Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ewu'][B]Cioteczki Punkt Zapełniony- Alarm !!!!![/B][/QUOTE]

Jest fatalnie...
Ani jednego wolnego boksu, w paru kojcach psy są po 2. Jest nieciekawie...

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

[quote name='Avilia']Jest fatalnie...
Ani jednego wolnego boksu, w paru kojcach psy są po 2. Jest nieciekawie...[/QUOTE]
Boże,żeby ich nie wywieźli. Jak szybko będzie można zabiorę Łatka i Dagę.
[B]Pusto tu, martwię się...:(
We wtorek wieczorem mam ustawiony transport blatów do ocieplania bud. Trzeba załatwić styropian i fachowca. Dziewczyny to pilne bo idzie zima.[/B]

Edited by ewu
Posted

Kurcze tyle strupów siedzi w domach i głupieje od oglądania tv. Żeby tak z nudów zostali dt za jakieś symboliczne pieniądze. Uważam, że 180 zł to jest właściwa kwota. Ja mam 3 psy, bardzo zadbane, zdrowe, odkarmione. Nigdy nie kupowałam drogich karm. Gotuję im, daję biały ser, jajka.
Porcje rosołowe, podroby,ćwiartki kurczaka, warzywa zalewam wodą i gotuję, na koniec zasypuję ryżem, kaszą albo tanim makaronem. To dobre, zdrowe i tanie jedzenie.Utrzymanie jednego pieska dziennie nie kosztuje 10 zł a już z pewnością nie 15zł...Emeryci mogliby pomóc i parę groszy zarobić. 3-4 zł dziennie na jedzenie na małego pieska wystarczy.Jakby zostało za opiekę 60-80 zł, to chyba ok...Dwa małe niuńki to nie problem a przynajmniej 150 zł w kieszeni. Wiadomo hoteliki komercyjne mają podatki , opłaty ale takie malutkie dt byłyby najlepsze.
Tylko jak tych ludzi namówić........

Posted

ewu ma rację, ja też o tym myślę już od baaardzo dawna i próbowałam rozmawiać i zachęcać głównie sprawnych, żywotnych emerytów albo bezrobotne sąsiadki. Ale nikomu się nie chce brać zwierzaka do domu. Bo to obowiązek, bo trzeba wychodzić, bo trzeba więcej sprzątać, bo nie można wybyć na cały dzień z domu i zwierza zostawić... Ech... Niech no tylko ja doczekam emerytury!
A na bazarek dodałam podarowane przez Patrycję przepiśniki i gruuby notes, oraz nowe magnesy z psiakami :)

Posted

[quote name='ewu']Ja przywiozę blaty z facetami, którzy je rozładują i obejrzą budy. To budowlańcy , dużo mogą doradzić.[/QUOTE]

Super :) Jesteś wspaniała :) :loveu:

[B]Isiak[/B] - Ty również :) - dziękujemy :loveu:

Posted

[quote name='ewu']Ja przywiozę blaty z facetami, którzy je rozładują i obejrzą budy. To budowlańcy , dużo mogą doradzić.[/QUOTE]

Pani Basiu, ale my nie mamy w Punkcie gdzie tych blatów przechować, musicie przyjechać z tym tu do nas - do Jankowic.

[COLOR=#FF0000][B]POMOCY!

Ktoś dzisiaj znów podrzucił nam trójkę 3 miesięcznych kociąt, a my nie mamy już ani jednego miejsca! Niestety jeżeli prędko nie zgłoszą się jakiekolwiek DT to będziemy zmuszone oddać maluchy do schronu :( Przecież nie będziemy trójki trzymać w jednym transporterku. Niestety "zalało" nas kociętami, nie mamy już gdzie ich umieścić...

BARDZO PROSZĘ POMÓŻCIE![/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Isiak']Jak wrócę z psem, to założę wątek na miau. Może osoby stamtąd coś zaradzą.[/QUOTE]

Dziękuję Ci!
Niestety mamy totalne przepełnienie, nie mamy ich gdzie upchnąć choć bardzo byśmy chciały. Maluchy są oswojone, 2 czarne i burasek. Nie sprawdzałam płci. Mają max 3 miesiące albo i mniej. Sorki, ale dzisiaj już zdjęć nie dam rady zrobić. Padam z nóg.

Posted

[quote name='Avilia']Pani Basiu, ale my nie mamy w Punkcie gdzie tych blatów przechować, musicie przyjechać z tym tu do nas - do Jankowic.

[COLOR=#FF0000][B]POMOCY!

