Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 828
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kalina5648;19698869]Och śliczna ta psinka

Śliczna to jedno, a do tego bardzo grzeczna, dzięki Kalina za odwiedziny:lol:

[quote name='kolejna kobietka']tyle sie nasiedziala w tym schronie w tej strasznej klatce, to teraz pewnie chce to nadrobic, biedulka kochana :sad: dobranoc! :kiss_2:

Oj tak, Nutka na dworze próbuje biegać, tak śmiesznie jak konik, Dobrej Nocy

Posted

[quote name='Gabi79']U Nutki wszystko ok. Jutro na 17.20 idziemy do weta na ogólny przegląd, dowiem się też o cenę sterylki.
W poniedziałek na wieczornym spacerze Nucia pociągnęła w stronę krzaków i szczekała na jeża.
Nie chciała stamtąd odejść.
Na spacerach osiedlowi psiarze zachwycają się Nutką, opowiadam ludziom jej historię.
Zauważyłam, że niektórzy nie widzą w tym nic smutnego, że Nutka tyle lat przesiedziała w schronie.
Chyba niektórym się wydaje, że schronisko to to samo co dom, bo jedna pani mnie zapytała, po co ją stamtąd brałam????????
I to w dodatku z tak daleka?????? Bez komentarza.............
Po prostu ciemnogród i tyle:-x

Acha, doszła w pn książeczka Nutki - Toyota dzięki.

I mam w związku z tym pytanie, może Toyota będzie znała odpowiedź.
Pierwszee wpisy na temat szczepień są z maja 2009r. czyli sprzed trzech lat, a Nutka podobno była w schronie 6?
Czy przez pierwsze 3 lata nie była szczepiona, czy może w papierach w schronisku był jakiś błąd??????????
Spytajcie w sterylkowej skarbonce o pomoc w opłaceniu sterylki. Nutka jest przecież bezdomniakiem na dt.
Zbieram fanty na bazarek dla Nutki. Ciotki kto go zrobi?????????????

Posted

[quote name='ewu']Spytajcie w sterylkowej skarbonce o pomoc w opłaceniu sterylki. Nutka jest przecież bezdomniakiem na dt.
Zbieram fanty na bazarek dla Nutki. Ciotki kto go zrobi?????????????

Jutro dokładnie poczytam jak to jest z tą skarbonką:lol:
Ja już prosiłam naszą kochaną Myszkę2 o bazarek dla Nutki, jak zwykle nie odmówiła:lol:
Tyle, że Myszka jest zawalona bazarkami więc musimy poczekać.
Jeśli jakaś inna cioteczka była by chętna w ttym temacie, to baaaaaaaaaaardzo prosimy

Posted

[quote name='Gabi79']Kochane cioteczki!!!!!!!!!!!

Jesteśmy po wizycie u weta.
Nutka dzielnie jechała autobusem w ramionach Tz-a
W lecznicy wcale się nie bała, tylko podchodziła do wszystkich piesków i ludzi, żeby się przywitać.
Jedna pani powiedziała, że bardzo chętnie by ją przygarnęła, ale ma kotka z jakąś bakterią, z którą walczą już od roku i każdy inny psiak czy kot mógłby się zarazić.
W gabinecie Nutka tuliła się do pana doktora, wcale się nie bała i była bardzo grzeczna:lol:
Pan doktor stwierdził następujące rzeczy na temat Nutki:
- wiek ok. 6,5 - 7 lat
- ogólna kondycja bardzo dobra, a nawet rewelacyjna
- serce jak dzwon
- skóra i oczka bardzo ładne
- uszy czyste
- zęby do czyszczenia:-(
Oprócz ogólnego przeglądu miała robioną toaletę gruczołów okołoodbytowych
Dostała tabletkę na odrobaczenie
Koszt wizyty 22 zł

Zakupiłam preparat przeciwko pchłom i kleszczom (21 zł), bo mimo kąpieli Nucia się drapie i iska

Za tydzień idę z Nutką na badanie krwi, bo trzeba sprawdzić, czy nie ma przeciwwskazań do narkozy.
Jeśli będzie wszystko ok. będzie sterylizowana i czyszczone ząbki

Badania pewnie wyniosą kilkadziesiąt zł. sterylka- 200 - pan doktor tyle policzy, bo Nucia jest pieskiem w potrzebie:iloveyou:

Nie wiem ile będzie kosztowało czyszczenie ząbków.

Tak czy inaczej Nucia potrzebuje wsparcia finansowego.[/QUOTE]

Wspaniałe wiadomości :lol: super :lol:
Gabrysiu może dzisiaj uda mi się podwieśc ten aparat, ale nie obiecuję :roll:
Tylko, że nie będę mogła niestety zostac na sesji zdjęciowej :placz: bardzo mi przykro :placz:

Posted

[quote name='Martika@Aischa']Agunia ????? A Ty dalej szukasz Kropki ????? :roll: i to beze mnie ??? :evil_lol::diabloti:
Buziaki dla ślicznej Nutki :*[/QUOTE]

Tfu tfu Martunia :mad: już kasuje banerek Kropeczki ;)
Lepiej nie wywoływac wilka z lasu...:shake:

Posted

[quote name='ewu']Zbieram fanty na bazarek. Ciotki kto zrobi???????????????Trzeba wesprzeć Nutkę.

Dzięki ewu!!!!!

Tylko nadal nie ma chętnego na zrobienie bazarku,
Mysza2 na razie nie ma czasu.

Wczoraj nie miałam czasu, ale dzisiaj porozsyłam wątek Nuteczki:lol:

Nutka i Kajtuś śpią, bo pogoda beznadziejna

Aparat mam pożyczony, dzięki Agusia!!!!!!!
Muszę zrobić Nuci sesję zdjęciową

Posted

Gabi79, podaj mi proszę adres gabinetu, w którym będzie robiona sterylka, bo to jest potrzebne, żeby zgłosić do Sterylkowej Skarbonki.

Trzeba jeszcze podać kwotę - podam 200 zł, tak jak pisałaś.

Posted

[quote name='kolejna kobietka']ewu, a ty zbierasz fanty na bazarek, ale go nie zrobisz bo nie masz po prostu czasu tak? czy chodzi o strone techniczna, czyli zalozenie watku, dodanie zdjec itd?[/QUOTE]
Kochana ja już po nocach nie śpię. Ale nawet nie w tym rzecz.... Muszę 18-go wyjechać do Londynu , wrócę po 29 października a jutro przyjeżdża do mnie 4 -miesięczny wnuczek. Nie będę mogła wysyłać paczek.
Bazarku w życiu nie robiłam:(