Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
9 minut temu, mala_czarna napisał:

Żeby nie zwlekać to już poszedł przelew (Ewunia, na to konto, które podałaś mi poprzednim razem) - 162,50 zł :)

Ja rzadko tutaj piszę, ale oglądam zdjęcia, czytam, na FB również, i to naprawdę wzruszające porównywać fotki Rokusia w momencie kiedy go zabrałyście, a teraz :) On się cieszy całym sobą, widać na każdym zdjęciu :) Serce się raduje, że trafił na Ciebie i Jacka!!! I będę z całych sił zaciskać kciuki, żeby to jednak były "tylko" te torbiele, a nie żaden wstrętny rak!!

Dzięki! Dzięki! Dzięki!

Kama doktor był zasmucony jego stanem i ostrożny w rokowaniach, ale najważniejsze, że dał nam nadzieję i zadania do wykonania. Bo najgorsza jest niemoc i bezczynność. Jestem pełna optymizmu, że damy radę go wyciągnąć z tych najgorszych rzeczy i ulżymy mu.

W ferworze badania Rokusia nie napisałam, że od kilku dni nie ma Kropka:( Poleciał gdzieś za kotkami i  na przestrzeni tygodnia tylko raz pojawil się na jedzenie. Mam nadzieję, że nie zgubił się i nic sie nie stało. Przeszukam dzisiaj kwarantannę na Paluchu i jak nie pojawi sie do jutra, to w weekend porozwieszam plakaty. Może go ktoś przygarnął, chociaż wątpię w to, bo on podchodzil tylko do swoich opiekunów i do mnie. Martwię się i chciałabym bardzo wiedzieć gdzie jest. Gdyby go ktoś przygarnął, to byłoby mu pewnie lepiej, ale chciałabym to wiedzieć:(

Posted

Ewciu ja Ci wierze we wszystko co mówisz. I na pewno nie tylko ja.Dla nie to możesz nie wstawiac żadnych paragonów. :)

Dziękuję bardzo Kamie za wsparcie kolejny raz Rokiego.

Nie znajduje słów uznania dla Ewy i Jacka za opieke nad Rokim i zapewniam was że jest znakomita ♡Lepiej to już się nie da :)

• Upvote 1
Posted
4 godziny temu, Ewa Marta napisał:

Anica, jestem pewna, że wiara jest podstawą. Nie poddajemy się tak łatwo i dopódki to możliwe będziemy walczyć o jego dobre życie bez bólu. O domku w tej chwili nie myślę. Rokuś na szczęście czuje sie z nami jak z rodzina i dopóki będzie u nas, tak będzie traktowany. Jego nie da się nie pokochać. Może Ci coś na ten temat napisać Ula Feta, która łobuziaka widziała dwa razy:) 

Ja to się w nim zakochalam już dawno:)♡że nawet nie pamiętam kiedy :)

Posted
19 minut temu, UlaFeta napisał:

Ewciu ja Ci wierze we wszystko co mówisz. I na pewno nie tylko ja.Dla nie to możesz nie wstawiac żadnych paragonów. :)

Dziękuję bardzo Kamie za wsparcie kolejny raz Rokiego.

Nie znajduje słów uznania dla Ewy i Jacka za opieke nad Rokim i zapewniam was że jest znakomita ♡Lepiej to już się nie da :)

Dzięki Ula, ale rozliczenie jest święte:) Czasami zapominam o jakimś paragonie, ale staramy sie z Elunią bardzo na bieżąco wszystko dokumentować. Taką przyjęłyśmy zasadę i jej się trzymamy;)

Posted
14 minut temu, Ewa Marta napisał:

Dzięki Ula, ale rozliczenie jest święte:) Czasami zapominam o jakimś paragonie, ale staramy sie z Elunią bardzo na bieżąco wszystko dokumentować. Taką przyjęłyśmy zasadę i jej się trzymamy;)

Wiem Ewciu wiem:)

Posted

Zobaczcie, jaki z Rokusia głucholek. On naprawdę nie słyszy i kiedy wracam do domu, a on nie leży akurat przy drzwiach (co zdarza sie często) to po przywitaniu (głośnym) z pozostałymi psami tak budzę Rokusia:)

Filmik robiony z telefonu i niestety znowu wgrywa sie zamazany, ale Rokusia widać:) Śpi na miejscu Jacka:)

