Jump to content
Dogomania

Dług w lecznicy 5.900 zł,błagam o pomoc,Osoba od 40 lat pomagajaca zwierzetom teraz sama potrzebuje pomocy.

Recommended Posts

Posted

[quote name='handzia']Ja widziałam się z Krystyną tydzień temu. Jeździłyśmy na interwencję do Barchaczowa. Niestety nie zastałyśmy właściciela i nic nie załatwiłyśmy. Musimy po Świętach pojechać jeszcze raz...
Na trudniejsze interwencje, gdzie trzeba zajrzeć do koni, krów...jeździmy z Krystyną. Ona jest jak burza, kiedy widzi, że coś nie tak dzieje się zwierzętom. Wszędzie zajrzy, wszystko dojrzy, wzywa policję i się nie patyczkuje. Taka osoba to skarb :)
Dowiedziałam się ile psów obecnie karmi, otóż jest ich 15 szt, razem ze swoimi i dochodzącymi. U Krystyny pod płotem stoi wiaderko z karmą, przychodzi bezdomny owczarek, jakiś rudy jeszcze pies, nie pamiętam dokładnie jaki. Ponad to Krystyna chodzi do sąsiadów alkoholików, którzy nie karmią swoich psów :( Do tego jeszcze koty, ja nie wiem jak ona to wszystko ogarnia :(
ja teraz skończyłam bazarek, prześlę Krystynie parę groszy na Święta, żeby sobie dla siebie coś kupiła, może jakieś ciasto upiekła...
Niewiele tego będzie, bo musiałam zapłacić za transport szczeniaka, też od sąsiadów Krystyny, który pojechał do dt do Wawy.[/QUOTE]

Tak,to prawda,Krystyna jest w stanie wiele zalatwic,pomoc zwierzetom,nie tylko kotom i psiakom.
Wszystko co napisalas jest prawda.

Posted

[quote name='mimiś']przelałam 40zł ale nie napisałam nicku -przelew pójdzie 23 więc bedzie wiadomo,ze to ten;)[/QUOTE]
Będę wiedziała o co chodzi i prześlę dalej :) Dziękuję bardzo w imieniu Krystyny :)

Posted

[quote name='DORA1020']Troche zaniedbalam ten watek,przez wlasne problemy.
Nie wiem jak ze stalymi deklaracjami od Livki i Elypsy?[/QUOTE]
To nie ten wątek chyba. Na tamtym drugim pewnie można zapytać, chyba, że ja też już nie pamiętam....

Posted

[quote name='handzia']To nie ten wątek chyba. Na tamtym drugim pewnie można zapytać, chyba, że ja też już nie pamiętam....[/QUOTE]

Ja zalozylam ten watek.a pozniej jeszcze jeden Emilka,nie wiem dlaczego,i teraz sa dwa.

Posted

[quote name='funia']Uważam ,ze powinno się jeden zamknąć bo ja sama mam problem z tym na którym co jest napisane ...a co mówić osoby spoza terenu .[/QUOTE]

też tak uważam i ten się powinno zamknąć dając odnośnik do tamtego, bo tamten jest bardziej aktualny.

Posted (edited)

[quote name='mimiś']przelałam 40zł ale nie napisałam nicku -przelew pójdzie 23 więc bedzie wiadomo,ze to ten;)[/QUOTE]

Teraz już wszytko wiem :)
Wpłynęły pieniążki od Ciebie, dziękujemy bardzo :)

Ps. Miałam pamiętać, ale skleroza to moje drugie imię :oops:

Edited by handzia
Posted

[INDENT] Na tamtym wątku poprosiłam zainteresowane osoby do zajrzenia tutaj :smile:

Podsumuję, jako skarbnik, ile jest na moim koncie:
arim - 20 zł
mimiś - 40 zł
Razem: 60 zł

Przeznaczę jeszcze jakąś, niestety niewielką część z mojego bazarku, bo po drodze wyskoczyły nam cztery szczeniaki z lisiej nory i musimy je utrzymać do czasu znalezienia domków.
[/INDENT]

Posted

[quote name='funia']Uważam ,ze powinno się jeden zamknąć bo ja sama mam problem z tym na którym co jest napisane ...a co mówić osoby spoza terenu .[/QUOTE]

tez tak myślę, podałam wpłatę na tamtym wątku....
podaję tutaj raz jeszcze:

25,- Elypsa za styczeń (23.12.)

Posted

Zacznę od dobrej wiadomości.
Dzięki Bagience dom znalazła podrzucona do Krystyny przed świętami koteczka w ciąży.Chwilę wcześniej Krystyna sama znalazła dom dla 2 kotków podrzuconych do niej.Te trzy kotki miały szczęście , bo były u Krystyny krótko i szybko znalazły nowe domy.W dalszym ciągu prosimy o karmę i leki odrobaczające.Krystyna prosi o transport do Krakowa dla suczki od alkoholika i jej szczeniaków. Znalazła im Dt w Krakowie.Ewentualnie o inne Dt dla nich.
Krystyna dziękuje też za pomoc Bożenie.

