marta0731 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Niestety tego biednego ryjka już nie ma z nami Franiu .............. :(:(:( Quote
margoth137 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 do zobaczenia Franiu, kochane serduszko....:( Quote
marta0731 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Franio odszedł wczoraj w nocy............... Jedyne co mnie pociesza - że już nie cierpi....................... Quote
natalka9860 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Franiu:( :( :(:(:(:(:(:(:(:(:(:( łzy same lecą...... już wszystko przepadło, nie ma ciebie.... moim zdanieM KIZIMIZI ma rację, ale mleko się rozlało..... Quote
marta0731 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Kizi zmień tytuł :( Rozmawiałam z Ewą z OS, dałam swojego @, wyśle mi rachunek i opis pobytu Frania w lecznicy napisany przez weta Ogólnie niesmak po tej lecznicy zostanie, nie zajęli się tak jak powinni, bo to był nagły przypadek, a trwał u nich kilka dni :( choć wymagał natychmiastowego działania Nie będę się nad tym rozpisywać, emocji niepożądanych dość na tym wątku. Ocenicie wszyscy po swojemu jak wkleję, a dziś nie dzień na takie "sprawy" dziś pomyślcie o Franiu [*]:candle: Śpij spokojnie Piesku...................... Quote
paula_t Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Żegnaj Franiu [*] Biegaj szczęśliwy za TM :( Quote
natalka9860 Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 ja cały czas myślę, nawet na korepetycjach nie byłam w stanie się skupić:( śpij piesku:( "Pewna część mnie odeszła razem z Tobą i już nigdy do mnie nie wróci.. ":( Quote
wykrywka Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 marta0731 napisał(a):Franio odszedł wczoraj w nocy............... Jedyne co mnie pociesza - że już nie cierpi....................... Bardzo, ... bardzo przykro :-(. Franiu - zapalam ci wirtualną świeczkę Quote
Kryzia Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Parszywy los miał swój scenariusz. Smutne to bardzo. Quote
ostatniaszansa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 [quote name='kizimizi']dzieki. Ja osobiscie uwazam, ze sekcja powinna byc zrobiona bo strasznie niejasne sie to zrobilo. Nie wiem, moze to kabel Figuni go uszkodzil, nie chcialam nikogo obwiniac ale prawda jest taka, ze tez niewiele to zmieni teraz. Franiu odchodzi sam, odszedl juz moze .... Ostatnia Szansa z zebranych deklaracji chcemy pokryc koszt leczenie Franka. 10 października na maila marta0731 zostały wysłane scany ; opis wszystkich badań i przebieg leczenia szczegółowo rozpisane z ceną za poszczególne badania/leczenie oraz faktura opiewająca na kwotę 716 zł . Nie musimy, ale z uwagi na Frania li tylko Fundacja Ostatnia Szansa zobowiązuje się do częściowego pokrycia tychże kosztów w kwocie 150 zł - przekazane podczas rozmowy telefonicznej z marta0731. dodam, żę fundacja Os pokryła część kosztów badań Frania we Wrocławiu Panie kora78 i kizimizi założycielki wątku organizują zbiórkę na leczenie ewentualne dt czy transport dla Frania , zobowiązują się pokryć koszty, dodam,że transport na siebie wzięła Fundacja OS w całości -500 zł. Na co wyraźnie wskazują posty beataczl jak i kizimizi . Do dzisiaj ani złotówka NIE WPŁYNĘŁA. Była zbiórka na dogo, były deklaracje i zobowiązania. Fundacja OS odczekała , grzecznie, cierpliwie . My nie zwlekamy z naszymi zobowiązaniami , płacimy wszystko terminowo. Fundacja pokryła koszty leczenia w klinice . Dziwne też wydaje się , ze marta0703 nie zamieszcza w/w scanów ... Żądamy rozliczenia się z naszą Fundacja z kosztów leczenia Frania ze zbiórki jaką rzekomo w/w Panie poczyniły na rzecz tego biednego schorowanego staruszka Frania. Wszelkie sugestie, wręcz pomówienia Fundacji OS , mogą znaleźć swój finał.. jesteśmy po konsultacji z naszym (OS) adwokatem. W przypadku dalszej zwłoki w/w sprawie poczynimy stosowne kroki . Ewa Wiśniewska Prezes Zarządu Fundacji Ostatnia Szansa Quote
joaaa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Może najpierw zanim coś się pisze, warto sprawdzić kiedy marta logowała się na dogo. ;) Ja popatrzyłam i było to 10 października, więc widocznie nie mogła do tej pory tego wstawić. Oczywiście, być może powinna powiedzieć, ze nie wstawi od razu, ale może coś wydarzyło sie nieprzewidzianego. Oczywiście rozliczenie powinno być zrobione zgodnie z ustaleniami, ale trochę pojechałaś. Nie wiem, czy najpierw próbowałaś wyjaśnić sytuacje innymi sposobami, może warto było zanim sugerujesz jakieś nieuczciwości. Dodam, że nie znam żadnej z dziewczyn osobiście, ale takie mam wnioski patrząc z boku. A prawdę mówiąc żadnych oskarżeń wobec OS nie widziałam. Trochę może wyluzujcie. ;) Quote