Ktoś dzisiaj znów podrzucił nam trójkę 3 miesięcznych kociąt, a my nie mamy już ani jednego miejsca! Niestety jeżeli prędko nie zgłoszą się jakiekolwiek DT to będziemy zmuszone oddać maluchy do schronu :( Przecież nie będziemy trójki trzymać w jednym transporterku. Niestety "zalało" nas kociętami, nie mamy już gdzie ich umieścić...

BARDZO PROSZĘ POMÓŻCIE![/B][/COLOR][/QUOTE]

Niech je Klaudia do mnie przywiezie na DT , mam wolna kwarantanne ...

Posted

Watek na miau.pl dzieki Isiak :lol: , bo ja nie miałam wczoraj głowy do tego bo Węgielek napędził mi stresu , szczegóły na jego wątku .
[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=147925&p=9370392#p9370392[/URL]
Kociaki są już u mnie ...

Posted (edited)

[quote name='Justa i zwierzaki']Watek na miau.pl dzieki Isiak :lol: , bo ja nie miałam wczoraj głowy do tego bo Węgielek napędził mi stresu , szczegóły na jego wątku .
[URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=147925&p=9370392#p9370392[/URL]
Kociaki są już u mnie ...[/QUOTE]

Justa :loveu:

Co z Węgielkiem? Zaraz lecę czytać.

edit.
Doczytałam, o matko! To łobuz jaki z tego Węgla naszego :D
Justa musimy kiedyś do Ciebie wpaść z Klaudią i naszym aparatem, pocykamy foty Twoim i naszym podopiecznym takie profesjonal :) Jednak im lepsze foty tym większe zainteresowanie.

Isiak - dzięki za założenie wątku na miau, doślę Ci na maila więcej fot tych naszych łobuzów i jeszcze jednej 2 kociąt których tu nie ma.

Edited by Avilia
Posted

[quote name='Avilia']Justa :loveu:

Co z Węgielkiem? Zaraz lecę czytać.

edit.
Doczytałam, o matko! To łobuz jaki z tego Węgla naszego :D
Justa musimy kiedyś do Ciebie wpaść z Klaudią i naszym aparatem, pocykamy foty Twoim i naszym podopiecznym takie profesjonal :) Jednak im lepsze foty tym większe zainteresowanie.

Isiak - dzięki za założenie wątku na miau, doślę Ci na maila więcej fot tych naszych łobuzów i jeszcze jednej 2 kociąt których tu nie ma.[/QUOTE]
Dziewczyny zapraszam i tak myślę że może najlepiej w którąś sobotę/niedziele bo wtedy Klaudia ma troszkę więcej czasu ... a fotki profesjonalne mogą pomóc w adopcjach i to bardzo bo ludzie sa wzrokowcami, bo te co ja robię sa bardzo słabej jakości bo z komórki :oops: a będziecie miały pełne ręce roboty :diabloti:
Maluszki sa niesamowicie miziaste i mruczące , mam nadzieje że sie znajda dla nich domki , teraz sa na kwarantannie a w przyszłym tyg będę chciała je zaszczepić i założę im watek na miau .

Posted

Dostałam na miau taką informację:

[B]Witaj[/B]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Piszę w sprawie tego ogłoszenia. Może to niewielka pomoc, ale zapraszam do dodania ogłoszenia do portalu[/FONT][/COLOR][URL="http://kociaczek.com.pl/"]http://kociaczek.com.pl[/URL][COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]. Ruszamy właśnie z pozycjonowaniem, reklamą, nowymi funkcjonalnościami i dynamicznym rozwojem, może akurat się uda, kto wie, może warto spróbować, to nic nie kosztuje. Wystarczy szybka, jednorazowa rejestracja i można w pełni korzystać z funkcjonalności serwisu. Odwiedza nas sporo użytkowników, mamy też kanały komunikacji, jak Facebook czy RSS, by jeszcze łatwiej było propagować kocie adopcje. Dla nas każde ogłoszenie jest ważne i każde staramy się jak najlepiej promować.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Warto też zwrócić uwagę na to, że portal jest dedykowany dla kocich adopcji, a co za tym idzie posiada bardzo dobre i dokładne opisy kociaków. Opisy takie pozwalają precyzyjnie wyszukiwać ogłoszenia zawarte w serwisie. Ma to znaczenie szczególnie dla osób poszukujących swojego wymarzonego kociaka.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Pozdrawiam, Rafał.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]P.S. Zapraszamy również do naszego wątku, gdzie opisujemy dość duże możliwości serwisu[/FONT][/COLOR][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146323[/URL][COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande].[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Isiak']Dostałam na miau taką informację:

