Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja pisać nie mogłam bo rycze jak bóbr.  dziś był nasz weterynarz i znał nas, powiedział że gdyby nie nasza determinacja, to już jakiś czas temu by odszedl ale marna to pociecha-przegralismy z raczyskiem. Czekają nas trudne chwile. Ale walczyliśmy do końca...

Posted

Azalka bardzo dobrze: " Azalka to ukochany pies całej rodziny, z każdym dniem robi postępy, jeszcze ciągle wielu rzeczy się boji ale już śpi w swoim legowisku. Nie odstępuje mnie ani na krok, jest grzeczna ale też charakterna. Z moją starą suką wymieniły już poglądy, zęby poszły w ruch o worek z karmą i o dziwo postawiła się Azalka. Teraz już nie wchodzą sobie w drogę."

Posted

Zoranek ma nowotwór kości :( musimy szybko amputować łapę :( qrwa mać taki młody pies :( ostatnio się wszystko pieprzy... ja już nie wiem czy tutaj pisałam, ale pewnie z fb wiecie, że Abi - miniaturka, która była u Marty Tamm (z taką raną na stopce) miała też raka i już nie żyje :( 

Posted

Ula zauważyła, że Zoran kuleje czasem, pojechała z nim na RTG i niestety już nie ma wątpliwości - dziś jeszcze byłam w Katowicach u weta innego i skonsultowałam te zdjęcia - rak kości :( rokowania przy tych rakach są zawsze złe, ale on się póki co czuje dobrze. Możemy zapomnieć o adopcji Zorana zapewne, ale widocznie tak miało być - jest pod naszą opieką przez przypadek/niedogadanie się i widocznie tak miało być bo przynajmniej ma nas... 

3.jpg

4.jpg

generalnie mam dosc, a jak na to samo co chwilę jakiesn owe potrzebujące się pojawiają, oczywiście głównie staruszki :(

Posted

z dobrych wieści - Pele zostaje na stałe u JOAPG (chociaż tu mi trochę szkoda bo fajny tymczas był, ale też Mesia Asi choruje i już i tak by mieli ograniczone możliwości, a Pele jej funduje idealną rehabilitację ruchową tak się polubili :) ), Zenuś zostaje na stałe u Judyty, ale zostaje pod naszą opieką - jest już schorowany i nie będziemy mu szukać domu już - i tak chętnych brak więc szkoda energii tracić; 

u Małgosi H mamy nowego psa - Korek

13248622_1168826396470543_5832935653814713370_o.jpg

u Uli mamy nową suczkę, ale nie mam zdjęcia bo schronisko widzę już usunęło - sznaucerka mini 4 letnia, zadbana, zrzeczona - sympatyczna więc sterylka i do domu, a dziś Cleo ma mieć odwiedziny i w piątek ma jechać do ds

Posted

3mam kciuki za Zorana mimo wszystko - moze się ktoś zakocha... tak na zabój... a jak na zabój to tak pomimo wszystko!

(Edit- jak ja w tej "białej" małpie)

DSC_3276.jpg

Ciesze się z nowych domów stałych :)