochodu, więc jak będzie troszkę cieplej, to w końcu pojadę:) 

A Kubulek...? Chociaż boję pytać... :/
Tak czy siak, pozdrów ode mnie tę ciepłą osóbkę. :)

Oczywiście głaski zostawiam też dla Pana Łobuza i Dziewczyn. :)

Posted
46 minut temu, inka33 napisał:

A Kubulek...? Chociaż boję pytać... :/
Tak czy siak, pozdrów ode mnie tę ciepłą osóbkę. :)

Oczywiście głaski zostawiam też dla Pana Łobuza i Dziewczyn. :)

Kubulinek odszedł w styczniu:(

• Downvote 1
  • 2 weeks later...
Posted

Dawno nie pisałam nic na temat Rokusia:) U nas bez zmian - Rokino czuje się dobrze, pomijając problemy z podnoszeniem się z podłogi. Dni coraz cieplejsze, więc i chęci na dłuższe spacery większe. Rokuś dzielnie maszeruje rano ponad godzinę, a po powrocie do domu zasypia mocno. Po południu znowu chętnie maszeruje, obwąchuje i wykłóca się o przysmaki. Jak tylko widzi, że sięgam ręką do torby natychmiast krzyczy, że chce ciastko:) Powinnam pewnie być surowsza, ale nie mogę mu odmówić, kiedy tak szczeka na mnie, a potem merda ogonkiem i przytula się dziękując za smaczka:

Rokus1.jpg.1f9f77133b1af554b18034d4625a67b8.jpg

W domu za to Rokuś ma trzy ulubione zajęcia - jedzenie, zabawa piłeczką najchętniej z Jackiem, bo on ma siłę utrzymać piłkę w ręku i spanie na kanapie - najchętniej obok któregoś z nas albo obok obojga. Trzeba go przy tym głaskać i wtedy pies jest wniebowzięty:)

58b5d746df5ad_Roku2.jpg.dc83635be9fe70caffe7484e56b3ab12.jpg

Tu obudziło go światło włączone do zdjęcia:

58b5d74b2140f_Roku3.jpg.86520f4ebf8274343d82899016d1c9ec.jpgRokus4.jpg.580d1f98028a860b94449bf30335d467.jpg

Wstałam tylko na moment zrobić zdjęcia. Moja miejscówka jest między suniami pod kocykiem:

Rokus5.jpg.5cd48104c41d9b3004e8b6110d627abf.jpg

• Upvote 1
Posted

Kupiłam dzisiaj psiakom Bravecto przeciwkleszczowe. Do tej pory dostawały Nex gard, ale tym razem chcę spróbować tej tabletki 3-miesięcznej.

Za tabletkę Rokusia zapłaciłam 120 zł:

Par.jpg.abbe482d9f7390bae1bc197c81f87b73.jpg

Posted

Kończy się karma Rokusia. Zamówiłam mu worek Natural Trainer dla seniorów. Koszt 165 zł po uwzględnieniu mojej zniżki w sklepie. Smaczki są ode mnie w prezencie. Kupiłam dla całej trójki:

Twoje zamówienie

83288563: Przetwarzanie

Data zamówienia: 1 marzec 2017
Kwota: 293,72 zł
Sposoby płatności: Rachunek
Kurier : Logo gp

Produkt Cena Ilość Kwota
suma 302,80 zł
Twoja zniżka -9,08 zł
Cena razem
Wszystkie ceny zawierają podatek VAT
293,72 zł
136559_dokaskaurolleh_hnerb_7.jpg
Dokas Rolki do żucia z kurczaka
- 450 g
25,80 zł 1 25,80 zł
natural_senior_medium_8.jpg
Trainer Natural Medium Senior
- 12,5 kg
169,80 zł 1 169,80 zł
24401_PLA_Chewies_Lachsknoechelchen_200g
Chewies Kosteczki, półwilgotne
- Jagnięcina, 4 x 200 g
29,80 zł 1 29,80 zł
48064_canibit_strauss_hirsc_2.jpg
CANIBIT Ciasteczka ze strusia i jelenia
- 825 g
27,80 zł 1 27,80 zł
157977_przysmak_rocco_bar_b_q_36_sztuk_1
Przysmak Rocco Bar-B-Q, 36 sztuk
- Wołowina
19,80 zł 1 19,80 zł
24401_PLA_Chewies_Lachsknoechelchen_200g
Chewies Kosteczki, półwilgotne
- Drób, 4 x 200 g
29,80 zł 1 29,80 zł
Posted

Dostałam dziwny przelew... Od Pani Ireny K.R a w tytule przelewu tekst: dla psiaków zamiast kwiatów dla Wioli i Adasia...

