Justa i zwierzaki Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 A nie ma gdzies u Was nocnego dyżuru , bo w Tychach jest , ale jest kosmicznie drogi :( Quote
ewu Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Ona jest bardzo puchata mogłam nawet go nie zauważyć, w ogrodzie są ,mnie też użarł... Quote
Justa i zwierzaki Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 W puchatej , lub długiej nie da sie nie raz zauważyć :( Quote
ewu Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Nie chcę zmieniać nagle wetów nawet nie wiem jaki antybiotyk dostała , o 17 -tej byłam w lecznicy. Rano mam być znowu. Quote
Justa i zwierzaki Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Trzymam kciuki , bedzie dobrze , musi byc dobrze ! Quote
asiuniab Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 ewu napisał(a):Dostała w zastrzyku i dodatkowo antybiotyk. Moja córka się boi czy to nie bajbeszjoza, tak nagle to się stało...Jutro zasugeruję,żeby zbadali krew w tym kierunku. ewu kochana ja tż tak pomyślałam jak zobaczyłam Twój opis, moja sunia właśnie też miała babeszjozę, wątroba była w okropnym stanie, ale sikała i to na kolor brunatny, reszta jak w Twoim opisie. Niech suni robią badanie w kierunku babeszjozy i ewentualnie można przetoczyć krew. To cholerstwo działa tak podstępnie i jak się już ujawni to bardzo szybko; Quote
Justa i zwierzaki Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Avilia napisał(a):Ewu co z sunią? Niepokoimy sie :( Quote
ewu Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Justa i zwierzaki napisał(a):Niepokoimy sie :( Dziękuję Kochane. Dostała kroplówkę( na moje życzenie....) Antybiotyk, zastrzyk na poprawę apetytu. Ma nadal temperaturę 39,6. Było jedno siusiu ale jest smutna...Zjadła w właśnie łyżeczkę białego serka.Jutro antybiotyk i w poniedziałek znowu badania krwi.Rozmawiałam o bajbeszjozie. Na 90% nie ale sprowadzą testy i w poniedziałek zrobimy. Zawsze wszystko w te cholerne weekendy się dzieje...:( Quote
Justa i zwierzaki Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 ewu napisał(a):Dziękuję Kochane. Dostała kroplówkę( na moje życzenie....) Antybiotyk, zastrzyk na poprawę apetytu. Ma nadal temperaturę 39,6. Było jedno siusiu ale jest smutna...Zjadła w właśnie łyżeczkę białego serka.Jutro antybiotyk i w poniedziałek znowu badania krwi.Rozmawiałam o bajbeszjozie. Na 90% nie ale sprowadzą testy i w poniedziałek zrobimy. Zawsze wszystko w te cholerne weekendy się dzieje...:( A co wet podejrzewa ? Dobrze że zrobiła siku i że jest nawadniana , biedna sunieczka , ale na szczęśie ma Ciebie .... Quote
ewu Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Jest nieco lepiej ale tylko nieco......:(:( Usg niczego nie wykazuje, miała już dwukrotnie robione- przedwczoraj i wczoraj.Najgorsze jest to ,że mąż poleciał do córki i ja jestem uziemiona bo nie prowadzę auta. Muszę prosić ludzi bo taksówkarze nie chcę wozić psów... Trzeba dzwonić i zgłaszać, że z pieskiem i szukają takiego, który się zgodzi......... Quote
ewu Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Justa i zwierzaki napisał(a):A co wet podejrzewa ? Dobrze że zrobiła siku i że jest nawadniana , biedna sunieczka , ale na szczęśie ma Ciebie .... Może być wszystko... :( Wątroba jest w złej kondycji a przyczyna jest nieznana. Pies jest karmiony gotowanym jedzeniem, nie je jedzenia dla ludzi, karmy suche bardzo rzadko, tylko jak dodatek. Dieta nie jest powodem. Quote
