Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gucio dziękuje :)

Narzekam na Gucia, a sama mam sklerozę.  Wieczorem złapałyśmy  Guciowy mocz. Od rana chodziło za mną, że coś miałam zrobić -  już wiem co  to było - podrzucić go do laboratorium  :madgo:

Posted

To znaczy, że mocz nie trafił do lecznicy, tak ?

Został w domu ?

No cóż, mnie też się zdarzają takie epizodziki.

Dla mnie takie sytuacje są jak wisienka na torcie.

Działają na mnie rozśmieszająco, ot cały urok życia normalnego człowieka, taki urok najfajniejszy, bo z przymrużeniem oka.

Posted

To znaczy, że mocz nie trafił do lecznicy, tak ?

Został w domu ?

No cóż, mnie też się zdarzają takie epizodziki.

Dla mnie takie sytuacje są jak wisienka na torcie.

Działają na mnie rozśmieszająco, ot cały urok życia normalnego człowieka, taki urok najfajniejszy, bo z przymrużeniem oka.

Dokładnie - mocz nabiera  mocy w lodówce.  Wisienką na torcie bym go nie nazwała, ale reszta się zgadza :)

Posted

Dokładnie - mocz nabiera  mocy w lodówce.  Wisienką na torcie bym go nie nazwała, ale reszta się zgadza :)

Tak, lodówka to dobre miejsce, nie ma lepszego.

A odnośnie przechowywania różnych rzeczy w lodówce.

Ja jestem także fanką świnek morskich.

Na przestrzeni ostatnich 6 lat miałam trzy.

Została nam jedna, ale koty ją szykanowały i obecnie świnka jest u mojej Rodzinki.

Wszystkie zwierzaki chowamy na działce, jak przyjdzie kres ich życia.

Ale jedna ze świnek zmarła u mnie w domu.

I gdzie świnka leżała do momentu wyjazdu na działkę ?

Posted

Ja niestety nie mam działki. Jakby co, to dopiero będę się rozglądać za jakimś miejscem dla Gucia. A póki co,  w razie czego też chyba spocznie w zamrażalce :(

Takie chore egzemplarze często są niezniszczalne, więc bądźmy dobrej  myśli, że i Gucior zalicza się do kategorii niezniszczalnych.

Moja świnka żyła 7,5 roku, czyli jak na świnkę sporo.

Dostała wylewu i ją sparaliżowało.

Po wylewie żyła jeszcze pół roku, nie chodziła, ale wiadomo świnka mieszkała w klatce, więc sobie leżała raz na jednym, raz na drugim boku.

A kiedyś sobie po prostu usnęła...

Posted

E ,tam ,Gucio jeszcze ma pożyć dłuuuugo,bo jakby mogło być inaczej :kociak:

Różo, oby nam żył jak najdłużej Sonka twierdzi, że Guć jest nieśmiertelny:) Tylko Guciek ma już swoje latka :(

Asiu, to mialaś świnkę rekordzistkę :)

Posted

Muszę  odreagować - przedstawiam nasze stłamszone, pogryzione przez psy i rozjechane przez samochody koty.

Chciałam wczoraj wstawić fotki, ale zabrało   mi internet. Może teraz się uda?

Nasza księżniczka  na ziarnku grochu :)  -  Ciniuta

b0c8d26b527c.jpg

Światło świeci w oczy - znalazłam na to sposób.

812ea3b3ab7e.jpg

Warczy czy ziewa? - co do intencji Małej Koty zawsze mam wątpliwości :)

45abbf9ddd95.jpg

Te kawałki wystające spod łóżka, to Maruda.

be37a250fb81.jpg[/url]

Portret Lolka

e9541d077d84.jpg

Posted

A teraz Gucia -

tutaj  latem, wyglądał jeszcze nieźle

c682e965b514.jpg

Aktualne -  Guć zawsze godny. Wydawało mi się, że wygląda dużo gorzej, ale patrząc na zdjęcia nie jest żźe :)

e562512e2fa3.jpg

e0ccc1f0273a.jpg

Takie mam śliczne oczęta :)

b70a102e5140.jpg

Kropa szykuje się do remontu

f6a322de5752.jpg

Posted

Zastanawiałam się dzisiaj nad naszymi kotami i chyba one nie są całkiem normalne ;)  Z siódemki kociatych cztery  nie tkną mięsa - surowego, czy to gotowanego, nic a nic.  

Ciniuta  interesuje się głównie ciemną stroną rzeczywistości - nie lata  za zabawką na sznurku, tylko  za jej cieniem,  atakuje  poruszająy się cień  kota czy czlowieka.  Marudy nie  można wyprzedzić na schodach, bo siada i czeka żeby ją brać na ręce. Szeryf  leje każdego kota, który się przed niego wysforuje wracając po schodach, ale do bramy wbiega ostatni. I to muszę zamknąć drzwi i czekać kilkadziesiąt sekund na szanownego pana. 

