joanka40 Posted December 15, 2014 Posted December 15, 2014 klikasz cytuj i Enter (czasem trzeba 2x enter kliknąć), bo inaczej kursor ci wskoczy w cytowany tekst, no i kasujesz to czego nie chcesz a jeśli chcesz mieć idealnie to robisz to wszystko 'na podglądzie ' tzn w ramce nad postem klikasz lewą górna ikonkę i wtedy działasz widząc co robisz :) Melduję, że przyjęłam do wiadomości - idealnie - na podglądzie :) Idę trenować. Odmeldowuję się :) Podpis: Przyszły miszcz cytowania. 1 Quote
Maruda666 Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 No i wyszedł mi cytat mieszany, zacytowałam samą siebie i dodatkowo popełniłam plagiat przypisując sobie tekst Danusi.Idę stąd, bo zaśmiecam tylko wątek.Idę zaśmiecać Siuśkotowy i tam osiągnę mistrzostwo w cytowaniu :) Jesteś rewelacyjna :) :)Lecę do Luśkota zobaczyć postępy w cytowaniu :) Quote
Maruda666 Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 klikasz cytuj i Enter (czasem trzeba 2x enter kliknąć), bo inaczej kursor ci wskoczy w cytowany tekst, no i kasujesz to czego nie chcesz a jeśli chcesz mieć idealnie to robisz to wszystko 'na podglądzie ' tzn w ramce nad postem klikasz lewą górna ikonkę i wtedy działasz widząc co robisz :) To chyba zależy od przeglądarki - u mnie enter nie jest potrzebny. I bez podglądu widzę co mam - dziwne to dogo ( na podglądzie nie mogę korzystać z emotek :( ). Quote
Maruda666 Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 Właśnie dałam kotom kolację - ładnie jedzą, po dwie sztuki przy miseczkach a z góry na szafce, przy swojej misce pilnuje porządku Szeryf. Stanęłam w drzwiach zapatrzona na taką zgodę, zdziwiona tym, że nawet Kota je w sąsiedztwie Marudy :) - Kota mimo że jest u nas już całe lata nadal ma nawyki z meliny - porywa kawał jedzenia i ucieka. I złapałam się na tym, że zostawiłam im zapalone światło , chyba żeby dobrze widziały do misek :) Koty ostatnio, chyba jak wszyscy, więcej śpią. Na dwór wychodzi głównie Maruda - jej wrzasków pod drzwiami nie da się wytrzymać, trzeba z nią zejść. Głupie numery za to zaczęła robić Kropa - siada pod drzwiami wpatrzona w klamkę, w końcu z nią wychodzę, bo mi jej szkoda. Chętnie zbiega po schodach na sam dół ... i tam zwrot, wraca do domu. Na niej jakoś to drugie piętro nie robi wrażenia, traktuje to jako przebieżkę, a ja mam dość :pissed: Quote
Mysza2 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Kropa - siada pod drzwiami wpatrzona w klamkę, w końcu z nią wychodzę, bo mi jej szkoda. Chętnie zbiega po schodach na sam dół ... i tam zwrot, wraca do domu. Na niej jakoś to drugie piętro nie robi wrażenia, traktuje to jako przebieżkę, a ja mam dość :pissed: Bo ty masz tylko 2 łapy, a ona 4 :):) Quote
Maruda666 Posted December 16, 2014 Author Posted December 16, 2014 Bo ty masz tylko 2 łapy, a ona 4 :):) No i nie da się ukryć, że jest trochę młodsza ;) Quote
joanka40 Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Jesteś rewelacyjna :) :) Lecę do Luśkota zobaczyć postępy w cytowaniu :) No i się wydało.. Polazłam na wątek Siuśkota, ale oczywiście nie ćwiczyłam cytowania tylko zaczęłam głupoty wypisywać. No wstyd jak nie wiem co. Widzisz Danusiu, jak ja się garnę do nałki :) Cytat w całości umiem zmieścić i pomarzyć sobie lubię jak chlejemy z kotami grzańce, ale z nałką to jusz mi nie po drodze. Jeno wstyd palący po zdemaskowaniu mojego niełóctwa chyba mnie zmotywuje do ćwiczeń w cytowaniu. Podpis: Niedoszły jeszcze miszcz cytowania. Quote
Maruda666 Posted December 17, 2014 Author Posted December 17, 2014 Nic by się nie wydało, gdybyś nie napisała ;) Ja milczę jak grób :) Asiu cytując, to zanim napiszesz swoją kwestię, po prostu zmień co potrzebujesz w cytacie. Quote
joanka40 Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Asiu cytując, to zanim napiszesz swoją kwestię, po prostu zmień co potrzebujesz w cytacie. Próba miszczowska. Zobaczymy jak wyjdzie :nerwy: Quote
joanka40 Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Coś zmieniłaś ? Danusiu udało mi się wykasować pierwszą część Twojej wypowiedzi: "Nic by się nie wydało, gdybyś nie napisała ;) Ja milczę jak grób :)" i nie popełniłam plagiatu, przypisując sobie Twoje słowa. No to już teraz chyba będzie dobrze. Miszcz cytowania profesjonalnego :) Quote
Maruda666 Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Ale jestem spostrzegawcza ;) Quote
joanka40 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ale jestem spostrzegawcza ;) To nic, nie przejmuj się. Policz sobie ile dni uczyłam się cytować, to od razu Ci się humor poprawi :) Quote
