Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na tych zdjęciach widać,że Franeczek jest chory,coś mu dolega.On musi być jak najszybciej zdiagnozowany,a więc czekamy.
Ewo może pojedź do Lecznicy i porozmawiaj z dr.bo przez telefon to wiadomo,że jest inna rozmowa jak w realu.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Telefonowała do mnie lekarka , bardzo dokładnie po delikatnej premedykacji zostało obejrzane gardło, przełyk to nie jest ciało obce a nic nowotworowego( narośl) specyficzna budowa anatomiczna spowodowana tez wiekiem, bardzo dokładnie obmacano mu okolice brzucha są wyczuwalne zgrubienia . O 20.oo będzie miał robione usg jamy brzusznej z nadnerczami , i teraz uwaga wyniki badań krwi jak na jego stan i wiek są przyzwoite . Jeszcze raz zatelefonowałam i krok po kroku opowiedziałam historie Franusia w jakich i kiedy okolicznościach trafił do schroniska jak wyglądał, jak było u Figuni ( łapczywe jedzenie,apetyt , biegunka, kable ) no i jak trafił do OS co zaczęło się dziać. u nas tez jadł łapczywie, potem biegunka, a potem te wymioty . Nie wiedza co dokładnie może być przyczyna takiego stanu Frania. Należy brać pod uwagę operacje endoskopowo usunięcie obcego ciała , ale jest i ryzyko i to wcale nie małe bo pies jest wyniszczony i niemłody. a koszt wstępnie 600 zł . poza tym tam mogą już być zmiany albo np. nowotwór . Mam nadzieje , ze wreszcie to się wyjaśni po usg, mam być pod telefonem. I zadano mi pytanie czy jeżeli okaże się ,że operacja czy wyrażamy zgodę zarówno z uwagi na ryzyko jak i cenę. Serduszko osłuchowo bez zmian . Chciałam pojechać powiedzieli mi, że to nie ma sensu. Ewa

Posted

Podsumowując to przełyk jest w porządku, badania krwi też przyzwoite,serducho też nieźle (chociaż nie wierzę by w tym wieku nie było szmerów) , więc czekamy na USG , które ma wyjaśnić czy coś się dzieje w jamie brzusznej.
Jeżeli Franio ma serducho według wetki ok to powinien przeżyć zabieg. Ale jeżeli okaże się ,ze jest rozsiany proces nowotworowy w jamie brzusznej , to czy jest sens go męczyć?
Czy Franio miał badania w kierunku trzustki ?

Posted

Poker napisał(a):
Podsumowując to przełyk jest w porządku, badania krwi też przyzwoite,serducho też nieźle (chociaż nie wierzę by w tym wieku nie było szmerów) , więc czekamy na USG , które ma wyjaśnić czy coś się dzieje w jamie brzusznej.
Jeżeli Franio ma serducho według wetki ok to powinien przeżyć zabieg. Ale jeżeli okaże się ,ze jest rozsiany proces nowotworowy w jamie brzusznej , to czy jest sens go męczyć?
Czy Franio miał badania w kierunku trzustki ?

Poker generalnie to jestem piramidalnie wk......a, serduszko to jedno ,ale on jest b. wyniszczony, była i dzisiaj rozmowa o trzustce. Wiem ,że usg nie zawsze wszystko pokazuje , czekam na telefon. Strasznie wedle mnie to długo trwa , niby super hiper klinika wszystkie bajery, znaczy sie sprzęt diagnostyczny i tak jakoś dla mnie za długo to trwa. Franio od soboty w klinice to nie jest dla niego fajne, kolejni obcy ludzie. E

Posted

A Franio miał robioną całościową biochemię a także hormony.Oni powinni mu zrobić cały profil badań skoro nie wiedzą co mu dolega.Nie można jego wyglądu i zachowania scedować na wiek,ponieważ nawet staruszki inaczej się zachowują.Jego wzrok mnie poraża,absolutnie nie chciałabym wmawiać temu psu choroby ale moim zdaniem na pewno coś mu dolega.

Posted

Bardzo, bardzo mi przykro mam złe wieści i niewiele czasu do namysłu , a więc jest nowotwór wątroby ok 5 cm a do tego to cholerne ciało obce , przedostalo sie do jelit spowodowało częściowa perforacje i zapalenie otrzewnej Franio bardzo cierpi . rokowania jeżeli podjąć się nawet operacji złe do bardzo złych. Weci proponują eutanazje . To najgorsza wiadomość, tak bardzo chciałyśmy tego biedaka uratować a teraz mamy podjąc szybka decyzje ,, nienawidzę takich chwil...