maja602 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Myślę, że osoby, które zbierały pieniądze na leczenie Franusia odezwą się. Pisały, że Franuś ma jakąś kwotę uzbieraną. Resztę, myślę, że wspólnymi siłamy dozbieramy. Nie znam ani osób, które zakładały wątek, nie znam osób z OS ale jako osoba, która wspomogła i może jeszcze wspomoże Franusia chciałabym znać szczegóły rachunku wystawionego przez klinikę. Co składa się na 716zł.? Co zrobiono w klinice dla Franusia za te pieniądze? Quote
ostatniaszansa Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 (edited) maja602 napisał(a):Myślę, że osoby, które zbierały pieniądze na leczenie Franusia odezwą się. Pisały, że Franuś ma jakąś kwotę uzbieraną. Resztę, myślę, że wspólnymi siłamy dozbieramy. Nie znam ani osób, które zakładały wątek, nie znam osób z OS ale jako osoba, która wspomogła i może jeszcze wspomoże Franusia chciałabym znać szczegóły rachunku wystawionego przez klinikę. Co składa się na 716zł.? Co zrobiono w klinice dla Franusia za te pieniądze? Rachunek zostal wyslany kilka dni temu do Marta0703, tam jest caly opis leczenia, nie umiem wstawic go na dogo. Rachunek zostal przez nas od razu oplacony, podobno ze wzrotem mialo nie byc problemu i zapadla martwa cisza ... a pojawialy sie glosy oburzenia jak pytalysmy kto pokryje koszty - jak widac, slusznie pytalysmy. /Agnieszka P.S. w duzym skrócie ; badania krwi, jonogram, badania rtg x 2 , badania usg, kroplówki , doba hotelikowania oraz eutanazja Edited October 14, 2012 by ostatniaszansa uzupełnienie Quote
Szarotka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Ja sie tez deklarowalam, ze pomoge, wiec wplace jak sie sytuacja wyjasni, tzn. jak sie pojawi osoba rozliczajaca deklaracje. Quote
Yorija Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 OS - "martwa cisza" zapadła bo być może wszyscy, którzy deklarowali pomoc czekają właśnie na te informacje. Jakie koszty, jaka jest suma i ile jeszcze brakuje. Jak tylko się te informacje pozbiera ja również dołożę coś. Mam nadzieję, że się wszystko wyjaśni. Jeżeli macie kontakt na założycielkę wątku zadzwońcie i dowiedzcie się dlaczego nie zalogowałą się dotąd na wątku i nie zamieściła skanów. Quote
Ingrid44 Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Prosze niech skarbnik napisze ile mamy a ile brakuje . Ja tez obiecalam sie dolozyc . Trzeba rozliczyc sie z OS ,oni przeciez maja 300 pieskow na utrzymaniu. Quote
maja602 Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Ile kosztuje doba pobytu psa w tej klinice? Zbieram takie informacje, dla własnej wiadomości. Quote
ostatniaszansa Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 odpowiem wieczorem zerkając na wyszczególnienia w opisach. .Ewa Quote
kizimizi Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 Ostatnia Szansa co masz na mysli, ze ani zlotowka nie wplynela? Beata wyslala ci przeciez jakies pieniadze. 700zl za ostatnie leczenie Franka zostanie wam wyslane jak zobaczymy faktury, jak widac Marta ich jeszcze nie dodala. Quote
ostatniaszansa Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 kizimizi napisał(a):Ostatnia Szansa co masz na mysli, ze ani zlotowka nie wplynela? Beata wyslala ci przeciez jakies pieniadze. 700zl za ostatnie leczenie Franka zostanie wam wyslane jak zobaczymy faktury, jak widac Marta ich jeszcze nie dodala. Podaj maila na pw to Ci przeslemy skany i opis leczenie Frania, skoro Marta ich nie dodaje. /Agnieszka Quote
kizimizi Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 ok. sprawdzilam z postami Beaty, na koncie Franka jest 428zl zostalo przelane 110zl za badnaie we Wrocku na konto Figuni. OS brala na siebie transport. Wiec ... z faktur na 700 iles zloty 150zl pokrywa OS a reszte my. Os wyslijcie mi te zdjecia bo Marta ich jeszcze pewnie tydzien nie doda. meil: [email protected] Quote
kizimizi Posted October 15, 2012 Author Posted October 15, 2012 ................................................ Quote
Recommended Posts