Posted

Bagienka z miau wzięła do siebie na leczenie kocurka z zapaleniem oskrzeli podrzuconego Krystynie i po wyleczeniu będzie mu szukała domu.Aby stan stałych kotów Krystyny zgadzał się należy wyadaptować biało-rudą kotkę, która potrzebuje domu. W tym celu zrobiła jej wydarzenie na fb
[url]https://www.facebook.com/events/1408204632755676/1409100029332803/?notif_t=plan_mall_activity[/url]

Posted

[quote name='mari23']tez tak myślę, podałam wpłatę na tamtym wątku....
podaję tutaj raz jeszcze:

25,- Elypsa za styczeń (23.12.)[/QUOTE]

Mari,do zapłaty w Royal Vecie został jeszcze jakiś dług Krystyny;może by te 25zł przeznaczyć na ten cel? Jutro mam tam być,dowiem się ile dokładnie zostało do spłacenia,wg mnie gdzie ok.20zł,ale nie jestem pewna

Posted

[quote name='ala123']Mari,do zapłaty w Royal Vecie został jeszcze jakiś dług Krystyny;może by te 25zł przeznaczyć na ten cel? Jutro mam tam być,dowiem się ile dokładnie zostało do spłacenia,wg mnie gdzie ok.20zł,ale nie jestem pewna[/QUOTE]
Alinko, wiesz ile brakuje do tej faktury? U mnie jest 60 zł dla Krystyny, doślę do Marysi, żeby opłaciła fakturę, resztę przekażę Krystynie.

Posted

[quote name='handzia']Alinko, wiesz ile brakuje do tej faktury? U mnie jest 60 zł dla Krystyny, doślę do Marysi, żeby opłaciła fakturę, resztę przekażę Krystynie.[/QUOTE]

Dzisiaj dr Kuba ma mi powiedzieć ile jeszcze zostało do zapłaty,nie zastałam go wczoraj,dzisiaj dopiero po południu mi oddzwoni.

Posted

Sprawdziłam na tym drugim wątku Krystyny ( został już zamknięty),że Kudłataja wpłaciła 70zł,a do spłaty pozostało 60zł.Ale niech wet jeszcze potwierdzi.

Posted

Aniu,jesli sa jakies pieniadze dla Krystyny to teraz jest promocja karmy w Biedronce,mozna by kupic/do niedzieli/
np.puszka Pegigree 800g za 3.70zl
i sa dobre,ja kupuje swoim zwierzetom/tym na tymczasie i tym dokarmianym/
sa saszetki /dobre/ dla kotow za 0.74zl
a puszki za 1.80zl ,karma sucha 2kg za 14zl i inne
chyba warto skorzystac z promocji

Posted

[quote name='DORA1020']Aniu,jesli sa jakies pieniadze dla Krystyny to teraz jest promocja karmy w Biedronce,mozna by kupic/do niedzieli/
np.puszka Pegigree 800g za 3.70zl
i sa dobre,ja kupuje swoim zwierzetom/tym na tymczasie i tym dokarmianym/
sa saszetki /dobre/ dla kotow za 0.74zl
a puszki za 1.80zl ,karma sucha 2kg za 14zl i inne
chyba warto skorzystac z promocji[/QUOTE]

To bardzo dobre ceny bo w Krakvecie I innych internetowych sklepach puszka 400 g kosztuje ponad 5 zl.

Posted (edited)

[quote name='wiolhelm170']Zacznę od dobrej wiadomości.
Dzięki Bagience dom znalazła podrzucona do Krystyny przed świętami koteczka w ciąży.Chwilę wcześniej Krystyna sama znalazła dom dla 2 kotków podrzuconych do niej.Te trzy kotki miały szczęście , bo były u Krystyny krótko i szybko znalazły nowe domy.W dalszym ciągu prosimy o karmę i leki odrobaczające.Krystyna prosi o transport do Krakowa dla suczki od alkoholika i jej szczeniaków. Znalazła im Dt w Krakowie.Ewentualnie o inne Dt dla nich.
Krystyna dziękuje też za pomoc Bożenie.[/QUOTE]
Kasiu, tak nieśmiało zapytam, czy jakbym zostawiła karmę u funi, ona mieszka na trasie do Zawady, to czy Twój mąż miałby możliwość zabrania jej do Krystyny?
Zaraz podliczę ile mogę przeznaczyć na ten cel.

Ps. Z bazarku zostaje mi 3 zł. Myślalam, ze będzie więcej...dużo kosztowały nas szczeniaki z lisiej nory i 30 zł zapłaciłam za transport szczeniaka od Krystyny do warszawy....
Do tego trzeba nam jeszcze na sedalin, żeby wysterylizować dziką matkę szczeniaków z nory:(
Dziewczyny, czyli [B]mimiś i arim[/B], wpłaciły razem 60 zł. 35 zł wyślę do SHA na opłacenie zaległej faktury, zostaje mi 25 zł. Dodam od siebie jeszcze 25 zł.
Wychodzi mi, że na zakupy przeznaczę 50 zł.

Edited by handzia