Posted

Serdecznie zapraszamy na bazarek, którego Ogonki ze Skarpy: Kula, Roki i Kotecki są beneficjentami 

(wraz z Buniem spoza Skarpy ;)) Pozdrawiamy serdecznie i .. do zobaczenia :)

Mam nadzieje, że Kropek się odnajdzie

Posted
4 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Serdecznie zapraszamy na bazarek, którego Ogonki ze Skarpy: Kula, Roki i Kotecki są beneficjentami 

(wraz z Buniem spoza Skarpy ;)) Pozdrawiamy serdecznie i .. do zobaczenia :)

Mam nadzieje, że Kropek się odnajdzie

Gusiaczku, tu również z całego serca Ci podziękuję za wielka pomoc i jeszcze większe serce!!! 

Posted
2 godziny temu, Gusiaczek napisał:

Cała przyjemność po naszej stronie :)

Miłego dnia Kochani :)

Serdecznie i z całego serca, dziękujemy Gusiaczkowi i Jej Rodzince :)

ksiazka-700x400.png.9703e4970ee40166c818

• Upvote 1
Posted

Mam już opis i zalecone badania krwi. Zrobimy je jak szybko się da! 

Mam też nawę leku, który Rokus będzie dostawał przed dłuższy czas. Niestety nie kupiłam go w lecznicy, bo za duże było zamieszanie z receptami i w końcu doktor nie przekazal mi, czy to lek do kupienia u nich, czy w aptece. Będę dzisiaj dzwonic i szukac na Ursynowie, a jak nie znajdę, topojade do lecznicy Biaobrzeska. Poniżej wrzucam opis dzialania tego leku:

Preparat Theranecron nie ma działania przeciwnowotworowego. Poprawia natomiast odgraniczenie tkanek będących w stanie zapalnym /często przy nowotworach/ od tkanek zdrowych. W tym sensie jest pomocny w leczeniu, ale jedynie jako przygotowanie do usunięcia chirurgicznego guzów. Stosujemy ten preparat dość często. 
Dariusz Jagielski ". 

Posted
11 minut temu, Ewa Marta napisał:

Mam już opis i zalecone badania krwi. Zrobimy je jak szybko się da! 

Mam też nawę leku, który Rokus będzie dostawał przed dłuższy czas. Niestety nie kupiłam go w lecznicy, bo za duże było zamieszanie z receptami i w końcu doktor nie przekazal mi, czy to lek do kupienia u nich, czy w aptece. Będę dzisiaj dzwonic i szukac na Ursynowie, a jak nie znajdę, topojade do lecznicy Biaobrzeska. Poniżej wrzucam opis dzialania tego leku:

Preparat Theranecron nie ma działania przeciwnowotworowego. Poprawia natomiast odgraniczenie tkanek będących w stanie zapalnym /często przy nowotworach/ od tkanek zdrowych. W tym sensie jest pomocny w leczeniu, ale jedynie jako przygotowanie do usunięcia chirurgicznego guzów. Stosujemy ten preparat dość często. 
Dariusz Jagielski ". 

50bf583d8dd44581gen.jpg

Theranecron - to jest między innymi wyciąg z jadu tarantuli.

Posted
26 minut temu, Ewa Marta napisał:

Nie wiem, czemu jako lekarz prowadzący zostala wpisana dr Dembele/Jagielska. Prowadzi Rokusia doktor Jagielski:)

d69d5e06bc943ad4gen.jpg

Posted

Wyobrażcie sobie... siedzę w pracy, coś tam dłubię w danych i nagle do pokoju wchodzi mój kolega trzymając spory karton. Podchodzi i mówi, że znowu coś musiałam kupić dla moich psów, bo poznaje po kartonie i taśmie oklejającej. Zdziwiona bardzo mówię, że nic nie zamawiałam i to jakaś pomyłka, ale patrzę moje nazwisko, a adresat to zooplus...

Od razu przyszło mi do głowy, że znam jednego takiego Aniołka, kóry niby cicho siedzi, a swoje robi:) Oczywiście to Elunia!!!!

Przysłała dla Rokusia i Kulki takie cudowności! A jak do niej zadzwoniłam, to powiedziała, że koniecznie mam dawać też smaczki moim psiakom:) W sumie nie będę miała wyjścia, bo zawsze dostają to samo. Barsa, Peruszka i Semuś podzielili się z Rokusiem swoimi zasobami już wcześniej:)

WP_20160422_002.jpg

Posted

Oj tam, oj tam....