joanka40 Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Ponieważ jutro będę sporo sprzątać, dlatego już dzisiaj: składam Wszystkim tu Ludziskom życzenia zdrowia i wszelkiej pomyślności na te Święta: Quote
Martika&Aischa Posted December 22, 2014 Posted December 22, 2014 Radosnych oraz Cudownych Świąt :) ciocie kochane wypocznijcie w te Święta :) Quote
Maruda666 Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 Dziękuję za życzenia :) Wszystkim odwiedzającym ten wątek, życzę spokojnych, rodzinnych świąt i oby nasi podopieczni szybko znajdowali domki. A tak ogólniej, obyśmy wszyscy lepsi byli :( To nowi lokatorzy mojej łazienki : to bardziej skośnookie dziabnęło mnie w palec, do tego wycieka z niego rzadka kupa :( widać na zdjęciu, że czysty to on nie jest :( Quote
joanka40 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Heloł, skośnooki sroluchu. Masz być grzeczny i miły, bo inaczej nie zostawimy na tobie suchej nitki, a jak nie rozumiesz co to znaczy, to powiem wprost: obrobimy ci tyłek na ogólnopolskim forum. My kąsamy intelektualistycznie cokolwiek to znaczy, ale przynajmniej brzmi poważnie :) 1 Quote
joanka40 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 I nie zajmuj się rozróbą, tylko się umyj. Wyliż się tu i tam...rozumiesz chyba co mam na myśli ? A najbardziej wyliż się tam. To rozkaz ! Quote
Maruda666 Posted December 23, 2014 Author Posted December 23, 2014 I znów się uśmiałam :) Nie wiem, czy sam da radę się domyć. Na razie czekam do jutra, podcieralam go na wilgotno. Jutro, o ile się już zatrzyma, spróbuję go wsadzić do miski ( przy poprzedniej próbie po przyjeździe do nas, było to nieszczęsne dziabnięcie). Na razie są na papce ryżowo-kurczkowo-marchwiowej i Nifuroksazidzie, wygląda na to, że jest od kilku godzin lepiej. Wczoraj wytępiliśmy tasiemca :) Quote
Martika&Aischa Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 I znów się uśmiałam :) Nie wiem, czy sam da radę się domyć. Na razie czekam do jutra, podcieralam go na wilgotno. Jutro, o ile się już zatrzyma, spróbuję go wsadzić do miski ( przy poprzedniej próbie po przyjeździe do nas, było to nieszczęsne dziabnięcie). Na razie są na papce ryżowo-kurczkowo-marchwiowej i Nifuroksazidzie, wygląda na to, że jest od kilku godzin lepiej. Wczoraj wytępiliśmy tasiemca :) I oby tak dalej :) a maluszki są rozkoszne :) Quote
Mysza2 Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt dla Was wszystkich, dla Waszych rodzin i podopiecznych. I tak by się chciało, żeby były też radosne dla tych wszystkich porzuconych biedaków. Quote
Maruda666 Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Z życzeniami świątecznymi się spóźniłam, to na Nowy Rok z wyprzedzeniem :) Myszko, Marticzko, Asieńko, Maćku i wszystkim którzy tu zaglądają i nie zaglądają a zwierzaki kochają: Quote
Maruda666 Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 Witam wszystkich w nowym roku :) Cała nasza siódemka macha do Was łapkami ;) Niestety dwa dzikuski nie są skore do machania - zabunkrowały się u Sonki pod łóżkiem i koniec. Mniejszy wprawdzie wychodzi ostrożnie, nawet daje się wygłaskać, ale ten większy wychyla nosa spod łóżka tylko jak nikogo nie ma w pokoju. Zaczynam pomału wprowadzać tam nasze koty, ale pierwszy jest Guć, który akurat póki co nie powinien mieć za bardzo kontaktu z maluchami - smarczy jak dzik, od kilku dni jest na antybiotyku. Nowych zdjęć maluszków nie będzie, póki nie wyjdą . Starsza część stada bez zmian :) Quote
Beat2010 Posted January 9, 2015 Posted January 9, 2015 zajrzałam w Nowy Roku :) pozdrawiam wszystkie koty, nawet te spod łóżka Quote
Maruda666 Posted January 9, 2015 Author Posted January 9, 2015 zajrzałam w Nowy Roku :) pozdrawiam wszystkie koty, nawet te spod łóżka Wszystkie dziękują :) Maluch mniejszy lata już okresowo po mieszkaniu, większy niestety bez zmian :( - siedzi pod łóżkiem. Mój paznokieć do połowy granatowy i pewnie tak zostanie póki nie odrośnie. Nie sądziłam, że taki maluch ma taką mocną szczękę. Ale mu wybaczyłam :) Guć kończy dzisiaj antybiotyk. Przy okazji wizyty u weta wzięłam dla niego nową suchą karmę - za 400g dałam 45zł ( dalej nie mam emotek, było by tu zgrzytanie zębami ). Gucio zjada niechętnie, po kilka pestek, ale wczorajszy urobek był już całkiem sensowny. Niestety moje dwa największe spaślaki ( Cinka i Maruda) wyraźnie w karmie zasmakowały - nieźle się gimnastykujemy w obronie Guciego jadła ;) Quote
Recommended Posts