Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

ewu napisał(a):
Dostała w zastrzyku i dodatkowo antybiotyk.
Moja córka się boi czy to nie bajbeszjoza, tak nagle to się stało...Jutro zasugeruję,żeby zbadali krew w tym kierunku.

ewu kochana ja tż tak pomyślałam jak zobaczyłam Twój opis, moja sunia właśnie też miała babeszjozę, wątroba była w okropnym stanie, ale sikała i to na kolor brunatny, reszta jak w Twoim opisie. Niech suni robią badanie w kierunku babeszjozy i ewentualnie można przetoczyć krew. To cholerstwo działa tak podstępnie i jak się już ujawni to bardzo szybko;

Posted

Justa i zwierzaki napisał(a):
Niepokoimy sie :(

Dziękuję Kochane.
Dostała kroplówkę( na moje życzenie....) Antybiotyk, zastrzyk na poprawę apetytu. Ma nadal temperaturę 39,6.
Było jedno siusiu ale jest smutna...Zjadła w właśnie łyżeczkę białego serka.Jutro antybiotyk i w poniedziałek znowu badania krwi.Rozmawiałam o bajbeszjozie. Na 90% nie ale sprowadzą testy i w poniedziałek zrobimy. Zawsze wszystko w te cholerne weekendy się dzieje...:(

Posted

ewu napisał(a):
Dziękuję Kochane.
Dostała kroplówkę( na moje życzenie....) Antybiotyk, zastrzyk na poprawę apetytu. Ma nadal temperaturę 39,6.
Było jedno siusiu ale jest smutna...Zjadła w właśnie łyżeczkę białego serka.Jutro antybiotyk i w poniedziałek znowu badania krwi.Rozmawiałam o bajbeszjozie. Na 90% nie ale sprowadzą testy i w poniedziałek zrobimy. Zawsze wszystko w te cholerne weekendy się dzieje...:(

A co wet podejrzewa ? Dobrze że zrobiła siku i że jest nawadniana , biedna sunieczka , ale na szczęśie ma Ciebie ....

Posted

Jest nieco lepiej ale tylko nieco......:(:(
Usg niczego nie wykazuje, miała już dwukrotnie robione- przedwczoraj i wczoraj.Najgorsze jest to ,że mąż poleciał do córki i ja jestem uziemiona bo nie prowadzę auta. Muszę prosić ludzi bo taksówkarze nie chcę wozić psów... Trzeba dzwonić i zgłaszać, że z pieskiem i szukają takiego, który się zgodzi.........

Posted

Justa i zwierzaki napisał(a):
A co wet podejrzewa ? Dobrze że zrobiła siku i że jest nawadniana , biedna sunieczka , ale na szczęśie ma Ciebie ....

Może być wszystko... :( Wątroba jest w złej kondycji a przyczyna jest nieznana. Pies jest karmiony gotowanym jedzeniem, nie je jedzenia dla ludzi, karmy suche bardzo rzadko, tylko jak dodatek. Dieta nie jest powodem.

Posted

ewu napisał(a):
Jest nieco lepiej ale tylko nieco......:(:(
Usg niczego nie wykazuje, miała już dwukrotnie robione- przedwczoraj i wczoraj.Najgorsze jest to ,że mąż poleciał do córki i ja jestem uziemiona bo nie prowadzę auta. Muszę prosić ludzi bo taksówkarze nie chcę wozić psów... Trzeba dzwonić i zgłaszać, że z pieskiem i szukają takiego, który się zgodzi.........

ewu - jak zamawiasz taxi to po prostu powiedz , że będzie kurs z psem. Ja nie raz tak robie i nie ma problemu. I żadnego kręcenia nosa - ma Was wziąśc i już!

jak sunia?:shake:

Posted

annika napisał(a):
ewu - jak zamawiasz taxi to po prostu powiedz , że będzie kurs z psem. Ja nie raz tak robie i nie ma problemu. I żadnego kręcenia nosa - ma Was wziąśc i już!

jak sunia?:shake:

Rozmawiałam z ewu
Ciut lepiej, prawdopodobnie to zatrucie czymś, co sunia chyba podżarła na spacerze - nie to najgorsze, bo już by Jej nie było wśród żywych. Jutro ewu jedzie znów na badania

Posted

Mam nadzieje że szybko znajdze DT lub DS :(:(:(

A jutro pojedze do punktu 10 kg mieska , kostek wołowych po 25 gr każda :):):) Jest to gratis który udało mi sie utargować zamawiając 50 kg mięsa ( ja biorę 35 kg a Klaudia 15 kg ) . Jeśli jest może ktos chętny to proszę sie ze mną kontaktować :lol:

Posted

KOCHANI!!!

PROSIMY O BAZARKI!
Fundacja jeszcze nawet się dobrze nie rozkręciła, a już mamy wydatków na ponad 3000zł!!!
Właśnie zrobiłam przelewy i ze strachem patrzę na konto...Nie daj boże jak coś "wyskoczy" niespodziewanego :(
Wtedy leżymy :(