Czy to jest normalne? 

Posted

No, koty normalne nie są.

Każdy coś ma nie tak: albo jakąś  fobię, albo natręctwa,albo szajbiozę.

A już najlepsze jest to, co Ty też zaobserwowałaś.

Patrzysz, leci kot - no to otwierasz drzwi, żeby wszedł, a on się zatrzymuje...

Wołasz kici, kici - debil udaje, że człowieka nie zna i, że jakiś molestator go zaczepia...

Ale jak się schowasz za otwarte drzwi i udajesz, że Cię nie ma, to KOT LEZIE ...

No i wtedy wypadałoby mu tuż przed ryjem zamknąć drzwi.

Ale najczęściej człowiek zaczyna się obawiać, że jest obserwowany przez sąsiadów /sikających jak nic ze śmiechu/, no i wpuszcza palanta.

Oj muszę się pohamowywać, żeby nie złapać takiego złośliwca za ucho i mu go nie odgryźć.

• Upvote 1
Posted

Asia :)  zacznij spisywać swoje wypowiedzi i wydaj to. Moja cała rodzina wyje ze śmiechu.  

( jak nie, to może ja się tym zajmę, a Ty mi potem odpalisz tak z 10 % ? )

Danusiu, opowieści o kotach i kocich głupotach, są najczęściej zrozumiałe przez grono osób posiadających zwierzęta, a  w szczególności posiadających koty.

W pewnym sensie posługujemy się naszym środowiskowym slangiem.

Więc najlepsze i najwdzięczniejsze grono odbiorców znajduje się chyba właśnie tu, na dogo.

No i pewnie na Miau, ale tam jakoś nie zakotwiczyłyśmy :).

Choć jest tam taki wątek, mojej koleżanki Anieli - "Rokokowe Kokoty idą na diety", co  to mnie rozwala śmiechem.

Dziękuje Kochane Dziewczyny za komplement, to bardzo miłe.

Jednak Wy też potraficie / Marudka i Sonek/ dać czadu i "do wiwatu" w  Waszych postach, więc może wydamy wspólnie: "Kocie opowieści i inne sprośne treści" ?

Posted

Zyski po połowie;) ?

Nasz Guciek jest po pobraniu krwi - wczoraj była z nim Sonka. Miałam dzwonić o wyniki, ale coś nasz wet chyba zajęty bo nie odbiera - myślę, że jakby było bardzo źle, dał by znać. Pobieranie wyglądało jak zwykle u Gucia ciekawie - wkłucie w pierwszą żyłkę, kap, kap,  tak co pół minuty. Guciek zasnął, Sonka też już przysypiała. Kolejna żyłka... i to samo. W końcu nałapali :) Igła z żyły i z Gucia trysnęło jak z fontanny  :niewiem:  Nie wiem, czy on ma te naczynia może już tak miażdżycowo zmienione,  trafia się w jakąś blaszkę? Czy koty miewają miażdżycę ?

Posted

Danusiu, ja nie mam pojęcia, czy koty miewają miażdżycę, ale pewnie może się zdarzyć, że miewają.

Dziewczyny, jak już te zyski będziemy miały, z tej książki i podzielimy je ładnie, to Guciowi wymienimy całą instalację krwionośną.

Fontannę też mu kupimy.

A za skorodowane blaszki kupimy se trzy  flaszki.

I wtedy napiszemy kolejną książkę...

Posted

Jak te flaszki obalimy, to i dwie książki stworzymy  :happy1:

Znikam na kilka dni i chyba nie będę miała dostępu do kompa. Jadę na Śląsk - mijając Gliwice będę machać w kierunku Dąbrowy :)

Posted

Jak te flaszki obalimy, to i dwie książki stworzymy  :happy1:

Znikam na kilka dni i chyba nie będę miała dostępu do kompa. Jadę na Śląsk - mijając Gliwice będę machać w kierunku Dąbrowy :)

Danusiu, trzeba było , nie machać, tylko zadzwonić i się zameldować :)

Posted

Eluś, to był taki  krótki wypad, jak to o tej porze roku bywa związany raczej z grobami .  

Muszę zrobić takie pozowane  boczne zdjęcie Szeryfa :) - bydle znów zaczęło łazić po samochodach. Na szczęście trafiło na sensownego sąsiada - Szeryf wychodzi od wczoraj  po zmroku , jak już maski samochodów  nie są nagrzane od słońca. A żona sąsiada określiła go krótko - ,, a to ten łapserdak z kołami na brzuchu" :) - Szercio ma na bokach takie śmieszne zawijasy.