Czy ktoś z Was coś wie na ten temat? Póki co napisałam maila do znanej mi Wioli i czekam na odpowiedź. Nie wpisałam na razie żadnemu psiakowi kwoty 50 zł wpłaconej przez Panią, bo muszę najpierw dowiedzieć się o co chodzi:)

Posted
45 minut temu, Ewa Marta napisał:

Dostałam dziwny przelew... Od Pani Ireny K.R a w tytule przelewu tekst: dla psiaków zamiast kwiatów dla Wioli i Adasia...

Czy ktoś z Was coś wie na ten temat? Póki co napisałam maila do znanej mi Wioli i czekam na odpowiedź. Nie wpisałam na razie żadnemu psiakowi kwoty 50 zł wpłaconej przez Panią, bo muszę najpierw dowiedzieć się o co chodzi:)

Podejrzewam, że może to zamiast kwiatów na ślub... :)

Pozdrawiamy terrorystę Rokunia - inka z brzuchową terrorystką o drapsianko Bombą. :)

Posted
2 minuty temu, inka33 napisał:

Podejrzewam, że może to zamiast kwiatów na ślub... :)

Pozdrawiamy terrorystę Rokunia - inka z brzuchową terrorystką o drapsianko Bombą. :)

Pewnie tak, ale to była jedna wplata:)

Posted
1 minutę temu, Ewa Marta napisał:

Pewnie tak, ale to była jedna wplata:)

Może następne jeszcze dopiero przyjdą albo znajdą się w puszce i przylecą hurtem...? :)

Posted

Już wiem co to za wpłata:) Jakiś czas temu pomagałyśmy z Elunią Państwu w szukaniu domu suni Pati, a wcześniej jej dzieciom. Sunieczka przybłąkała się na działki i tam urodziła. Państwo nie zgodzili się na uśpienie. Pomogli suni odchować małe, a po ich adopcji my zabrałyśmy Pati do naszego DT. Córka Państwa Wiola wpadała do nas kilka razy i w ubiegła sobotę brała ślub. Poprosiła wszystkich gości o wpłaty na rzecz psiaków zamiast kwiatów. Wpłaciła jej teściowa:)

Bardzo serdecznie dziękujemy Ci Wiolu za szczere chęci, a wspaniałej teściowej za wpłatę 50 zł:) Zapisuję w rozliczeniach Rokusia:)

Posted

Na moim koncie znowu niespodzianka:) Tym razem dorcia01 wpłaciła 150 dla Rokusia, Perły i Śnieżki:) Podzieliłam kwotę na 3 równe części i 100 zł przelałam od razu na konto doris66 dla suniek. 50 zl Rokusia zapisuję w jego rozliczenia i wkładam do jego koperty:)

Dorciu01, pięknie Ci dziękujemy!!!! 

Posted
Dnia 2.03.2017 o 00:01, Ewa Marta napisał:

Zapomniałam napisać, że kilka dni temu Rokuś dostał od mojej koleżanki Ewy kilka opakowań probiotyku! Prawie 100 tabletek wystarczy na prawie 4 miesiące:) 

13012626_10205634298329075_1945696636377535010_n.jpg

Posted
Dnia 3.03.2017 o 12:34, Ewa Marta napisał:

Na moim koncie znowu niespodzianka:) Tym razem dorcia01 wpłaciła 150 dla Rokusia, Perły i Śnieżki:) Podzieliłam kwotę na 3 równe części i 100 zł przelałam od razu na konto doris66 dla suniek. 50 zl Rokusia zapisuję w jego rozliczenia i wkładam do jego koperty:)

Dorciu01, pięknie Ci dziękujemy!!!! 

Posted
Dnia 2.03.2017 o 20:12, Ewa Marta napisał:

Już wiem co to za wpłata:) Jakiś czas temu pomagałyśmy z Elunią Państwu w szukaniu domu suni Pati, a wcześniej jej dzieciom. Sunieczka przybłąkała się na działki i tam urodziła. Państwo nie zgodzili się na uśpienie. Pomogli suni odchować małe, a po ich adopcji my zabrałyśmy Pati do naszego DT. Córka Państwa Wiola wpadała do nas kilka razy i w ubiegła sobotę brała ślub. Poprosiła wszystkich gości o wpłaty na rzecz psiaków zamiast kwiatów. Wpłaciła jej teściowa:)

Bardzo serdecznie dziękujemy Ci Wiolu za szczere chęci, a wspaniałej teściowej za wpłatę 50 zł:) Zapisuję w rozliczeniach Rokusia:)

Posted

Dzisiaj spacerowaliśmy prawie półtorej godziny rano. Trudno sie dziwić, że wszystkich nas zmógł sen:) Barsiczka spala w sypialni, a Rokino i Peruszka ze mną. Wzruszyło mnie, jak zobaczyłam pyszczek Rokusia tak blisko Peruszki i mojej głowy:)

rokus.jpg.e0af486daa93b7571306e5deed01230a.jpg

• Upvote 1