annika Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 ewu napisał(a):Jest nieco lepiej ale tylko nieco......:(:( Usg niczego nie wykazuje, miała już dwukrotnie robione- przedwczoraj i wczoraj.Najgorsze jest to ,że mąż poleciał do córki i ja jestem uziemiona bo nie prowadzę auta. Muszę prosić ludzi bo taksówkarze nie chcę wozić psów... Trzeba dzwonić i zgłaszać, że z pieskiem i szukają takiego, który się zgodzi......... ewu - jak zamawiasz taxi to po prostu powiedz , że będzie kurs z psem. Ja nie raz tak robie i nie ma problemu. I żadnego kręcenia nosa - ma Was wziąśc i już! jak sunia?:shake: Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 annika napisał(a):ewu - jak zamawiasz taxi to po prostu powiedz , że będzie kurs z psem. Ja nie raz tak robie i nie ma problemu. I żadnego kręcenia nosa - ma Was wziąśc i już! jak sunia?:shake: Rozmawiałam z ewu Ciut lepiej, prawdopodobnie to zatrucie czymś, co sunia chyba podżarła na spacerze - nie to najgorsze, bo już by Jej nie było wśród żywych. Jutro ewu jedzie znów na badania Quote
__Lara Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Trzymajcie się ewu! Jestem z Wami myślami! Quote
Lobaria Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Cudo w punkcie - ratunku !!!!! http://www.dogomania.pl/forum/threads/236705-Uratujmy-Delt%C4%99-przed-Mys%C5%82owicami-jest-pi%C4%99kna-delikatna-u%C5%82o%C5%BCona-domowa-!!!!! Quote
Justa i zwierzaki Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Mam nadzieje że szybko znajdze DT lub DS :(:(:( A jutro pojedze do punktu 10 kg mieska , kostek wołowych po 25 gr każda :):):) Jest to gratis który udało mi sie utargować zamawiając 50 kg mięsa ( ja biorę 35 kg a Klaudia 15 kg ) . Jeśli jest może ktos chętny to proszę sie ze mną kontaktować :lol: Quote
Isiak Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Zapraszam na bazarek na podopiecznych Arkadii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236796-Szafa-małej-modnisi-na-Arkadię-do-20-12-do-22-00?p=20080196#post20080196 Quote
Avilia Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 Isiak napisał(a):Zapraszam na bazarek na podopiecznych Arkadii: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236796-Szafa-małej-modnisi-na-Arkadię-do-20-12-do-22-00?p=20080196#post20080196 Dzięki Isiak!!! :) Quote
Klaudus__ Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Maksiu nie ma czasu... Nie zwlekaj... - zajrzyj do Niego... http://www.dogomania.pl/forum/threads/236817-Maksiu-nie-zna-budy-śpi-na-zimnym-betonie-Bardzo-kaszle-może-to-już-zapalenie-płuc?p=20081825#post20081825 Quote
Klaudus__ Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 (edited) Saga... http://www.dogomania.pl/forum/threads/236819-Kaja-to-ok-3-miesięczny-golasek-Strasznie-marznie-w-schronisku-Potrzebne-ogłoszenia!?p=20081896#post20081896 Edited December 4, 2012 by Klaudus__ Quote
Avilia Posted December 4, 2012 Author Posted December 4, 2012 KOCHANI!!! PROSIMY O BAZARKI! Fundacja jeszcze nawet się dobrze nie rozkręciła, a już mamy wydatków na ponad 3000zł!!! Właśnie zrobiłam przelewy i ze strachem patrzę na konto...Nie daj boże jak coś "wyskoczy" niespodziewanego :( Wtedy leżymy :( Quote
Klaudus__ Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 A tu jeszcze Toffik będzie do zapłacenia, kociaki są do zaszczepienia, eeee ani nie wymieniam dalej, bo :flaming::flaming::flaming::flaming::grab::grab::grab::comp26::mdleje: Quote
Recommended Posts