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
Bardzo, bardzo mi przykro mam złe wieści i niewiele czasu do namysłu , a więc jest nowotwór wątroby ok 5 cm a do tego to cholerne ciało obce , przedostalo sie do jelit spowodowało częściowa perforacje i zapalenie otrzewnej Franio bardzo cierpi . rokowania jeżeli podjąć się nawet operacji złe do bardzo złych. Weci proponują eutanazje . To najgorsza wiadomość, tak bardzo chciałyśmy tego biedaka uratować a teraz mamy podjąc szybka decyzje ,, nienawidzę takich chwil...

Oj nie :(
jaka jest szansa na w miare komfortowe życie jeżeli operacja się uda?
Moim skromnym zdaniem - jeżeli po operacji może jeszcze pożyć trochę - ale bez cierpienia i pod opieką Figuni - to warto spróbować - jeżeli nie przeżyje operacji - to jak by sam wybrał - jeżeli przeżyje - to wygrał trochę czasu dla siebie w dobrych warunkach.

Posted

Yorija napisał(a):
Oj nie :(
jaka jest szansa na w miare komfortowe życie jeżeli operacja się uda?
Moim skromnym zdaniem - jeżeli po operacji może jeszcze pożyć trochę - ale bez cierpienia i pod opieką Figuni - to warto spróbować - jeżeli nie przeżyje operacji - to jak by sam wybrał - jeżeli przeżyje - to wygrał trochę czasu dla siebie w dobrych warunkach.

Czy TY umiesz czytać ON BARDZO CIERPI ma zapalenie otrzewnej i perforacje jelit na miłość boska plus wielkiego guza i jest wyniszczony

Posted

ja glosu nie zabiore. ja sie nie znam na leczeniu. nie mialam nigdy tak chorego psa, ani czlowieka. mi nikt nigdy nie umarl. nie zabiore glosu. przepraszam.
inni juz sa, madrzejsi, myslcie.
10 minut czekania na decyzje nic nie zmieni. warto obgadac to dokladnie.

bardzo bym chciala by udalo sie operowac i choc troche pozyl godnie i normalnie i szczesliwy u Figuni.

Posted

[quote name='kora78']ja glosu nie zabiore. ja sie nie znam na leczeniu. nie mialam nigdy tak chorego psa, ani czlowieka. mi nikt nigdy nie umarl. nie zabiore glosu. przepraszam.
inni juz sa, madrzejsi, myslcie.
10 minut czekania na decyzje nic nie zmieni. warto obgadac to dokladnie.

bardzo bym chciala by udalo sie operowac i choc troche pozyl godnie i normalnie i szczesliwy u Figuni.

Lekarka powiedziala, ze Franus bardo cierpi
, ma perforacje jelit, tak wiec super gdyby jednak podejmowanie decyzji nie zamienilo sie w nocna debate - tel jest podany, czekamy /Agnieszka

Posted

tu nie ma czasu !!! Czekaja na decyzję gdyby była nadzieja, nie wahałybyśmy się podjąć ryzyka lubicie eksperymentować ???!!! KONIEC tej dyskusji dla mnie nie jesteście odpowiedzialne i empatyczne. Cytuję słowa lekarki Franio bardzo cierpi leki przeciwbólowe niewiele pomagają. Tak tu się liczy każda minuta . a nie dywagacje nocne . PIES JEST WYNISZCZONY co chcecie zrobić z 5 cm nowotworem ? możecie sobie pisać i mówić do woli . Poproszę lekarzy o pełny dokładny opis . Ewa

Posted

Proszę o natychmiastowy telefon do kliniki 602 771 209 lub 22 822 09 09 bo czekają na decyzje , my się wycofujemy , nie firmujemy takich zachowań . Proszę powiadomić klinikę kto teraz jest odpowiedzialny za Frania i decyzyjny . Ewa

Posted

Ostatnia Szansa wiem ze puszzcaja nerwy ale jestes nie fair teraz.
Sama pytasz sie co inni mysla wiec mowimy ci, ze chcemy podjac sie operacji. Negujesz to wiec po co wogole pytasz skoro zadecydowalas.

Ta sytuacja jest dziecinna teraz!

Kora zadzwon prosze do tej pani i dowiedz sie dokladnie co sie dzieje i jak to wyglada. Napisz prosze na watku ja tu caly zcas bede, ok?

Posted

[quote name='kizimizi']Ostatnia Szansa wiem ze puszzcaja nerwy ale jestes nie fair teraz.
Sama pytasz sie co inni mysla wiec mowimy ci, ze chcemy podjac sie operacji. Negujesz to wiec po co wogole pytasz skoro zadecydowalas.

Ta sytuacja jest dziecinna teraz!

Kora zadzwon prosze do tej pani i dowiedz sie dokladnie co sie dzieje i jak to wyglada. Napisz prosze na watku ja tu caly zcas bede, ok?

A ile razy mozna do jasnej cholery prosic o telefon do nas????
Nie kazdy zyje w internecie - macie milion pytan, to zadzwoncie do kliniki, skoro telefon do nas jest za trudny do wykonania. /Agnieszka