[B]Witaj[/B]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Piszę w sprawie tego ogłoszenia. Może to niewielka pomoc, ale zapraszam do dodania ogłoszenia do portalu[/FONT][/COLOR][URL="http://kociaczek.com.pl/"]http://kociaczek.com.pl[/URL][COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]. Ruszamy właśnie z pozycjonowaniem, reklamą, nowymi funkcjonalnościami i dynamicznym rozwojem, może akurat się uda, kto wie, może warto spróbować, to nic nie kosztuje. Wystarczy szybka, jednorazowa rejestracja i można w pełni korzystać z funkcjonalności serwisu. Odwiedza nas sporo użytkowników, mamy też kanały komunikacji, jak Facebook czy RSS, by jeszcze łatwiej było propagować kocie adopcje. Dla nas każde ogłoszenie jest ważne i każde staramy się jak najlepiej promować.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Warto też zwrócić uwagę na to, że portal jest dedykowany dla kocich adopcji, a co za tym idzie posiada bardzo dobre i dokładne opisy kociaków. Opisy takie pozwalają precyzyjnie wyszukiwać ogłoszenia zawarte w serwisie. Ma to znaczenie szczególnie dla osób poszukujących swojego wymarzonego kociaka.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]Pozdrawiam, Rafał.[/FONT][/COLOR]

[COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande]P.S. Zapraszamy również do naszego wątku, gdzie opisujemy dość duże możliwości serwisu[/FONT][/COLOR][URL]http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=146323[/URL][COLOR=#323D4F][FONT=Lucida Grande].[/FONT][/COLOR][/QUOTE]

Wydaje mi sie że to szansa na domy dla kociastych ...

Posted

Tylko że tam podają wszystkie szczegółowe dane, aktualne szczepienia, książeczka zdrowia, opis charakteru itp., ja nie mam takiej wiedzy... No i kontakt - jak podam do siebie, to jest bez sensu, bo nic o tych kotkach nie wiem. Do bani jestem, na nic się nie przydam :(
Justa, czy potrzebne Ci obroże przeciwpchelne/przeciwkleszczowe dla kotów? Są takie dwie na bazarku poz.9 - jak chcesz, to kupię dla kociastych:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235423-Akcesoria-TOZ-i-dla-PRZYJACIÓŁ-ZWIERZĄT-na-umierające-kociaki-z-toz-Police-do-26-11[/URL]

Posted

[I]Zerknijcie proszę,bo inaczej będziecie mnie w więzieniu nawiedzać...
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214203-Farcik-i-Bingo-PRZEDSĄDOWE-WEZWANIE-DO-ZAPŁATY-14DNI-NA-UREGULOWANIE!-POMOCY!!!!?p=17587901#post17587901[/url][/I]

Posted

[quote name='Klaudus__'][I]Zerknijcie proszę,bo inaczej będziecie mnie w więzieniu nawiedzać...
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/214203-Farcik-i-Bingo-PRZEDSĄDOWE-WEZWANIE-DO-ZAPŁATY-14DNI-NA-UREGULOWANIE!-POMOCY!!!!?p=17587901#post17587901[/URL][/I][/QUOTE]

[B]
Klaudio jutro dam Wam 50 zł na poczet długu. Więcej nie mogę bo zapłacę za transport stolików. [/B]
Lecznicy nie skomentuję, byłam tam, odbierałam Farcika. Farcik to był pierwszy piesek, po którego pojechałam i tak poznałyśmy się:)
Piesk pomimo pobytu w lecznicy był strasznie zaniedbany. Brudne uszka, niewyczesana, brudna , skołtuniona sierść, łupież....
Bał się wszystkich, szczególnie Pani weterynarz , którą znał. Zawiozłam Pani Teresie obraz "nędzy i rozpaczy...:()
Nie tak chyba lecznica dba o pacjenta, leczenie to nie wszystko.Wet z powołania zadbałby o skórę i uszka i nawet pokazał jak to należy robić.
No cóz.......:(

Posted

Na fotkach jest ok ale ja go wiozłam, miałam tę kupkę nieszczęścia na rękach i wiem jak wyglądał. Faktura z kosmosu, prawie 1800 zł za dwa maluszki, które siedziały w kartonie....Wstyd żeby lecznica była tak nietyczna i groziła wolontariuszce sądem za 200 zł, które "powinna" zapłacić za ratowanie bezdomnych szczeniaków....