Mam cudowną wiadomość, dobrze znacie Beatę G., na dogo "Popularna", która od zawsze pomaga psom w potrzebie. Własnie napisała do mnie,że wpłaciła 100 zł dla Rokusia :)

Z całego serca dziękujemy!

9dd80f6a7e7382a2.jpg

Posted
1 minutę temu, Ellig napisał:

Oj tam, oj tam....

Mam cudowną wiadomość, dobrze znacie Beatę G., na dogo "Popularna", która od zawsze pomaga psom w potrzebie. Własnie napisała do mnie,że wpłaciła 100 zł dla Rokusia :)

Z całego serca dziękujemy!

Beatko, ogromne dzięki! Jak tylko dojdą, od razu wpiszę w rozliczenie!

Gdyby Rokuś wiedział ile dobrych duszyczek się koło niego kręci, to od razu byłby zdrowszy:) Póki co niestety codziennie z lubością tarza się w najbardziej śmierdzących odchodach dzikich zwierząt. Dzisiaj znowu wrócil wyperfumowany i ze sztywna sierścią, ale za to z uśmiechem na pyszczku od ucha do ucha:) Wymyłam go ściereczką z mikrofibry, a ponieważ od wczoraj nie udało nam się zlikwidować specyficznego hm... zapaszku dzisiaj po ostatnim spacerze pójdzie pod prysznic:)

Posted
6 godzin temu, Gusiaczek napisał:

Miłego dnia życzymy :)

3 godziny temu, EVA2406 napisał:

Jak tam Rokusiowy prysznic? Podobał mu się?;)

Miłego dnia :)

Dzisiaj Rokuś był na badaniach. Kąpiel została przełożona na dzisiaj, ponieważ Ewuni zabrakło szamponu.

Posted
Godzinę temu, Ellig napisał:

Dzisiaj Rokuś był na badaniach. Kąpiel została przełożona na dzisiaj, ponieważ Ewuni zabrakło szamponu.

Biedak, poszedł do weta bez kąpieli? ;)

A jak badania?

Posted

Witajcie:) Badania zrobione, ale wyniki będą najwcześniej w poniedziałek. Musiałam też kupić nowy szampon, bo po ostatniej kąpieli Rokusia zostala mi końcówka, a widzę że przy jego upodobaniach do tarzania się szampon się przyda:)

Po południowym spacerze chłopaki zamknęli się w łazience i Jacek wykąpał porządnie naszego łobuza:) Chociaż w kąpieli zachowywał się jak Aniołek. Na zachętę zaniosłam mu kilka pieczonych ciasteczek, które zjadł ze smakiem. Ugotowałam też dwóm staruszkom dzisiaj gar jedzenie. Kurczaka z ryżem i warzywami, bo ostatnio znowu się buntuję i nie chcą jeść ani karmy suchej, ani puszek:( Rano podzieliłam ostatni słoik gotowanego na dwóch i zajadali aż im się uszy trzęsły. Nic nie doliczam, bo to prezent ode mnie.

Za dzisiejsze badania zapłaciłam 285 zł!!! i 22 zł za butlę szamponu. Razem 307 zł. Zbieramy też kał przez 3 dni i w poniedziałek damy na badanie.

Na szczęście doszły do mnie dwie wpłaty. Rokuś dostał 100 zł od Beaty, która na dogo ma nick Popularna:) Dostał też 300 zl od mojej przyjaciółki Ani J.!! Bardzo serdecznie dziękujemy kochane za wsparcie. Dzięki temu nie upadłam jak usłyszałam cenę badań:)  

To paragon z dzisiaj:

par.jpg

i Rokuś z ciepłym okładem na guzie, który jest odczynem po kroplówce:

r21.jpg

Posted

Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie Rokusia z kompresem. Na poprzednim Słoneczko zasnęło, ale wcześniej widać, że nie spał, a mimo to grzecznie leżał i nie zrzucal go z siebie:( To taki kompres żelowy, rozgrzany we wrzącej wodzie. Musimy robić takie okłady kilka razy dziennie, żeby się rozeszło:

r28.jpg

A za moment idę podać kolacje moim ogonkom. Dzisiaj taka wyżerka:

r27.jpg